15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvad skal man lave til jul med børn i advent? Her er 7 kreative og enkle ideer!

Fancy adventskalendere, julekranse eller vinduesdekorationer – i juletiden kan du pille og lave nogle flotte ting. Både voksne og børn kan blive rigtig kreative, have det sjovt og komme i dejligt julestemning på samme tid. Vi vil gerne vise dig nogle håndværksideer til jul, der er perfekte til de mindste og let kan genskabes. Uanset om du leder efter ideer til folkeskolen, vil lave julegaver eller bare vil tilbringe en hyggelig eftermiddag med kunsthåndværk derhjemme – finder du det hos os. Hvis du vil lave noget smukt til jul med børn til advent, behøver du ikke nødvendigvis særlig usædvanlige materialer – men se selv!

Julehåndværk med børn til advent - Julehåndværk at efterligne

Julehåndværk med børn til advent – guirlander

Julehåndværk med børn til advent - rensdyr og snemandekrans lavet af papirringe

Et godt eksempel på et simpelt julehåndværk er sådanne julekranser, der ikke kun egner sig som enkel dekoration, men også kan bruges som en slags adventskalender til nedtællingen til juleaften. Alt du behøver er simpelt byggepapir og et par andre redskaber. Derefter kan du lave julehåndværk med børn til advent som følger:

 • Lav papir, som du skærer i strimler eller loo -ruller
 • Skumgummi
 • Håndværk lim
 • Googly øjne
 • saks
 • blyant
 • lineal
 • Tacker eller klar tape
 • Dekorationer: bånd, pomponer eller andet

Julehåndværk med børn til advent - klip strimler papir ud

Og så kan du lave guirlanderne til jul med børn til advent: Afhængigt af hvor stor du gerne vil have ringene, skal du placere linealen enten på den korte eller lange side og måle de samme afstande, som du markerer. Træk derefter streger over hele arket og skær strimlerne ud. Hvor mange strimler du har brug for afhænger af, hvor lang du vil have kransen. Hvis du vil modtage en slags adventskalender, skal du bruge 24 stk. Tag derefter den første strimmel og form den til en ring. Hæft eller tape enderne sammen med gaffatape. Tag derefter den næste strimmel, stik den igennem den første og lim også enderne sammen for at få en anden ring. Bliv ved med at gøre dette, indtil du får den længde, du ønsker.

Lav ringe af papir og hat og gevir af skumgummi

Skær derefter de nødvendige elementer ud for de udvalgte figurer: en sort hat til snemand og / eller gevir til et rensdyr og en gulerodsnæse lavet af skumgummi eller papir. Du kan let få rensdyrsnæsen ved at stikke en rød bobler på den. Lim de googly øjne til kransens øverste ring og derefter også de forberedte elementer. Hvis du laver en adventskalender, kan du derefter mærke ringene og hænge guirlanderne op. En ring kan derefter afskæres hver dag frem til juleaften.

Adventskunst med børn – Adventskrans lavet af toiletpapirruller

Julehåndværk med børn til advent med toiletruller - adventskrans lavet af papir

Er du allerede begyndt at samle toiletpapirruller? Hvis ikke, så skal du starte langsomt, for de kan bruges til at lave rigtig flotte og frem for alt enkle ting til enhver lejlighed. En af dem er sådan en adventskrans til børn. Du vil blive overrasket over, hvor let det er at lave. Det er også en god idé, hvis du for eksempel vil glæde mormor. Du skal bruge følgende, hvis du laver denne adventskrans til jul med børn til advent:

 • 4 toiletpapirruller
 • 1 køkkenrulle
 • Papir i gul og orange
 • saks
 • Akryl
 • grønt papir
 • et stykke pap
 • Børste, varm lim eller håndværkslim, saks
 • valgfrit: dekorationer til at dekorere lysene

Lav selv håndaftryk og brug dem til at lave en adventskrans

Og sådan kan du lave adventskransen til jul med børn til advent: Mal toiletpapirrullerne med de udvalgte farver og lad dem tørre. I mellemtiden skærer du en cirkel ud af pap og maler den med grøn maling, der ligner papirets. Lad også denne maling tørre.

Tegn konturerne af dine børns hænder på det grønne papir og klip dem ud. Hvis det første lag maling ikke dækker ruller og pap godt, kan du nu male på et andet. Brug derefter håndens konturer til at designe stykket pap. Lim først et par hænder i en ring omkring ydersiden af ​​pap og derefter oprette en anden cirkel længere inde. Dette bør overlappe den første. Bliv ved med at gøre dette, indtil alt pap er dækket med dine hænder.

Enkle håndværksinstruktioner til børn og voksne - falske stearinlys lavet af papir

Design de tørrede ruller med enhver dekoration, du ønsker, og arranger dem derefter på overfladen med dine hænder. Lim dem på plads med lim. Skær derefter silkepapiret i mindre stykker og kombiner gule og orange stykker i hvert lys for at skabe flammer. Indsæt dem blot i åbningerne.

Lav kunsthåndværk i folkeskolen og børnehaven til advent

Julehåndværk med børn til advent - lys som vinduesbilleder lavet af silkepapir

En lignende idé er disse smukke stearinlys, der er perfekte til at dekorere vinduerne i juletiden. Du kan ikke bare pille dem derhjemme. Julehåndværket er også perfekt til julehåndværksprojekter i skolen eller børnehaven og kan derefter gives til mor. Så hvad med at lave sådanne lys til jul med børn til advent? Kom i gang med det samme!

