15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Baskisk ostekage uden bund: Sådan laver du en brændt ostekage!

Den lækreste madtrend blandt desserter hedder Burnt Basque Cheesecake! Den originale opskrift kommer fra Baskerlandet og er så lækker, at hele verden taler om det. Ved første øjekast kan kagen se ud til at have været i ovnen for længe. Imidlertid var det netop denne effekt, der specifikt blev opnået. Den brændte skorpe, som ostekagen har, minder lidt om crème brûlée og giver desserten en fin karamelnote. En baskisk ostekage kræver ikke stor dygtighed i køkkenet og kan også være en succes for begyndere. Vi afslører opskriften på denne lækre cheesecake i artiklen!

Fødevaretrend: Basket-stil “brændt” ostekage

Baskisk ostekage uden bund, cremet, glutenfri

Du vil blive forelsket i denne cheesecake! Den har ingen bund, men en brunet skorpe, der smager af karamel. Derudover er Burnt Cheesecake utrolig cremet og let – en rigtig godbid. Den baskiske cheesecake er specialiteten i en bar i det spanske baskerland, hvor navnet kommer fra. Hovedingredienserne til fremstillingen er flødeost, sukker, æg og fløde. Mel bruges som bindemiddel, så teksturen er et sted mellem cremet og fast. Takket være cremen bliver ostekagen meget blød og glat.

et stykke baskisk ostekage i tallerken

Den baskiske ostekage bages ved høj temperatur. På denne måde stiger kagen hurtigt, dens overflade bruner, og når den afkøles, synker den tilbage i sig selv og skaber det karakteristiske nedsænkede, brune centrum. Den hakkede kant er også en del af magien og skabes ved hjælp af det foldede bagepapir i bagepladen. Den “brændte” skorpe har en karameliseret, lidt bitter smag, der passer godt til den søde, bløde fyldning.

Ostekage i baskisk stil

Sammenlignet med en klassisk cheesecake ligner den baskiske cheesecake mere et mislykket forsøg. Bunden mangler, skorpen er brændt, og der er revner over hele overfladen og langs kanten. Ved første øjekast kan selv en professionel kok sige, at temperaturen var for høj, eller at kagen ikke blev bagt i et vandbad. Hvis du prøver ostekagen, glemmer du dog hurtigt kritikken af ​​dens udseende. Så denne opskrift er et klart bevis på, at den ikke skal bedømmes ud fra udseende alene. Stadig ikke tro os? Prøv derefter selv opskriften!

Baskisk ostekage opskrift

Hele baskiske cheesecake direkte fra ovnen

Selvom opfinderne af den baskiske cheesecake holder deres originale opskrift hemmelig, er der allerede mange fortolkninger på nettet, der ser næsten lige så godt ud som originalen. Vil du også gerne forberede trendkagen? Den følgende opskrift er virkelig enkel og vil gøre det godt selv for dem, der er nye i køkkenet. Flødeostmassen tilberedes på lige under 5 minutter, og det bedste er, at du næsten ikke kan gå galt med denne ostekage.

Ingredienser til en springform på 26 cm:

1 kg flødeost, dobbelt flødeindstilling (ved stuetemperatur)

350 gram sukker

6 æg, størrelse L.

500 ml fløde

1 tsk kosher salt

1 tsk vaniljeekstrakt

40 gram mel

Baskisk bundløs ostekage opskrift

Forberedelse:

Forvarm ovnen til 180 grader cirkulerende luft. Beklæd springformen med 2 overlappende plader bagepapir, og sørg for, at papiret er mindst 5 centimeter over kanten af ​​springformen på alle sider. Papiret skal foldes et par steder for at passe til den runde form, hvilket ikke skaber en ren, glat kant til kagen. Det er også den ønskede effekt. Læg springformen på en bageplade.

I en skål piskes flødeost og sukker ved blenderens lave til medium hastighed i ca. 2 minutter, indtil sukkeret er helt opløst, og der ikke er flere klumper.

Øg hastigheden lidt og tilsæt æggene et ad gangen. Pisk hvert æg i cirka 15 sekunder, inden du tilføjer det næste.

Skru hastigheden tilbage til lav, og tilsæt fløde, salt og vanilje. Bland i cirka 30 sekunder, indtil alt er godt blandet.

Sluk for røremaskinen og sigt melet jævnt over flødeostblandingen. Blend ved lav hastighed i 15-30 sekunder, indtil melet er indarbejdet, og skrab siderne af skålen efter behov. Den resulterende masse skal være meget glat, homogen og silkeagtig.

Forbered baskisk cheesecake i en springform opskrift

Hæld flødeostblandingen i den tilberedte springform og jævn den. Bag ostekagen i cirka 1 time 30 minutter til 1 time og 45 minutter, indtil overfladen er jævnbrun. Midten kan forblive rystet.

Lad ostekagen afkøle kort (den falder drastisk ned, når den afkøles), og fjern den derefter fra formen. Pil forsigtigt bagepapiret af kagens sider. Skær kagen i stykker og server.

Tip: For perfekte stykker med en ren kant, lægges kniven i blød i varmt vand og tørres af, inden et stykke skæres.

Variationer af den brændte baskiske ostekage

Brændt ostekage fra Baskerlandet

Ligesom enhver anden dessert kan du eksperimentere med den baskiske ostekage. Hvis du f.eks. Ikke vil vente mere end en time på, at kagen er klar, kan du tilberede den i lille format. Jo mindre springformen ostekagen er bagt i, jo hurtigere bliver den færdig. Bagetiden bør derfor justeres.

En baskisk ostekage kan for eksempel også laves glutenfri ved at erstatte melet med et glutenfrit alternativ. Med matchapulver kan du derimod give kagen en grønlig farve og en behagelig aroma.

Bundløs Cheesecake Brændt Cheesecake

Denne opskrift er en specialitet i sig selv, men den kan finpudses efter ønske. For eksempel, hvis du vil forberede ostekagen til en fødselsdag, er frisk frugt perfekt til pynt. En passende, for eksempel frugtagtig, sauce kan også vidunderligt afrunde smagen af ​​kagen.

Baskisk ostekage i lille format

Baskisk ostekage i lille format

Brændt ostekage med frisk frugt og flødeskum

Baskisk ostekage med flødeskum og frugt

Også velegnet til en fest: Baskisk ostekage dekoreret med frugt som dessert

Baskisk ostekage dekoreret med frugt til festlighederne

Previous Post
Jogging i stedet for fitness? Fordelene ved at løbe på et øjeblik
Next Post
Hængende fotos: Masser af kreative ideer til, hvordan man designer en billedvæg!