15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Byg dekorative bi -trug med disse instruktioner, og bier gør noget godt

Bietrug er bygget med forskellige materialer til haven og andre insekter

Ikke kun vi mennesker og de “store” dyr lider af sommervarmen. Insekter, herunder naturligvis bierne, bliver tørstige og leder desperat efter lidt vand. Og med alt det hårde arbejde, du virkelig fortjener det, synes du ikke det? Hvis du stadig leder efter en ny, original dekoration til din have, er et bietrug måske lige sagen. For med det får du ikke kun et smukt blikfang, men gør også noget godt for insekterne. Og hvem ved, måske en lille fugl måske endda fare vild i haven og der for at tage en dejlig dukkert. Hvis du læser om en bi, der vander for første gang i dag, er du sikkert nysgerrig. I dag vil vi gerne vise dig ved hjælp af forskellige eksempler, hvordan du let kan bygge et bi -trug. Udover instruktionerne vil du også modtage nogle vigtige tips.

Fordele ved bi -vandingssystemet

Bier har brug for tilstrækkelig væske om foråret og sommeren

Bivandingen er ikke kun gavnlig for bierne. Du kan også finde hvile med deres hjælp. For så snart det er tørt i flere dage, har bierne ikke længere nok nektar, og de forsøger at finde væsker andre steder. Det betyder, at bierne føler sig trygge ved kæledyrets drikkeskål eller ved vandhanen i haven, ved børnebassinet eller regnfadet. Dette øger selvfølgelig risikoen for at blive stukket, især for børn. Men hvis du bygger og opsætter et bietrug, kan du lokke bierne væk fra disse vandkilder målrettet. Især hvis du selv opdrætter bier i haven, kan du undgå problemer med naboerne med tilstrækkelige vandtrug. Bier bruger vandet ikke kun til at drikke, men også til at holde deres bikube kølige.

Hvad skal der til?

Bygning af bier til have - lette gør -det -selv -projekter at efterligne

Beholderen

Heldigvis er det en ekstremt enkel opgave at bygge et drikkekar til bier og give dem vand på den måde. Grundlæggende er alt hvad du behøver en beholder og nogle dekorative sten. En skål eller en lidt dybere tallerken bruges bedst som beholder. Materialet er ligegyldigt. Porcelæn, ler og metal er alle egnede. Metal, der ruster, bør dog ikke bruges. Plast bør også undgås, hvis du bygger et bietrug, da det er bevist, at mikropartikler frigives i vandet.

Bierne kan bedre holde på en ru overflade og drukner ikke

Landingssteder

Du kan bruge grus som sten eller mindre flodsten, når du bygger bietrug. Glassten, som blandt andet bruges til at opsætte akvarier, er også velegnede og ser endda meget elegante ud, da de gnistrer og glimter fint i solen. Du kan også kombinere stenene med andre ting såsom bark, pinde eller skaller, med træ, der flyder fantastisk på vandet. Det samme gælder for propper. Mos, til gengæld, opsuger ideelt set fugtigheden og frigiver den derefter igen, hvorfra bierne nyder godt. Alle disse ting tjener til at beskytte bierne mod at drukne. Vandet bør ikke være for dybt, fordi bierne hurtigt kan glide af og derefter drukne. I det store og hele er naturlige materialer at foretrække frem for kunstige materialer som f.eks. Plast. Her er en liste over passende ting at opsummere:

  • Sten (grus, knust sten, flodsten)
  • Skaldyr
  • Snegle skaller
  • Pinde og bark
  • mos
  • Glassten
  • Propper (hele propper eller skiver)
  • grankogle

Byg hængende bi -trug

Hængende bi -trug er bygget med en bageplade og en krans lavet af vinstokke

Til dette effektive bietrug har du brug for tråd, en glasskål eller en rund gryde, små småsten og en krans af grene (f.eks. En vinstok). Du må også gerne lave en krans selv. Men hvis du har travlt, skal du bare få en færdiglavet. Kransens indre diameter skal være lidt mindre end bagepladen, så formen ikke kan glide gennem kransen. Du bygger bietrug på følgende måde:

Klip først fire stykker af samme længde af garnet. Du vælger selv længden, afhængigt af hvor du vil hænge trug og hvor dybt du vil have det til at hænge. Så kan du også bygge bietrug med det samme. For at gøre dette skal du binde garnet omkring kransen. Hold omtrent samme afstand mellem de fire punkter. Du kan binde de andre ender sammen øverst. Du kan nu hænge kransen op. Læg derefter bagepladen i den og fordel stenene i den. Nu kan du tilføje vand. Fordi formen ikke er fastgjort i kransen, kan den let fjernes og rengøres hver dag.

Idé med vintage tallerken på et stativ

Byg bietrug med vintageplader og glassten til opsætning i haven

Du kan bruge enhver vintage plade til denne idé. Dette kan være en unik vare fra loppemarkedet eller en tallerken, som du stadig har på loftet, eller du køber en specialdesignet tallerken. Nye plader med et interessant design tilbydes også. Dette bør hverken være for lavt eller for dybt. Hvis du vil bygge dette bietrug, har du også brug for:

  • Kabelrør eller rørledning af metal eller PVC (ca. 2,5 cm i diameter, ønsket højde plus 30 til 75 cm, som indsættes i jorden)
  • en træpind / dyvel (30 cm lang) – den skal let passe ind i røret, men ikke sidde løst
  • Lim
  • Glassten i enhver farve

Hvis du vil bygge dette bietrug, skal du først tage røret og først skubbe det så dybt ned i jorden som du kan med din egen styrke. Tag derefter et lille stykke rør (alternativt et stykke træ eller noget lignende), hold det på det store rør og slå det med en hammer så dybt som du vil. Det mindre stykke tjener til at beskytte det store rør mod hammerslagene. På den måde bliver den ikke beskadiget. Læg derefter lidt lim på midten af ​​pladens underside og læg træpinden på den. Lad nu limen tørre i fred, som anbefalet af producenten. Derefter kan du lægge tallerkenen med pinden i røret, fordele glasstenene i tallerkenen og fylde op med vand. Du er færdig!

