15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hæklet hat – hækletips og instruktioner til begyndere

Hæklet beanie rød gør det bare selv

En vinterhue skal ikke kun være funktionel, men også smuk og matche din personlige stil. Har du nogensinde lagt mærke til de hæklede hatte? Du kan nemt hækle dem selv og efter din egen smag. Selvom du aldrig har strikket eller hæklet, er det slet ikke svært at lære. Du behøver ikke nogen særlig viden til dette, og det er også en god måde at fordrive tiden. Måske vil hatten ikke være perfekt i starten, men lad dig ikke afskrække. Øvelse gør mester. I det følgende præsenterer vi nyttige tips og grundlæggende instruktioner til hækling af hatte. Når du selv har lavet en eller to ensfarvede hatte, kan du prøve andre farvekombinationer og tilføje en bobble, hvis du kan lide.

Hæklet hat: nødvendigt tilbehør

Hat hæklet tilbehør hæklenål garnuld

Du kan finde alt hvad du behøver for at hækle en hat i uldbutikken eller bestille den online: uld i enhver kvalitet og farve, en passende hæklenål, en nål til sytråde og en lille saks. Til en vinterhue og andre vinterprodukter som tørklæder, handsker og tæpper er et strikkegarn med et uldindhold bedst. Merinould er forarbejdet til et garn med polyacryl (normalt 30% til 70% eller 50% til 50%). Det er kendetegnet ved god forarbejdningsevne og høj kvalitet. Uldtråd er velegnet til hæklenål 6,00 mm – 10,00 mm og kan vaskes forsigtigt ved 30 grader. En hæklenål 6,0 betragtes som universel. Jo stærkere nålen er, jo tykkere kan strikkeulden være. Hvis du vil strikke løst eller løst, skal du bruge en hæklenål i størrelse 9 eller 10.

Hæklet hat hæklet hat størrelse

For en medium hovedomkreds (52-60 cm) kræves omkring 150 g hækletråd. Hvis du vil tilføje en bobble til den selvfremstillede hat, skal du bruge 50 g garn. Afhængigt af om du hækler for stramt eller for løst, kan oplysningerne om antallet af masker i mønsteret og det nødvendige garn i mønsteret variere. Det er derfor altid tilrådeligt at lave en strikprøve først. Du hækler en firkant med en højde og bredde på 10 cm. Hvis disse sømme og rækker matcher oplysningerne i vejledningen, kan du stole på dem hundrede procent. Ellers skal du tilpasse den måde, du arbejder på. For at lave en simpel model af hæklet hat selv, har du brug for mellem 1,5 og 3 timer for begyndere. Det tager yderligere 30 minutter at lave en bobble. Hvis du aldrig har strikket eller hæklet, skal du på forhånd lære et par termer og grundsting.

Hæklet hat til begyndere: håndstilling

Hæklet hat hånd holdning instruktioner tips

Har du aldrig hæklet? Så aner du måske ikke, hvordan du holder i hæklenålen og tråden. Højrehåndede mennesker holder normalt hæklenålen i deres højre hånd, og venstrehåndede mennesker-i venstre. Der er to måder at holde hæklenålen på: nedenfra som en kuglepen eller ovenfra som en skærekniv. Tråden er viklet omkring pegefingeren på den anden hånd en eller to gange og guidet på denne måde. Spændingen i tråden eller ved hækling skal være jævn, så stingene bliver pæne og jævne.

Hæklet hat til begyndere

Hæklet hat grov mesh grå uld vinterhat

Hækling er en af ​​de enkleste håndværksteknikker. I modsætning til strikning er der ved hækling altid kun en sløjfe over pinden, og håndteringen er lettere. En kædemaske tjener som grundlag for et hæklet stykke. Når en hue hækles, formes den til en rund form, og ved at øge stingene jævnt fortsætter du med at hækle rundt, indtil du har en cirkel lige så stor som hovedets omkreds. Så øger du ikke flere masker, men fortsætter med at hækle, til hatten er stor nok.

Kæde mesh

Hæklet hat begynderinstruktioner loop -kædesøm

Grundlaget for hver enkelt hækling, der senere skal hækles, er en luftmaske. For det første er en sløjfe ikke bundet for stramt om hæklenålen. Ved den første luftmaske flyttes nålen fra venstre mod højre rundt om tråden, og den skal derefter placeres over nålen. Dette kaldes en konvolut. Nu trækker du tråden gennem startsløjfen, og der dannes en V-formet sløjfe, som faktisk er den første luftmaske. For en anden luftmaske hentes tråden med et nyt omslag og trækkes gennem den eksisterende løkke på nålen.

