15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Halldesign i Chrusjtjov: val av finish och visuella tekniker för att utöka utrymmet

Efter att ha tagit upp inredningen av korridoren i Chrusjtjov måste du använda alla metoder för att förvandla ett smalt utrymme. I hus med den gamla layouten berövas utrymmet vid ytterdörren ofta av arkitekter när det gäller bilder. Det är svårt att implementera ursprungliga designidéer i korridorer med en korridorsfunktion. Av fotoexemplen att döma lyckas formgivarna mycket bra – Khrusjtsjovs korridor verkar lättare och rymligare, även utan ombyggnad. Så att investeringar i reparationer inte är förgäves rekommenderar vi att du använder rekommendationer från specialister..

korridoren i Chrusjtjov

Entrén i Chrusjtjov är ofta en vestibyl, där det är svårt att placera de önskade möblerna och göra detta rum funktionellt.

Funktioner i utformningen av ett litet rum

Den blygsamma rollen i det första rummet där du kommer från gatan är att ta emot besökare och värdar. De stannar inte här länge, men det är genom det inre av korridoren i Chrusjtjov som gästerna bildar en allmän idé och ägarna till lägenheten.

korridoren i Chrusjtjov foto

Tack vare kompetent teknik kan en liten hall bli ett snyggt, funktionellt och originellt rum..

Damm och gatusmuts kommer hit, paraplyer, skor och ytterkläder lagras här. Det praktiska med efterbehandlingsmaterial är en prioritet, designen verkar blekna i bakgrunden.

korridoren i Chrusjtjovs idéer

Brist på fönster och brist på naturligt ljus innebär smart och ekonomisk belysning.

I Chrusjtjov har korridorer olika konfigurationer, men dessa är alltid begränsade i storlek, det är svårt att hitta en plats för möbler på 2,5-3 kvm. Ofta är detta inte alls en korridor, utan bara en smal korridor där inget passar, förutom en hängare, en spegel och ett skoställ med en mjuk sits.

Innan reparationen påbörjas är det lämpligt att göra en skiss och exakta mått för att bestämma måtten på den inbyggda garderoben (om det finns plats).

idéer för korridoren i Chrusjtjov

Designers rekommenderar att inte störa det här rummet med kompakta och funktionella möbler..

Rummets “fack” är dess fördel; många kläder och skor får plats på hyllorna och nischer upp till taket. Samtidigt behövs ett minimum av utrymme för skåpet. I stället för en fasad kan du sätta speglar – en liten hall kommer att verka dubbelt så stor.

Tips: Att dekorera med ljusa färger och korrekt belysning hjälper åtminstone att visuellt expandera ett smalt rum. Använd speglade och blanka ytor med maximal ljusreflektion.

korridoren i Chrusjtjov med en spegel

När du väljer en finish är det bättre att utesluta volymetriska paneler och material med en volymetrisk struktur.

Fokusera inte på tak i flera nivåer och volymetriska lampor som “stjäl” utrymme. Endast beklädnadspaneler av praktiskt tvättbara material och spot -lysdioder är motiverade på grund av deras ekonomi.

Viktig! Om du vill utöka utrymmet i korridoren utan ombyggnad, bli av med skrymmande innerdörrar! De kommer att ersättas av glasdörrar eller spegelinsatser..

ombyggnad av korridoren i Chrusjtjov

Passagen till vardagsrummet kan vidgas något genom att helt ta bort dörrkarmen.

Den nuvarande trenden är för färre dörrar och skiljeväggar, med undantag för att begränsa personligt utrymme. Det är bättre att inte utöka passagerna till angränsande rum utan tillstånd för ombyggnad. Om du har alla dokument med tillstånd för rekonstruktion är det bättre att överlåta denna fas av reparationen till ett byggföretag för att inte riskera.

ljus design av korridoren i Chrusjtjov

Skapandet av en ovanlig design av Khrushchev-korridoren innebär användning av icke-standardiserade metoder för beklädnad.

