15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Arbejde med børn: 14 træbearbejdningsideer og enkle instruktioner

Træ er et af de mest populære materialer, hvorfra du kan lave mange smukke ting. Udformningsmulighederne er mange! Børn kan også nyde at arbejde med træ og designe smukke figurer, dekorationer og genstande under opsyn af en voksen.

Træarbejde med børn ideer-grundskole-pen-holder-design-mand

I dag vil vi give dig nogle ideer til simple Træarbejde med børn, der er lette at lave med de rigtige værktøjer.

Arbejde med børn i dagtilbud

Træarbejde med børn ideer-dagpleje-terninger-maler-tårne-bygning

Mindre træværk med børn – det er naturligvis et fleksibelt udtryk. Nogle af projekterne kan udføres med en lille værktøjskasse, andre kræver lidt mere manuel færdighed. Små børn i daginstitutionen kan for eksempel male træklodser som de vil og bruge dem til at opfinde deres egne designs. Blokke og søjler er særligt gode til at bygge tårne.

Let træværk med børn

træværk-børn-ideer-drenge-småbørn-racerbiler-knapper-træpinde

Træklemmer er et ideelt materiale til kunsthåndværk til børn, fordi de er meget alsidige i de mulige anvendelser, men lette at arbejde med. Fordelen er, at de er billige og også fremstillet af et naturprodukt. Især små drenge ville have det sjovt med træklipbiler.

Legekrog i vuggestuen

træværk-børn-ideer-racer-biler-bane-washi-tape-gulv

For at lave disse seje racerbiler har du brug for træklip, maling eller washi tape, store knapper, tandstikkere, lim og dekorative sugerør. Tandstikker bruges til at lade dækkene snurre. En god idé ville også være denne racerbane på gulvet, som simpelthen er lavet med washi tape.

Tinker med krydsfiner & dekorere – 10 gode DIY ideer at efterligne

Håndværk med træ – 7 ideer med instruktioner til hver sæson og enhver alder

Tinker med genbrugstræ til unikke juledekorationer

Tinker træsejlbåde med små børn

træværk-børn-ideer-sejlbåde-drivved

Tinkering en sejlbåd med børn er perfekt aktivitet til varme sommerdage. Hvis du tager dit barn en tur i skoven, skal du kigge rundt og se, om du kan finde nogle flotte grene, der kan bruges til en sejlbåd. Drivtømmer er også ideelle.

enkel instruktion til sejlbåd

træværk-børn-ideer-småbørn-simple-instruktioner-sejlbåd

En ramme er først lavet af fire træstykker, derefter limes de andre på plads. Masten sættes derefter fast i skibets skrog og limes. Sejl, flag og redningskrans skæres ud af byggepapir. Barnet kan også tegne sjove flag på farvet papir ved hjælp af farveblyanter.

Pindsvinholder i træ

Træarbejde med børn ideer penholder pindsvin arbejder med børn træ grundskole

En ny penneholder til skolen er en god idé til træbearbejdning med børn. I stedet for at lave en kasse til penne, kan du se et pindsvin. Du kan downloade og udskrive skabelonen til dette. Du kan selv bestemme dimensionerne på dit pindsvin. Du kan bruge følgende dimensioner: 10 cm høj / 15 cm bred / 50 mm tyk.

Skabelon pindsvin til træværk med børn

træværk børn idéer skabelon tinker med træ pindsvin pen holder

Pindsvinets rygsøjler repræsenterer de farvede pinde. Sørg for, at borekronen matcher pinnens størrelse. Her blev der brugt en 19/64 mm hulsav. Hullerne mod kanten kan bores lidt dybere end dem i midten, da pindsvinets omrids er lidt højere i midten. Der blev boret 12 huller. Derefter skal alt slibes fint og belægges med klar lak.

Træarbejde med folkeskolebørn

Træarbejde med børn-ideer-penneholder-mors dag-gave-fotos arbejder med børn træ grundskole

Hvis du ikke har en sav eller en passende skabelon, men kun har et hulbor, så er træterninger perfekte til simpelt træværk med børn. Familiefotos kan også limes til siderne af træterningen. Den perfekte gaveidé til mors dag!