Massiv mesh

Hæklet hat hæklet hat vinterhat sleber make bobble

Et hæklet stykke begynder med et tilsvarende antal luftmasker. Efter den sidste luftmaske tilføjes en ekstra eller en spiralkædesøm. Derefter indsættes nålen til den første enkelt hækling i den anden luftmaske, og der skal være to sløjfer under nålen. Derefter får du tråden med en konvolut og trækker den gennem luftmasken. Der skal være to sløjfer på nålen. Så får du tråden med en konvolut og trækker den gennem de to sløjfer. Nu er den første singlehækling færdig. Så der strikkes en enkelt søm i hver luftmaske.

Hæklet hat til begyndere: hæklet rundt

Hæklet hat nybegynder rund hækling

De enkleste modeller af hæklede hatte startes ovenfra med 4 kædemasker, som lukkes i en cirkel. For at gøre dette trækkes tråden ind i den sidste luftmaske og derefter gennem løkken på nålen. Begyndelsen og slutningen er nu forbundet. Derefter begynder du at hækle i runden udad. I den første omgang slår du to luftmasker op, stikk altid den anden luftmaske fra nålen og hækl enkelt hækler. Til sidst oprettes en lille maskecirkel.

Hæklet hat begyndervejledning runde hækletip

Slå yderligere to luftmasker op til den første halve dobbelt hækling i den første luftmaske. Derefter lægger du en konvolut på nålen. Derefter sys du ind i den næste luftmaske i sømcirklen og trækker tråden igennem. Der skal være tre sløjfer på nålen. Nu får du tråden igen og trækker den gennem alle tre løkker på nålen. Første halve dobbelt hækling er færdig. Til hæklede hatte kan du bruge dette princip til at hækle halv dobbelte hækler i runden. Hattens runde form skabes ved at øge masker eller dobbelthæklinger jævnt inden for runden. Der er kun et lille hul i midten.

Sådan hækles en hat til begyndere: enkle instruktioner

Hæklet hat hæklet hat instruktioner kantender

Du begynder at hækle hatten ovenfra. Slå først 4 luftmasker op. Luk disse i en cirkel og hækl en halv stangmaske i første maske efter hæklenålen og derefter hækles der en omgang til med halvstangmasker. Hækl derefter en halv stangmaske i hver kædemaske i startringen, så du skal have i alt 11 halve stangmasker. På anden omgang dobbelt hver anden maske – hækl 22 halve stangmasker. På tredje omgang fordobles hver tredje maske – 29 halve stangmasker. I fjerde omgang – dobbelt hver syvende maske – 33 masker. I femte omgang skal du fordoble hver ottende maske – 37 masker, eller hvis du ikke skal øge mere, skal du bare fortsætte med at arbejde 33 halve stangmasker. I sjette til tiende runde fortsætter du med at hækle uden at øge. Vend til sidst hatten og hækl en omgang enkelt hækling rundt om hele hatten. Hattens bredde korrigeres afhængigt af om du har hæklet de sidste enkelte hæklesømme eller løst. Træk i den færdige hat for at prøve den, og sy derefter trådene diskret indvendigt. Hvis du ønsker det, kan du sy en bobble på hatten. Her præsenterer vi enkle instruktioner til indpakning af bobler.

Indpakning af en bobble: vejledning

Hæklet hat hæklet hat grov maske bobble

Uanset om det er en selvhæklet hat eller en almindelig hue, kan hver hat pyntes med en smuk bobble. For at gøre dette skal du bruge et lille stykke robust pap, skarp saks og en nål med et stort øre. Det er bedst at bruge den samme tråd som bruges til hatten. Grundlæggende er tyndere garner mere egnede end tykke. Skær nu to identiske skiver pap ud. Skivernes diameter skal svare til den ønskede pomponstørrelse. Skær derefter et hul i midten af ​​hver papskive. Hullet skal være omkring en tredjedel af den samlede diameter.

Hæklet hat hæklet hat instruktioner bobble

Læg nu de to skiver oven på hinanden og pakk dem med garn, indtil hullet er fyldt. Klip derefter garnet langs den udvendige diameter. Inden du fjerner papskiverne, skal du trække en dobbelt tråd ind imellem og binde den meget tæt. Bind den sikkert, og du kan bruge den til at sy bobblen på hatten. Til sidst skal du trække papskiverne af og forme boblen pænt og jævnt rundt med en spids saks.

Sådan hækles bobble hat selv instruktioner

Der er særlige bobblesæt lavet af massiv plastik, som du kan bruge flere gange. Det bliver helt sikkert hurtigere og lettere. De består af to plastiske halvringe, der pakkes individuelt og derefter foldes op og bindes. De to dele kan let skrælles af og genbruges.

Previous Post
Toyota FT -1 2014 – En imponerende sportsvognundersøgelse
Next Post
Arbejde med børn: 14 træbearbejdningsideer og enkle instruktioner