15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Plantning af grøntsager til begyndere – 10 krævende sorter til haven

grøntsager planter haven gulerødder salat salat persille

Mange vil gerne have deres egen frodige køkkenhave, der lover en rig høst af friske grøntsager. Denne idé virker imidlertid meget skræmmende og kompliceret, især for mange begyndere. På grund af dette, viger de væk fra at prøve det. På den måde savner de meget! Hvis du er en af ​​de begyndende gartnere og overvejer at oprette din egen køkkenhave, kan dagens artikel hjælpe dig. Faktisk vil vi i denne artikel vise dig nogle lækre sorter, som du kan vælge, når du er ny inden for det Plantning af grøntsager. Grøntsagerne på vores liste er lette at dyrke og lover succes. Du vil snart have modet til at prøve andre sorter. Forskelligt fra grøntsagerne er de populære krydderier og selvfølgelig jordbær også inkluderet.

Plantning af grøntsager – radiser

radiser rødhvide sorter grøntsagshaveplanter

Radiser er uden tvivl en af ​​de letteste grøntsager at dyrke. Så du bør ikke mangle i din have, hvis du vil plante grøntsager. De kan plantes når som helst mellem det tidlige forår og sommeren og vokser hurtigt. Den første høst finder sted efter to uger. Under udtyndingsprocessen høstes bladene for at kunne tilberede lækre salater og andre retter. Efter cirka tre uger kan du selv høste radiser. Der er en anden såperiode igen i efteråret.

Plantning af gulerødder som grøntsag

gulerødder gulerødder grøn have ide grøntsager

Gulerødder imponerer ikke kun med deres beskedenhed, når det kommer til havearbejde. I dag fås de også i en lang række størrelser, former og farver, så du også kan tilføje variation til grøntsagssuppen. Alt, hvad du bør overveje, når du planter denne grøntsag, er, at jorden løsnes godt, og sten og klumper fjernes, før der sås. Dette er nødvendigt, så gulerødderne kan dannes. Ligesom radiser kan gulerødder også høstes på kort tid. Du kan trække de første gulerødder ud af jorden efter cirka en måned.

Plantning af grøntsager – salater

salat grønne blade planter have grøntsags patch kurv

Det er vigtigt at vide, at salater får en bitter smag, når de er varme. Alt efter hvilken smag du foretrækker, bør du derfor finde et sted i haven, der er så skyggefuldt som muligt, før du planter disse grøntsager. Det er bedst at vælge salattyper (dem lavet af løse blade, der ikke danner et hoved). Du kan kombinere disse med andre slags salater. Raket, cikorie, kørvel og spinat er særligt velegnede til dette.

Plant bønner som grøntsager

bønner hobby gartner pleje tips grøntsager planter skål tips

Når det kommer til bønner, er Vrechbohnen den mest populære sort for hobbygartneren. Og der har du igen valget mellem to underarter. Du kan vælge franske bønner til plantning af grøntsager. Disse vokser lavere og tilbyder en tidligere høst. Der er også grønne bønner i form af klatreplanter. Du bør derfor give support til disse. Når du har mestret de grønne bønner, kan du også prøve sojabønner, limabønner, løberbønner og markbønner.

Plantning af tomater i haven

tomater grøntsager planter haven tips pleje sunde begyndere

Hvad ville en køkkenhave være uden tomater? Selve det faktum, at tomater er en af ​​de mest populære grøntsager til haven, bør overbevise dig om at prøve dem. Og da der er så mange sorter nu, inklusive sygdomsfrie, behøver du ikke bekymre dig om de historier, du måske har hørt om tomatfølsomhed. Så når du planter dine grøntsager, skal du holde et sted til tomaterne.

Plant schweizisk mangold som grøntsag

chard salat røde grønne blade grøntsager pleje tips planter

Swiss chard er en af ​​de planter, der foretrækker køligere årstider. Men det går også godt sammen om sommeren. Den kan høstes efter kun 60 dage. For at gøre dette fjernes bladene, og planten fortsætter derefter med at producere nye blade indtil vinteren. Hvis du planter denne letplejelige grøntsag, er du velkommen til at kombinere den med andre sorter. Swiss chard er også smuk at se på med sine lyse farver.

Plantning af grøntsager – peberfrugter

paprika grøntsager planter rød blomsterkrukke blade haven idé

Desværre tager det lidt længere tid for peberfrugterne at modnes. Men synes du ikke, det er ventetiden værd? Så skal du helt sikkert også plante disse grøntsager, du kan vælge mellem forskellige farver og størrelser. Hvis du er fan af krydret mad og krydderier, kan du lige så godt plante chilipeber, da de er lige så nemme at dyrke. Der er igen forskellige sorter, der adskiller sig fra hinanden ikke kun i deres farve, men også i deres skarphed.

Plantning af grøntsager – krydderier

krydderier haveplanter småsten seng surfbræt buske

Du er også velkommen til at plante krydderier ved siden af ​​grøntsagerne. De er også kendt for at være meget krævende. Du har det godt i den brændende sol og har kun brug for lidt vand. Tænk dog over, hvilke sorter du vil dyrke i haven, og hvilke i potten. Nogle varianter, såsom pebermynte, spredes hurtigt og fylder hurtigt meget. Det er bedst at designe et hjørne i haven specielt designet til krydderierne. En fordel ved timian er, at den takket være sine smukke blomster også kan bruges perfekt som bunddække og til dekoration i haven.

Plantning af grøntsager – jordbær

jordbær planter frugter rød have tips pleje

Hvis du undrer dig over, hvad jordbær gør i vores liste over ideer til plantning af grøntsager, fortjener disse lækre frugter en omtale! Og det er et spørgsmål om tvist, om de virkelig er frugt. Begyndere gartnere synes ofte, at jordbærene er krævende, men det er slet ikke sandt! Derudover kan de endda dyrkes i blomsterpotter uden problemer. Og selv efter høsten kan plantens smukke blade bruges som dekoration i haven. De eneste problemer, der kan dukke op, er skadedyr, herunder fugle, der glæder sig over bær. Men det er bestemt værd at prøve jordbærene.

Plant courgette i haven

zucchini idé grøntsagsplantning let pleje til nybegyndere

Zucchinien tager også lang tid at modnes. Som alle andre græskarsorter er zucchinien meget krævende og glæder enhver gartner med en rig høst. Anlægget har brug for masser af plads til dette. Så hvis du kan give hende disse, skal du ikke tænke to gange om at plante disse grøntsager. Eventuelle frø, der er tilbage på jorden, kan endda begynde at spire af sig selv i det næste år, så du er garanteret zucchinier igen. Hvis det er nødvendigt, kan du også prøve en anden type græskar.

zucchini blomstre gul grøntsag plante plante græskar seng

Previous Post
Frilagte betonvægge frembringer grønt i haven og farverige dekorationer
Next Post
7 urter og lægeplanter, som du selv kan dyrke med succes