15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Udformning med snegleskaller – dekorationer og sjove ideer til børn

tinker med sneglehuse lys-simple-idé-instruktioner

I dag kan folk lide at pille ved naturlige materialer. Og det er ikke underligt, da materialerne hurtigt og nemt kan findes på en gåtur og også gratis. Både unge og gamle har det sjovt på kunsthåndværkeftermiddage, så i dag vil vi gerne præsentere dig for nogle håndværksidéer, som du kan efterligne. Denne gang handler det om ideer med og fra snegleskaller. Men hvad kan du pille ved med tomme snegleskaller, spørger du sikkert dig selv nu? Du vil blive overrasket over, hvilke smukke dekorationer og flotte figurer der er mulige med ting fra naturen som disse. Kunne du også tænke dig at gøre noget med snegleskaller, derefter planlægge en lang gåtur, samle tomme snegleskaller og vælge en eller flere af følgende håndværksinstruktioner for at skabe en kreativ eftermiddag med kunsthåndværk. Hav det rigtigt sjovt!

tinker med snegleskaller håndværk-ler-snegle-farverige-farver-børn

Bare at samle husene er ikke nok. Du skal også være forberedt. Det, der menes her, er god rengøring. Så de tingede ting ser godt ud i sidste ende, skal sneglskallerne se pæne og rene ud. Du kan bruge enkelt opvaskemiddel til dette. Du kan fjerne genstridig snavs meget godt med lidt eddike. En gammel tandbørste er meget velegnet til rengøring, og du kan også komme til alle urene dele af den ru overflade med den. Pas på ikke at lægge for meget pres, så sneglehuden ikke går i stykker. Giv dem endelig lidt mere tid til at tørre, og du er klar til at gå. Du er også velkommen til at polere husene for at give dem et særligt interessant udtryk.

Udformning med snegleskaller – små stearinlys

tinker-snegl-skaller-diy-stearinlys-gør-det-selv-tinker-ideer-dekoration

Du kan nemt lave små stearinlys af snegleskaller. Enten får du voks, som sælges til selv at støbe stearinlys, eller også bruger du voksen og vægen fra en simpel telys. For at gøre dette skal du forsigtigt fjerne den hårde voks fra aluminiumsdækslet. Du kan derefter fjerne vægen nedenfra og placere den i den tørre snegleskal. Nu skal du opvarme voksen. I den stadig væske hældes den i det lille hus, hvor du har placeret vægen. Lad voksen afkøle og hærde. I mellemtiden kan du lave et par flere sneglskallys. For at de færdige DIY -lys kan stå oprejst bedre, kan du placere dem i en skål fuld af dekorativt sand eller dekorativt grus.

Originale urtepotter

tinker-snegl-skaller-saftige-planter-blomster-pot-grene-original

Det gør absolut ingen forskel, om du bruger husene til landsnegle eller havsnegle eller endda muslinger til kunsthåndværk med tomme snegleskaller. Hvis du stadig har havsneglskal tilbage fra din sidste ferie, kan du naturligvis også bruge dem. Disse urtepotter er særligt hurtige og lette at lave. De er også en god idé at lære dine børn at passe på noget, i dette tilfælde små planter. Det betyder, at du kan male husene på en børnevenlig og farverig måde på forhånd og derefter plante dem, så de passer bedre ind i børneværelset. 

tinker med snegleskaller blomsterpotte-mini-luft-planter-tillandsias

Så hvis du vil lave denne smukke dekoration med snegleskaller, skal du blot fylde den naturlige beholder med lidt jord. Den type plante, der fungerer bedst, er uden tvivl sukkulenterne. Og fordi der er så mange forskellige af dem, vil der hurtigt dukke en interessant og mangfoldig indendørs have op. Læg små stykker planter i jorden. De danner hurtigt rødder i den fugtige jord og kræver derefter meget lidt pleje, hvilket gør disse planter så praktiske for børn. De små potter kan derefter lægges tilbage i sand, grus eller på en gren. Hvis du vil, kan du også lave huller i de kommende krukker på forhånd og hænge dem op senere. Der kræves derefter mindst tre huller, så sneglskallen kan hænge oprejst.

tinker-snegl-skaller-planter-hæng-væg-dekoration-tillandsia

Som et alternativ til sukkulenter kan luftplanter, de såkaldte tillandsias, også bruges. Disse har ikke engang brug for jord og kan simpelthen sidde fast i husene. Når du køber planterne, skal du finde ud af, hvordan du plejer dem, fordi de absorberer de nødvendige næringsstoffer og fugt fra luften. Under alle omstændigheder får du unikke blikfang, hvis du tinker disse ideer med sneglehuse.

Lav selv dørkrans

tinker-snegl-skal-dør-krans-væg-dekoration-frigolit-strand-tema

Hvis du har samlet et stort antal snegleskaller til kunsthåndværk, kan et lidt større projekt også gennemføres. Hvad der menes er sådan en krans, som du kan dekorere en dør, et vindue eller væggen med. Du skal bruge en styrofoamring. Alternativt kan en simpel ring skæres ud af pap. Denne ring er derefter dækket med snegleskaller. Du kan alle pege i samme retning, eller du kan vende hvert hus i en anden retning. Varm lim er meget velegnet til limning. Kransen ser især attraktiv ud, hvis du bruger polerede til at lave sneglehuse.

Håndværk med børn – en sød snegl

tinker-snegl-skaller-tinker-idé-børn-drivved-vrikke øjne

Hvis du gerne vil lave noget sødt og sjovt til og med børnene med ting fra naturen, ville denne snegl være en sjov idé. Det er bedst at bruge drivved. Hvis du ikke har dette ved hånden, kan du naturligvis også bruge en almindelig gren, hvorfra det er bedst at fjerne barken. Snegleskallen er limet til trækroppen. Enkle googly øjne får sneglen til at se særligt sjov ud og limes simpelthen til grenen. I løbet af en spontan eftermiddag med kunsthåndværk, hvis der ikke må være vaklende øjne, kan øjnene også simpelthen males på.

tinker-snegl-skaller-børn-leg-modellering-ler-gør-det-selv-maling-snegle

I stedet for en trækrop kan man også være fremstillet af modelleringsler eller endnu bedre af håndværksler, hvis du piller med snegleskaller. Især i lyse farver skabes sjove snegle, der senere kan bruges af børnene til spil. Børn kan lide at pille ved sådanne materialer, så du vil have det sjovt, mens du laver dem. Og her kan du bruge små snegleskaller og dermed selv lave mindre snegle eller vælge større varianter. Og for alle projekter, inklusive disse snegle, kan du male sneglskalene som du vil og designe dem med mønstre, som du ønsker.

Previous Post
Frilagte betonvægge frembringer grønt i haven og farverige dekorationer
Next Post
7 urter og lægeplanter, som du selv kan dyrke med succes