15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Tips til vedligeholdelse af haven – 5 fejl der skal undgås

Tips til havearbejde-fejl-bør-undgås

Der er millioner af stolte ejere af smukke haver rundt om i verden. De ved udmærket, hvor svært det er konstant at vedligeholde og holde en smuk græsplæne med friske blomster og grønne planter i god stand. Ja, det viser sig virkelig at være en stor udfordring. Vi har fundet ud af, at mange mennesker faktisk begår en række fejl, når de passer deres haver. De fleste af dem gør dette naturligvis af gode grunde og kun en lille andel på grund af mangel på viden. For eksempel, i stedet for at trække i ukrudtet, trækker de deres blomster op, overvander sarte blomster, fordi de synes, blomsterne har brug for meget vand eller træder græsset fladt. Vil du undgå alt dette? Længes du efter mere skønhed i nærheden af ​​dit hjem? Vi vil hjælpe dig med at fjerne de mest almindelige havearbejdefejl og fortælle dig et par stykker Tips til vedligeholdelse af haven indrømme.

Tips til vedligeholdelse af haven for at undgå fejl

Fejl №1 – du anlagde din have det forkerte sted

Tips til vedligeholdelse af havearbejde-undgå-fejl-grøntsag-grønne salater

Denne fejl opstår ofte: Mange mennesker planter på bestemte steder i haven hovedsageligt af æstetiske årsager. Men disse steder er desværre ikke altid egnede. Hvis du vælger et sted, der ikke er godt drænet på forhånd, og der konstant dannes våde pletter i jorden, er der risiko for, at dine planter og blomster snart vil rådne der.

Så før du overhovedet planter noget, så prøv at forberede havejorden! Læg et tykt lag sten i havejorden, dæk det godt med jord og tørv, og først da kan du dyrke blomster eller haveplanter.

Fejl №2 – Ved et uheld trækker unge blomster op i stedet for at trække i ukrudtet

tips til havearbejde-fejl-blomster-i stedet-rive-ukrudt

Ja, det sker desværre også! Hvis du har stauder i din have, er der stor sandsynlighed for, at du vil forveksle dem med ukrudt, før de blomstrer og ved et uheld slippe af med dem. Et andet problem er, at ukrudtet også blomstrer om foråret, og det kan gøre situationen i haven endnu mere forvirrende.

Hvad kan hjælpe? Den bedste måde er at bruge etiketter og farvestof til at markere de steder, hvor du allerede har sået noget. Så du kan være sikker på, at der ikke vil være nogen skader, mens du luger.

Tips til vedligeholdelse af haven og jordforbedring

Fejl №3 – du forberedte ikke jorden godt nok

Tips til havearbejde fejl-grøntsag-haven-klargøring-jord

Man overser ofte jordens berigelse med nyttig gødning og mineraler. Torvblandinger er også meget velegnede til dette. Nogle planter, især grøntsagsafgrøder, trives meget godt i humusrig jord og bringer derefter også rige høst.

Jordtypen varierer meget afhængigt af regionen. Det er bedre at forhøre sig om, hvilken jordtype der er typisk i dit område. Så du ved præcis, om du skal berige din havejord og med hvad. Hvis denne opgave virker for professionel og arbejdskrævende for dig, så følg dette tip: nogle eksperter mener, at berigelse af havejorden med en blanding af havejord og kompost er nok. Så du kan være sikker på, at planterne er godt nærede.

Fejl №4 – overvanding

tips til havepleje fejl-over-vanding af haven

En anden almindelig fejl i havearbejde – overvanding! En overvandet installation er dømt til at forfalde. På den anden side er det ikke godt at lade dem tørre. Så – hvor er den gyldne middelvej? Det bedste er naturligvis et kunstvandingssystem i din egen have. Men ikke alle har råd til det. I stedet kan du se nærmere på din jord og korrekt fortolke symptomerne på vanding.

Fejl №5 – For mange frø i et relativt lille område

Tips til havearbejde-fejltagelse-for-mange-frø-plantning

Mange mennesker tror, ​​at de har opfundet en ny regel: Jo flere frø i jorden, jo bedre chancer for spiring. Nej, det er slet ikke sandt! Planter har brug for forskellige afstande fra hinanden for at vokse normalt, og tilgroet vegetation kan være skadelig for deres vækst. Ikke underligt, at de ikke spirede så meget som forventet!

Af hensyn til plantetypen bør plantningen også finde sted. Hvis du har store planter med græskar, vandmeloner eller sukkermeloner, bør du også give plads nok til, at de kan vokse i henhold til deres størrelse.

Tips-have-vedligeholdelse-grøntsager-have-træ-højbed

Nogle blomster kræver også en vis afstand fra hinanden. Det ville være bedst at finde ud af på forhånd de specifikke krav til de blomster og haveplanter, du vil vælge. Forhåbentlig har vi været nyttige for dig med disse oplysninger! Vi vil ønske dig en masse sjove og behagelige timer i haven!

Previous Post
Udendørs loungemøbler – Sådan konverteres det udvendige område til en stue
Next Post
Trendsport 2020: trail løb, fitness træning og rulleskøjter er alle raseri lige nu!