Byg dit eget bi -drikketrug med en lanterne

Byg selv et bietrug fra en lanterne og frugtplade

Et bietrug er fantastisk som et projekt, hvis du stadig har nogle gamle dekorationer og gerne vil genbruge dem. For eksempel er en lanterne, der har været i en kasse i lang tid, velegnet. Du kan kombinere denne lanterne med en frugtskål, der ikke har været brugt i et stykke tid, men som heller ikke vil smides. Ud over dette, hvis du planlægger at bygge denne bi -drikker, få noget stærk lim og spred det på undersiden af ​​lygten. Sæt derefter frugtskålen på den. Når limen er tørret, kan du fylde skålen med muslinger (eller andre ting som kork, sten eller marmor) og tilføje vand.

Idé til en selvfremstillet beholder lavet af terracotta

Byg selv en beholder til vandet med terracotta eller ler og maling

Hvis du også selv vil lave en beholder, kan du gøre dette med en terracotta- eller lerkrukke til blomster og en stor underkop. Til dette formål limes pladen simpelthen til den lille gryde. Rammen kan derefter sprøjtes med enhver farve. Det er bedst at spørge til passende lim og spraymaling i isenkræmmeren. Lad malingen tørre godt i mindst 24 timer. Derefter kan du gå videre og bygge bietrug som vi forklarede tidligere.

Byg bi -trug – den ideelle placering

Terracotta -tallerken fyldt med farverige glassten som bi -drikker og dekoration til haven

Når du har bygget et bietrug, skal du naturligvis også finde den perfekte placering. Dette er ideelt placeret på et solrigt sted og er allerede oplyst af solen om morgenen. Dette er vigtigt, fordi bierne foretrækker varmt vand for at undgå afkøling. Placeringen skal derfor være så varm som muligt og frem for alt rolig. Jo tidligere du konfigurerede vandpunktet, jo bedre. For så har bierne mulighed for at vænne sig til stedet og altid vide præcis, hvor de skal finde det. Det er derfor bedst at placere et vandtrug i haven om foråret, så snart bierne foretager deres første flyvninger. Men så skal du altid sørge for, at skålen er fyldt. Ellers finder bierne en anden vandkilde og kommer muligvis ikke så hurtigt tilbage til din.

Hvilket vand er bedst?

Drikkeren til bier bør ikke være for dyb, så bierne ikke drukner

I princippet er ledningsvand egnet. Og selvom bier ikke kan lide postevand så meget, vil de også være taknemmelige for det på varme dage. Men hvis postevandet indeholder meget klor, vil det tiltrække bierne. Derfor drikker de så gerne fra poolen. Men det betyder ikke, at du skal tilføre klor til vandet. Bedre at efterlade det med sammensætningen, som kommer direkte fra røret. Bier drikker gerne regnvand. Så hvis du har en regntønde, kan du også tage vandet ud af det og fylde beholderen, når du har bygget bietrug.

Vandet til bierne kan beriges med salt eller helende jord

Selvom sukker (ikke brunt sukker!) Og honning i vandet vil tiltrække bierne, bør du ikke tilføje nogen af ​​dem til drikkegryden. På den ene side er der en risiko med honning for, at sygdomme, der er typiske for bier, spredes. Det søde vand kan også føre til skænderier mellem bierne. Hvis du stadig vil gøre mere end bare at fylde trug med vand, kan du også berige vandet med salt, efter at du har bygget bietrug. En mængde på 1 tsk salt pr. 10 liter vand gælder. Andre mineraler kan også tilsættes. For eksempel er helbredende jord meget populær. Hvis du er usikker på befæstning, kan du simpelthen spørge en biavler til råds.

Byg og vedligehold bi -drikketrug

Byg enkle bietrug med en underkop til urtepotter og småsten

Ligesom fuglebadet, der bruges til badning og drikke, bør et bietrug være velplejet og rengøres regelmæssigt. Når alt kommer til alt, hvad nytter det at forsyne bierne med vand, hvis det i stedet for at gøre dem godt spreder bakterier? Hvis drikkegrydet ikke holdes rent, sker det lige præcis: Sygdomme kan spredes, og stillestående vand er også det perfekte grobund for myg, så myggene kan formere sig på denne måde i din have. Ved at skifte vand og rengøre beholderen og stenene forhindrer du dog alt dette. Så der er ingen mening, hvis du bygger et bietrug, men ikke tager dig godt af det bagefter.

Køb bivandere

Køb bi -drikkere med en muret krukke og en beholder til vandet

Hvis du synes ideen om at oprette et bietrug i haven er fantastisk, men ikke rigtig har lyst til at bygge et selv, kan du simpelthen købe en færdiglavet model. Der er alle mulige modeller på Internettet, som du kan bestille og derefter vise i din haveseng, på terrassen eller på balkonen. Der findes både stående og hængende versioner, så du finder garanteret hurtigt en passende model. Drikkeren er den ideelle tilføjelse til insekthotellet, som du også selv kan bygge.

Previous Post
Frilagte betonvægge frembringer grønt i haven og farverige dekorationer
Next Post
7 urter og lægeplanter, som du selv kan dyrke med succes