15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Håndværk med kronhætter – 20 gode genbrugsidéer til unge og gamle

Håndværk med flaskehætter havedekoration-blomst-diy

Enhver, der har stor glæde af at genbruge kunsthåndværk, bør bestemt overveje de forskellige kronpropper. Med de små runde stykker metalplader kan mange kreative ting fremtrylles, som er perfekt egnede som en usædvanlig dekoration. Uanset om det er til haven, til lejligheden eller blot som et kreativt kunsthåndværksprojekt for børnene, er det sikkert sjovt at pille med kronhætter.

tinker-flaske hætte-haven stik-blomst

De små stykker metalplader, der forsegler flasker sodavand eller øl, hører slet ikke hjemme i skraldespanden, fordi de kan bruges til at fremtrylle en masse kreativt kunsthåndværk. Men hvad kan du egentlig gøre med flaskehætter? Faktisk er ideerne særlig mange. På den ene side kan der laves en interessant dekoration af kronpropper til både hjemmet og haven. På den anden side kan du selv lave rigtig nyttige ting til husstanden eller pifte eksisterende møbler og tilbehør op. Derudover er dette materiale perfekt til vidunderlige håndværksideer til børnene. Nedenfor vil vi gerne dele nogle af de bedste ideer til håndværk med flaskehætter. lad dig inspirere!

Lav usædvanlige havedekorationer med kronhætter

Tinker flaskehætte genanvendelse vindklokke

Hvis du leder efter usædvanlige ideer til havedekoration til forår og sommer, kan du bruge kronhætter og selv lave en kreativ dekoration. Vindklokker er særligt populære i haveområdet, fordi de lyder let med vinden. Da kronhætter også er lavet af metalplader, kan de bruges til at skabe legende vindklokker. Til dette projekt kræves en nudelsil som bund, samt flere springringe for at fastgøre de enkelte kronhætter. Du kan opnå et fantastisk design med både de samme farvede og farverige kronkorker.

tinker-flaskeprop-have-dekoration-ideer

Udover vindklokkerne kan du selv lave rigtig flotte havepropper med de små flaskehætter og dekorere blomsterbedene med en smuk dekoration. Den nemmeste måde at lave disse smukke blomster på er at lave dem. Hver blomst består af i alt syv kronepropper, som først males og derefter limes sammen med varm lim. Endelig er de færdige blomster fastgjort til en træpind og stukket i jorden.

tinker-flaske-hætte-diy-blomster-have-stik

Med den rigtige teknik og lidt kreativitet kan blomster, der er lige så komplicerede som havepropper, pusles med kronpropper. For en flot effekt er ølkapslerne bøjet med en tang og bøjet i interessante blomsterblade. I dette tilfælde har du brug for femten kronpropper og en skruelåg, som de er limet til for hver haveprop. For at designe blomsten sidder en rund kronhætte først fast i midten af ​​låget med et stærkt klæbemiddel. Derefter bukkes i alt tolv coasters og limes omkring den midterste. Blomsten fastgøres derefter til træpinden, og bladene pilles med de resterende to kronhætter.

Lav kreative magneter med flaskehætter

tinker-flaskeprop-børn-magneter

En praktisk upcycling -idé til de gamle flaskehætter ville være at gøre dem til smukke magneter. Så trods alt er et par magneter aldrig overflødige for køleskabet og bruges altid, når du f.eks. Vil notere indkøbslisten. Du kan dekorere DIY -magneterne, som du vil, og endda bruge dem som en lille hjemmelavet gave. Til dette projekt har du brug for flaskehætter, farver eller dekoration efter eget valg, samt små magnetiske plader og superlim.

tinker-flaskeprop-magneter-køleskab

Du kan selv lave en flaskehætte magnet på to måder. Enten limes magneten til bunden eller til toppen af ​​kronhætten. Beslutningen afhænger af, hvilken side du kan dekorere bedst. Ølmåtte -magneterne kan selvfølgelig også efterlades, som de er, hvis du kan lide toppen. Hvis ikke, kan du enten male toppen eller stikke et lille stykke papir på bunden.

pille-flaske-hætter-med-børn

Her vil vi gerne introducere en enkel idé med instruktioner til fremstilling af mariehøne magneter. Dette kunsthåndværksprojekt er særlig populært blandt børn, og de resulterende magneter er perfekte til magnetvæggen i børneværelset. Alt du skal bruge til projektet er:

  • Flaskehætter
  • rød spraymaling
  • sort neglelak eller permanent tusch
  • Googly øjne
  • varm lim
  • små runde magneter

tinker-flaskehætte-instruktioner-mariehøne

Sprøjt først toppen af ​​ølmåtten med rød spraymaling og lad den tørre. Afhængigt af farven og dekorationen på flaskehætten skal du bruge flere lag spraymaling. Den resulterende farve skal være rig og dække alle etiketter og logoer helt. Derefter er mariehønsmønsteret malet på de tørre kronkorker med sort neglelak eller tusch. I det følgende skal du fastgøre de googly øjne på det relevante sted. Til sidst drejes flaskehætterne, limes magneterne til undersiden og lader dem tørre. Mariehøne -magneterne er klar!

Udformning med flaskehætter til lejligheden

tinker-crowncork-coasters-creative

Ud over magneter kan mange andre praktiske tilbehør til hjemmet pilles med kronhætter. Du kan vende de små låg til smukke mini -lys og dekorere bordet med en smuk DIY -dekoration. Til dette formål smeltes lysrester i et vandbad og anbringes i undersiden af ​​ølmåtten sammen med lysvægen. Når voksen har sat sig, kan lysene lægges på bordet og tændes.

