15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hur man korrekt dekorerar en hall i modern stil

Detta rum hälsar gästerna, hon ser också bort dem. Därför borde allt vara perfekt här. Första intrycket spelar en viktig roll. Och hallen har en nyckelposition i detta. Den perfekta designen av ett vardagsrum eller kök kommer inte att se så bra ut när detta område har många brister. Var därför noga med att uppmärksamma hallens utformning under renoveringen..

Rymlig entré i klassisk stil

Det blir lättare att ordna utrymmet om området låter dig dela rummet i två delar – en entré och en hall

Det är ganska svårt att jobba här. Den har vissa funktioner som måste beaktas vid arrangemang. De blev orsaken till att reglerna för dekoration av korridoren framträdde..

 • Använd ljusa färger. Detta rum är ofta litet. Av denna anledning kommer mörka färger att vara olämpliga här, och motsatta gör rummet mjukare och rymligare..

  Smal korridor och väggar med tapeter

  Efterbehandlingsmaterial i korridoren bör justera utrymmet: gör det mörka ljuset och det smala – expandera

 • Tänk på ett artificiellt belysningssystem. Detta rum saknar naturligt ljus eftersom det inte finns några fönster. Denna nackdel måste kompenseras med armaturer. Ta hand om de områden som kräver detaljerad utarbetning.

  Hall i ljusa färger med konstgjord belysning

  Belysningsgraden för korridoren bör inte vara mindre än i närliggande rum, oavsett tid på dagen

 • Glöm inte möbler. Varje rum har sin egen funktion. Den beskrivna är inget undantag. För att fullt ut kunna tilldela de tilldelade funktionerna måste det finnas lämpliga möbler. Men kom ihåg: det viktigaste är att inte överdriva det. Hitta en medelväg och följ denna princip.

  Möbler i vitt i korridoren

  Möbler i korridoren ska “möta” kläder

Kombinera skönhet och funktionalitet. Offra inte ett mått för ett annat. Allt ska vara harmoniskt. Kom ihåg att det här rummet är litet och mörkt. Din uppgift är att göra dessa indikatorer till fördelar, styrda av designregler.

Vi kommer att träna i detalj

Innan du skapar dina egna designalternativ för korridoren måste du i detalj räkna ut enskilda element.

Korridor med vita väggar i korridoren i en stadslägenhet

En kontrastlösning hjälper till att göra korridoren snygg och estetisk: väggar i lugnande färger och möbler eller en dörr – rik på färger

Låt oss se vilka detaljer som är bättre lämpade för ett visst område, vad du ska använda för dekoration och andra finesser..

Huvudelement Inredningstrick
Väggar Klädseln ska vara ljus, det är bättre att använda tapeter eller färg
Tak Inredningen ska vara smidig och enkel, inte rörig med överflödiga detaljer.
Golv Trots regeln om frånvaro av mörka färger är de perfekta för golvet; perfekt färg på naturligt trä
möbel Glöm inte de nödvändiga möblerna, men överdriv inte.

Hörnset med spegel i korridoren

I korridoren är det oönskat att behålla onödiga små föremål som staplar upp utrymmet. Allt du behöver ska finnas här

Här är huvudelementen och principerna för deras bearbetning i ett nötskal. Låt oss analysera dem mer detaljerat och några andra viktiga detaljer..

Bästa väggdekorationen

Om du vill göra kvalitetsreparationer och billigt, föredra tapeter för att dekorera väggarna i korridoren. På byggmarknaden hittar du många modifieringar av det föreslagna materialet..

Vinyl tapeter på väggen i korridoren

Vinyl tapeter tål mekanisk skada bättre än papper

Det viktigaste är att välja färg och textur. En säker satsning är beige. Han kommer att göra rummet hemtrevligt, mysigt och rymligt. När det gäller texturen – här är valet bara ditt, du kan titta närmare på både släta och präglade vyer.

Tapeter för målning på väggen i korridoren

Tapeter för målning kännetecknas av en lång livslängd med möjlighet att helt ändra färger

Dekorativt gips. En utmärkt ersättning för tapeter. Hitta en lämplig typ som inte innehåller giftiga ämnen och använd den inomhus med förtroende. Här kan du skapa vilken textur som helst och applicera en ritning ovanpå..

Väggdekoration i hallen med dekorativt gips

Texturerat gips är lämpligt för att avsluta korridoren för alla krav: det är nötningsbeständigt, lätt att rengöra och låter dig skapa en mängd olika ytor i stil med andra rum

En annan populär efterbehandlingsmetod är dekorativ tegel eller sten. Det är inte lämpligt för alla stilar, men det ser attraktivt och modernt ut..

