15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Antiseptisk spray kan være effektiv mod coronavirus

En antiseptisk spray kaldet Miramistin kan vise sig at være et effektivt våben i kampen mod resistente vira. Forskerne har udviklet en særlig forbindelse til Sovjetunionens rumprogram. Dette kan dræbe coronavirus, influenza A, HPV (humant papillomavirus) og HIV (humant immundefektvirus). Den aktive ingrediens er elimineret fra Vesten og genopdages først nu af forskere i Storbritannien.

Kan en antiseptisk spray stoppe coronavirus?

sygeplejerske bruger antiseptisk spray med beskyttelsesmaske mod coronavirus

Hovedforfatteren til det nye studie, Ali Osmanov, er fra Ukraine, hvor Miramistin stadig bruges i kliniske omgivelser. Imidlertid tog han den antiseptiske spray til et forskerhold fra Manchester til yderligere og nyere undersøgelser. Hidtil har vestlig medicin overset miramistin, selvom det kan have praktiske og økologiske fordele. Antiseptika er den sidste grænse mod antibiotikaresistente bakterier og vira i disse dage. De spiller også en vigtig rolle i infektionskontrol. Desværre har antiseptika i øjeblikket nogle mangler. Blegemiddel kan for eksempel forværre astma, og mange af de ældre antiseptika er ikke effektive mod coronavirus. Så Miramistin har tre hovedmål. Det er sandsynligvis mindre giftigt, bionedbrydeligt og mindre tilbøjeligt til at fremme væksten af ​​antibakterielt resistente vira end visse andre antibiotika.

antiseptisk spray miramistin potentiel virkning mod covid 19

Det er et bredspektret antiseptisk spray, så det vil sandsynligvis virke på celleoverfladeniveau. Af denne grund er det meget vanskeligere for sådanne vira at udvikle resistens. Miramistin virker hovedsageligt fordi det beskadiger cellen direkte og er mindre tilbøjelig til at forårsage resistens end f.eks. Penicillin. Sidstnævnte binder sig til målcellen, som kan blive resistent over flere generationer af cellereplikation. Derudover er triclosan og andre antibiotika som denne, der ligner hinanden, sådan, at de tager lang tid at bryde sammen i naturen. Det har indflydelse på miljøet. På grund af dette har Triclosan en negativ indvirkning på mikrober i vandløb og når det strømmer ned ad floder. Miramistin, på den anden side, har ingen kendte genotoksiske virkninger og er mellem 88 og 93 procent biologisk nedbrudt, fandt forskerne.

Medicinske perspektiver

mundskærme og antiseptika på en laptom med firgures svarende til coronavirus

Alt dette er gode nyheder for den brede potentielle anvendelse af Miramistin som et overfladeantiseptisk middel. Dette kan potentielt være på forkant på hospitaler. I disse har læger brug for stærke antiseptika. Virus har en tendens til at udvikle sig bedre der og være udbredt. Det har også den fordel, at det er mindre giftigt over tid end andre almindelige rengøringsmidler. Forskere kan dog endnu ikke forvente, at Miramistin dræber coronavirus. Det er effektivt til andre coronavirus, men mangler endnu at blive testet for SARS-CoV-2. Selvom det sandsynligvis også vil være effektivt til at dræbe dette, sagde Denning, er der behov for et klinisk forsøg, før vi kan være sikre. Under alle omstændigheder er den antiseptiske spray den mest effektive kliniske anvendelse som et aktuelt middel til sår, hudsår og hudinfektioner.

Desinfektionsmidler tilgængelige for offentligheden på hospitalet mod infektioner

En sådan applikation kan have vidtrækkende virkninger på en hudinfektion. Medicin kalder dette overfladisk dermatofytose og også ringorm. Denne infektion behandles normalt med det antifungale lægemiddel terbinafin (også kendt under navnet Lamisil). Men nu udvikler mange tilfælde af sygdommen resistens over for dette lægemiddel. Miramistin kunne være her ifølge undersøgelsens forfattere træde til. Den aktive ingrediens er meget aktiv mod disse svampe, så der kan være en meget direkte applikation til hudbrug. Der er også mulighed for behandling af resistente svampe, hvilket kan være meget perspektivisk.

Previous Post
Lilla og blå læbestift – et sommerhit
Next Post
Opfriskning af havemøbler i teak – nyttige tips til rengøring og pleje