15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Köksalternativ med patina

Patina möbler blir mer och mer populär bland köpare över hela världen. För älskare av en unik inredning finns det många alternativ för ett köksset med en dekorativ patina att välja mellan för varje smak, design och ficka. Klassiskt kök i ljusa färger med patina ser alltid uppdaterat ut.

Patina möbler blir mer och mer populär bland köpare över hela världen.

Patina möbler blir mer och mer populär bland köpare över hela världen..

Patina funktioner

Patina får sitt namn från en naturlig process. Det brukade vara namnet på en plack på koppar- och bronsartiklar. Som ett resultat av mindre skador var ytan täckt med mikrosprickor, på grund av vilken färgen fick en speciell ljusstyrka och mättnad. Detta fenomen kan ses på gamla antikviteter..

Patina får sitt namn från en naturlig process.

Designerna gillade denna effekt och började “åldras” på konstgjord väg. För detta används en dekorativ patina. Till skillnad från naturlig patina påverkar det inte metall negativt, utan förvandlar trä till ett modernt dekorativt element..

Designerna gillade denna effekt och började

Formgivarna gillade denna effekt och började “åldras” på konstgjord väg.

Fördelar och nackdelar med patina i köket

Patinan har ingen effekt på produktens funktionalitet. Det förstör inte originalprodukten. Förutom externa förändringar har patina följande egenskaper.

 • Ger ytterligare skydd. Det är mycket hållbart. Dessutom är det täckt med flera lager lack ovanpå för att fixa det. Trippelbeläggningen gör fasaden starkare.
 • Patinan är lättskött och mycket praktisk att använda.
 • Möbler täckta med patina får en speciell sofistikering. Detta ger designen ett lust, gör den unik..
 • Platina används vid restaurering av möbler som förlorat sitt tidigare ädla utseende.

Det finns dock också nackdelar med patinan..

 • Det antänds mycket enkelt och snabbt. Alla icke-släckta tändstickor kan bränna ett helt kök till marken på några minuter. Denna nyans är särskilt viktig för ägare av gasugnar. Brandfarliga enheter rekommenderas att installeras i separata rum eller på avstånd från produkter med patina..
 • Köket, inuti vilket möbler med patina användes, är mycket känsligt för mekanisk belastning. Varje allvarlig skada eller pressning kan skada beläggningen irreparabelt..

Varianter av patina

För att uppnå den efterfrågade effekten på möbler, kom designers med ett speciellt färgschema, kombinerat med vissa möbler. Färgen på beläggningen måste matchas med produkten. Oftare än andra används metallens färger. De ger möblerna effekten av tidigare lyx och rikedom. Det finns också andra alternativ. Om så önskas kan köparen beställa möbler med nästan vilken finish som passar en viss modell..

För att uppnå den efterfrågade effekten på möbler, kom designers med ett speciellt färgschema, kombinerat med vissa möbler.

För att uppnå den efterfrågade effekten på möbler, kom designers med ett speciellt färgschema, kombinerat med vissa möbler.

Guld eller silver

I århundraden har guld och silver betraktats som ett tecken på lyx och rikedom. Möbler med guld- eller silverglans ser ädla ut, det är mycket efterfrågat bland konsumenterna. Detta beror på dess fantastiska effekt..

I århundraden har guld och silver betraktats som ett tecken på lyx och rikedom.

I århundraden har guld och silver betraktats som ett tecken på lyx och rikedom..

Denna behandling ser mer effektiv ut på “klassiska” ytor: vit, brun eller svart. Det är önskvärt att möblerna initialt är matta. Den blanka ytan återspeglar hela effekten av patina, eftersom beläggningen i sig är matt, i kombination med glans är den nästan osynlig.

Denna behandling ser mer effektiv ut på

Denna behandling ser mer effektiv ut på “klassiska” ytor: vit, brun eller svart.

Kontrast

Denna berömda effekt används för att framhäva höjdpunkterna i interiören. Guld-, silver-, brons- eller koppartoner används. En speciell komposition appliceras på alla utskjutande delar, varefter mastern täcker föregående lager med patinerande. Denna finish gör att de mönstrade elementen ser original ut..

Denna berömda effekt används för att framhäva höjdpunkterna i interiören.

Denna berömda effekt används för att framhäva höjdpunkterna i interiören..

