15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Brug af terrakotta blomsterpotter forskelligt: ​​20 ideer til hjem og have

Urtepotte lavet af terracottakrukke køkken-slik-opbevaring-låg-kork

Kan du lide det lige så meget som vi gør, når visse objekter bruges til andre formål end dem, de rent faktisk er beregnet til? Ikke underligt, for på den måde får du en interessant og nyttig dekoration, der hurtigt bliver til et rigtigt blikfang. Især i denne artikel vil vi gerne vise dig, hvad de terrakottapotter til blomster og planter, der ligner Middelhavet, kan bruges til. Du vil blive overrasket over, hvor praktiske de kan vise sig ikke kun på terrassen og haven, men også indendørs. Tag et kig på følgende ideer til brug af terracotta blomsterpotte og brug dem lige der, hvor du har brug for dem.

Gamle plantepotter kan også bruges til nogle projekter. Dog skal du derefter rengøre terracotta blomsterpotten grundigt. Men hvis du vil gemme mad eller hygiejneartikler i det, skal du bare bruge nye gryder, som du kan desinficere som en sikkerhedsforanstaltning.

Design interiøret med en blomsterpotte lavet af terracotta

Terracotta blomsterpotte køkkenredskaber-opbevaring-holder-bestik-køkkenredskaber

Der findes helt sikkert mange forskellige typer beholdere til bestik og køkkenredskaber. Men hvem ville komme med denne idé og skabe noget middelhavsflair i køkkenet på denne måde. Køkkenbeholderne er ikke kun nyttige, men også flotte at se på og derfor den perfekte dekoration. Du kan bruge forskellige typer og størrelser af gryder, afhængigt af hvad du vil gemme i dem, og hvor meget plads du har på bordpladen.

Lav selv kage af slik – 9 ideer med og uden bagning

Rocher Torte – Lækre opskrifter med og uden bagning til enhver lejlighed

Forbered Raffaello -kage og Snickers -kage med disse lækre opskrifter

Du har også et frit valg, når det kommer til designet. Du kan male enhver terrakotta blomsterpotte eller bruge forskellige dekorative elementer såsom tråd, reb, kunstige blomster og endda krydderier. Du kan for eksempel forstærke Middelhavet flair med et par kviste lavendel. Lettering kan også bruges lige så godt. Hvis du planlægger en fest, kan du også lægge bestikket i separate beholdere på dessert- eller buffetbordet på denne måde, så gæsterne kan hjælpe sig selv.

terracotta blomsterpotte pen-holder-farvede blyanter-børns skrivebordsredskaber

På samme måde kan terracottagryden også bruges til andre ting såsom farveblyanter, saks eller andre håndværksværktøjer. Den såkaldte tavlemaling, der tilbydes i forskellige farver, har vist sig at være særlig praktisk. Det kan bruges til at male en lang række forskellige overflader, herunder terracotta. På denne måde kan beholderne let mærkes med kridt, og skulle de en dag bruges til noget andet, kan du blot tørre kridtet væk og skrive noget andet på det.

Farveblyanter og tuschholdere er især nyttige på skrivebordet i vuggestuen. Der skal ikke mangle lyse farver der. Kombiner tavlefarven med nogle farverige accenter, eller design en meget farverig penholder. Du kan lige så nemt matche dette tilbehør med de andre hovedfarver i rummet, så alt passer fantastisk sammen.

Urtepotte-terracotta-væg-badeværelse-ideer-ørepinde-vatrondeller-sæbeholder

Hvad der er praktisk i køkkenet og børneværelset kan også være meget nyttigt på badeværelset. Terracotta blomsterpotte til væggen. Det er op til dig, hvordan du bruger terracottagryderne her. På den ene side kan de fastgøres til væggen ved hjælp af et bræt. Enhver terracotta blomsterpotte kan f.eks. Hænges i et bræt med huller. Men containerne ser også meget godt ud på andre overflader. Pladerne er velegnede til sæber, mens gryderne selv kan opbevare vat, ørepinde, tandbørster og andre ting og holde badeværelset ryddeligt.

