15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kontorsutrymmeorganisationsregler: användbara riktlinjer för arbetsgivare

Att skapa en stödjande arbetsmiljö är varje företagsägares huvudmål. Det är nyckeln till att öka personalens produktivitet, förbättra företagets image på marknaden. Allt detta lovar en god vinst, snabbt välstånd. För att skapa en elegant kontorsinredning är det inte nödvändigt att involvera designers, vars tjänster kostar fantastiska pengar. Vem som helst kan kompetent utrusta ett kontor, närma sig denna fråga ansvarsfullt. Hur du skapar en elegant kontorsdesign på egen hand beskrivs mer detaljerat i denna publikation..

Rymligt kontorsutrymme med röda stolar

Varje besökare som kommer in på kontoret måste förstå att han har kommit till adressen

Nyanserna i att organisera kontorslokaler

Det är nödvändigt att utrusta ett modernt kontor i företaget med hänsyn till följande regler:

 1. Varje arbetsplats bör ha sina egna gränser. Skilj anställda från varandra. Låt det vara ett litet kontor, men deras eget. Om rummet är litet kan du dela det i zoner med hjälp av glas- och träpartitioner.

  Glaspartitioner i kontorslokalen

  Varje medarbetare ska ha sin egen arbetsplats

 2. Hela utrymmet bör delas in i separata områden: arbete, allmänt bruk, matsal.

  Avkopplingsområde interiör i moderna kontor

  Det är viktigt att atmosfären i relaxavdelningen bidrar till stressavlastning.

 3. Kontoret ska ha ett litet kök. Detta gör att personalen känner sig bekväm. Alla kommer att få ett mellanmål. På tom mage blir produktiviteten noll.

  Röd färg i det inre av kontorköket

  Matsalen beräknas i enlighet med antalet arbetande personal

 4. Arbetsstolar får inte vändas med ryggen mot besökarna.

  Fåtöljer i läder för kontorsbesökare

  Besökare ska känna sig bekväma

 5. Hela interiören bör utformas i en enda riktning. Detta kommer att göra utrymmet mer harmoniskt..

  Interiören på kontoret för ett stort företag i industriell stil

  Kontorsinredning i loftstil

Hur man väljer ett färgschema för kontorslokaler

Färg i modern kontorsdesign är viktig ur psykologisk synvinkel. Till exempel bör arbetsområdet inte dekoreras i röda nyanser – de orsakar irritation. För att skapa en bekväm atmosfär som bidrar till ett stabilt och produktivt arbete är det värt att välja rätt inredning.

Om fönstren vetter mot norr bör rummet inredas i persika- eller örttoner. Om rummet översvämmas med ljus större delen av dagen är det bättre att späda ut utrymmet med färg accenter från det kalla spektrumet..

Kontorsinredningens uppdelning i arbetsområden

Kontorsinredningen är indelad i ett antal funktionsområden. Var och en av dem kräver en speciell design..

Reception

Presentationsområdet skapar det första intrycket av företaget. En person ska ha positiva känslor. För att göra kontorsmiljön minnesvärd för besökare bör du undvika partitioner vid entrén. Stora växter och små runda bord kan placeras i receptionen. Så att väntande besökare inte känner obehag bör en mysig sittgrupp med soffor och ett soffbord placeras bredvid disken..

Arbetsplats

För att spara utrymme kan arbetsstationer arrangeras linjärt. Du kan avgränsa tabeller med partitioner, skärmar, persienner, skjutbara paneler.

Modern kontorsinredning

Kontor med minimal platszon

Konferenssal

Utrymmet för förhandlingar och möten ska vara ljust och rymligt. Det finns ett runt bord i mitten av rummet, och en plats för en projektorskärm på ändväggen..

Inredningen i ett konferensrum på alla kontor är åtstramning och elegans av möbler, rymlighet och bra belysning..

Chefs kontor

I chefens moderna kontor skiljs arbetsområdet från förhandlingsområdet. Att ta emot viktiga gäster medan du sitter vid datorn är dåligt sätt..

Vi skrev mer om chefskontoret i en annan artikel..

Rastzon

Denna del av kontoret är utrustad med stoppade möbler, låga bord och dekorativa element. Det är här anställda slappnar av och ställer in sig på jobbet. Mössor, bekväma stolar, TV passar in i rekreationsområdet. Det är bättre om den här delen av kontoret har ett rymligt fönster med bra utsikt..

