15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Varmt men stadig sødt: Opskrift på chilisyltetøj eller gelé med jalapeños

Er du fan af ilden og vil gerne tilføje et chili -spark til alle dine måltider? Varm derefter dine smagsløg op med en sød og varm chillemarmelade! Denne opskrift kan kombineres med morgenmad, frokost og aftensmad. Du kan bruge den til at dække din toast, for eksempel til at forberede en forret eller til at give kødet en sødlig krydret note. Hvordan man tilbereder en chili marmelade eller en gelé med jalapeños selv, viser vi i artiklen.

Jalapeños med en forskel: Hvordan tilbereder man en chili -marmelade?

grøn jalapeno chili frisk

Jalapeños er en af ​​de mest populære typer chili. Den kan bruges til at tilberede lækre forretter, varme saucer og salte retter. I dag vil vi gerne præsentere dig for en usædvanlig opskrift, der har været meget trendy i USA siden sidste år – chilisyltetøj eller gelé. Til dette bliver jalapeño chilier pureret eller meget fint hakket og kogt med sukker, eddike og pektin. Resultatet er en smuk kombination af sødt, krydret og varmt, der helt sikkert vil appellere til dine sanser.

Mason krukke med jalapeno chili marmelade

Chili -marmeladen kan naturligvis også tilberedes med en anden type chili. Pålægget smager endnu bedre, hvis du inkorporerer peber samt chili i opskriften. Der er ingen frugt i den klassiske opskrift på chili gelé. Men hvis du kan lide din marmelade lidt mere frugtagtig, kan du tilberede den sammen med frugter efter eget valg og sæson, såsom æbler, jordbær, blommer osv..

Opskrift på jalapeño chili marmelade

Defuse grønne jalapenos skåret i to Fjern membran og frø

Ingredienser:

 • 10 jalapeño chili
 • 1 rød peber, hakket
 • 1 grøn peber, hakket
 • 1 kg granuleret sukker
 • 350 ml hvid eddike
 • 1/2 tsk salt
 • 80 ml flydende pektin

Tip: Mængden af ​​sukker kan virke for meget ved første øjekast, men vi anbefaler ikke at reducere det. En syltetøj skal indeholde masser af sukker, og det hjælper også perfekt med at balancere jalapeñoses krydderi.

Chili Jam Opskrift Jalapenos Hak peberfrugter fint

Forberedelse:

1. Vask jalapeños, skær dem i halve på langs og fjern frøene med en teske. Fjern stilke.

2. Hak jalapeños groft og kom dem i foodprocessoren sammen med de andre peberfrugter. Hak grøntsagerne fint, læg dem i en masksigt og afdryp den overskydende væske.

3. Kom de finthakkede peberfrugter og chili i en stor gryde og tilsæt sukker, eddike og salt under omrøring. Kog op ved middel varme og lad det simre i 10 minutter. Tilsæt pektin og kog i yderligere 1 minut. Fjern marmeladen fra komfuret. Lav en gelétest (vi forklarer hvordan dette fungerer nedenfor) for at kontrollere syltets konsistens. Tilsæt om nødvendigt lidt mere pektin og kog i endnu et minut.

Tip: Prøv ikke at indånde jalapeño -blandingen, før du tilføjer sukkeret, da det er meget stærkt og kan forårsage en brændende fornemmelse i dine øjne og lunger.

Lav selv krydret marmelade med jalapeno chili

4. Fyld marmeladen til randen i varme, steriliserede krukker, gerne med en øse og gennem en tragt. Der må ikke være mere end 5-6 millimeter til kanten, så der bliver så lidt luft som muligt tilbage i glasset. Rengør kanten med en ren klud, og luk låget tæt. Vend derefter glassene på hovedet på en klud og lad dem afkøle i et par timer. Alternativt kan du koge glassene i et vandbad i cirka 10 minutter.

5. Godt forseglede syltetøjsglas kan opbevares på hylden. Opbevar syltetøjet i køleskabet, når det åbnes. Efter tilberedning, lad chilisyltet hvile i 1 dag og nyd det først.

Tips til fremstilling af chilisyltetøj

Halver og kerner jalapenoerne for at desinficere

Vores smagsløg er forskellige. For at forberede gelé eller syltetøj fra jalapeño chili efter din egen smag, har vi samlet et par tips og variationer til dig.

Vælg jalapeños

Når du har besluttet dig for jalapeños til din chili marmelade, kan du vælge mellem rød og grøn chili peber. Jalapeños bliver røde, når de er modne. Imidlertid høstes de normalt grønt, dvs. kun næsten modne. De røde jalapeño -bælg betragtes generelt som lidt varmere end de grønne, men er sværere at finde i supermarkedet. Det er bedst at kigge efter chilipeber, der har bundet sig, når de vokser. I Mexico betragtes dette som en kvalitetsfunktion og et tegn på, at chili er varmere.

Reguler skarpheden

Når du forbereder marmeladen, kan du regulere dens krydderi. For det første, for en skarpere gelé, skal du vælge jalapeños med hvide linjer og pletter (ligner strækmærker). Da størstedelen af ​​capsaicinindholdet er i membranen og frøene, bør du ikke fjerne dem for en ekstra varm marmelade. Hvis du derimod vil desinficere chili lidt før tilberedning, skal du fjerne membranen og frøene helt. Vi anbefaler, at du først kontrollerer chilienes varmeniveau og derefter beslutter, om og hvor meget frøene skal fjernes.

Kerne og skær varme chili med handsker

Beskyt fingre og hænder

Da chiliens krydderi hovedsageligt er i frøene, kan de få dine hænder og fingre til at stikke. For at undgå dette skal du altid bære husholdningshandsker, når du arbejder med chili. I mangel af handsker kan du smøre fingrene med olie for at beskytte dem mod capsaicin.

