15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hall design design i ett stort hus: modetrender, dekorationstips

Korridoren är ett anslutande element mellan entrén, vardagsrummen. I ett privat hus är detta rum vanligtvis ganska rymligt, det innehåller en trappa till andra våningen. Ägarna kan göra utformningen av hallen på egen hand eller fortsätta stilen med andra rum i den. En framgångsrik inredningslösning kommer att vara nyckeln till att skapa ett positivt intryck bland gäster som besöker huset för första gången..

Porträtt av en man på väggen i en stor hall

Vanligtvis är en hall ett genomgångsrum som skiljer husets inre från den yttre miljön.

Öppen hängare med hyllor i korridoren i ett privat hus

Hallen kan fungera som en hall, där du kan lämna ytterkläder

Hall-vardagsrum i ett hus på landet

Eller spela rollen som ett vardagsrum

Denna artikel diskuterar de senaste modetrenderna, användbara rekommendationer för att dekorera interiören i hallar utan deltagande av en professionell designer..

Hur man skapar en attraktiv design själv?

Det är inte så lätt att utveckla en snygg, praktisk design av en hall i ett hus med en trappa på egen hand. Icke-bostadslokaler för specifika ändamål. Ägarna måste lära sig många användbara rekommendationer om detta ämne. Hallen spelar oftast rollen som en anslutande länk. Den innehåller en trappa, dörrar till vardagsrum. Det borde finnas lite möbler i det här rummet..

Liten hall i klassisk stil

Bekväm stol för att ta på dig dina skor och en spegel att titta på innan du går ut

Viktig. All uppmärksamhet bör riktas mot dekoration, val av stilriktning, belysning.

Svart ljuskrona i taket i hallen

Det ska finnas en ljuskrona i den rymliga hallen

När du skapar en inredning bör du definitivt fokusera på hemmets allmänna stil, hallens storlek, trappor, personliga preferenser för dem som bor i huset för den funktionella delen av rummet.

Bred trätrappa i lobbyn på ett lanthus

Närvaron av en trappa i lobbyn dekorerar den

Korridor dekoration i huset – 5 huvudkomponenter

När du skapar en halldesign med en trappa måste du vara uppmärksam på fem huvuduppgifter – efterbehandling av golv, tak, väggar, val av möbler, organisering av belysning, val av inredning.

Lätt keramiskt golv i hallen

Keramiska plattor är det vanligaste golvalternativet på grund av deras överkomliga kostnad och goda slitstyrka

Mörkt laminatgolv i hallen med trappor

Laminatgolv kännetecknas av ett överkomligt pris och en mängd olika texturer och färger.

Användbara rekommendationer för varje objekt diskuteras i tabellen:

Fem komponenter i interiören Tips för val av material, snygga idéer
Golv Ett pålitligt golvbeläggning är mycket viktigt för genomgångsområdet. Du bör välja praktiska, hållbara material. Perfekt för: keramiska plattor, laminat, natursten, parkett.
Väggar, tak Väggarna ska vara ljusa. De kommer att skapa mys, lugn atmosfär. Kalla nyanser hjälper till att öka volymen. Nästan vilket material som helst kan användas för väggar. Tjock tapet, dekorativ gips av hög kvalitet är väl lämpade. Taket kan dekoreras med gipsskivor i flera nivåer, stuckatur.
möbel Det borde finnas lite av det. En modern garderob, små skoskåp, galgar kommer att kunna dekorera insidan av hallen med en trappa..
Belysning Den viktigaste ljuskällan bör vara taket. Om det finns gipsskivor i den måste lamporna placeras i dem. En stor, elegant ljuskrona passar inte i en klassisk design.
Dekor Foton, målningar, speglar, klockor – alla dessa dekorationer hjälper till att unika designen. Det viktigaste är att känna till gränsen. Många små föremål, dekorationer kommer att göra rummet obekväma, motbjudande.

Hallväggdekoration med dekorativa träliknande paneler

För väggdekoration kan du välja tapeter, paneler, gips eller sten. Allt beror på din smak och plånbok.

Kombinerad våning i lobbyn i ett privat hus

Takets utformning beror på den valda stilriktningen

De viktigaste modetrenderna inom design

Den eleganta designen av en hall i ett privat hus kan inte skapas utan att ta hänsyn till moderna modetrender. Vad är relevant för tillfället? Pastellfärger är populära idag. Ljusa nyanser är den bästa bakgrunden för alla möbler och inredning. En ljus bakgrund kombineras ofta med ett litet stänk av en mer uttrycksfull färg: brun, svart, röd.

Vackra fresker på väggen i en stor hall

När du väljer en färgpalett är det bättre att fokusera på ljusa nyanser, särskilt i en hall utan fönster

Fototapeter på väggen i hallen i ett stort hus

Fototapeter eller väggpaneler är acceptabla som accenter.

Ränder i heminredning är en mycket relevant trend för smala, små rum. Ränderna expanderar visuellt väggarna, gör rummet högre. Geometriska former ser inte mindre snygga ut. Det är dock viktigt att vara försiktig när du kombinerar dem. Enkla rektangulära dörröppningar kan endast kombineras med fyrkantiga, rektangulära skär. Ovala, runda former ser bättre ut med välvda övergångar.