Kombination av efterbehandlingsmaterial:

 • Användning av multifunktionella möbler, fällbara säten och bordsskivor, olika “transformatorer”;
 • Integrering av exklusiv inredning, handgjorda föremål och konstverk;
 • Att göra mosaikinsatser, stuckaturkompositioner och måla väggar med egna händer;
 • Extravagant färgschema;
 • Användning av optiska illusioner och fotomuraler med panoramautsikt.

tapeter för korridoren i Chrusjtjov

Bristen på kvadratmeter kan lösas med principen om minimalism – ett minimum av detaljer med maximal funktionalitet.

Korridorens designstil i Chrusjtjov är av stor betydelse när det inte finns några innerdörrar. Detta är viktigt att tänka på när du väljer inredning och fasadmaterial. Glöm inte att korridoren är ett förenande rum, och de stilar som valts för inredning av angränsande rum måste vara i harmoni. Det är bättre när hela lägenheten efter renovering bringas till en enda stilistisk lösning..

Hörngångsdekoration

Ett rum med begränsade bilder i gammaldags hus är svårt att modernisera, särskilt om det är interiören i en hörngång i Chrusjtjov. Det svåraste är att hitta en plats för skåpmöbler, om du inte kan klara dig utan det. Oftast är detta ett rum vid ytterdörren, som erhålls när två smala korridorer möts i rät vinkel..

korridormöbler i Chrusjtjov

Bra belysning, ett överflöd av ljusa nyanser och kontrasterande accenter hjälper till att visuellt expandera en liten korridor.

Designtips: Så lite möbler som möjligt! Du bör inte neka dig själv en bekväm sittplats, men en ottoman eller ett skoställ med en fällbar mjuk topp kan ersätta bänken. Det finns alltid en plats för detta bekväma attribut längs den fria väggen, med undantag för hörnet vid svängen.

Det är bättre att ersätta garderoben för ytterkläder med 2 galgar..

 1. Bred vägghylla för hattar med en rad krokar på stången.
 2. Kompakt golvstativ med horn.

korridorshängare i Chrusjtjov

En smal hall kan justeras genom zonindelning av möbler, belysning och dekoration.

Den skjutbara garderoben kommer bara att vara i slutet av korridoren, det finns ingen annan lämplig plats att hitta. Ett undantag är en grund inbyggd garderob nära en genomgående vägg. Det är bättre att utrusta den inte med svängdörrar, utan med skjutdörrar för att ta mindre plats. Modern lösning – löneavdelning med intern diodbelysning.

Om detta är ett djupt hörn, där vilket skåp som helst passar, är det bättre att köpa en färdig möbel “hall” med en framgångsrik layout av externa hyllor och inre sektioner.

liten hall

Vissa dörrar i korridoren kan överges till förmån för valv.

Hörnet som sticker ut i mitten av korridoren är bättre “mjukat” med efterbehandlingsmaterial. Till exempel, ordna i form av en rundad halvkolonn eller “sy upp” med ett runt träblock. Samma råd gäller möbler – välj modeller med mjuka strömlinjeformade linjer. I en liten hörngång är valet av golv relevant, det ska inte vara halt, även om vatten av misstag rinner ut på det.

Renovering med ombyggnad

Efter att ha engagerat sig i reparation och omorganisation av insidan av en liten korridor i Chrusjtjov, beslutar vissa ägare av sovjetiska lägenheter om en radikal omvandling. Detta är inte att säga att ombyggnation är ett enkelt och prisvärt tillvägagångssätt för att modernisera ett utrymme, men rivningen av sekundära partitioner utökar utrymmet avsevärt..

hall inredning

När du väljer material för att avsluta interiören i Khrusjtjovs korridor är det värt att göra ett val till förmån för tapeter för målning, fiberduk eller vinyl.

Detta görs på olika sätt, vissa är begränsade till att expandera korridoren, andra tänker förvandla en smal “odnushka” eller “kopeck bit” till en rymlig studiolägenhet.