Entrévägg med naturstenbeklädnad

Kostnaden för stenen är ganska hög, men det är inte alls nödvändigt att täcka hela korridoren. För att återuppliva interiören är det tillräckligt att stänga de delar av väggarna som blir mest smutsiga.

Kom ihåg att denna typ av finish ska vara i harmoni med resten av rummet. Tänk därför på utformningen av andra detaljer när du väljer den..

Vad man ska lägga på golvet

Eftersom det ofta är mycket smuts nära ytterdörren, särskilt i regnigt väder, är det bättre att välja ett mörkt golv. Linoleum i naturlig träfärg eller laminat är väl lämpad.

Laminatgolv under parkett i korridoren

För korridoren är ett laminat med hög slitstyrka lämpligt – klass 31, 32 eller 33

Du kan ofta hitta ett klinkergolv här. Detta är också ett acceptabelt alternativ. Men här är det en nackdel: damm och smuts samlas i fogarna mellan plattorna, senare är det svårt att tvätta bort det, och detta förstör utseendet.

Keramiska klinkergolv och matta

Kombinerat golv i hallen

Råd! Ett måste-element i korridoren ska vara en matta..

Dörrmatta framför korridordörren

Helst ska det finnas två mattor: utomhus och inomhus

Glöm inte mattan. Den har en viktig funktion: den behåller partiklar av smuts och skräp som kommer från gatan. Välj en kvalitetsprodukt som fullt ut uppfyller funktionen. Och kom ihåg att varje gång du rengör det måste du ta det utanför och rengöra det..

Hur man gör ett tak

Det blir inga svårigheter här om du kommer ihåg huvudregeln – enkelhet. Oavsett om taket är lågt eller högt, ska designen vara enkel. Sofistikerad inredning gör att rummet känns mindre och mörkare. I det här fallet är detta oacceptabelt..

Med tanke på den nödvändiga enkelheten har vi många möjliga designalternativ. För färgschemat, välj neutrala toner. Vita, beige, mjölkiga och känsliga pastellfärger passar bäst. För att skapa diskreta mönster är det tillåtet att varva svart, gult, grönt, lila blått etc. Det viktigaste är att följa reglerna för en harmonisk kombination.

Målat tak i hallen och ljuskrona med horn

För en kompakt hall är ett enkelt tak på en nivå optimalt

Så det första alternativet är tapeter. Vanligt, lätt och billigt. Precis som för väggar hittar du många olika tak tapeter. Men kom ihåg att det är oönskat att klistra över väggar och tak med samma tapet. Hitta liknande eller kontrasterande, men inte samma sak.

Tak av MDF -paneler i korridoren

Taket är billigt av MDF- eller PVC -paneler, men designen är inte för alla.

Därefter uppmärksammar vi färgen. Förutom känsliga pastellfärger kan du här lägga till gult, blått eller lila, beroende på vald riktning..

Sträcktak kommer att göra interiören ultramodern, vacker och fashionabel. Tack vare den blanka ytan kommer det att visuellt förstora rummet och ge det mer ljus. Här skulle det bästa valet vara ett vitt sträcktak..

Glansigt sträcktak i korridoren

En annan fördel med sträcktaket är snabb och “ren” installation

Vi väljer tillbehör

Glöm inte att inkludera viktiga tillbehör i utformningen av korridoren. Vad är nödvändigt:

 • skåp;
 • spegel;
 • hushållerska;
 • puff.

Avlång hall med en stor spegel på skåpdörren

Speglade ytor visuellt skjutit isär väggarna

Det är bäst att köpa en hybridskåpsmodell som rymmer alla ovanstående föremål. Men du kan välja varje bit separat.

Skåp. Det behövs för att rymma ytterkläder och skor. Du kan placera en galge på väggen, men det är bättre om kläderna är dolda för nyfikna ögon, så att du får det mest harmoniska utseendet. Den mest praktiska typen är en garderob. Det tar inte mycket plats, men det rymmer alla nödvändiga föremål för att lagra saker..

Glidande garderob längs väggen i korridoren

Garderoben ska vara så bekväm och praktisk som möjligt.

Lägg till en puff eller pall för att göra det bekvämt att ta på dig skorna. Det kommer att bli ett designelement och kommer att utföra en viktig funktion..

Krämig ottoman och svart disk i korridoren

Huvudsyftet med puffen är en bekväm och bekväm sittplats, men den kan också fungera som en plats för förvaring av skor

Spegeln kan permanent dekoreras eller byggas in i en garderob. Båda alternativen är bra. När du väljer, utgå från rymdets dimensioner.

Smidd stativ för paraplyer i korridoren

Det finns stativ för paraplyer med ett speciellt foder som absorberar vatten som strömmar från paraplyerna

Du kan lägga till en separat nyckelhållare och ett paraplyställ. De kommer att vara lämpliga i rymliga lägenheter. Kom ihåg att inte överbelasta ett litet utrymme med extra möbler och tillbehör..

