15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Gardiner i sovrummet: i verkligheten som på bilden

Turkos gardiner för sovrummet

Turkos gardiner för sovrummet

Dekorativa textilier har använts för att dekorera fönster i århundraden i nästan alla länder och kulturer. Västländer började gardinfönster med tyg redan under medeltiden, men denna lyx var endast tillgänglig för de rika. Med tiden gjorde tillväxten i produktion och handel det möjligt att använda tyg för klädsel, draperier och inredning, inte bara för adelsmän, utan också för mindre rika borgerliga. På 1800 -talet dök ett sådant koncept som vävteknik och processautomatisering upp. Massförbrukning har blivit normen, och gardiner är höjdpunkten i alla interiörer.

I den moderna världen har stora glasfönster blivit normen i vardagen. Det innebär att efterfrågan på fönstertextil har ökat flera gånger. Denna sofistikerade dekorationsmetod utför också viktigare funktioner, till exempel: att skydda rummet mot direkt solljus och förbipasserandas nyfikna ögon. Konsumenter står ständigt inför frågor och utmaningar: hur man väljer rätt gardiner för sovrummet, dekorerar fönstret snyggt, men inte pretentiöst? Ska de vara vackra eller praktiska, ljusa eller mörka, enkla eller automatiserade? För att göra rätt val räcker inte ett foto..

Gardiner för ett litet fönster i sovrummet

Tvåfärgade gardiner för sovrummet

Gardiner i två plan för sovrummet

Moderiktiga gardiner i sovrummet

Beige gardiner för sovrummet

Beige gardiner i det inre av sovrummet

Grå gardiner för sovrummet

Grå gardiner i sovrummet

Gardiner med lambrequins i sovrummet

Gardiner med lambrequins

Textur spelar roll

Skönhet kommer att rädda världen, men det första du bör tänka på när du väljer gardiner för sovrummet är funktionerna i själva rummet. Ett rum som kännetecknas av ett överflöd av solljus bör skyddas av mörkläggningsgardiner. De kommer att skydda husets invånare från för starkt ljus och till och med buller. Men under förhållanden med konstant skymning är sådana produkter inte acceptabla. Ljusa tyllgardiner kommer att vara mer relevanta här. Fotot av gardiner erbjuder många alternativ för naturprodukter: siden, bomull eller linnetyger kompletterar idealiskt inredningen i ett rum där personer med allergier tillbringar mycket tid. Men naturliga tyger slits snabbt och förlorar sitt attraktiva utseende på grund av konstant exponering för solljus..

Tyger med foder eller speciell impregnering är en utmärkt väg ut ur denna situation. De sänder inte ultraviolett ljus och är inte på något sätt sämre än naturliga modeller. Fodret ger också snygg bulk till plaggen. Saten eller milium (bomull) trimmer används ofta för foder. Ett speciellt mörkläggningsfoder kan till och med dämpa gatubuller och hålla dig varm. Men om du inte har allergier, köp syntet. Det tvättar bra, behåller sitt attraktiva utseende under lång tid och har en lång användningstid..

Mörkläggningsgardiner för sovrummet

Det speciella mörkläggningsfodret kan till och med dämpa gatubuller och hålla dig varm

