15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vilken tapet att välja i hallen om du har ljusa dörrar?

Praktisk och komfort – dessa krav är lika relevanta som ingenstans för husets hall. Å ena sidan är just detta rum ett “filter” för damm och smuts från gatan, å andra sidan fungerar det som ett visitkort för ditt hembo.

Med tanke på de olika produkter som marknaden florerar av idag, blir valet av tapeter en skrämmande uppgift för den otränade personen. Det är särskilt svårt att hitta den nödvändiga designkompositionen när man måste anpassa sig till de redan befintliga möblerna. I den här artikeln kommer vi att berätta vilka tapeter som kommer att betona fördelarna ljusa dörrar i din hall.

Vilken tapet att välja i hallen om du har ljusa dörrar? Tips, foton, fakta

Det är särskilt svårt att hitta den nödvändiga designkompositionen när man måste anpassa sig till befintliga möbler.

Från ett stort antal tapeter rekommenderar vi att du väljer för korridoren:

 • ¾ av beläggningens struktur – slät;
 • ¾ efter typ av beläggning – vinyl;
 • ¾ enligt driftsegenskaper – tvättbar;

om tre funktioner kombineras i den tapet du har valt samtidigt, kommer inredningen i korridoren att tjäna dig länge.

19

19

Färgschemat för tapeten väljs i enlighet med färg, struktur, möbelstil, tak och golv. Lätta dörrar tvingar dig att välja rätt tapet. Om du väljer tapeter i samma färg som dörren går den senare helt enkelt förlorad i väggen. Tvärtom, mot bakgrund av mörk, tung tapet, visar sig den ljusa dörren vara en skrikande plats.

arton

arton

Tänk på olika designalternativ för att välja tapeter.

 • Brännpunkt. Det används för att dölja defekta väggar med fokus på ett specifikt element. Det räcker med att lägga till element av ljus tapet på väggarna (långa ränder längs konturen på bilden som hänger på väggen eller tapeter med bilden av grekiska kolumner mot bakgrunden av en annan monokromatisk nyans) så att ljusdörren inte ser ut som en absurd fläck på den allmänna mörka bakgrunden av korridoren.

  17

  17

 • Visuella effekter. Det är klart att om det finns ljusa dörrar i din korridor bör tapeten också väljas i ljusa färger. Den perfekta nyansen anses vara en division ljusare än dörrens färgskugga. Lätta väggar ökar visuellt storleken på korridoren. Det finns inga fönster i den klassiska layouten på hyreshusens korridorer, så den nämnda effekten är användbar för att skapa komfort, ljus och värme. Hallar som är för stora i storlek och inte möblerade med möbler reduceras visuellt i en nyans mörkare än rummets huvudpalett. Takhöjden döljs av tapeter i en horisontell remsa och lågheten – i en vertikal.

Vilken tapet att välja i hallen om du har ljusa dörrar? Tips, foton, fakta

Färgschemat för tapeten väljs i enlighet med färg, struktur, möbelstil, tak och golv. Lätta dörrar tvingar dig att välja rätt tapet.

 • Horisontell uppdelning av rymden. Detta alternativ är optimalt när du väljer tapeter för korridoren. Det delar väggarna i en nedre och en övre del. Den nedre delen klistras över med tapeter i en mörk färg, och den övre delen är täckt med tapeter i en nyans nära vit av samma färg. 1

  1

  Detta alternativ löser samtidigt två problem: praktiskt och estetiskt. Botten av väggarna, som är utsatt för riklig förorening, förblir mörk, och toppen av korridoren, d.v.s. den del som den mänskliga blicken är fokuserad på förblir lätt, lugnande och avkopplande.

  16

  16

Viktig! Om du gör reparationer själv. Enligt den allmänt accepterade regeln, först och främst, är dörren installerad, sedan limmas tapeten, sedan spikas dörrkanterna.

Tips för att välja tapeter i Lagra

15

15

 • Prova på tapeter för rummet. En titt på en rulle räcker inte. Vik ut förpackningen 2-3 meter och fäst den på väggen. Specialaffärer är utrustade med fästelement för att fixa flera tapetark samtidigt. Intressant nog tillhandahåller kakeltillverkare ytterligare oförpackade plattor för potentiella köpare. Detta gör att en person kan ta med ett par kakelalternativ hem och “prova på”. Tyvärr finns det inget sådant med tapeter. Därför slår vi på visuellt minne eller tar med oss ​​till affären ett foto av korridoren / en demonstrationskopia av en sockel / en bit textil eller vad som helst, för vad du väljer tapeten.

  fjorton

  fjorton

 • Modetrender dikterar reglerna för inredning av ett rum. En populär trend den här säsongen är kombinationen av mönster och enfärgade färger när du väljer tapeter. Experimentera inte! Tillverkarna har tänkt på detta för dig. Samlingar produceras som innehåller tre till fyra typer av tapeter. De matchas harmoniskt med varandra och utgör en fördelaktig komposition om du väljer två alternativ från det föreslagna. 2

  2

  Storformatstryck, små mönster, ränder och fasta färger kombineras. Du behöver bara välja ett lämpligt alternativ för inredning.

 • Välj en certifierad produkt. Bara han ger en garanti för att kraven i statliga standarder följs.

