15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Flere erstatninger til Polen? Den polske premierminister kræver flere kompensationsbetalinger for Anden Verdenskrig

Reparationer Polen ofre kræver ødelæggelse

Anden verdenskrig kan være en fortid for alle andre lande, men det er stadig et aktuelt og følsomt spørgsmål for Tyskland og Polen. Lige nu, da 80 -årsdagen for krigens start nærmer sig, talte den polske premierminister. Han sagde, at Polen indtil nu ikke havde modtaget tilstrækkelige kompensationsbetalinger for de mere end 6 millioner krigsofre og ødelæggelsen i polske byer og landsbyer.

Flere erstatninger til Polen: Den polske regering kræver flere kompensationsbetalinger

Reparationer Polen kræver milliarder af Anden Verdenskrig

Udenrigsministeren i nabolandet talte også om diskrimination. Han forklarede, at andre lande med færre ofre og ødelæggelse modtog flere penge end Polen og gav Frankrig som et eksempel. I betragtning af de mere end 6 millioner mennesker, der døde (mere end 20% af befolkningen mistede livet i de militære angreb), var niveauet for polske erstatninger simpelthen ikke rimeligt. Nu vil den polske regering sætte sig ned og fastsætte et beløb. Under den tyske forbundsformands planlagte besøg den 1. september agter den polske premierminister at rejse spørgsmålet igen.

Emnet syntes faktisk at være lukket i lang tid. Polen opgav officielt erstatning i begyndelsen af ​​1950’erne. I den to plus fire traktat, der blev underskrevet i Moskva den 12. september 1990, forventes der ingen yderligere erstatninger. For ti år siden kom den polske regering imidlertid tilbage med anmodninger. Anden verdenskrig og dens eftervirkninger synes stadig at være en belastning på tysk-polske forhold. Spørgsmålet opstår nu om, hvad Polen ville gøre, hvis forsøg på forsoning mislykkedes under 1. september -mindesmærket. Udenrigsminister Jacek Czaputowicz meddelte ikke i sit vidnesbyrd, om han også ville tage sager.

Reparationer for Polen: Over 1000 polske byer og landsbyer blev fuldstændig ødelagt under Anden Verdenskrig

Under den tyske besættelse mellem 1939 og 1945 blev mere end 1000 polske landsbyer jævnet med jorden. På det tidspunkt ødelagde hæren ikke kun adskillige kunstværker, men bombede også hovedstaden Warszawa så kraftigt ved krigens slutning, at den var næsten helt i ruiner. Mange beboere blev dræbt i disse angreb. Talrige kulturmonumenter, museer, kirker og hospitaler blev også fuldstændig ødelagt. Efter krigens afslutning var landet i en ekstremt dårlig økonomisk situation.

Derudover blev 6 af de 7 udryddelseslejre i Polen oprettet, hvor næsten hele den jødiske befolkning i landet blev dræbt.

Reparationer for Polen: Grækenland har også lignende krav til Tyskland

Reparationer Tyskland Rusland betaler Sovjetunionen Anden Verdenskrig

De nye krav kommer fire måneder efter, at det græske parlament krævede omkring 290 milliarder euro fra Tyskland. Forbundsregeringen har resolut afvist disse krav. I Grækenland var politikerne så ikke enige om, hvad de skulle gøre. Oppositionen anklagede den græske premierminister Alexis Tsipras for at ville vinde stemmer til det kommende valg til Europa -Parlamentet i oktober gennem kravene.

I 2015 krævede Rusland også tre til fire milliarder euro i kompensation til de cirka 27 millioner krigsofre i Sovjetunionen. Den russiske befolkning led meget under følgerne af Anden Verdenskrig. Nogle eksperter fra Rusland hævdede endda, at Ruslands befolkning ville have været næsten fordoblet, hvis det ikke havde været for krigen. I stedet var der fattigdom og hungersnød i mange russiske byer, især dem, der delvist eller fuldstændig blev ødelagt.

Tyskland har allerede betalt over 70 milliarder euro i erstatning

Reparationer Polen ødelægger Anden Verdenskrig

Efter afslutningen af ​​Anden Verdenskrig betalte Forbundsrepublikken Tyskland de berørte stater over 70 milliarder euro. Det handler ikke kun om betalinger direkte til andre regeringer, men også om betalinger til private, for eksempel familiemedlemmer til ofre fra Anden Verdenskrig. I Italien blev for eksempel over 120 mennesker skudt ihjel af tyske soldater i en landsby. Ofrenes slægtninge havde stævnet Forbundsrepublikken ved den europæiske domstol for kompensationspenge, og den tilkendte dem erstatning på over 1,5 millioner euro.

Previous Post
Fremragende ideer til køkkenbelysning
Next Post
Færdig garage til en Maserati – luksus glasbygning