Craquelure (sprakande)

Denna metod har dykt upp relativt nyligen. För att “åldras” möbler på detta sätt använder tillverkarna ett speciellt lack – craquelure. Dess slående kännetecken är att efter torkning uppstår små nätsprickor på ytan..

För att

För att “åldras” möbler på detta sätt använder tillverkarna ett speciellt lack – craquelure.

Nästa steg bör vara mycket försiktigt, utan att skada det föregående lagret, applicera ovanpå och fixa den kontrasterande patinan. Efter alla manipulationer är produkten täckt med ett speciellt lack som skyddar den från skador..

Nästa steg bör vara mycket noggrant, utan att skada det föregående lagret, applicera ovanpå och fixera den kontrasterande patinan.

Nästa steg bör vara mycket försiktigt, utan att skada det föregående lagret, applicera ovanpå och fixa den kontrasterande patinan.

Köksfärgalternativ med patina

Alla designbeslut bör baseras på miljön i rummet där produkten ska placeras. Den konstgjorda antiken är spektakulär, men den kommer inte att passa varje inredning, för att inte tala om möbelns yta..

Alla designbeslut bör baseras på miljön i rummet där produkten ska placeras.

Alla designbeslut bör baseras på miljön i rummet där produkten ska placeras..

För ljusa, märkbara färger distraherar från den känsliga höjdpunkten och gör den osynlig. Det är därför som ägaren av produkten måste bestämma huvudpaletten innan han beställer för att undvika inkonsekvenser i färg..

För ljusa, märkbara färger distraherar från den känsliga höjdpunkten och gör den osynlig.

För ljusa, märkbara färger distraherar från den känsliga höjdpunkten och gör den osynlig.

Vit

För täckning med en dekorativ blomning används oftast ljusa ytor. Detta faktum blir klart efter övervägande: någon patina ser särskilt utsökt ut på dem. Blå, grön eller lila patina kommer att se bra ut på ett vitt headset.

Blå, grön eller lila patina kommer att se bra ut på ett vitt headset.

Blå, grön eller lila patina kommer att se bra ut på ett vitt headset.

Vitt anses vara basfärgen och vilken nyans som helst ser estetiskt tilltalande ut. Valet av färg beror på många egenskaper: kundens preferenser och rummets design. Ett kök i vita toner ser presentabelt ut, om de andra elementen också är diskreta, känsliga toner.

Vitt anses vara basfärgen och vilken nyans som helst ser estetiskt tilltalande ut.

Vitt anses vara basfärgen och vilken nyans som helst ser estetiskt tilltalande ut..

Svart

Mörka möbler reducerar rummet visuellt, så det kommer inte att vara en utmärkt lösning för varje rum. Om det är mycket ljus och utrymme i rummet, kommer de mörka, iögonfallande möblerna inte att tynga inredningen och “krossa”. Om svarta möbler fortfarande används, kommer patinan bara att dekorera.

Mörka möbler reducerar rummet visuellt, så det kommer inte att vara en utmärkt lösning för varje rum.

Mörka möbler reducerar rummet visuellt, så det kommer inte att vara en utmärkt lösning för varje rum..

Uppsättningen kommer att få en speciell glädje och elegans om den är dekorerad med guld, silver eller vit patina. Möbler som matchar patinans färg kommer att vara en speciell höjdpunkt i inredningen..

Möbler som matchar patinans färg kommer att vara en speciell höjdpunkt i inredningen.

Möbler som matchar patinans färg kommer att vara en speciell höjdpunkt i inredningen..

Beige, elfenben

Vita kök med patina i mjuka, diskreta färger passar för rum i Provence-stil. Denna riktning innebär i princip närvaron av möbler med närvaron av en patina.

Vita kök med patina i mjuka, diskreta färger passar för rum i Provence-stil.

Vita kök med patina i mjuka, diskreta färger är lämpliga för rum i Provence-stil.

Klassiska kök kan också dekoreras med beige eller elfenbenspatina. Rustika mönster använder grå, grön, guld och blå patina. Klassikerna motverkas positivt av silverfärger.

Klassiska kök kan också dekoreras med beige eller elfenbenspatina.

Klassiska kök kan också dekoreras med beige eller elfenbenspatina.

grå

Otydliga möbler kan bli ljusa och accentuerande om en extra patina appliceras på den. Alla ljusa färger ser harmoniska ut på en grå ton. För sådan behandling är det bättre att välja ett matt headset..

Otydliga möbler kan bli ljusa och accentuerande om en extra patina appliceras på den.