urtepotte-terracotta-praktisk-pin-pude-gør-det-selv-sy-lim

For alle, der kan lide at sy meget, er en nålpude værd som et projekt. Det er ikke kun nyttigt, men det pryder også rummet. Også her kan du lege med designet igen. Du behøver heller ikke nødvendigvis at sy en pude. Det er også tilstrækkeligt, hvis du blot fylder potten med polyfyld og derefter dækker det med ethvert materiale. Kanten af ​​lergryderne kan pænt pyntes med bånd. Du kan også bruge tematisk passende ting, såsom et målebånd, knapper og lignende til design.

Urtepotte-terracotta-dessert-idé-fest-balje-blomst-halm

Lad os komme til en spiselig variant, som du kan bruge små terracottagryder til. Du kan bage lækre cupcakes i den. Ja du har læst rigtigt. I stedet for den klassiske muffinsform skal du blot bruge lergryder af enhver størrelse. Du kan derefter vende de færdige muffins til cupcakes og vælge en brun chokoladefarve til cremen. På denne måde kan du efterligne pottejord vidunderligt. Du sætter derefter sugerør i de færdige cupcakes, som igen er forsynet med ægte eller kunstige blomster. Det er en interessant måde at servere dessert på, ikke sandt? Du kan også finde lækre opskrifter på muffins og cupcakes på vores hjemmeside!

urtepotte-terracotta-gave-idé-blomster-planter-foto-decoupage-collage

Alle de ideer, som vi allerede har vist, og som stadig skal komme, er naturligvis også perfekte som gaveideer. Sådan en urtepotte lavet af terracotta, som er forsynet med fotos, er særlig god til enhver lejlighed. Disse kan være familiebilleder, hvis nutiden er beregnet til mødre, bedstemødre eller tantes fødselsdag, til jul, påske eller til mors dag. Hvis den er rettet til den bedste ven, kan minder, der optages, vælges i overensstemmelse hermed.

urtepotte-terracotta-krukker-lækker-hund-slik-tyggegummi-maskine-optik

Du kan endda lave dåser. Dåser har brug for låg, og du kan få dem ved hjælp af underkoppen. Du kan designe et håndtag fra enten kork- eller skabsdørhåndtag, som du let kan lime på låget. Igen, glem ikke, at farver kan leges med. Brug dåserne i køkkenet eller stuen til slik, hundegodter og alt andet.

De modeller, der minder om de retro tyggegummimaskiner, er særligt dejlige. Det er bedst at få glaskuglen først, som selvfølgelig skal være åben øverst. Afhængig af deres størrelse vælger du derefter gryden. Gryden vendes på hovedet. Lim en tallerken, som kuglen passer ind i. En underkop med en knap fungerer også som låg. Nu kan du fylde din personlige “maskine”, som du vil.

terrakotta blomsterpotte vinflasker-vinreol-idé-stå-vejledning

Hvilken vinelsker drømmer ikke om at have sit eget vinstativ. Nok er der masser af DIY -projekter derude, der er velegnede til byggeri. Men du har bestemt ikke set denne idé lavet af lergryder. Måden hylden er lavet på er den samme som for haveindretningen, du måske endda kender. Brug en metalstang, som du vil træde hver terracotta blomsterpotte på. Dette burde skabe et underligt udseende. Du kan naturligvis udelade pottejorden til vinreolen. Dekorer derefter den originale hylde med forskellige vinflasker og kunstige druer.

