15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Formerende aloe vera plante – er det bedre med stiklinger eller stiklinger?

Det er let at vedligeholde en aloe vera -plante. Formering af dem er lidt mere kompliceret. I modsætning til andre sukkulenter og kaktusser er det svært at dyrke en aloe vera fra kun et blad (skæring). Chancerne for at bladet rent faktisk vil udvikle rødder og blive en sund plante er små. Derfor formerer de fleste gartnere aloe vera gennem sideskud, også kaldet offshoots eller kindels. I dag viser vi dig begge metoder og giver dig tips om, hvordan du plejer de unge planter korrekt. Det bedste tidspunkt at formere sig er om foråret eller sommeren, når planten er i vækstfasen.

Former aloe vera plante med bladstiklinger

Formeringsmetoden ved stiklinger bruges til at forynge en ældet aloe. For at gøre dette er nogle sunde blade afskåret i yderkanten af ​​ørkenliljen. Selvom det er muligt at dyrke en aloe vera -plante fra en skæring, er chancerne for, at bladene danner rødder, meget små. På grund af den lagrede fugtighed har plantens blade en tendens til at rådne, før de kan slå rod. Metoden er dog et forsøg værd.

Aloe vera afskåret blad

Find et blad på yderkanten af ​​aloe -planten, der er mindst tre centimeter langt. Skær bladet ved bunden med en skarp, ren kniv. Prøv at skære skråt ned til bagagerummet. Kniven skal være meget ren, ellers er der risiko for, at bladet bliver inficeret.

Lad arket lufttørre på et varmt sted i et par dage, indtil der dannes en film over den afskårne del. Dette kan tage op til to uger. Denne film forhindrer dannelse af skimmelsvamp og sikrer, at snitfladen i jorden ikke rådner. Et inficeret aloe vera -blad vil ikke vare længe.

Aloe Vera -plante og dens anvendelser til skønhed og sundhed

Aloe vera -planten – din personlige healer til hjemmet

Aloe Vera plante – pleje, anvendelse og dens vidunderlige helbredende egenskaber

Kaktusbund Aloe Vera Planteblad Stiklinger Lerpotte

Tag en gryde med et drænhul i bunden. Hvis vandet ikke kan dræne, vil rødderne rådne. Dette kan føre til vandlogning, som kan dræbe en plante – herunder den hårdføre aloe vera.

Fyld gryden med kaktusjord og fugt jorden godt. Hvis du ikke har kaktusjord, kan du forberede dit eget underlag ved at blande pottejord og sand i et forhold på 1: 1. Overvej først at dække bunden af ​​gryden med grus eller lertøj. Dette sikrer bedre dræning og gør det muligt for vandet at løbe bedre af. PH bør være 6,0 til 8,0. Hvis pH -værdien ikke er høj nok, tilsættes lidt havekalk. Du kan købe den i en havebutik.

Clay pot dræning lag afløbshul

Læg papiret i jorden med den lange side nedad. Sørg for, at omkring en tredjedel af bladet er dækket af jord. Overvej først at dyppe det afskårne blad i en slags rodhormon, der fremmer roddannelse. Hvis du ikke har et sådant plantemedicin til rådighed, vil kanel eller honning også fungere.

Aloe Vera formerer blad stiklinger

Placer planten et varmt og solrigt sted og vand omhyggeligt. Du bør holde jorden konstant fugtig i de første fire uger. Når bladet er plantet, skal du vente, indtil jorden er helt tør, før du vander det igen. Når frøplanten udvikler rødder, vil den krympe eller tørre ud.

Kan aloe vera formeres i vand??

aloe vera formere sig i vand, rødder i glasset

Kan aloe vera stiklinger slå rod i vand? Nogle mennesker rapporterer i havefora, at de også har haft gode erfaringer med denne metode. Det tog cirka tre uger at se rødder. Det tilrådes at bruge shotglas, så der ikke hænger for meget af udskæringen i vandet. Dette virker, selvom børnene er adskilt fra moderplanten for tidligt og derfor endnu ikke har rødder.