  13

  13

Alternativ för att kombinera tapeter i korridoren med ljusa dörrar

3

3

Vanliga tapeter i olika nyanser. Väggen i vilken ytterdörren är installerad är en smutsmagnet. Ledstänger, hörn på dörröppningar blir smutsiga “snabbt och försiktigt.” Vi limmar denna vägg med mörkfärgad tapet, som väggen mittemot, för en trevlig symmetri för ögat. De två väggarna mellan dem är täckta med ljusare tapeter. De senare betonas av korridormöbler (speglar, skåp, galgar, målningar) och förutom den ovanliga designlösningen får vi en praktisk hall. När du väljer tapeter, att styras av färger som dikteras av säsongens mode (2017 – vinfärg) innebär att följa ledningen för tillfälliga önskningar. Ta något som inte irriterar dina ögon, lugnar nerverna. En vinn -vinn – tidlösa klassiker – återhållsam, sängtoner, klara former.

Alternativ för att kombinera tapeter i korridoren med ljusa dörrar

En populär trend den här säsongen är kombinationen av mönster och enfärgade färger när du väljer tapeter.

Detta alternativ är lämpligt för zonindelning. Om din entré samtidigt är en hall eller ett vardagsrum, finns det ett alternativ att klistra över korridoren med tapeter i en mörk nyans av den valda färgen, hallen – ljus, och stäng fogen med en konstgjord båge eller paneler.

12

12

Kombination av mönstrad tapet med fasta färger. När du väljer utformningen av alla rum måste du fokusera på dess funktionella syfte. Varje rum är en ö med personlig design. Förutom att tillhöra stilen (engelsk stil, loft, minimalism, skandinavisk stil, techno, barock, Chanel), har rummet en atmosfär som bara är inneboende i det, karaktär, avslöjar ägaren ur en kreativ personlighet. Kombinationen av mönstrad och vanlig tapet i korridoren är lämplig för en person som vill förverkliga sina estetiska önskningar. Det är omöjligt att täcka alla väggar med mönstrade tapeter i vardagsrum. Som en brokig bild kommer de snabbt att tråka ägaren. Eventuella stora tryck späds ut med matchande monokromatiska tapeter. Den perfekta lösningen är en accentvägg.

elva

elva

Kombinera tapeter med olika mönster. Detta alternativ är fullt av faror för nybörjare “designers”. Men om du följer några enkla tips minimeras risken för fel..

 • Horisontella ränder och vertikala ränder kombineras med varandra och paneler av ett lämpligt tema;

  4

  4

 • Geometriska mönster kombineras med målerisk abstraktion;
 • Patchwork ser bra ut med en tapet i skandinavisk stil;
 • Imiterande tapeter (sten, tegel, gips) kombineras med botaniska mönster;

  tio

  tio

 • Design är en eklektisk sak. Om du litar på din egen smak, släng pannplattans designlösningar och låt din fantasi springa iväg! En riklig tapetmarknad kommer att tillfredsställa den mest kräsna köparen.

  nio

  nio

Råd! Om du använder tapeter från två olika kollektioner, välj korridors stil själv, köp tapeter av samma tjocklek. Skillnaden i tjocklek är slående vid lederna och sömmarna.

Alternativ för att kombinera tapeter i korridoren med ljusa dörrar

Horisontella ränder och vertikala ränder kombineras med varandra och paneler med ett lämpligt tema;

Tapet. En ekonomisk och snabb lösning. Photowall-paper är en kombinerad tapet som redan är vald och samlad i en komposition. Det är mycket lättare och snabbare att plocka upp fototapeter för ljusa dörrar. Även ointressanta dörrar till en solid vit duk blir en del av konstzonen som skapas av fototapeter.

åtta

åtta

Håller på med tiden

5

5

Medel är det viktigaste kriteriet för att välja material för renovering av ett rum. Tapeter av papper och vinyl är de billigaste i sortimentet. Men för dem vars plånbok inte ringer som ett mynt, men raser med sedlar, finns det inredningsalternativ som utmärker sig genom sin glans, praktiska och originalitet. Tack vare den höga kvaliteten på hoprullningsbara väggbeklädnader är de perfekta för korridoren. Till exempel blir glasfiber tapeter allt populärare bland vanliga människor – hemmafruar och professionella målare. Glasfiber är tillverkad av syntetiskt material genom vävmetod.

7

7

Glasfiber är en miljövänlig ytbeläggning. Förutom hög hållfasthet absorberar dessa glasfiber tapeter inte vatten, är brandsäkra, ackumulerar inte statisk elektricitet, vilket innebär att de inte drar till sig damm och inte behåller stora smutspartiklar. I motsats till förväntningarna hos skeptiker består dessa tapeter uteslutande av komponenter av naturligt ursprung, vilket innebär att de är helt giftfria. Vävda trådar av läsk, kalksten, kvartssand och leror upprätthåller det naturliga mikroklimatet i både bostäder och lokaler. Och glasfiberens egenskap absorberar inte damm, hjälper dem att “andas”.

Håller på med tiden

Glasfiber – miljövänlig ytbeläggning.

Oförstörbar glasfiber tapet kan inte bara rengöras med grova borstar och kemiska lösningar, utan också målas om otaliga gånger. Denna fantastiska egenskap låter dig göra misstag efter misstag när du väljer färg på tapeter i korridoren under ljusa dörrar, liksom oftare ändra den valda designen, ge efter för önskan att uppdatera rummet, ändra stilen.

6

6

Lätta dörrar tvingar. Otvivelaktigt. Men alla dina medvetna beslut om val av färg, material, textur på tapeten kommer att ge din entré en unik karaktär. Det spelar ingen roll vad du väljer som resultat – akademisk noggrannhet eller lek med färger och tryck, det viktigaste är att du och ditt hushåll kommer att gilla slutprodukten.

Tapeter i korridoren

Tapeter i hallen under ljusdörrar 44 fotoidéer:

Previous Post
Modern inredning i ettrumslägenheter
Next Post
Luomme käytännöllisen ja tyylikkään suunnittelun 25 neliön studio -asunnolle. m.