Terracotta blomsterpotte – ideer til haven og terrassen

terracotta blomsterpotte terrasse-sidebord-simpelthen-male-reb-lim

Store urtepotter kan let omdannes til sideborde til terrassen og haven. En enkelt spand er tilstrækkelig. Bordpladen danner underkoppen, som simpelthen placeres på åbningen. Prøv alt inden du køber, så du virkelig vælger den rigtige tallerkenstørrelse. Urtepotterne til terrassen kan ikke kun designes med farve. Hvad med at markere bunden eller toppen med et par rækker reb?

urtepotte-terracotta-lak-opbevaringskasse-håndtag-bordplanter

Planten som sidebord har ikke denne fordel. Et hulrum er skabt indeni, og hvis dette ikke bruges, er det faktisk for godt. Fordi der er plads nok til at gemme et tæppe, en lille pude, haveredskaber og andre ting. Hvis du gerne vil bruge denne opbevaringsplads i krukken mere komfortabelt, kan du også give terracotta blomsterpotteunderstøtterne håndtag, så de er lettere at løfte.

urtepotte-terracotta-små-store-borde-diy-lyse-farver

Hvis du kombinerer terracottagryder i forskellige størrelser, kan du også selv bygge højere sideborde. Gryderne er simpelthen stablet oven på hinanden. Hvis du skifter farverne, er resultatet et særligt muntert look. Hvad minder det dig om, når du ser på denne tabel? Okay, et fuglebad! Og det er også præcis det, du også kan bruge dette DIY -projekt til. Ikke kun fuglene vil have det sjovt med det. Du vil med garanti nyde at se fuglene, mens de tager et forfriskende bad.

Urtepotte-terracotta-blomster-badekar-stole-skammel-mosaik-svampe-have

Når du har lavet dit bord, vil du måske også have nogle matchende stole eller taburetter. Eller leder du måske stadig efter passende siddepladser til legepladsen i haven? Lad terracotta blomsterpotte hjælpe dig igen. Uanset om du så designer en svamp eller designer blomsterpotten lavet af terracotta med en mosaik, kan du selv bestemme alt efter dine præferencer og brug. Uanset hvad, vil disse sæder være et blikfang i haven.

Urtepotte-terracotta-lak-vindklokke-farverig-let-gør-selv

Vindklokker er blandt de mest populære have- og terrassedekorationer. Og hvis de også er hjemmelavede, er glæden i dem desto større. Hvis du har flere blomsterpotter til rådighed og også i forskellige størrelser, har du valget mellem de mest forskellige varianter. Du kan bruge to eller flere krukker, hvorved disse bliver mindre og mindre mod bunden, eller du kan bruge en større urtepotte lavet af terracotta, hvorpå du derefter hænger mange små krukker i forskellige højder. Disse rammer så hinanden i vinden og fylder haven med musik. Hvis vinden er meget kraftig, skal du dog fjerne vindklokken, ellers kan potten gå i stykker.

Bygger-en-blomsterpotte-terracotta-springvand-enkel-idé-dekorationssten

Hvad med et selvfremstillet springvand i haven, som giver afslapning med sit stænk? Byg det let ved hjælp af terracottagryder i forskellige størrelser. Hvor mange du bruger afhænger helt af, hvor stort du vil have springvandet til at være. Til denne model skal du bruge 5 stykker: en med 45 cm diameter, en med 35 cm, to med 25 cm og en anden med 20 cm diameter, samt en dampumpe, en fleksibel slange, eventuelle småsten og byggelim. Du får også en underkop med en diameter på 30 cm og en med en diameter på 20 cm. Du kan finde mere detaljerede instruktioner i linket i slutningen af ​​artiklen.

1. Opsæt den største spand normalt.

2. Tilslut afløbshullet i bunden. Du kan bruge syntetisk harpiks eller et lignende materiale til dette. Det er vigtigt, at hullet er godt forseglet.

3. Tilslut slangen til pumpen, og anbring den i den store spand.

4. Lim 25 mm gryden på 30 mm underkoppen. Denne gryde er beregnet til at løfte den næste, så det lagdelte look kan komme frem.

5. Slib kanten af ​​denne gryde lidt på et sted, så pumpens kabel kan løbe langs.

6. Læg støttepotten med underkoppen på hovedet og bor et hul gennem midten, hvorigennem du sætter slangen.

Urtepotte-terracotta-springvand-instruktioner-pumpe-vand-vand funktion-have dekoration

7. Gentag processen med den anden understøttende terracotta blomsterpotte. Hvis det er nødvendigt, kan du udvide hullerne til slangen lidt.