Välja moderna stilar

För att interiören ska vara modern och harmonisk är det nödvändigt att välja lämplig stil. Genom att följa reglerna för den valda riktningen kommer du inte att stöta på svårigheter att välja metod och färg för efterbehandling. För genom att kombinera de allmänna principerna för halldesign och lagarna för en viss stil får du en vektor, varefter du helt enkelt navigerar situationen.

Svartvitt hall i stil med minimalism

Minimalism är en bra lösning för det minsta rummet i en lägenhet

Så den första stilen som är värd uppmärksamhet är minimalism. Detta är modernitetens gissel. Idag används den överallt. Och för en hall där det finns lite utrymme och brist på ljus passar det perfekt. Baserat på namnet förstår vi att han bekänner sig till principen om “ingenting överflödigt”, vilket är viktigt för detta rum. Minimalismens färgschema är huvudsakligen begränsat till vitt och grått. Dessa svala och ljusa färger hjälper till att skapa en diskret och rymlig interiör..

Dörren till skafferiet från korridoren

Enkla geometriska former och rena raka linjer

Högteknologisk design möjliggör beige och andra pastellfärger. Det hjälper dig att skapa ett fräscht, mysigt och modernt rum. Du hittar inte främmande saker här heller..

Högteknologisk hall med en stor spegel

Ett särdrag hos stilen är blanka ytor, som i sig utökar utrymmet.

Hi-tech kombinerar komfort och skönhet så mycket som möjligt. Han välkomnar multifunktionella headset, ljusa färger och kontrasterande kombinationer – i vårt fall är det ett utmärkt val.

En annan populär trend är loftet.

Entré i loftstil

Loft är fortfarande populärt och billigt

I den diskuterade situationen kommer det också att vara lämpligt. Det kännetecknas av en stadsorientering och efterlevnad av minimalismens grundprincip. I det här fallet kommer det att vara lämpligt att använda tegel som en väggdekor, som nämndes tidigare..

Sammanfattning

Låt oss sammanfatta reglerna vi härledde:

 • vi använder ljusa färger;
 • ett minimum av möbler;
 • vi väljer moderna minimalistiska stilar.

  Hängande moduler på korridoren

  En åsikt om husets ägare börjar bildas i korridoren.

Och, viktigast av allt, kombinera funktionalitet med skönhet, så skapar du en dekoration i korridoren som kan överraska gäster och glädja ägaren..

Video om vanliga misstag i korridordesign

Fotogalleri: de bästa interiörlösningarna för korridoren

Original designerhängare i korridoren Stjärnatak i korridoren Puffbänk med lådor i en modern hall Mörkbrunt set med beige inlägg för korridoren Garderober i hallen i klassisk stil Ljus hall och lådor på golvet Bänk i en rymlig hall Entré i ett privat hus Spegel på golvet i korridoren Kontrastväggar i en smal hall Klart ljus i en bländande vit hall Sträcktak och lampor i hallen Loftstil hallväggdekoration Fyrkantig armatur i taket i korridoren Sten kantar runt spegeln i korridoren Klassisk garderob i en modern hall Entrédörr och trappor till andra våningen Bord i korridoren med en vas Mattan på entrégolvet och klockan på väggen Garderob med blanka dörrar i hallen Entré i ett lanthus Öppen hängare i en ljus hall Stenmur i hallen Hallinredning i modern stil Vit hall och blå stol Speglar på skåpdörrarna i korridoren Enkel hängare och hylla på väggen i korridoren Lång gång på golvet i en starkt upplyst hall Duplextak i hallen Hängare längs väggen i korridoren Röd dörr och ljusa väggar i korridoren Kontrast av rött och vitt i utformningen av korridoren Stor entré i ett privat hus Minimalism i utformningen av korridoren Spetsmönster på dekorativt gips i korridoren Grön färg och uråldriga motiv i det inre av korridoren Designer badrumsdörrar i korridoren Glasfärgade fönster i korridors inre Mjuk bänk och randig matta i korridoren Spegel och hängare på väggen i en modern hall Rymlig entré i ett lanthus Måla på väggen i korridoren och mörkt golv Designerhall i gråtoner Designerhängare med skohylla i korridoren Vit färg i utformningen av korridoren Klassiska möbler i korridoren Lampor på bordet i korridoren Entré med mörkt tak och ljusa väggar Hall i stil med minimalism Svartvita färger i utformningen av korridoren

Previous Post
Gardiner i sovrummet: i verkligheten som på bilden
Next Post
بيئة العمل في التصميم الداخلي: 10 قواعد لمساحة مريحة