Lille træværk med børn – vejledning 

træværk-børn-ideer-pen-holder-folkeskole-terninger

Tegn et gitter med 16 felter på toppen af ​​træterningen. Bor et lodret hul på 5 cm dybt ved hvert kryds. Borets tykkelse skal være lidt tykkere end stifterne. Slib forsigtigt træterningen. Nu kan børn male den ene side af terningen eller alle fire. Penneholderen gnides derefter med bivokspolering.

Halloween figurer lavet af lameller

træværk-børn-ideer-halloween-dekoration-maleri-træbjælker

Savede og malede brædder kan bruges til at skabe vidunderlige sæsonbetonede dekorationer til det udendørs område. Også meget let at bygge. For at undgå at stykkerne vælter, er de fastgjort på et vandret bræt.

kreative trædekorationer til jul og om vinteren

Træarbejde med børn-ideer-jul-træ lameller-maleri-have dekoration

Når trælamellerne er skåret i størrelse, kan de dekoreres, som du ønsker. Frankenstein, spøgelser, Jack-O-græskar og mumier er særligt populære motiver på Halloween. I julen kan du trylle frem snemænd, pingviner, rensdyr og grantræer.

simpelt træværk til jul

træværk-børn-ideer-tråd-træ-skiver-toddler-fingerfærdighed

Med små runde dekorationsskiver lavet af træ kan smukke juletræsvedhæng også pusles med børn. I et par år har disse træskiver eksisteret overalt og i mange forskellige størrelser. Disse små trædele kan bruges på mange måder!

Selvfremstillede juletræspynt fra træskiver

Træarbejde med børn ideer-jul-træ-skiver-tråd-stjerner

Du skal bruge et lille bor til at bore huller i træskiven og bruge dem til at skabe ethvert mønster. En farvet uldtråd trækkes derefter gennem hullerne for at understrege mønsteret.

Vedhæng lavet af træ

træværk-børn-ideer-smykker-pige-halskæde-træ-vedhæng

Disse dekorationer lavet af træskiver er gode til at give væk og tilbyder mange designmuligheder. Du kan lave abstrakte mønstre eller veldefinerede former som hjerter og stjerner. Du kan overlade beslutningen til børnene.

Uldtråd i forskellige farver

træværk-børn-ideer-smykker-kæde-vedhæng-træ-skive-tråd

Hvis hullerne er meget små, kan du bruge en nål til at hjælpe. Børns finmotorik, fingerfærdighed og tålmodighed trænes ved at tråde og binde.

Tinker tråd billede med traktormotiv til vuggestuen

Træværk arbejder med børn ideer vægmaleri tråd billede traktor

Trådbilleder er igen en god idé til simpelt træværk med børn og kan let individualiseres. Du kan nemt oprette smukke motiver og bogstaver med søm, hammer og en masse tråd.

Lav et billede med tråd og nåle

Træarbejde med børn sømmer bare ideer med tråd

Til dette projekt skal du bruge en skabelon, en træplade, hammer og søm, tråd, saks, maling og pensel, pen, pincet og lim. En naturlig træskive kan også danne grundlag for dit kunstværk. Det afhænger af hvilken stil du vil have.

Hammer i søm

træværk børn ideer tråd billede lav dig selv nåle

Mal først pladen i den farve, du har valgt, gerne to gange, så den dækker godt. Marker hjørnepunkterne, hvor du vil sætte neglene ind. Placer skabelonen i midten af ​​brættet, og begynd at køre i sømene.

Lad alle negle stikke ca. 1 cm ud

træværk børn ideer tråd billede børneværelse deco

Sørg for, at alle er i samme højde. Riv nu skabelonen af ​​tavlen. Du kan fjerne det resterende papir med en pincet.

Traktoren kan allerede ses

træværk-børn-ideer-tråd-nåle-billeder

Vikl tråden rundt

træværk-børn-ideer-folkeskole-kunst-tråd-nåle

Nu begynder du at strække trådene. Det er bedst at starte på den ene side og knytte tråden tæt. Derefter går tråden rundt om hvert søm og gengiver først og fremmest motivets konturer.