Otydliga möbler kan bli ljusa och accentuerande om en extra patina appliceras på den..

Grön

Grönt sägs vara lugnande. Föredragen för dekoration är inte en ljusgrön färg, utan “känsliga” nyanser. Dekorationen utförs i pastellfärger: vit, blå, grå och beige komposition.

Föredragen för dekoration är inte en ljusgrön färg, utan

Föredragen för dekoration är inte en ljusgrön färg, utan “känsliga” nyanser.

Röd

När du väljer ett headset med patina behöver du inte föredra ljusa, trotsiga nyanser, den bästa lösningen skulle vara en mjuk röd.

När du väljer ett headset med patina behöver du inte föredra ljusa, trotsiga nyanser, den bästa lösningen skulle vara en mjuk röd.

När du väljer ett headset med patina behöver du inte föredra ljusa, trotsiga nyanser, den bästa lösningen skulle vara en mjuk röd.

Om färgen är för “trotsig” blir patinan osynlig. Dessutom kommer det att verka överflödigt och indikera brist på smak hos kunden. För ett rött headset väljer du vanligtvis en vit, guld, svart eller grå finish. Även brunt sker.

För ett rött headset väljer du vanligtvis en vit, guld, svart eller grå finish.

För ett rött headset väljer du vanligtvis en vit, guld, svart eller grå finish..

Kompetent tillägg till köksenheter med patina

Även den mest sofistikerade och unika interiören kan göras smaklös med små accenter. När du köper ett kök med patina måste du ta hand om resten av inredningen i rummet. Med hjälp av tillbehör kan du både betona de “antika” möblerna, och förstöra dess utseende helt.

Även den mest sofistikerade och unika interiören kan göras smaklös med små accenter.

Även den mest raffinerade och unika interiören kan göras smaklös med små accenter.

Gardiner

De är utvalda för möbler med patina, eftersom det är huvud accenten. Om tonerna är neutrala kan de kompletteras med gardiner i nästan vilken färg som helst..

Om tonerna är neutrala kan de kompletteras med gardiner i nästan vilken färg som helst.

Om tonerna är neutrala kan de kompletteras med gardiner i nästan vilken färg som helst..

I ett rött, grönt kök kommer matchande gardiner att vara harmoniska. Ljusridåer är alltid relevanta. Vita möbler går bättre med ljusa produkter. För mycket vitt i rummet gör det “ansiktslöst” och monotont.

I ett rött, grönt kök kommer matchande gardiner att vara harmoniska.

I ett rött, grönt kök kommer matchande gardiner att vara harmoniska.

Ett klassiskt kök med patina innebär gardiner utan mönster eller med ett diskret, lämpligt mönster. För ett kök i Provence-stil är pastellfärgade gardiner med framträdande accenter i form av mönster perfekta..

Ett klassiskt kök med patina innebär gardiner utan mönster eller med ett diskret, lämpligt mönster.

Ett klassiskt kök med patina betyder gardiner utan mönster eller med ett diskret, lämpligt mönster..

Tapet

För tapetdekoration bör neutrala toner användas för att inte distrahera uppmärksamheten från patinerade möbler. Okomplicerade mönster är också acceptabla..

För tapetdekoration bör neutrala toner användas för att inte distrahera uppmärksamheten från patinerade möbler.

För tapetdekoration bör neutrala toner användas för att inte distrahera uppmärksamheten från möbler med patina..

Golv och tak

Kök i ljusa färger med patina gör det möjligt att skapa intressanta alternativ. De kan kombineras med både neutrala och ljusa nyanser. Det är bättre att använda vitt för taket. Detta kommer visuellt att förstora rummet och höja taket. Alla headset matchar vitt.

Kök i ljusa färger med patina gör det möjligt att skapa intressanta alternativ.

Kök i ljusa färger med patina gör det möjligt att skapa intressanta alternativ.

Huvudregeln vid dekoration av taket, som är tillämplig på vilken stil som helst, är att det ska vara lättare än resten av elementen i rummet. Färgen på headsetet kan tas som grund, men det är några toner ljusare.

Huvudregeln vid dekoration av taket, som är tillämplig på vilken stil som helst, är att det ska vara lättare än resten av elementen i rummet.

Huvudregeln när du dekorerar taket, som är tillämpligt på vilken stil som helst – det ska vara lättare än resten av elementen i rummet.

Vilken färg och textur som helst kan användas för golv. Det viktigaste är att golvet inte kommer i stark kontrast med möblerna i rummet..

