15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Maleplader: en oversigt over ideer til fede motiver og forskellige maleteknikker

Lad de enkle hvide tallerkener af porcelæn eller keramik skinne i ny pragt eller lav en dejlig gave. Vi forklarer dig, hvordan du maler plader, og hvilke farver du kan bruge, og hvilke motiver der er særligt lette at overføre til keramik. Børnene kan selvfølgelig også hjælpe – vi har også nogle enkle ideer med blyant og akrylmaling til dem.

Maleplader: en oversigt over de forskellige malingsfarver

Maling af lerplader Instruktioner og ideer til naturmotiver

En bred vifte af penne, tuscher og maling til flasker og keramik fås i butikkerne. Hvilken variant du vælger, afhænger først og fremmest af motivet og for det andet af formålet. Vi giver dig et overblik:

1. Porcelænsmarkører. Porcelænsmarkørerne er velegnede til enkle geometriske motiver samt striber, prikker og bølger. De har en linjebredde på 2 mm til 5 mm og fås i grundfarverne rød, blå, grøn, gul og sort. Markørerne påføres rene og fedtfrie plader. Efter 30 minutter er de allerede tørre. For at de skal holde i lang tid og tåle opvaskemaskine, skal de bages i ovnen ved 150 grader Celsius.

2. Hvis du vil have komplicerede motiver med på din tallerken, skal du skitsere mønstrene. Farveblyanter i porcelæn er perfekte til dette formål. Du kan anvende disse på både porcelæn og keramiske tallerkener. Porcelænsblyanterne kan tørres af.

3. Porcelænsmaling (egner sig også til glas og keramik) tåler opvaskemaskine og behøver ikke bages. Ligesom porcelænsmarkørerne påføres de kun på en helt ren, støv- og fedtfri overflade. Derefter skal du lade pladerne tørre på et varmt sted i tre dage. Porcelænsmalingen scorer med deres høje uigennemsigtighed og påføres med en pensel, der ligner akrylmaling. De er perfekte til at farve store områder og kan blandes sammen for at skabe spændende farveforløb. De skal dog arbejde meget præcist, fordi de kun kan slettes med store vanskeligheder, hvis overhovedet.

Med porcelænsmarkører og porcelænsmaling kan du krydre dine retter og fortsætte med at bruge dem uden tøven.

Mal pladerne med akrylmaling

Maleplader ideer til børn Fisk i havet

Kunne du tænke dig at male selvlavede plader med akrylmaling? Grundlæggende taler intet imod det, så længe du kun bruger pladerne som dekoration. Akrylmaling tåler ikke opvaskemaskine og er ikke egnet til at male retter, hvor du vil servere varm mad. De er ikke fødevaresikre og bør derfor kun bruges til dekorative formål. Der er også en anden udfordring: porcelæn bordservice er glat, og akrylmalingen klæber ikke godt. Materialer med en porøs overflade, såsom saltdej eller ler, er lette at male med akrylmaling. For at de ikke smører keramik og porcelæn, skal du gøre følgende:

  1. Rengør overfladen grundigt, fjern snavs og fedt og lad den tørre.
  2. Påfør tre lag primer til akrylmaling (hvis du ønsker det, kan du farve primeren med akrylmaling og derefter påføre den med en stor flad pensel). Lad primeren tørre natten over.

Tallerken med kantmalede motivfrugter

  1. Du kan begynde at male næste morgen. Du kan bruge en skabelon til dette formål, hvis du vil vedhæfte enkle motiver som silhuetter eller geometriske mønstre. Du skal blot downloade skabelonen og printe den ud, eller tegne den selv på papir og klippe den ud. Sæt motivet fast på tallerkenen med tape og spor det med en porcelænsblyant.
  2. Det er bedre at tegne komplekse motiver i fri hånd. Porcelænstegnene kan let tørres af med en blød, tør klud. Du kan derfor altid rette tegningen, hvis det er nødvendigt.
  3. Det næste trin er at udfylde konturerne med akrylmaling. Brug en pensel i størrelse 0 eller 4 til de mindre detaljer. Men da børstestørrelserne ikke er standardiserede, bør du altid bede producenten om at være på den sikre side. Brug en kattens tungebørste til kurver og konturer samt til farveovergange. Til arbejde på store områder er det bedst at bruge en børste med en skrå spids.
  4. Du kan reparere udtværede områder ved at lægge brandy på en klud og forsigtigt tørre området. Det er imidlertid vigtigt, at akrylmaling endnu ikke er tørret.
  5. Lad tallerkenerne tørre på et godt ventileret og varmt sted, og vis dem derefter rundt i huset.