Trådmønsteret er færdigt!

træværk-børn-ideer-drenge-nåle-tråd

Med limen kan du let reparere et par knuder. Når du er færdig med konturerne, kan du blot udfylde motivet med farvede tråde, som du vil. For eksempel blev der brugt to forskellige tråde til denne traktor: sort til dækkene og sort og hvid til traktorens førerhus.

lære pyrografi til børn

Træarbejde med børn ideer-pyrografi-undervis-skabelon-tegning

En anden interessant mulighed for kreativt design er det gamle håndværk i pyrografi. Større børn kan prøve denne teknik og brænde smukke motiver på træoverfladen. Med en elektrisk brændstofstang (ligner et loddejern) kan motiver forkulles nogle steder og dermed sorte.

Motivet kan tegnes på træpladen med en blyant, eller det kan påføres ved hjælp af carbonpapiret. Placer dit design på kulstofpapiret og spor omridset med en pen med en fast spids.

Brænd et motiv på træoverfladen

træværk-børn-ideer-loddejern-pyrografi-træpanel

Ideelt set bør genstande fremstillet af ubehandlet træ bruges. Hvis overfladen er lakeret, skal den fjernes, da de dampe, der dannes under kulningen af ​​træet, er sundhedsskadelige. Tilslut brændstofstangen til strømmen, og vent til spidsen bliver rød. Juster temperaturen til det træ, du bruger. Hvis det er for stærkt, bliver træet sort og ryger for hurtigt. For lidt varme ville ikke efterlade et stærkt nok mærke.

Pyrografi med maling 

træværk-børn-ideer-vægmaleri-træpanel-pyrografi-begyndere

Der er alle slags tips til brændstofstangen, men den universelle spids vil gøre for begyndere. Du kan bruge den til at lave linjer, kurver, punkter og næsten alt. Spidsen holdes normalt mellem tommelfinger og pegefinger som en blyant. Du kan også lege med forskellige temperaturindstillinger for at opnå farvenuancer.

Lav en dukkeseng

træværk-børn-ideer-pige-dukke-seng-enkel-konstruktion

At bygge en dukkeseng med børn er slet ikke svært! Ingen savning, ingen specialværktøjer eller træforbindelser er påkrævet her. Du kan spare penge med denne gør-det-selv-konstruktion, og du får et rigtig godt trælegetøj.

Lav en dukkeseng af enkle træmaterialer

træværk-børn-ideer-let-vejledning-runde hovedklemmer-spisepinde-ispinde

Du skal bruge fire runde hovedpinde (også kaldet amerikanske træpinde), fire træspyd eller træpinde, 6-7 ispinde og lim. Denne enkle konstruktion er stabil og holdbar

Sengestel lavet af træklips med rundt hoved, træspatler og spyd

træværk-børn-ideer-dukke-seng-let-instruktioner-træ spatler-spisepinde-runde-hoved-klemmer

Ved limning er det vigtigt at trykke delene sammen, indtil trælim er tørret igennem. Du skal stadig sørge for, at sengen ikke bliver skæv, men at de dele af sengen, der møder hinanden, er vinkelret på hinanden.

Sofa og seng i ét med matchende tilbehør

træværk-børn-ideer-dukke-seng-sofa-instruktioner

Så snart dukkesengen er klar, skal du også sy matchende dukkesengetøj. En pude, en dyne og en madras fuldender det samlede billede. Hvis der er anbragt flere puder på den lange side af sengen, skabes en behagelig dukkesofa.

Lav selv møbler i trædukke

træværk-børn-ideer-dukke-møbler-chalet-rustik-tinkering

Ægte massivt træmøbler bør ikke mangle i alpestil. Dekorer dukkehuset med et rundt spisebord i træstamme og mini-stole med grenstøtter. Tynde træskiver fungerer også som plader her.

God fornøjelse med dine børn og fremtryll dekorative og praktiske genstande fra det naturlige materiale træ.

Previous Post
Ariana Grande: Den nye voksfigur kan ikke overbevise fansene
Next Post
Lav søde kastanjedyr med disse 14 kreative håndværksideer til unge og gamle