Uanset om det er den varme tekande, krus eller den kolde øl, kan du beskytte dine møbler mod uønskede pletter med en rutsjebane. Du kan bruge den varme lim til at skabe smukke coasters i forskellige former og størrelser med kronhætter fra et korkark. Med forskellige farver og mønstre kan du også fremkalde kreative designs, der passer til din egen smag.

tinker-krone-kork-bord-gør-det-selv

De gamle kronpropper kan være særligt dekorative og dermed dekorere forskellige møbler eller boligtilbehør. Du bestemmer selv om vægspejlet, madbakken eller et sofabord.

Hvis du selv vil bygge eller dekorere et flaskehættebord, er der to måder at gøre dette på. Først laves der i begge tilfælde en mosaik af ølkapslerne og limes derefter til bordpladen. På den ene side kan du blot bruge den varme lim og lime hver kronehætte separat. Hvis du vil have en hurtigere proces og et mere solidt resultat, kan du også bruge fugemasse og fugemasse til ølunderlagene.

tinker-flaske-cap-dekor-dekorere-breve

En lignende teknik kan bruges til at lave smukke dekorative bogstaver med kronhætter. De er perfekte som en DIY -gave til din bedste ven eller familiemedlem. Du kan også sætte dekorationsbogstaverne i rampelyset som en dekoration med initialerne på dit efternavn. Du skal blot købe det ønskede brev fra pap eller klippe det ud selv og klistre en farvet ølmåtte.

Lav smykker med flaskehætter

tinker-flaske-cap-kæde-hjerte

En anden kreativ brug af ølproppen, som du måske ikke har tænkt på, er at lave smykker selv. Uanset om øreringe, halskæder, ringe eller armbånd, kan du gøre meget med flaskehætter. Hvis lågene allerede har et cool design, kan du endda bruge dem i deres naturlige form. Hvis dette ikke er tilfældet, kan kronhætterne dekoreres efter din egen smag. Til et projekt som dette har du stadig brug for det passende tilbehør, såsom en kæde, springringe, perler, spænder og så videre.

tinker-krone-kasket-kæde-diy-smykker

Alternativt kan undersiden af ​​låget også bruges til at lave smykker med kronhætter. Du kan male undersiden med en flydende tekstilmaling i enhver farve og bruge den som forsiden af ​​de hjemmelavede smykker. Du kan kun bruge en flaskehætte, eller du kan bruge flere til selv at skabe et kreativt design. De enkelte ølkapsler kan bores med en boremaskine og fastgøres til hinanden ved hjælp af springringe.

kunsthåndværk-flaskehætter-smykker-opbevaring

Ikke kun smykker, men også kreativ smykkeopbevaring kan du lave dig selv med kronhætter. Disse små tallerkener er bedst til små smykker som ringe, øreringe og halskæder. Tolv kronhætter limes til et rektangulært stykke karton og sprøjtes med spraymaling. Når malingen er tørret, kan DIY smykker opbevaring bruges.

Tip: DIY -entusiaster, der elsker at pille med perler og pailletter, kan bruge denne lille skål til at opbevare disse materialer.

Lav idéer med flaskehætter til børn

tinker-flaske-cap-cute-ugle

Børn kan lide at lave kunsthåndværk med alle slags materialer, men de ser mere frem til kunsthåndværksprojekter med ting, der kan findes i husstanden hver dag. En god idé til et sådant projekt er denne lille ugle. For at lave dem skal du bruge en skruelåg, to kronhætter, en papirclips, en dåsering, to knapper og hvid spraymaling. I dette tilfælde bruges coasters som øjne sammen med knapperne.

tinker-flaskepropper-magneter-maling-børn

En flaskehætte magnet bliver meget mere kreativ, når den laves og dekoreres med børnene. Med lidt fantasi og akrylmaling kan søde magneter tinkeres med kronhætter. Små dyr eller insekter er de letteste at designe. Ligesom mariehøne kan du forvandle ølmåtten til en lille bi med dit barn. Du kan også bruge flere kronpropper til at skabe større dyr, f.eks. En larve.

tinker-krone-kasketter-med-børn-vinter

Til julepynten kan du lave søde snemænd med kronhætter med børnene. Til dette projekt placeres tre coasters den ene under den anden og limes sammen. Sprøjt derefter med hvid spraymaling og dekorer derefter med en pensel. Med bøjler lavet af bånd er de kreative snemænd lavet af genbrugsmaterialer klar til juletræet.

tinker-krone-cap-macarons-træ dekorationer-instruktioner

En anden god dekorationside til juletræet, eller simpelthen som en dekoration til lejligheden, er disse søde macarons lavet af øl -coastere. De kan tinkeres meget hurtigt og let med kronhætter og er virkelig perfekte til enhver lejlighed.

tinker-flaske-hætter-franske-macarons

Da macaronerne normalt fremstilles i sarte pastelfarver, kan du bruge de samme farver til dette projekt. Selvfølgelig er individuelle designs også helt fine. Med lidt glitter er kanterne på kronhætterne skjult, og de små smykker ligner præcis de franske macarons.

Så hvis du aldrig har samlet flaskehætterne før, er det nu det bedste tidspunkt at starte og gøre noget kreativt med dem!

Previous Post
Boksning – Til god kondition og hurtige reflekser
Next Post
Lav dit eget myglys til udendørs – aromakombinationer og instruktioner