Mal pladen med en tusch

Mal pladen med en tusch og tegn prikker

Penselpenne til porcelæn fra mærket Edding bruges ofte til at male kopper, tekander og keramiske vaser. Fiberspidserne er perfekte til at male monokrome motiver, til silhuetter (f.eks. Mickey Mouse silhuet) og til geometriske mønstre. De scorer med en høj grad af lysægthed og en kort tørretid. Hvis de er indbrændt, kan de vaskes i opvaskemaskinen uden problemer. Edding-penne er dog ikke fødevaresikre. Dette er ikke et problem med kopper og vaser, fordi vi maler ydersiden, der ikke kommer i kontakt med maden eller blomsterne. Plader malet med en markør kan kun bruges til dekorative formål. Fortsæt på samme måde som med akrylmaling: rengør overfladen grundigt og lad den tørre, påfør konturerne med en porcelænsmalingpen og fyld derefter med en penselpen i porcelæn. Eventuelle fejl kan rettes, før de brænder ind. Edding penselpenne fås i alle grundfarver og i 11 andre blandede farver.

Maleplader med børn, der maler ansigter

Penselpenne er perfekte til at male ansigter, konturer og enkle abstrakte motiver. Dygtige malere kan også tegne mandalas og derefter farve ind med en penselpen. Edding penne scorer med deres meget lette håndtering og er den perfekte introduktion til emnet “maleri keramik” for begyndere.

Maleplader: enkle motiver til begyndere

Akrylmaling på plader med enkle motiver og farver

Du ved allerede, hvilke malingsfarver der er tilgængelige, og nu vil du begynde at male. Nu opstår spørgsmålet, hvilke motiver der er lette at male. Vi råder dig til at vælge abstrakte motiver eller stiliserede naturformer i begyndelsen. På denne måde kan du øve dig i at håndtere keramikken eller leret eller saltdejen, og du behøver ikke konstant at korrigere billedet.

Mal selv plader enkle ideer til begyndere

Flere linjer til blomsterstængler og et par cirkler i subtile farver og en eng blomster er skabt på tallerkenen. Hvis du vil male plader og give dem væk, er enkle motiver det bedste valg. Fordi de kan fastgøres hurtigt, og du kan male ikke bare en plade, men hele sættet. Da pladerne er flade og kan lægges på bordet, tilbyder de den perfekte maleroverflade til uerfarne hobbymalere.

Maling af lerplader: DIY -ideer

Maleplader med akrylmaling Instruktioner

Hvis du vil male på lerplader, kan du vælge naturlige motiver og skabe blide farveforløb. I maleri er en farvegradient en problemfri overgang fra en farvetone til en anden. Så du kan male smukke blomster, frugt eller naturlandskaber. Hvis du arbejder med akrylmaling, kan du blande nuancerne med lidt vand. For at gøre dette skal du først påføre vand på den rengjorte overflade med en flad pensel og derefter male det ønskede billede som normalt. Sådan fungerer overgangen: Fugt en pensel med en skrå spids lidt og træk i kanten af ​​malingen. Kør derefter hurtigt ind i en anden farve med en katteøje -børste. Hvis du vil arbejde med maling til porcelæn, kan du male to eller tre uigennemsigtige nuancer ind i hinanden. Dette er meget lettere og hurtigere end med akrylmaling, da porcelænsmalingen har en længere tørretid.

Maling af pladen: mal blomstermotiverne på modelleringsleret

Maleplader med blomster Instruktioner til udformning

I det følgende forklarer vi, hvordan du kan male plader med et par enkle motiver. Blomstermotiver ser særlig godt ud på flade tallerkener. Hvis du laver pladerne selv, kan du præge ægte blomster i keramikken eller leret. Under en tur i skoven eller på engen, saml smukke vildblomster eller snitblomster og træblade fra din egen have.

Plade med akrylmaling, blomstermønster

Læg derefter modelleringsler på arbejdsfladen og form den til den ønskede form. Læg blomsterne eller bladene ovenpå og stempl dem ned i modelleringsleret ved hjælp af en skål. Hvis det er nødvendigt, kan du også hjælpe med en håndværkskniv. Fjern derefter forsigtigt de naturlige materialer og lad pladen tørre et varmt sted i cirka 10 dage. Du kan tage billeder af de naturlige materialer, så ved du senere, hvilke farver du skal bruge, når du maler for at forblive tro mod originalen.