Hallinredning i klassisk stil

I utformningen av en hall i ett lanthus med en trappa bör allt vara harmoniskt. Korridoren i huset bör utformas i en enda riktning. En bra lösning skulle vara att välja en klassisk stil. Klassikerna är mångsidiga. Med tiden kommer det inte att förlora sin relevans..

Lackerat golv i en klassisk hall med trappa

Traditionella klassiker är svårighetsgrad och elegans

Glansigt porslinsgolv i hallen i ett privat hus

Lyxig inredning i europeiska klassiker

Följande element är karakteristiska för den klassiska designen av korridoren i ett privat hus:

  1. Ljusa färger. Pastellfärger bör föredras: mjölkiga, beige, vita.
  2. Helt släta, lätta väggar. Dyra tapeter passar som finish. En snygg lösning är att använda silketryck..
  3. Enkel golvdekoration. Golvbeläggningen ska inte vara för iögonfallande. Du kan använda vanliga naturliga marmorplattor i en neutral nyans..
  4. Tak med stuckatur. Stuckformning är en oersättlig inredning i klassisk stil. Det kommer att kompletteras med en snygg, dyr ljuskrona.
  5. Möbler med nyckfulla linjer. Det är värt att uppmärksamma modellerna av skåp, nattduksbord, dekorerade med författarens sniderier, metallsmide.

Halldesign i klassisk stil med marmorgolv

Dörrar i gångjärn i en klassisk hall

Lobbydörr i massivt trä

Trädörrar med spegelinsatser

Färska blommor i hallen

Ljus hall med snidade stativ för färska blommor

Hallväggdekoration i klassisk stil

Antika pilaster och paneler med ornament i pastellfärger

Entré i art deco -stil

Valet av en extraordinär art deco -stil hjälper dig att bli kär i din egen hall för alltid. Denna riktning kännetecknas av möbler av ovanlig form, vackra sconces, lyxiga lampor och dyra finish. Färgpaletten väljs vanligtvis ljus. Prioriteten är ljusa nyanser av brunt, lila, mjölk.

Country house hall design i art deco -stil

Art deco -interiören utmärks av svårighetsgraden av geometriska former

Glänsande vägg- och golvytor i en art deco -korridor

Det kan finnas många blanka och speglade ytor här.

Spegel i gyllene och svart ram på korridorväggen

Ljusa färger, utspädda med kontrasterande dekorativa element, uppskattas högt

Svart ljuskrona i taket i korridoren i art deco -stil

Den speglade väggen är en riktig gåva för en art deco -hall

Ljus art déco -korridorbelysning

En elegant soffa ser lyxig ut i kombination med ett snidat bord

Spegelytor spelar en enorm roll i efterbehandlingen. De används för att dekorera en av husets väggar. Det är bättre att välja möbler i vit, enkel form. Du kan dekorera hallen med ovanliga pelare, texturerade ytor, guldramar för speglar, väggklockor.

Vit galge med soffa i korridoren i ett lantligt hus

Men art deco kan vara återhållsam, till och med ödmjuk.

Halldesign av ett modernt hus i gråtoner

Snygg designfynd – en hall i art deco -stil med högteknologiska element

Video: 25 idéer för inredning av en hall

Foto: 50 exempel på halldesign

Hall i ett lanthus i orientalisk stil Interiör i en lång korridor i ett stort hus Självnivellerande golv i en rymlig hall Kristallkronor på taket i korridoren Hallinredning i orientalisk stil Hall dekoration i asiatisk stil Symmetrisk inredning av korridoren Stor spegel på väggen i korridoren Korridordesign med identiska dörrar Neonbelysning av taket i korridoren Hall med spegelväggar Ett överflöd av speglar i korridoren i ett privat hus Rich art deco korridor interiör Hall med rustik trappa Tvåflygtrappa i hallen i en lantvilla Korridorinredning i jugendstil Lång korridor i klassisk stil Bågformad trappa till andra våningen i ett privat hus Brunt laminatgolv i korridoren Blank yta i natursten Inomhusväxter i det inre av korridoren Färgglad matta i en lång hall Speglad dörr från korridoren till rummet Tvånivå tak i det inre av hallen Farfar klocka i korridoren i ett stort hus Korridor design med trätrappor Trappa med smidesjärnräcken i korridoren på ett lanthus Liten soffa framför ytterdörren Tak i korridoren med gjutgips i polyuretan Vägg med stentrimning i husets korridor Tapeter med ett diamantmönster på väggen i en trappa Ljuskrona med ljus i hallen med keramiskt golv Vit hall i stil med minmalism Modern halldesign med glastrappa Grått laminatgolv i korridoren i ett privat hus Smidd trappräcke med sväng Spiraltrappa i den svaga korridoren Interiör i ett hall-vardagsrum i ett stort hus Keramikgolv i gråbrun färg Gul spiraltrappa Stendekoration av korridoren Dörrar med glasmålningar i ingången av korridoren Grå vägg i loftstil Hyllor för dekorationer i en orientalisk hall Rack för figurer i en rymlig hall Paneler från keramiska plattor på väggen i korridoren Klassisk hall i ett stort hus Korridorväggdekoration med laminerade paneler Gunga inuti en rymlig hall Gröna grenar i en glasvas

Previous Post
Kontorsutrymmeorganisationsregler: användbara riktlinjer för arbetsgivare
Next Post
نهج كفء لتصميم شقة من ثلاث غرف