Vilken färg och textur som helst kan användas för golv.

Vilken färg och textur som helst kan användas för golv.

Förkläde

Avståndet mellan väggenheterna och möbelytan måste uppfylla två kriterier:

 • enkel rengöring och tvätt;
 • materiallikhet med ett headset.

smartcapture

Beläggningen ska vara fuktbeständig och lätt att rengöra. Annars kommer förklädet mycket snart att bli omöjligt att presentera. En utmärkt lösning skulle vara tvättbar tapet, stenbeklädnad, keramik.

Beläggningen ska vara fuktbeständig och lätt att rengöra.

Beläggningen ska vara fuktbeständig och lätt att rengöra..

Bord och stolar

Patina -headset ser exceptionellt bra ut mot träbord och stolar. Dessa element lämpar sig också för åldrande. Med denna lösning kan du skapa intrycket av att alla element är från samma era. För rum där Provence -stil används är korgstolar lämpliga.

Patina -headset ser exceptionellt bra ut mot träbord och stolar.

Patina -headset ser exceptionellt bra ut mot träbord och stolar.

Köksutrustning

Patinamöbler är inte lämpliga för alla hushållsapparater. Modern teknik kommer att se “främmande” ut mot bakgrunden av resten av möblerna. För ett kök med en så ljus accent är det bättre att köpa inbyggda modeller som inte kommer att se alltför pretentiösa ut..

Patina möbler är inte lämpliga för alla hushållsapparater.

Patina möbler är inte lämpliga för alla hushållsapparater.

De kommer att döljas bakom resten av möblerna. Färgen på enheterna ska vara diskret. Vitt är idealiskt för ljusa rum, metalliskt för röda, gröna och svarta..

Vitt är idealiskt för ljusa rum, medan metallic är perfekt för röda, gröna och svarta.

Vitt är idealiskt för ljusa rum, metalliskt för röda, gröna och svarta..

Belysning

Om köket inte är på solsidan, bör ytterligare belysning installeras.

Om köket inte är på solsidan, bör ytterligare belysning installeras.

Om köket inte är på solsidan, bör ytterligare belysning installeras.

Köksinredning med patina

I rum där möbler med patina används är klassiker eller Provence lämpliga. Ask- och ekmöbler är bra, hörnsatser passar.

I rum där möbler med patina används är klassiker eller Provence lämpliga.

I rum där möbler med patina används är klassiker eller Provence lämpliga.

Klassisk

Rymliga, fulla av ljus och luft, klassiska ljuskök med patina förknippas alltid med rikedom och aristokrati. För kök är det nödvändigt att välja “höga” skåp som berör taket.

Rymliga, fulla av ljus och luft, klassiska ljuskök med patina förknippas alltid med rikedom och aristokrati.

Rymliga, fulla av ljus och luft, klassiska ljuskök med patina förknippas alltid med rikedom och aristokrati.

Det är inte bara rymligt och praktiskt, utan också höjer taket visuellt. Det finns också kombinerade headset. Men det är viktigt att veta när man ska mäta och inte använda ett stort antal dekorationer, sniderier.

Det är inte bara rymligt och praktiskt, utan också höjer taket visuellt

Det är inte bara rymligt och praktiskt, utan också höjer taket visuellt

Provence

För denna stil kan du använda inte bara matta färger utan också ljusa konstnärliga tillbehör. Effekten av “skalande färg” är lämplig – sprakning. Denna behandling anses vara dyrare..

För denna stil kan du använda inte bara matta färger utan också ljusa konstnärliga tillbehör.

För denna stil kan du använda inte bara matta färger utan också ljusa konstnärliga tillbehör..

Gör-det-själv-kök patinering

För att lägga till sofistikering i ditt kök med patina, finns det 7 steg att följa:

 1. först måste du slipa fasaden med en maskin med 180 skivor;
 2. behandla ytterligare med träfläck från en sprayflaska;
 3. nästa steg är att applicera självfärgande lack;
 4. efter 1-2 timmar, slipning igen;
 5. spruta patina;
 6. slipning med sandpapper;
 7. den färdiga produkten måste lackeras.

Video: Kök med patina

50 fotoidéer för köksenheter med patina

Previous Post
Soverom interiørdesign: i hvilken stil skal du lage et soverom?
Next Post
ورق جدران لغرفة المعيشة: التصميم والملمس ، معايير الاختيار