Mal selv plader maleteknikker instruktioner

Når modelleringsleret er helt tørt, kan du male motiverne, som du vil. Det hjælper, hvis du arbejder med porcelænsmaling, fordi de kan tørres af om nødvendigt. Arbejd med en spids børste i størrelse 0 (dvs. med så lidt hår som muligt). Lad designene tørre, før du brænder i pladerne. De fleste porcelænsmalinger er fødevaresikre, så du kan bruge tallerkenerne. Da disse er præget motiver, fraråder vi det. Vask vil helt sikkert være meget besværligt.

Mal selv plader: lav en skabelon

Plademaleri geometriske motiver med skabelonideer

Kunne du tænke dig at male dine tallerkener hurtigt og nemt eller dekorere et komplet bordsæt med det samme motiv? Så skal du lave en skabelon. Tegn skabelonen på pap og klip den ud. Sæt den derefter fast på tallerkenen med scotch tape og spor konturerne med en porcelænsblyant. Lad pennen tørre, før skabelonen fjernes. Ellers kan konturerne udtværes. Udfyld derefter konturerne med den farve, du ønsker.

Maleplader: babyhåndtryk

Plademaling baby håndaftryk og fodaftryk DIY motiver

I USA er gaver med følelsesmæssig værdi meget populære. Med lidt farve og masser af kreativitet kan du fange særlige minder fra de første år af dit barns liv for at dele med familie og venner. I det første år har barnet en stærk gribende refleks. Det betyder, at hans hånd lukker automatisk, hver gang den berøres. Derfor er det meget svært at lave et babyhåndaftryk med maling. Det er meget lettere, hvis du tager et fodaftryk. Til dette formål skal du først vælge malingsfarven. Fingermaling og madfarver fungerer godt. De påføres direkte på din babys fod med en børste. Så skal du bare trykke på din fod på billedet. Vask derefter hurtigt malingen af ​​foden. For at sikre, at malingen holder rigtig længe, ​​kan du påføre et beskyttende lag, efter at det er tørret. Spørg i håndværksbutikken, hvad de kan anbefale.

Plademaleri baby håndaftryk og fodaftryk ideer

Et håndaftryk er også en mulighed for børn over et år. Processen er den samme. For at få slutresultatet til at se mere interessant ud, kan du male børnenes hænder kreativt og omdanne dem til “blomster”, “stjerner” eller endda “superhelte”.

Maleplader med børn: seje ideer til enkle mønstre

Maleplader til børn med monstre og hjerte- og doughnutmotiver

Hjemmelavede tallerkener kan males kreativt. Du kan male pladerne med børnene, det er et godt tidsfordriv på regnvejrsdage. Vi tilbyder dig nogle ideer til smukke og enkle motiver:

1. Monsterøje

2. hjerte

3. Donut

Maling af skålen og tallerkenen med børn: Minnie Mouse -motiver

Maleplader med motiver til børn Mickey og Minnie og Pünktchen med Eddding

4. Mal Minnie Mouse sløjfe med porcelæn maling

5. Tegn Minnie Mouse -silhuetten med en tusch

6. Mal tallerkenen med en markør – Mickey Mouse

Maleskål og tallerken: skabeloner til Minnie og Mickey Mouse motiver

Maleplade til børns fødselsdag Mickey og Minnie Mouse

8. Hovedbeklædninger og hatte til de tre mest populære Disney -tegnefigurer: Minnie, Mickey og Pluto

9. Tegn Mickey Mouse -silhuetten på tallerkenen med en tusch, og mal derefter pladen med porcelænsmaling mintgrøn.

10. Mickey og Minnie Mouse silhuetter og hjerter.

Plader maler enkle motiver til børn Monster AG

11. Monster AG – mal tegneseriefigurer på en tallerken

12. Maletallerkener til jul: honningkager mænd

13. Sjovt ansigt på tallerkenen

Maleplader til børn med motiver Hello Kitty og spøgelser og monstre

14. Maleplader til Halloween – spøgelse

15. Mal monstre på tallerkener

16. Mal Hello Kitty -ansigtet på tallerkenen

Idéer til lerplade til børnefisk

17. Maleplader: ideer til børnehavebørn

Børn kan male plader med enkle motiver som f.eks. Solen

18. Maling af pladen: sol

Previous Post
Designermøbler af Pierre Leron – et designerbord lavet af mandeltræ
Next Post
15 interessante ideer til hvordan man designer poolen i haven