Sådan laver du en gel -test?

For at kontrollere, at din marmelade ikke er for løbende, kan du lave en gelétest. Tag en teskefuld ud af den kogende chili marmelade og lad den dryppe på en kold overflade (f.eks. En underkop). Hvis dråberne størkner efter afkøling, er marmeladen klar.

Sådan laver du marmelade af varme chili selv

Variationer til chili marmelade

Som allerede nævnt er der en hel del variationer til chilisyltetøj med jalapeños. For eksempel kan du erstatte eddiken med rødvin og lave en rødvinsmarmelade. Med mynteblade får geléen derimod et spark af friskhed, der harmonerer vidunderligt med sødmen og krydret. Frugt er også altid et godt valg, hvis du leder efter variationer af din chilisyltetøj.

2. variant: Opskrift på jalapeño chili gelé

grøn jalapeno gelé med kiks og flødeost

Hvad er forskellen mellem en syltetøj og en gelé? Begge pålæg er søde og indeholder normalt frugt (i vores tilfælde chili) og sukker. Der er dog en lille forskel – den klassiske marmelade er tilberedt af frugtpuré med sukker, mens geléen kun er lavet af frugtsaft uden frugtingredienser. Hvis pålægget derimod indeholder større stykker frugt, kaldes det syltetøj.

Hvis du ikke kan lide chillistykker og frø i din chillemarmelade, kan du tilberede den som en gelé. Her er en hurtig opskrift, som du nemt kan lave selv.

Ingredienser:

 • 10 jalapeños
 • 250 ml hvid eddike
 • 2 1/2 spsk pulveriseret pektin
 • 800 g sukker
 • 3 – 6 dråber grøn madfarve (valgfrit)

Sådan laver du selv jalapeno chili gelé Instruktioner

Forberedelse:

1. Vask jalapenos, skær dem i halve på langs, fjern stilkene og kernehalvdelen af ​​dem med en teske.

2. Kom jalapeñohalvdelene og eddiken i en højtydende mixer og purér så glat som muligt. Si blandingen, hvis der er frø eller små stykker af jalapeñosene tilbage. NB: Undgå at indånde blandingen af ​​chili og eddike! Hold lidt afstand, når du fjerner låget på blenderen, og indtil sukkeret er tilsat.

3. Kom blandingen i en gryde og sæt den ved høj varme. Tilsæt pektinpulver, omrør og kog op.

4. Tilsæt sukkeret og rør rundt. Tilføj et par dråber grøn madfarve, hvis det ønskes. Kog op og kog i et par minutter. Hvis du bruger et termometer, skal temperaturen være 104-106 ° C.

5. Fjern gryden fra varmen, og lad geléen afkøle i et par minutter. Hæld i steriliserede krukker og lad hvile i køleskabet i cirka 4 timer.

Ernæringsværdier pr. Portion (1 spsk):

Kalorier: 53 kcal

Kulhydrater: 14 g

Protein: 1 g

Fed: 1 g

Mættede fedtsyrer: 1 g

Natrium: 1 mg

Kalium: 6 mg

Kostfibre: 1 g

Sukker: 13 g

C -vitamin: 3 mg

Kalk: 1 mg

jern: 1 mg

Hvorfor spise jalapeño chili marmelade eller gelé?

Sød varm chili marmelade opskrift med jalapenos

Chili marmelade kan virke mærkelig i starten, men faktisk har den en lang række anvendelser i køkkenet. Der er virkelig mange overraskende måder at nyde denne søde og varme gelé. Lad os nu opsummere det bedste af dem.

 • Brug den til at glasere din bøf, flæskesteg eller laks. Næsten enhver kødopskrift, der passer godt til en glasur, passer godt til chili gelé.
 • Brug marmeladen som pålæg til toast, brød og baguette.
 • Tilbered en kiks -forret med flødeost og chili -marmelade.
 • Giv din grøntsagsform en krydret note.
 • Brug chilisyltetøj som en dip til forret.
 • Server geléen med et ostefad.
 • Forbered en sød og krydret dressing til salater.
 • Læg lidt chilligelé oven på vaniljeis for at give den en dejlig smag.

Glaserede svinekødsribber med chili marmelade

Svinekødsribber glaseret med varm jalapenosyltetøj

Laks med en sød og krydret glasur

Fiskglasur laks med chilimarmelade

Rejer pakket ind i bacon glaseret med chili gelé

Rejer med bacon og chili marmelade

Lav en sød og krydret glasur til kyllingevinger

Kyllingevinger med varm jalapenosauce

Sandwich med jalapeño og ananasmarmelade til et let krydret spark om morgenen

Spis chili marmelade med ananas på brød til morgenmad

Baguette med flødeost og chili marmelade er en god forret

Idé til forret med chili marmelade

Idé til festmiddag – server flødeost med jalapeñosyltetøj og kiks

Festopskrift flødeost og jalapeno gelé med kiks

Syltetøj lavet af jalapeños og jordbær passer fantastisk godt til ost til et smukt arrangeret ostefad

Server varm chili marmelade med ost

Glaserede gulerødder får en sødlig og krydret note med chilisyltetøj

glaserede gulerødder med chili marmelade

Retter fra gryden kan raffineres vidunderligt med chili marmelade

Krydr den stegte kylling og grøntsager med sød og varm chili marmelade

Jalapeño -geléen forvandler vaniljeisen til en helt særlig dessert

Server chilisyltetøj med vandmelon på vaniljeis

Previous Post
Boksning – Til god kondition og hurtige reflekser
Next Post
Lav dit eget myglys til udendørs – aromakombinationer og instruktioner