 • Håndværkspapir
 • Væv, pergament eller crepe papir
 • Lim
 • saks
 • dobbeltsidet klæbende håndværksfilm

Julehåndværk med børn til advent - lav dine egne vinduesdekorationer med trækpapir

Skær silkepapir i uddrag. Disse kan have enhver form. Skær derefter et smalt rektangel ud af sort papir som en ramme til lyset. Lim rammen til folien og design området i rammen med uddragene. Skær lyset ud. Så har du brug for flammen. For at gøre dette skal du klippe en dråbeform ud af gult papir og derefter et andet, men mindre, orange papir, som du limer på det gule.

Efterlign granen med udskårne hænder som i instruktionerne ovenfor. For at gøre dette skal du tegne konturerne af børnenes hænder på grønt papir og klippe de resulterende hænder ud. Hvis du vil, kan du kombinere to forskellige nuancer af grønt. Lim flammen på lyset, og tilføj derefter granen fra hænderne til den anden ende. Du kan derefter klæbe vinduesbilledet til vinduet.

Julehåndværk med børn til advent – lav en adventskrans ved juletid

Enkel idé til småbørn med modellerende ler eller saltdej - lav din egen adventskrans

Denne adventskrans er gjort endnu hurtigere og lettere. Du behøver kun plasticine eller farvet saltdej samt fire stearinlys og enhver dekoration. Form først en tyk rulle af dejen eller saltdejen, som du derefter laver en ring. Derefter kan du sætte lysene i og dekorere kransen som du vil. Perler, fyrretræer, kugler, bær og meget mere kan bruges til designet. Du er også velkommen til at komme med andre figurer og former, hvis du laver kunsthåndværk til jul med børn til advent.

Lav smukke julekugler til jul og advent

Julehåndværk med børn til advent - påfyldning af julekugler til store og små

Du behøver ikke vente på juletræet til at pynte med smukke julekugler. Mange rækker ud efter et rigtigt træ og venter derfor til et par dage før jul med at købe det. Men boldene kan også dekorere ethvert andet område af huset: vinduet, kaminhylden, en fri væg eller endda den dekorative skål på spisebordet. Derfor er disse smukke juletræskugler en passende håndværksidé, selv i adventstiden. Så du kan lave dem til jul med børn til advent.

Lav dine egne juletræspynt med færdige kugler og fjer, perler og pomponer til at fylde

Fyldbare bolde kan købes færdige, eventuelt lavet af glas eller plast. Og disse praktiske dekorationer kan fyldes med næsten alt. Til eksemplerne blev objekter i grønt valgt og kombineret med dekorationer i rødt – typiske julefarver. Grønne perler, fjer og pomponer er blot tre af de mange muligheder. Ydersiderne kan males som du vil eller dekorere med klistermærker, bånd, snor og andre ting.

Juletræer lavet af tøjnåle til kunsthåndværk i advent med børn

Julehåndværk med børn til advent med tøjklemmer - små juletræer

Har du lyst til små juletræer? Du kan selv lave disse til advent og jul med børn ved hjælp af enkle træklemmer. Hvad skal du ellers bruge, hvis du laver disse små træer til jul med børn til advent, finder du ud af herunder:

 • Tøjklemmer af træ
 • Akrylmaling og pensler
 • Lim
 • til dekoration: rørrensere, pomponer, glitterstjerner eller andre dekorationer
 • Garn eller bånd

Lav grantræer af træklemmer og dekorér med piberensere

For denne kreative idé til julehåndværk skal du først tage tøjnålene fra hinanden for at fjerne metalelementerne. Lim derefter to af elementerne sammen på den lige side. Lav derefter træerne af to sådanne par og to individuelle elementer som følger: Lim de to par sammen på spidsen og langs den lige side. Fastgør derefter et enkelt element til de samme steder på de to ydersider. På billedet ovenfor kan du se, hvad der menes.

Jul DIY -trailer - juletræ med pomponer og tøjnåle

Mal derefter grantræerne fra tøjklemmer grøn. Når malingen er tørret, kan du om nødvendigt tilføje et andet lag, som også skal tørre godt. Derefter kan du begynde at dekorere træerne. Piberenserne kan bruges til at lave guirlander, for eksempel repræsenterer små pomponer juletræskugler, og du kan designe juletræstoppen med stjerner. Du er også velkommen til at komme med dine egne dekorationer. Lim til sidst et stykke garn, snor eller bånd i form af en løkke bag på juletræerne, så du kan hænge dem på. Komplet! Den perfekte idé, hvis du gerne vil lave en lille julegave.

Lav flot julepynt med børn i broderirammen

Julehåndværk med børn til advent i broderirammer med julemotiver

Eller hvad med at lave disse virkelig flotte dekorationer i broderirammen til advent med børn? De er den perfekte gave med og uden grund eller naturligvis til personlig brug. Du kan bruge broderirammer af enhver størrelse og dekorere juletræet med f.eks. Små eller med større vægge, døre og vinduer. Kan du lide denne idé? Sådan kan du lave billederne til jul med børn til advent:

 • Broderiramme
 • Stof til belægning og maling
 • Tekstilmaling
 • pensel
 • Stifter
 • Skabelon med julemotiv
 • tape

Dæk broderirammen og design stoffet med tekstilmaling til jul

Find et design fra Internettet og udskriv det (eller tegn et selv). Skær det derefter ud for at have en skabelon, som du placerer på stoffet. Du kan fastgøre det til stoffet med stifter, så det ikke glider, når du maler stoffet. Mal derefter motivet inde i stencilen med alle farver og lad det tørre. Fjern til sidst skabelonen igen og stræk stoffet i broderirammen. Du kan derefter klippe det overskydende stof af, der stikker ud på siderne. Bind en løkke fra båndet til rammen, og du kan vise julepynten frem!

Previous Post
Jump reb -øvelser – fordele, variationer og træningsplan et overblik!
Next Post
Hvilke originale julegaver kan du trylle frem med børn?