15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

7 attraktive projekter til moderne sauna design

mamutus-milan-atelier-forte

I Finland er saunaen et udtryk for fysisk sundhed. Det er en kulturel skik, som venner og familie deler sammen. Det er et sted, hvor du bliver ren, ikke kun sved. I denne artikel præsenterer vi 7 attraktive projekter til moderne sauna design.

1. flydende moderne sauna design “Kaluga”

moderne-sauna-design-kaluga-svømning

Til “Festival of Landscape Objects” i Rusland i 2008 designede den finske virksomhed Rintala Eggertsson Architects et flydende hus til ekstreme forhold med andre internationale arkitekter. Arkitektfirmaet Rintala Eggertsson Architects kaldte dette projekt ‘Kaluga – Floating Sauna’. Efter færdiggørelsen blev husene flydende langs Ugra-floden, fra Juhnovo til landsbyen Nikola-Lenivets, hvor de blev brugt som permanente udstillinger og gæstehuse for besøgende.

svømme-sauna-Rintala-Eggertsson

Sted: Juhnovo, Tjekkiet

Et projekt af: Rintala Eggertsson Arkitekter

2. Finsk moderne sauna design ved søen

moderne-sauna-design-ala-arkitekter

Finland har en vigtig, tidløs tradition for saunaer ved søen. I dette tilfælde blev saunaen bygget i en modernistisk villa fra 1950’erne. Materialepaletten og arkitekturen er begge moderne, men saunaoplevelsen er gammel. Mellem sessionerne kan du dykke ned i søen eller ligge i sneen. Terrassen er stor til afslapning og drikke øl i pauser. Lærredets gennemsigtighed forvandler saunaen til et skinnende lys i de mørke nætter og lader direkte sollys komme igennem i løbet af dagen. Terrassen er orienteret mod aftensolen. Bagvæggen beskytter mod naboernes øjne og indrammer udsigten til søen.

moderne-sauna-design-am-see

Sted: Finland

Et projekt af: ALA Architects ltd

3. Cadyville – moderne sauna design

Cadyville moderne sauna design

Cadyville Sauna blev designet og konstrueret langs Saranac -floden nær New York. Det er en kompakt struktur, dækket med spejle. Det er bygget mod en klippe, og klippevæggen danner en indre væg i saunaen. Floden er tyve meter under saunaen.

Cadyville-sauna-Dan-Hisel

Cadyville sauna glasskov

Sted: Saranac, USA

Et projekt af: Dan Hisel Arkitekt

4.. Moderne sauna design i skoven

moderne-sauna-design-skov

Projektet er placeret i Ranco i Lake District – Chile, over en mørk granitsten på kysten, omgivet af skovlandskabet. Projektet består af en sauna med en overdækket terrasse og et omklædningsrum, der hver især leder efter forskellige udsigter fra klippen mod søen. De tre er forbundet med en nord-syd orienteret position.

moderne-sauna-design-chile-panorama

moderne sauna design

skov-moderne-sauna-design-træ-arkitektur

Sted: Lago Ranco, Chile

Et projekt af: Panorama

5. Huginn & Muninn sauna

huginn-muninn-moderne-sauna-design

Atelier FORTE præsenterer moderne sauna design før – Huginn & Muninn. Saunaen, der er lavet af grantræ, giver plads til to personer. Som i skandinavisk tradition drives den af ​​en brændeovn. Koøjerne på væggene indrammer solnedgangene på Piacenza -bakken, og et varmt lys oversvømmer det lille rum. Huginn og Muninn betyder “tanke” og “hukommelse”. Dette er navnene på Odins to ravne. Hver dag sender han dem flyvende over hele verden, de kommer tilbage og fortæller ham alt, hvad de så og hørte. Der er en analogi med saunaen som et øjeblik for refleksion og afslapning i slutningen af ​​en lang dag.

huginn-muninn-atelier-forte-Piacenza-Italien

huginn-muninn-sauna-arkitektur

Sted: Piacenza, Italien

Et projekt af: Atelier Forte

6. Mammuthus Belli sauna

Mammuthus Belli moderne sauna design

Trækonstruktionen Mammuthus Belli er 9 meter høj. Hovedet og stødtænderne er fulde af stål. Hver hestetand er 6 meter lang. Inde er der en traditionel svensk sauna til fire personer. Dette projekt blev realiseret i 2011 til Milan Design Week.

mamutus-træ-struktur-sauna-desing

Sted: Milano, Italien

Et projekt af: Atelier Forte

7. Flydende sauna i Norge

flydende-sauna-norge-Marco-Casagrande

Denne flydende sauna er designet af det finske kontor Casagrande & Rintala designet i samarbejde med Vastlands Kunstakademi. Hele landsbyen kan se saunaen på Hardangerfjorden, og den skinner som en lanterne om aftenen. Du kommer ind i saunaen ved at svømme eller ved at ro en båd. Væggene er halvgennemsigtige. Moderne sauna design, Her vises et lykkeligt ægteskab mellem finske og norske kulturer.

svømning-sauna-Marco-Casagrande

Sted: Rosendal, Norge

Et projekt af: Marco Casagrande

Previous Post
Fremragende ideer til køkkenbelysning
Next Post
Færdig garage til en Maserati – luksus glasbygning