15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Havens kolde ramme som et alternativ til det nyttige drivhus

plast drivhus fodseng køb plast plante blomster

At Have kold ramme er et rigtig godt alternativ til drivhuset. Måske kender du det stadig fra mormors tid. De er en fantastisk måde at hjælpe dine planter i dvale og forlænge den mulige tid for frugt og grøntsager at vokse. Så du kan begynde at plante dine grøntsagsplaster inden forårets begyndelse og endda efter efterårets slutning. Du kan let bygge sådan en havekold ramme selv. Gamle materialer som mursten, træplader og bjælker eller et gammelt vindue, som du kan genbruge så perfekt, er velegnede til dette. I bygge- og havecentret kan du dog også finde praktisk anlægsudstyr, som du kan bygge din egen havekold ramme med. Men hvis du ikke har lyst til at bygge sådan en kold ramme selv, eller ikke har tid, kan du naturligvis let købe den færdiglavet af en specialist.

Havekold ramme til grøntsager

plantning af grøntsager, der tager sig af forårsrammen i drivhuset

Hvis du vil bruge havens kolde ramme til at dyrke dine planter, må du ikke glemme, at der også er sorter, der slet ikke kan lide at blive transplanteret efter et bestemt tidsrum. Dette omfatter rodfrugter som gulerødder og rødbeder. Så disse skal helst sås i haven.

Sæt havens kolde ramme i jorden

have kold ramme jorden forsænket salatplanter

På den anden side er grønne grøntsager som raket, kål og mangold, som alle er rige på næringsstoffer og vitaminer, særligt velegnede. Du kan plante disse i havens kolde ramme hvert par uger, så snart jordtemperaturen er over 10 grader. Du kan kontrollere temperaturen med et gulvtermometer. Succes med at dyrke dine grøntsager afhænger også af denne temperatur. Afhængigt af regionen kan du begynde at så allerede i januar. Hvis gulvet stadig er for koldt, gentages målingen hver anden uge, indtil tiden er inde.

Swiss chard og mesclun til havens kolde ramme

drivhus bygning have hotbed sticks hø dyrkning af grøntsager

Mangold er en slags salat, der trives og vokser selv i de køligere årstider. Derfor er Swiss chard også perfekt til havens kolde ramme. Inden du sår frøene, skal du suge dem i vand og forberede en løs jord blandet med kompost. Frøene begynder at spire inden for de første 10 dage. Ved høst er det bedst at fjerne de ydre blade først. Du kan bruge dem til at tilberede lækre salater og forsyne din krop med essentielle mineraler og vitaminer. Mangoldfrøene har en let og sødlig smag.

Havekold ramme med hængslet låg

have kold ramme vindueslåg grøntsagsfrø

Den såkaldte mesclun er også en sund sort, der vokser hurtigt. Du kan nemt trække de frøplanter, der er vokset i havens kolde ramme, ud af jorden og plante dem med de tidlige salater i din have. De kan også deles og genplantes på et senere tidspunkt.

Tips til havens kolde ramme

planter fjederbed vanding vand vandkande havepleje tips

Havens kolde ramme har brug for den samme opmærksomhed og pleje som enhver anden seng, du kender. Så jorden skal forberedes regelmæssigt, og kunstvanding og ventilation må ikke glemmes. For at holde tingene pæne skal du mærke planterne og glem ikke at transplantere dem i god tid.

Mærkning af planter i havens kolde ramme

træ fruehbeet frugt grøntsager låg forårs haven skabe

Hvis du bruger en åben og sammenklappelig havekold ramme, som du holder åben i løbet af dagen, så glem ikke at lukke den om aftenen. Ellers risikerer du, at de unge planter fryser ihjel. De er jo endnu mere følsomme. I løbet af dagen bør du dog holde denne kolde ramme åben, ellers kan varmen få den til at gå til grunde, især på solrige dage.

Kold ramme lavet af halmballer

halm høballer fruehbeet lav dig selv ruder haveide

Dæk den kolde ramme med folie

idé have kold ramme folie grøntsagsbed forår

Du kan så flere grøntsager i august og september. På den måde kan du forlænge sæsonen. Lad havens kolde ramme stå åben eller løft den ved hjælp af en støtte. Du behøver ikke lukke sengen, før frostsæsonen begynder.

En kold ramme i vintage stil

vintage morgenmad ramme bygning diy idé have tilbehør

Permanent kold ramme lavet af mursten med vindue som låg

Morgenmadskarm mursten vinduesdækning have skabe grøntsagsblomster

Previous Post
Eksklusivt skrivebord design fra luksus kollektionen af ​​Paco Camús
Next Post
Formerende aloe vera plante – er det bedre med stiklinger eller stiklinger?