Populära stilar av kontorsinredning

Du kan dekorera ett modernt kontor i olika stilar. Det finns dock flera av de mest populära destinationerna idag. De diskuteras mer detaljerat i tabellen:

Populära kontorsstilar Specifika egenskaper
Amerikansk Detta är en funktionell lösning. I ett sådant rum kommer varje kvadratmeter att vara praktisk. Vanligtvis används amerikansk stil i stora byggnader. Det kännetecknas av flyttbara hyllor, många arbetsplatser, modern teknik.
Europeiska Denna riktning kännetecknas av transparenta glaspartitioner. Färgen på väggarna är vanligtvis vit. Ett överflöd av färg, ett minimum av inredning skapar gynnsamma förutsättningar för det dagliga arbetet.
Franska Denna kontorsdesign gör ett bestående intryck på besökarna. Vanligtvis förvånar det med ett överflöd av elegant inredning. Figurer, inramade målningar, små fontäner inspirerar personalen till nya arbetskraftsresultat.
Loft Stilens karakteristiska drag är högt i tak, stora fönster, tegel- eller betongväggar, ett minimum av interna skiljeväggar.
Skandinaviska Enkel, elegant stil. Den är lämplig för olika storlekar. Den skandinaviska riktningen kännetecknas av: ett minimum av detaljer, mönstrade textilier, möbler gjorda av naturliga råvaror, genom ställningar-skiljeväggar.

Ett exempel på en amerikansk kontorsorganisation

Kärnan i den amerikanska kontorsdesignstilen är den mest effektiva användningen av öppna ytor. Alla anställda finns i ett rum – inga väggar och kontor

Användning av glaspartitioner i kontorslokaler

Glasskåp i europeisk stil

Jätteglasögon som kontorsdekoration

Chic bohemisk fransk kontorsstil

Rymligt kontorsutrymme i skandinavisk stil

Skandinavisk version – minsta detaljer, ljusa färger

När du utvecklar ett designprojekt för ett kontor bör du följa en enda design. Minimalism och modern stil är i trend.

Möbler är en viktig del av ett elegant kontor

Möbler spelar en stor roll i utformningen av ett företags kontor. Många krav ställs för det. Möbler ska vara funktionella, bekväma och säkra. Kontoret ska inte vara kraftigt rörigt. Antalet objekt, deras funktionalitet måste beräknas i förväg. Det är mycket viktigt att de köpta föremålen överensstämmer helt med den valda stilriktningen..

Kontorsarbetsbord

Alla kontorsmöbler ska kombineras med varandra och med den omgivande miljön.

Kontorsarbetare arbetsplats

Det är viktigt att medarbetarens arbetsyta är enkel, koncis och bekväm.

Viktig. Det är inte värt att spara på material. Lågkvalitativa råvaror, billiga soffklädsel kommer snabbt att förlora sitt utseende. Detta kommer att påverka företagets image negativt..

Träbord i mötesrummet

Ryssarna kännetecknas av massiva trämöbler.

Ett modernt designalternativ för ett rekreationsområde på ett kontor är placeringen av modulära möbler. Om det behövs kan den flyttas till en annan del av rummet. En viktig regel för möbelarrangemang på kontoret är att det inte ska finnas onödiga element i interiören..

Kontorsinredning i engelsk stil

Britterna kännetecknas av sofistikering, som överförs till kontorsdesign och val av möbler för det.

Du kan ordna arbetsplatser på olika sätt. Linjära, kantiga arrangemang är mycket populära. Många gör det utanför boxen – de använder möbler som ett zonverktyg och ordnar det på ett kaotiskt sätt.

Små kontorsdesignprinciper

Den lilla storleken på lokalerna är inte ett hinder för att skapa ett funktionellt, modernt kontor för ett ungt företag. När du arrangerar behöver du bara följa några rekommendationer:

 • Komplexa former kan inte användas. Ovanliga möbler, komplexa, stora prydnader på väggarna är förbjudna.
 • Speglar, glas hjälper till att visuellt förstora utrymmet. Det viktigaste är att inte överdriva det. Spegel labyrinter kommer att förvirra människor som först kommer till kontoret.
 • Ljusa färger bör finnas i en minsta mängd. Endast vissa detaljer, tillbehör kan dekoreras i ljusa färger.
 • Oanvänt utrymme kan användas lönsamt. Utrymme under taket, fönsterbrädor kan upptas med hyllor, hyllor.
 • Ljusa väggar är ett bra sätt att visuellt förstora ett rum. Möbler kommer att se bra ut mot deras bakgrund, och glaspartitioner verkar lösa sig.

Betongtak på kontoret till ett litet företag

Kontorinteriör för småföretag med loftelement

Klädda kontorsstolar på hjul

Bekväma stolar för företagets anställda

Kontorsbelysning i olika interiörer

Rätt använt ljus kan förändra kontorsinredning väsentligt, göra det mer bekvämt och öka personalens effektivitet. Brist på ljus leder till snabb trötthet. Kontorsbelysning bör utformas i samma stil. Du kan inte använda ljuskronor, lampor som tillhör olika stilar samtidigt. Detta är ett tecken på dålig smak. Belysningsarmaturernas stil ska vara i harmoni med övriga inredningsartiklar..