Vita gardiner för sovrummet

Vita gardiner för sovrummet

Gråblå gardiner för sovrummet

Gråblå gardiner för sovrummet

Beige gardiner för sovrummet

Beige gardiner i sovrumsinteriören

Organza gardiner för sovrummet

Organza gardiner för sovrummet

Färgpalett: i verkligheten som på bilden

  1. Färger. Det är bättre att köpa vanliga gardiner i lugna färger för sovrummet. Ju ljusare de är, desto mindre ljus absorberar de. När det gäller att inreda ett sovrum är det viktigt att hitta harmoni mellan gardiner och väggar. De ska aldrig gå samman. Även med den dyraste dekorationen blir allt detta till en uttryckslös plats. Det ska vara skillnad på flera toner mellan gardiner och tapeter. Vad som blir mörkare och ljusare är ett individuellt beslut för varje enskild person. Ljusa gardiner ökar utrymmet visuellt, medan mörka gardiner minskar det. Tänk på vilken effekt du vill uppnå. Om du redan har gjort reparationer och dekorerat väggarna med ljusa och brokiga material, är det bättre att välja vanliga gardiner. Och omvänt, gardiner är perfekta för vanliga väggar, som skickligt kommer att placera alla accenter i inredning..
  2. Mönster. Massiva gardiner är en klassiker, men tänk om du vill ha något mer originellt? Nästan alla idéer är möjliga här, med undantag för några punkter. Till exempel är en liten prydnad på gardiner nära ljusa tapetmönster inte lämplig. Om de inte är gjorda i samma stil..

Gardiner i originalfärgen för sovrummet

Randiga gardiner i det inre av sovrummet

Lila gardiner för sovrummet

Lila gardiner i det inre av sovrummet

Gardiner med mönster i sovrummet

Mönstrade gardiner för att matcha tapeten

Gardiner med mönster i sovrummet

Gardiner med rink

Gröna gardiner för sovrummet

Gröna gardiner för sovrummet

Ritningen på gardinerna har många riktningar. Stripe är populärt men mycket krävande. Rummets utrymme ökar med horisontella ränder, och takets höjd stiger visuellt med vertikala ränder. Men det här inredningsalternativet passar knappast in i ett rum med mörk tapet. Men det geometriska mönstret kombineras bättre med vanlig tapet, för annars kan situationen verka skrymmande. Ett foto av ett sådant sovrum kommer att vara ljust och extraordinärt, men du vill leva i en mer traditionell miljö..

Kontrollsystem

Naturligt ljus är det mest bekväma för människor. Men dagsljuset måste justeras eftersom det kan vara för mycket av det på sommaren och för lite på vintern. I både det första och andra fallet kränks det optimala mikroklimatet om nödvändiga åtgärder inte vidtas i tid. I en liten lägenhet kommer det inte att vara svårt för ett barn att gardinera alla fönster. Men i ett stort hus finns det inte bara många fönster, men de är inte alltid placerade inom räckhåll för hushåll. Det är för sådana fall som det behövs ett automatiserat screeningssystem, som på några minuter gör vad en vanlig person kommer att behöva mycket mer tid och ansträngning för. Införandet av automatiserad kontroll kommer att spara dig en massa krångel genom att ge gardinerna alla de funktioner som behövs för ett bekvämt liv.

Moderiktiga gardiner för sovrummet

Moderna gardiner

Gardiner – kompetent vård

Gardiner, som en dekorativ textilprodukt, kräver regelbundet och noggrant underhåll, vilket utförs i flera standardsteg:

  1. Tvättning. Gardiner är en klassisk dammuppsamlare, så du måste tvätta dem minst flera gånger om året. Tjocka och starka tyger tvättas normalt, medan känsliga och känsliga tyger tvättas fint. För alla texturer, utan undantag, är det bäst att använda skonsamma produkter som inte bryter mot tygets struktur och inte förkortar livslängden..
  2. Strykning. På bilden ser fönsterinredningen alltid felfri ut. Men för att detta ska vara så i verkligheten i ditt hem måste du försöka mycket. Tekniken måste också vara lämplig, eftersom en ojämn eller skadad yta på järnet permanent kan förstöra en vacker produkt. Dessutom stryks olika typer av tyger på olika sätt. Om konstgjord siden sprutas med vatten, kan det på platser där det fanns fukt sträcka sig och lysa. Acetat- och rayonmaterialen stryks genom ett lager fuktigt gasväv. Linne, ull och bomull ska strykas lätt fuktigt. Strykning i sömområdet görs med järnspetsen. Om du följer alla regler korrekt kommer nytvättade och strykade gardiner att se ut som på bilden..
  3. Rengöring och luftning. Det finns en uppsättning vårdåtgärder som inte kräver krångligt avlägsnande av gardiner, tvätt, strykning och hängning. Detta är torr dammsugning och luftning. Det är nödvändigt att ventilera gardinerna för att bli av med främmande obehagliga lukter som har absorberats i materialet. För att göra detta måste du öppna fönstren för att säkerställa ett tillräckligt starkt drag..

