15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

10 robuste klematis sorter – smukke klatreplanter til haven og altanen

Clematis sorterer pergola-grønt-have-privatlivsskærm

Clematisplanterne, stadig kaldet clematis, er blandt de mest populære klatreplanter og er blevet en uundværlig del af hjemmets have. Med mere end 300 Clematis sorter At vælge den rigtige drømmekopi kan være virkelig svært. Der er stedsegrønne, storblomstrede, tidlige og senblomstrende clematis-sorter. I begyndelsen er det vigtigt at bestemme den ønskede blomsterstørrelse samt blomstringstiden. I denne artikel finder du en kort liste over clematis -stammer, der kan hjælpe dig med at træffe en beslutning. Hver af dem er kendetegnet ved robusthed, lange blomstringstider og smukt formede blomster.

Robuste clematis -sorter til hver sæson

Klematis-sorter-klatre-planter-pergola-sten søjle-lilla-blomster

Clematis klatreplanter er ideelle til grønnere pergolaer, lysthuse, porte, espalier og hegn. I eksemplet ovenfor kan du se en lang pergola med stensøjler helt dækket af klematisplanterne. Kombinationen af ​​tidlige og sene blomstrende sorter i haven garanterer, at den vil se smuk ud året rundt. Selvom alle sorter er forskellige, er plejen for det meste den samme – fødder i skyggen, hoveder i solen og regelmæssig beskæring afhængigt af beskæringsgruppen. Dette bevarer den buskede vækst. Clematis, der blomstrer om foråret, tilhører skæringsgruppe 1 og skæres ned i juni efter blomstring. Beskæringen til planter fra beskæringsgruppe 2 finder sted fra september. Efterårsblomstrere i snitgruppe 3 kræver et snit om foråret.

Flere blomstrende Clematis -sorter – Clematis Parisienne

Clematis-sorter Parisienne-intens-farve-store-blomster-klatrer

Clematis Parisienne er en ny sort af Clematis fra opdrætter Raymond Evision og debuterede på Storbritanniens Chelsea Flower Show i 2005. Denne clematis -hybrid har smukke lilla blomster og mørkegrønt løv. Denne klematis vokser meget kompakt, hvilket gør den til den ideelle kandidat til en plantemaskine på din terrasse.

10 blomstrende klatreplanter til haven eller som krukkeplante

Brug stedsegrønne klatreplanter til indretning

Klatreplanter på altaner og terrasser – beskyttelse af personlige oplysninger og grønt

Clematis-sorter Parisienne-blomster-forår-kompakte-blomster

Blomsterne vises først i forsommeren, og den anden blomstring sker i sensommeren og efteråret. Parisienne foretrækker fuld sol frem for halvskygge.

Clematis Betty Corning

klematis-sorter-Betty-Corning-sommer-efterår-klokkeformede blomster

Denne klematis -sort blev opkaldt efter konen til Erastus Corning II, fordi hun opdagede planten i hendes have i Albany, New York, da hun flyttede ind som brud. Hun genkendte plantens fremragende egenskaber og sørgede for, at det blev formeret og markedsført. Clematis Betty Corning er en hybrid af C. viticella og C. crispa og har sarte klokkeformede blomster, der først dukker op om foråret.

Clematis Arabella

klematis-sorter-Arabella-lys-lilla-blomster-sommer-hårdføre

Clematis Arabella er en senblomstrende prøve, blomster i 4 måneder i hver vækstsæson og producerer flere blomster end de fleste andre klematis sorter. Hvis du leder efter en letplejet, frodigt blomstrende ledsager til roser og buske, så er Arabella det rigtige valg for dig. Sorten er også perfekt som bunddække.

Clematis Daniel Deronda

klematis-sorter-Daniel-Deronda-blå-violet-blomster-gule-støvdragere

En hårdfør klatrer, der kan lide godt drænet jord og et solrigt sted. Clematis Daniel Deronda når en højde på 2,5 meter og en blomsterstørrelse på op til 16 cm i diameter.

Clematis Fairy Blue

klematis-sorter-Fe-Blå-blåht-forår-hvide-striber

Clematis Fairy Blue blev opdrættet i Japan af Hiroshi Hayakawa og har siden hen glædet gartnere med sine blomster med et springvandlignende center med sølvfarvede støvdragere. Den blomstrer sidst på foråret og når en højde på 2,5 meter.

Clematis Rhapsody

klematis-sorter-Rhapsody-mørk-lilla-blomster-sommer-blomst-tid

Med sine dybblå blomster, der kan nå en størrelse på 15 cm i diameter, blomstrer Clematis ‘Rhapsody’ fra juni til september.

Clematis Blue Angel og Jackmanii

klematis-sorter-Blå-Engel-Jackmanii-weisse-mørk-lilla-blå

For mange mennesker er den mørk lilla clematis Jackmanii den bedste og letteste at passe på clematis -sort, man kunne ønske sig. Den imponerer med sine usædvanligt store, violetblå blomster og er ikke modtagelig for sygdomme. Den første moderne hybrid Jackmanii blev introduceret i begyndelsen af ​​1860’erne. Den vokser ekstremt hurtigt og kan nå en højde på 10 meter.

Clematis Blue Angel danner en smuk baggrund for Jackmanii. Deres rynkede kronblade er lys lilla eller lyseblå omkring kanterne og hvide mod stigmatiseringen.

Clematis Blue Ravine

klematis-sorter-Blå-Ravine-pastelfarvet-lilla-støvdragere

Clematis Blue Ravine laver smukke lilla blomster med mørkerøde støvdragere. Den blomstrer fra maj til september og tilhører skæringsgruppe 2.

Clematis viticella Dark Eyes

Clematis-sort-viticella-Dark-Eyes-mørk lilla

Blomsterne i Clematis Viticella Dark Eyes skinner i en magisk mørk lilla-violet farve med sorte støvdragere i juli til september. Klatreplanten når en højde på 180 cm og skæres ned om vinteren fra november. Denne klematis kan vokse smukt med en hvid rose.

Klematis-sorter-klatre-planter-pergola-have-sten søjler

Previous Post
Regelmæssige og enkle yogaøvelser hjælper med brystløftninger uden kirurgi
Next Post
Lav mosgraffiti selv og dekorér vægge med disse ideer