Uppmärksamhet! Ombyggnad med rivning av väggar kan inte göras i förfallna och förfallna hus. Men även om vi talar om en lägenhet på översta våningen i en fast byggnad, är det nödvändigt att få tillstånd från stadens arkitektkontroller. Detta kommer att bidra till att undvika böter och problem som är förknippade med risken för livets invånare i huset..

konstgjorda stenväggar

I demonteringsstadiet är det bättre att kontakta ett byggföretag så att allt sker enligt reglerna.

Det är lämpligt att förstärka taket med en ram, båge eller partiella skiljeväggar. Det frigjorda utrymmet måste zoniseras intelligent. Men glöm inte att korridorens huvudsakliga funktionalitet är att träffa gäster samt förvara säsongskläder och skor..

Vid ombyggnation måste du omfördela området, så det är viktigt att omedelbart bestämma vad du ska “klippa av” kvadratmeter och vad du ska öka.

 1. Utöka hallen.
 2. Ge en del av området till köket, vardagsrummet eller badrummet.

korridoren i Chrusjtjov

Ofta är det nödvändigt att ta bort det samtidigt, lägga till ett annat ställe, särskilt när det gäller utformningen av en smal korridor i Chrusjtjov.

Glaspartier och helt transparenta innerdörrar är också involverade i den visuella omfördelningen av korridoren.

Tekniker för att visuellt öka utrymmet i en smal hall

TABELL

1. Färg Ljusa nyanser verkar fylla rummet med ljus och luft, flytta väggarna och höja taket.
2. Glas Gör partitioner villkorliga, kombinerar området i angränsande rum, men separerar dem med funktionalitet.
3. Speglar De har egenskapen att “fördubbla” utrymmet, men de kan inte installeras mittemot varandra, efter att ha fått en “korridor”.
4. Glansiga ytor En stor ljusreflektionskoefficient bidrar till att fylla med ljus, sträcktaket stiger liksom, vilket ökar korridoren och korridoren.
5. Belysningsdesign Kombinerad belysning från olika källor i kombination med speglar – illusionen av ett större utrymme.
6. Textur Ett kompetent val av väggbeklädnad lockar uppmärksamhet, blicken glider över ytan och distraherar från den holistiska uppfattningen om ett trångt utrymme.
7. Teckning Bakgrundsfärger kan dela upp hallen, flytta väggarna visuellt, framhäva meriterna och distrahera från rummets brister.
åtta. Tapet Ritningar med perspektiv, panorama, rumslig illusion och 3D -effekt förändrar känslan av verklighet.

Efterbehandlingsalternativ för en smal hall

Det lilla området har sina fördelar, till exempel låg förbrukning av motstående material. På grund av de totala besparingarna har du råd med dyra material och dekorativa skär.

stendekoration i korridoren

Gips, dekorativ sten, kakel, plast eller träpaneler är mycket praktiska.

Skynda dig inte att köpa tapeter och golvplattor i närmaste järnaffär, se vilka nya artiklar som finns i onlinekataloger. I fotoexemplen på webbplatsen kan du se hur högteknologiska finish kombineras med adeln av naturmaterial och klassiska finish. Håll koll på praktiska material med en lång livslängd.

 1. Stengods av porslin med hög nötningsbeständighet är lämpligt för golvfinish. Parkett är en klassiker, men det tål inte vassa klackar och linoleum, även om det är praktiskt, kommer dess skyddande lager snabbt att ge “hål”. Konstgjord och natursten har utmärkt prestanda och imponerande design, men på grund av blockens volym används den i begränsad utsträckning för utformningen av korridoren i Chrusjtjov. Brädan kan användas, men endast från hållbara träslag. Oftast används ett fuktbeständigt laminat med en hållbar skyddande beläggning av lamellerna.. 

avsluta golvet i korridoren

Välj en finish med ett fantastiskt sten- eller träutseende.

Råd. Om det finns en träig konsistens i beklädnaden, bör den vara lika i färg och struktur som alla designelement i en liten hall i Chrusjtjovs lägenhet.