Gardiner: stilar och riktningar

Vi möblerar rummet, väljer design på väggar, golv och tak baserat på den stil som vi väljer för vårt sovrum. Gardiner bör harmoniskt passa in i denna komposition och uppfylla huvudreglerna för den valda riktningen. Moderna stilar är mycket mångsidiga och ger fria tyglar för alla drömmar om det perfekta avkopplings sovrummet:

  • Högteknologisk – detta är den mest användbara och praktiska användningen av bostadsutrymmet, vilket inte lämnar utrymme för ytterligare dekorativa element. Sovrummet i denna form ser väldigt asketiskt ut, så gardinerna ska vara väldigt enkla;

Prickiga gardiner för sovrummet

Prickiga gardiner i sovrummet

Högteknologiska gardiner för sovrummet

Högteknologiska gardiner

  • Provence – det här är en mycket söt och mild riktning som passar romantisk natur. Tylen ska vara luftig och gardinerna är täta och flera nyanser mörkare. För en ritning kan du välja en mängd olika blommor i pastell, ljusblå eller ljusgröna toner;

Gröna gardiner för sovrummet i Provence -stil

Gröna gardiner för sovrumsdekoration i Provence -stil

Gardiner av pastellfärger i sovrummet i stil med Provence

Gardiner i det inre av sovrummet, inredda i stil med Provence

  • Art déco Är när lyx återspeglas i varje detalj. Gardiner dekorerar inte bara fönstren utan också betonar statusen för husets ägare, chic och sofistikerad i hela inredningen. Tunga linnegardiner, sammet, satin och siden är alla material som finns i sovrum inredda i denna stil. Lambrequins, förgyllda tofsar och vackra draperier respekteras här;

Bruna gardiner för sovrummet i art deco -stil

Art Deco är när lyx återspeglas i varje detalj

Bruna gardiner för sovrummet

Utsökta Art Deco -gardiner

  • Klassisk stil – en universell designmetod, som ersätts av moderna trender, men fortfarande älskas av många konsumenter. I klassisk stil är stora eller franska fönster oftast dekorerade med sammet draperade gardiner. Färgen på gardinerna måste nödvändigtvis överlappa med tonen på väggarna och möblerna. Annars blir sovrummet inte riktigt mysigt. Och om Art Deco älskar patos, så är gardinerna här ganska strikta, eleganta och mestadels monokromatiska. Populära är beige, bruna och grädde nyanser. Klassisk stil är den traditionella utförandet av skönhet och komfort.

Beige gardiner för sovrummet i klassisk stil

Gardiner i en klassisk inredning

Bruna gardiner för sovrummet i klassisk stil

Bruna gardiner i sovrummet

Förutom populära stilar inom gardiner finns det också modetrender. Modeindustrins experter säger att flerskiktade, texturerade, extraordinära, ljusa, fängslande och eleganta produkter är populära den här säsongen. Lambrequins och draperier av olika konfigurationer och naturligtvis den klassiska stilen, som alltid är relevant, kom fram igen. För mer demokratiska konsumenter är neutrala, raka gardiner på ringarna perfekta. Och naturligtvis kan man inte låta bli att komma ihåg de romerska persiennerna, som alltid är på modet. Deras höjdpunkt är att de gör fönstret så uttrycksfullt som möjligt. Sådana modeller är lämpliga för dynamiska människor som älskar ordning och bli av med onödigt röran i interiören. Men i år kan du kombinera olika stilar. Denna typ av fusion passar experimenterare och kreativa människor..

Sovrumsgardiner 48 foton:

Högteknologiska gardiner Högteknologiska gardiner

Previous Post
Metallhylle for sko i gangen – standarden for orden, med vekt på den klassiske interiøret
Next Post
كيفية تزيين الرواق بشكل صحيح بأسلوب حديث