Lokala ljuskällor är lämpliga för kontor. Det är bättre att välja lampor med ett gult glödspektrum. De är glädjande för ögat och skapar en gynnsam psykologisk bakgrund. Det bästa alternativet är ljus belysning av varje arbetsplats. Detta arrangemang av lampor stimulerar den anställde att arbeta koncentrerat..

LED -belysning på kontoret för ett stort industriföretag

Lämpligt antal lampor och plats måste beaktas när kontorsdesign utvecklas.

Råd. Innan man bestämmer antalet lampor, deras placering, är det nödvändigt att tydligt förstå hur många anställda som kommer att arbeta i byggnaden samtidigt..

Kontorsrum för telefonsamtal

Anställda bör inte uppleva obehag som orsakas av svagt ljus eller konstant flimring av en utbränd lampa.

Varje arbetsområde ska vara väl upplyst. För att göra detta kan du inte bara använda huvudlampan. Arbetsbord kan dessutom belysas med strålkastare.

Lampa på skrivbordet hos en kontorsarbetare

Siktbelastningen blir betydligt lägre vid användning av olika typer av ljuskällor – direkt och diffust, artificiellt eller dagsljus

Ljust upplyst mötesrum

Forskning visar att ljusa och rymliga kontor motiverar personal och ökar produktiviteten

När du väljer en belysningslösning är det också viktigt att ta hänsyn till designens färgpalett. Om paletten är varm, använd inte kallt ljus. Detta är ett stort misstag hos människor utanför designområdet. Kallt ljus kommer att vara relevant i fabriker. Det kommer att betona den industriella interiören, ge atmosfären den nödvändiga noggrannheten, eftersom produktionsprocessen kräver disciplin. En ledare kan betona den kreativa atmosfären genom att använda varmt ljus. Han kommer att disponera personal för att skapa nya projekt, utveckla idéer.

Flera kreativa idéer

Kreativ idé om att organisera kontorslokaler

Kontor i stadsparken

Gamla trälådor på kontorsväggen

En arbetsplats med individuell karaktär

Kontoret stiliserat som ett gammalt skepp

Kontorsfartyg? Varför inte om du är en kreativ person

Orange telefonkiosk i det inre av kontoret

Ett annat kontorsalternativ för kreativa medarbetare

Kreativt kontor i hytter från linbanan

En av de mest kreativa idéerna för kontorsdesign – den kreativa zonen för Googles anställda i Schweiz

Video: modernt kontor i loftstil

Foton av kontor för alla smaker

Kontorsbord för två arbetsplatser Interiör på kontoret för företagets chef Design av kontoret för chefen för försäljningsavdelningen Polerade mötesrumsmöbler Kontorsbord på en metallram Stor fabriksinredning Röda stolar i ett ljust kontor Svarta kontorsstolar med kromfinish Arbetsmiljö på kontoret i ett stort företag Arbetsplatsdesign med bruna möbler Liten kontorsinredning i modern stil Kontor för fyra anställda i företaget Gula stolar i ett vitt kontor Glaspartitioner på företagskontoret Dekoration av chefens reception i vinröd färg Företagets sekreterares arbetsplats i svart Kontorsinredning i svart och vitt med orange accenter Glaspartitioner på företagsanställdas kontor Skandinavisk kontorsdekoration Mörkbrunt golv i ett ljust kontor Grön soffa i rekreationsområdet för besökare Gul i kontorsdesign Svarta stolar vid vita bord Arbetsbord av laminerad spånskiva på företagets kontor Dekorerar ett rymligt kontor i amerikansk stil Grågrön kontorsinredning Gult och vitt keramikgolv Fotomalerier som visar företagets huvudkontor Vägg med levande växter på kontoret för ett industriföretag Ljusa ränder på vinyl tapeter Kontor med panoramafönster och långbord Inbyggda hyllor på kontoret till ett blankt tidningsförlag Betongtak och tegelvägg Vertikala persienner med flerfärgade lameller Blå kontorsstol och mörkt brunt skrivbord Undertak av fyrkantiga paneler i ett rymligt kontor Kontorsbord runt stödpelaren Kontorsinredning i klassisk stil Skrivbord för tre anställda på företagsavdelningen Kontorsdesign i pastellfärger Bekväm hörnsoffa i rekreationsområdet för anställda Industriell kontorsinredning Teknisk kommunikation på taket på kontoret Gröna stolar som matchar väggfärgen Gulvitt kontor i en liten organisation Område för företagsbesökare som väntar på ett möte med chefen Högteknologisk kontorsinredning Öppna ledningar och rör på studiens vita vägg Klädda möbler i det inre av kontorsutrymmet Snygg design av mötesrummet

Previous Post
Návrh jednoizbového bytu, séria P44T
Next Post
تصميم شقة من غرفة واحدة 37 متر مربع. م وخيارات التخطيط