Golvet ska inte vara för ljust, glansigt eller mycket mörkt – det är opraktiskt. Det är bättre att välja ett mönster där sanden som kommer från gatan och regndroppar från paraplyet inte kommer att märkas. 

keramiska plattor i korridoren

Det är också bättre att utesluta hala keramiska plattor, bara med en grov yta.

Om vägg och tak är mycket blygsamma, välj en lyxig mönstrad kakel. Analogen av färgad marmor och kakel med ett gyllene mönster på en svart bakgrund ser väldigt elegant ut.  

 1. Taket på ett litet område kan slutföras efter eget tycke, men det ska vara ljust och visuellt utöka utrymmet. En stretchig blank duk kommer att göra. Även om fästramen kommer att ta några centimeter i höjd, kompenserar detta mer än reflektionseffekten.

Om taket är plant och ser bra ut efter den tidigare renoveringen är det inte nödvändigt att göra något mödosamt. Du kan fräscha upp ytan med en färg som matchar färgen på resten av beklädnaden. Vitt är perfekt för inredningen i en liten hall i Chrusjtjov, men det har sina egna nyanser. För ett varmt intervall är det bättre att välja mjölk, grädde eller ljusbeige.. 

tak i Chrusjtjov

Ett snövit eller blåaktigt tak väljs för en kall palett..

Uppmärksamhet! Det svarta taket är visuellt överhängande, särskilt i ett smalt rum. Men det är ganska acceptabelt om det är en svart glansig duk i ett fyrkantigt rum, den har en spegeleffekt och verkar inte mörk, särskilt i starkt ljus..

Dekorativ gips är också ett bra alternativ för taket, men dess struktur bör överlappa med väggdekorationen. En färgglad panel, gipslister, gör-det-själv-mosaik av trasiga plattor och annan inredning-bara för en tom stor vägg. För att slutföra kompositionen, välj en elegant taksida eller dekorera omkretsen med diodtejp.

dekorativt gips i korridoren

För en liten korridor är det lämpligt att använda en taklampa och flera strålkastare..

 1. Väggdekoration är grunden för utformningen av en liten korridor i Chrusjtjov, så valet av beklädnad avgör till stor del den övergripande uppfattningen. Om du vill ändra din gamla tapet till en mer modern version, var uppmärksam på deras moderna sort:
 • Målbar glasfiber – ett praktiskt alternativ för upprepad användning, lämpligt för familjer där det finns små konstnärer som lämnar “autografer” på väggarna;
 • Flytande tapeter går bra med de flesta efterbehandlingsmaterial, har inga sömmar, det är lätt att stänga defekter med ett nytt lager i problemområdet;
 • Tvättbar tapet med ett skyddande lager används för kök, korridorer och andra rum där väggar måste rengöras;
 • Texturerade rullar imiterar perfekt skrymmande murverk och sten, dyra naturmaterial – kork, trä, bambu.

korridordekoration med dekorativa tegelstenar

Var försiktig, eftersom de under installationen tar upp knappa centimeter utrymme och gör det tyngre..

Målning och dekorativt gips används också ofta för korridorer, särskilt när det är en gör-det-själv budgetreparation. Gips kräver vissa färdigheter och en förberedd yta. För att göra väggarna mer praktiska rekommenderas att täcka dem med en skyddande färglös lack i 2-3 lager.. 

vacker korridordesign

Matt lack kommer att bevara den naturliga konsistensen, glansig – kommer att ge glans.

Val av färg och belysning

De blygsamma dimensionerna av det inre av korridoren i Chrusjtjov med en nisch, korridor eller hörn föreslår kompetenta metoder för att hitta en balans mellan färg och ljus. På grund av bristen på naturligt ljus måste glasinsatser göras åtminstone vid en innerdörr. När du går in i en lägenhet är det viktigt att strömbrytaren är till hands för att inte leta efter den i ett mörkt rum. Ny teknik gör det möjligt att installera genomgångsbrytare så att du kan tända ljuset var som helst i en lång korridor. 

korridorsbelysning i Chrusjtjov

Om detta tidigare krävde flera lampor, kan det nu vara en taklampa med avstängning från olika punkter.

