15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Maling og krydderi af gamle køkkenskabe i egetræ

gammelt egetræ-skab-lakering-natur-træ-natursten-køkken-ø-middelhavet

Her er nogle enkle og kreative tips til, hvordan du bliver gammel Køkkenskabe i egetræ male og krydre det med stil.

Eg er af natur et stærkt kornet træ. Disse fibre er altid den dominerende faktor i det endelige udseende af det færdige projekt. Fibrene på træets overflade kan fremhæves (gøres dominerende) med en oliebaseret maling, der tørres til kanten. Selvom malingen ville tone hele træoverfladen, vil den blive uddybet i fibrene, hvilket skaber en rig accent på træets overflade. Vi anbefaler oliebaseret lak, fordi den let absorberes, og rester fra brug let kan fjernes med en blød, ren klud og dampes med petroleumsether. Vandbaseret maling er, mens den er miljøvenlig, ikke så tilgivende, og de har en tendens til at trænge dybt ned i træet.

Maling af køkkenskabe i egetræ i lyse hvide toner

gammelt egetræ-skab-lakering-creme-hvidt-vintage-køkken-ø-fliser-stort

Når du maler gamle køkkenskabe i egetræ, skal du overveje at vælge farver som gylden eg, ahorn, kolonial eg og pecan. Disse er de mest almindeligt anvendte og får egens naturlige skønhed frem. Mørke farver som valnød, ibenholt eller kirsebær har en tendens til at frarøve dig dens naturlige skønhed med for meget farve og overdreven mørkning af fibrene og træoverfladen.

Egekøkkenskabe i lyseblå og mørkeblå

gammel-eg-skab-lakering-træ-blå-vintage-stor-hall-gulv-lysekrone

En kreativ tilgang er at kalket træet. Ved hjælp af en uigennemsigtig hvid kalkning skylles skabene rigeligt, hvilket mætter pigmentet i fibrene. Tør derefter det overskydende materiale af, så den ønskede hvide nuance forbliver på hele træets overflade. Gamle køkkenskabe i egetræ får et dybere hvidt udtryk.

Egekøkkenskabe i lille køkken i landlig stil 

gammel-eg-skab-lakering-vintage-natur-træ-lille-praktisk-emhætte

Et andet populært mål er det “naturlige” look. Her skal du lukke fibrene, så når du påfører et klart lag, er der ingen accentfarve eller mørkere. Til dette har du brug for et fyldstof til fibrene.

Egekøkkenskabe i et hyggeligt, solidt bygget køkken

gammelt egetræ-skab-lakering-træ-land-stil-blå-natur-træ-træbjælker

Uanset om du vælger et naturligt look eller en malet finish, skal køkkenfronterne tørre helt natten over, inden du påfører en klar topcoat. Oliebaseret urethan er et godt valg for lang levetid, men over et par år kan det blive gult og mørkere den originale farve på skabene. Dette kan være en katastrofe for kalkningen. Den oliebaserede urethan giver imidlertid en dejlig varm fornemmelse af skabene med farver af eg eller pecan. Brug en vandbaseret topcoat til nem rengøring af sæbe og vand. Brug en svamp til et professionelt udseende.

Bare sørg for at følge producentens instruktioner for gode resultater.

Eg-køkken-skabe-lys-lakeret

Egekøkkenskabe-mørk-lak

Eg-køkken-skabe-rød-lakering

Køkkenskabe i egetræ renoveres

Maling af gamle køkkenskabe i egetræ  Maling af køkkenskabe i egetræ

Eg-køkken-skabe-hvid-lakering

Previous Post
Vægmaling i soveværelset – 105 ideer til afslappende nætter
Next Post
10 designtips og billedideer til at opfriske dit interiør