Former aloe vera -plante ved stiklinger

Aloe Vera plante udløbere formerer sig på sommeren

Dyrkning af en Aloe Vera -plante fra en “Kindel” er en mere effektiv metode til vegetativ formering. Moderplanten danner disse nye skud fra en alder af omkring tre år. De er normalt mindre og lysere i farven. De vil også have deres egne rødder.

Her er et par tips, du skal være opmærksom på, når du vælger en offshoot:

  • Barnet skal være en femtedel på størrelse med moderplanten.
  • Vælg en udløber, der har mindst fire blade og har nået en højde på 4-5 centimeter.

Aloe Vera ved stiklinger formerer Kindel

Tag hele planten ud af krukken. Dette vil gøre det lettere at identificere rødderne af stiklinger og moderplantens rødder. Du skal muligvis ryste jorden af ​​rødderne for at få et bedre overblik over udlæggeren. Selvom den er knyttet til moderplanten, bør den have sine egne rødder.

Opdel aloe vera forsigtigt

Aloe Vera plante stiklinger børn adskiller formere sig

Adskil stiklinger fra moderplanten, men sørg for, at rødderne forbliver intakte. Afløberen kan let fjernes. Hvis det ikke gør det, skal du skære det af med en skarp, steril kniv. Steriliser først kniven med alkohol eller varmt vand. Lad snitfladen tørre i et par dage, før du går videre. Dette vil forhindre infektion.

Adskil aloe vera -udløberne

Aloe Vera Kindel formerer sig om sommeren

Udløberen skal have nogle rødder. Så snart du har fjernet udløberen fra moderplanten, kan du lægge den tilbage i krukken.

Lav derefter et lille hul i jorden og indsæt offshoot i det. Hullet skal være dybt nok til at rumme barnets rodsystem. Mange gartnere anbefaler først at dyppe rødderne i rodvæksthormon for at tilskynde til roddannelse.

Dæk rødderne med jord og kom lidt vand på dem. Jorden skal være fugtig, men ikke flyde. Aloe Vera er en ørkenplante, så den behøver virkelig ikke meget vand. Placer planten et solrigt sted, og vent en uge, før den vandes igen. Du kan derefter vande din aloe vera som normalt.

Den rigtige pleje til aloe vera -planten

Grooming aloe vera barbadensis plante derhjemme

Sørg for, at din plante får masser af sollys. Ideelt set forventer aloe vera 8 til 10 timers fuld sol om dagen. Du kan opnå dette ved at placere planten ved et vindue mod syd eller vest.

Vent, indtil jorden er helt tør, før du vander den igen. Når du vander planten, skal du sørge for, at jorden er helt gennemblødt. Vandet skal løbe frit ud af gryden.

Aloe vera har en tendens til at sove i vintermånederne. Så hun har ikke brug for så meget vand. I sommermånederne har planten brug for mere vand, især når det er varmt og tørt.

Aloe Vera unge plantestiklinger former potter

Gødning en gang om året om foråret. Gødningen skal være vandbaseret og rig på fosfor.

Pas på insekter, sygdomme og svampe. Brug et naturligt, organisk pesticid til behandling af skadedyr som f.eks B. For at holde melus på afstand. Du kan let forhindre svampdannelse ved at holde jorden tør. Hvis du bemærker svamp, kan du tørre dem af med en vatpind og lidt alkohol.

Aloe Vera efterlader tegn på plantesundhed

Vær opmærksom på bladernes tilstand. De er vigtige indikatorer for plantens sundhed og viser, hvad din aloe vera har brug for. Aloe vera blade skal vokse oprejst eller i en opadgående vinkel. Hvis du bemærker, at bladene bliver tynde, skal du tilføje mere vand til din aloe vera. Hvis bladene er i en lav vinkel, har planten brug for mere sol.

Previous Post
Stående bord til haven – 16 ideer til et dekorativt og nyttigt havebord
Next Post
Byg din egen fortrolighedsskærm til haven – lavet af træ, glas, metal eller stof