8. Skift nu de korrekt placerede urtepotter med de understøttende. Sæt slangen gennem alle hullerne og lav en trinvis kegle.

9. Hvis slangen er løs i nogle af hullerne, skal den fastgøres med konstruktionslim.

10. Hvis du opsætter springvandet i haven, skal du bruge et vaterpas til at kontrollere, at det er på en plan overflade.

11. Fyld hvert lag med småsten, og fyld derefter hele brønden med vand.

12. Tilslut pumpen og se frem til din nye og selvfremstillede havedekoration!

urtepotte-terracotta-stearinlys-forlygter-idé-udendørs-belysning

Du kan også bruge en terracotta blomsterpotte af enhver størrelse til at lave lanterner. Du vælger selvfølgelig selv den rigtige størrelse, men vi kan især godt lide denne gruppe med mange små potter. Næste gang du vil hælde lys eller lave lanterner, skal du overveje denne idé. Det er også alt andet end svært. Stearinlys er igen en god gaveide, hvorved den ydre overflade kan males, limes eller lakeres igen.

Urtepotte-terracotta-fodring-sted-fugle-fugl mad-wire-reb-haven dekoration-ideer

Et fuglehus er også lavet meget enkelt. Du skal bruge to coasters, som også kan være af forskellige størrelser, en lerkrukke og et wire.

  1. Læg gryden midt på en af ​​tallerkenerne. Du kan nu bruge gryden drophul som en skabelon. Marker dette punkt med en blyant.
  2. Bor et hul gennem din markering og gentag med den anden coaster. Hullet skal være stort nok til at tråden føres igennem.
  3. Hvis din lerkrukke ikke har huller i siderne, skal du også tilføje dem.
  4. Træk rebet gennem tallerkenen og gryden som vist, med den større tallerken i bunden, og hæng fuglefoderen op.
  5. Løft låget lidt for at fylde gryden med mad. Dette falder gennem urtepottens sidehuller. Fuglene kan derefter stå på kanten af ​​den nederste plade og nippe behageligt i fuglefrøet.

Urtepotte-terracotta-dekoration-dør-krans-væg-mos-sukkulenter-idé-hegn-design

Kransen pryder ofte hoveddøren og andre områder. Men hvis du vil have noget meget usædvanligt, kan du lave en dørkrans af urtepotter. Du bestemmer selv om du maler dem lyst eller designer dem med sukkulenter eller mos. Du kan også plante nogle af urtepotterne med blomster og byde dine gæster velkommen på en særlig måde. Selv hegn og espalier kan dekoreres på denne måde til enhver lejlighed.

urtepotte-terracotta-indvendige lamper-have-lampestativer-sol-belysning

Og da du ikke kan undvære passende belysning både indendørs og udendørs, har vi endelig et par ideer til lamper. Til indendørs brug kan vedhængslamper let laves af en terracotta blomsterpotte. Få bare et vilkårligt antal stikkontakter med kabler fra isenkræmmeren. Kablerne sættes ganske enkelt gennem dryphullerne. For at gøre dette skal stikket fjernes og derefter sættes igen i kablet. Dette arbejde bør udføres af en person, der er fortrolig med elektricitet.

De andre varianter er meget velegnede til haven. Hvis du ikke vil stikke huller i græsplænen eller sengen med de sollamper, du har købt, eller hvis du blot leder efter en mere original idé, skal du bruge lerblomsterpotterne igen og designe dem i lyse farver. Kontroller på forhånd, om lamperne passer gennem hullerne. Hvis ikke, udvid det lidt. Derefter skal du blot sætte de færdige dekorationer i haven.

Instruktioner til springvand her.

Previous Post
Skab et paradis i din lille have
Next Post
Fitness derhjemme: hvilket udstyr har du brug for til en god hjemmetræning?