För älskare av originalbelysning och smarta alternativ finns närvarosensorer redan när ljuset i korridorerna och korridoren tänds när du rör dig. En smal korridor kan inte upptas av volymetriska lampor och stora lampor. Det är bättre att begränsa dig till kompakta lampor i originalform..

vacker korridor i Chrusjtjov

Det är viktigt att i kombinerad belysning alla former av belysning är i harmoni i designen, där det varma och kalla spektret av energibesparande lampor kombineras.

Ljusa golvlister och takets omkrets ser imponerande ut, diodtejpen är mycket ekonomisk. En lysande bana av glasplattor tänds när den trampas på. 

För att förhindra att en liten hall verkar “förtryckande” är det viktigt att välja en trevlig grundskugga. För en begränsad film väljer de vanligtvis:

 • Äppelgrön färg;
 • Ljusa beige nyanser;
 • Sandtoner;
 • “Bakad mjölk”;
 • “Cappuccino”;
 • Gyllene med gult eller silverfärgat med grått;
 • Karamell och grädde.

ljus hall i Chrusjtjov

Allt detta kommer att bidra till att modernisera designen av en smal korridor i Chrusjtjov..

Svart, choklad och mörkblått används bäst i form av linjära kontraster, smala ramar, vertikala och horisontella linjer som skjuter isär utrymmet..

Vid första anblicken verkar det svårt att genomföra bra idéer på egen hand i en liten lägenhet. Praktiken visar att det inte är svårt om du tar hänsyn till särdragen hos trånga lokaler och selektivt närmar dig inköp av alla komponenter. Använd exempel på korridoren i Chrusjtjov från det inre fotogalleriet.

korridordesign i lägenheten

Detta kommer att skapa en diskret design, samt rätt rumsbrister..

VIDEO: Design av en smal hall i Chrusjtjov.

50 designalternativ för korridoren i Chrusjtjov:

korridoren i en liten lägenhet interiör i en liten hall korridorinredning i Chrusjtjov böcker i korridoren korridoren i gråtoner liten korridor i Chrusjtjov hall dekoration belysning i korridoren dekoration av korridoren i Chrusjtjov smal hall med pennfodral design av korridoren korridoren i Chrusjtjov korridor i Chrusjtjovs inredning korridoren i Chrusjtjov dekor foto korridoren i Chrusjtjovs design korridoren i Khrushchev design foto korridoren i Chrusjtjovs designidéer korridoren i Chrusjtjov inredning korridoren i Chrusjtjov foto korridoren i Chrusjtjovs fotoinredning korridoren i Chrusjtjovs fotodesign korridoren i Chrusjtjovs fotodesign korridoren i Chrusjtjov fotoidéer korridoren i Chrusjtjovs fotoinredning korridor i Chrusjtjov interiörfoto korridoren i Chrusjtjov foto dekoration korridoren i Chrusjtjov korridoren i Chrusjtjovs idéer korridoren i Khrushchev idéer design korridoren i Chrusjtjovs designidéer korridoren i Chrusjtjov fotoidéer korridoren i Khrushchev idéer interiör korridoren i Chrusjtjov interiör idéer korridoren i Chrusjtjovs designidéer korridoren i Chrusjtjovs designidéer korridoren i Chrusjtjovs interiör korridoren i Chrusjtjov inre foto korridoren i Chrusjtjov interiör idéer korridoren i Chrusjtjovsmöbler korridoren i Chrusjtjov är en liten version korridoren i Chrusjtjov korridoren i Chrusjtjov foto korridoren i Chrusjtjovs designidéer korridoren i Chrusjtjov korridoren i Chrusjtjov Provence korridoren i Chrusjtjov renovering korridoren i Chrusjtjov modern design smal hall i Chrusjtjov liten hall i Chrusjtjov korridoren i Chrusjtjov med speglar

Previous Post
Köksalternativ med patina
Next Post
Projekt návrhu ložnice: všechny fáze od nápadu po seberealizaci