15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Opsætning af et lille badeværelse – disse tips sparer plads

Badeværelse-design-ideer-flise-mønstre-lille-badeværelse-design

At omdanne et stort badeværelse til en wellness -oase er ikke særlig svært. Der er plads til et stort badekar samt brusekabine og et stort spejl, og der er stadig plads til dekorationer. Det ser anderledes ud i et lille rum: I dette er rummet meget begrænset, og hvert møbel synes kun at gøre det endnu smallere. God lokalplanlægning er derfor særlig vigtig her. Det er nødvendigt at udnytte selv den mindste plads uden at få rummet til at se for overfyldt ud. Den bedste måde at opsætte og designe smalle badeværelser er allerede beskrevet her-men gennemtænkt planlægning er også afgørende for små firkantede værelser. Der er et par måder at opnå dette på, fra design af gulv og vægge til møblering og installation af VVS.

Opsæt et lille badeværelse – store fliser og lyse farver

lille badeværelse-design-brusekabine-glasdøre-treskab-forfængelighed

Lyse farver er vigtige for at få et værelse til at se større ud. Varme farver som jordfarver eller røde toner får et værelse til at se mindre ud. Især i et allerede lille rum har disse farver en overvældende effekt på betragteren. Hvide og lyseblå og turkise toner er derfor bedst egnet til designet. Hvis du ikke vil undvære varme farver, skal du kontrastere dem med hvidt for at bringe rummet tilbage i rummet. Fliserne på gulvet eller væggene skal også være store firkanter. Få, fremtrædende linjer bidrager til den optiske forstørrelse, mange små linjer til reduktionen. Små fliser er kun mulige som dekoration, for eksempel som en kant omkring væggen. Generelt bør farverige mønstre undgås – disse kan få rummet til at se for rastløst ud. Men da et badeværelse formodes at være et afslapningssted, er dette ikke ønskeligt. Væggene kan dog flisebelagt ligesom gulvet; en lysere nuance af gulvfarven anbefales eller en stærk kontrast mellem sort og hvid.

Opsætning af et lille badeværelse – installation af et brusekabine

små-badeværelser-optisk-forstør-tricks-ideer-møblering

Et badekar passer ofte ikke ind i et lille badeværelse og fylder generelt for meget med for lidt gulvplads i rummet. Et brusebad er mere egnet, helst i terræn og placeret i hjørnet. På grund af manglen på en brusekabine ser rummet ikke delt ud, men lukket ind på sig selv. En bruseskillevæg af glas understøtter hans

Hvad angår den åbne følelse – kan det være en vanskelig opgave at oprette et lille badeværelse. Toilettet er dog ofte et problem: Det kan ikke bare skjules bag en skillevæg, som det normalt gøres på et stort badeværelse. I stedet kan det ses direkte – det kan der ikke gøres noget ved. Men det er muligt at integrere det i badeværelset, så det ikke skiller sig for meget ud. Imens er der dog også rumløsninger, hvor enten brusebad eller toilet forsvinder bag en væg. Dette er nyttigt for folk, der ikke ønsker at se dette sanitære anlæg, så snart de kommer ind i rummet. Med nogle snit er det også muligt at opsætte et smalt skab som rumdeler til toilettet – men dette afhænger af det respektive snit i rummet, det ser ikke godt ud på alle små badeværelser.

Læg ikke for mange møbler op

Små-badeværelser-design-ideer-tricks-farve-fliser

For at skabe opbevaringsplads skal du lægge mange skabe i det lille badeværelse. Dette resulterer imidlertid i en optisk reduktion i rummets størrelse. Et par skabe er fine – som f.eks. Det enkle Badeværelse spejlskab Tamrus fra jokey. Små møbelserier er også en god mulighed; som et lille skab under håndvasken eller den allerede nævnte smalle kommode til opdeling af rummet. Derudover kan dekoration let kombineres med møbler: et sidebord, f.eks., Hvorpå makeup-redskaberne kan opbevares, eller en dekorativ skammel med håndklæder. Men åbne hylder, forudsat at de er ryddelige, er også en god opbevaringsplads, der ikke får rummet til at virke endnu mindre.

Opsæt et lille badeværelse – fliser i neutrale farver og et brusekabine i glas

Badeværelse-design-klassisk-stil-ideer-flise-læg-mønstre

Lille bruseniche med glasdør

Lille-badeværelse-design-pladsbesparende-komfortabelt-møblering-tips-ideer

Previous Post
Elegant børnehave dekoration med pastelfarver og dyremotiver
Next Post
Luksuriøst tæppedesign med kalligrafiske mønstre