15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Svart tapet i inredningen i en modern lägenhet

Det finns många sätt att tänka på mönster med mörka toner. Utan tvekan är svart tapet i inredningen en extravagant lösning. Inte alla kan skapa ett riktigt elegant och elegant utseende för ett bostadsutrymme med denna färg. Men designarna arbetade noggrant ut detta ämne, hittade många originalförslag för att använda dem som ett exempel för inspiration..

svart tapet i det inre av rummet i stil med glamour

Svart tapet i det inre av rummet

svart tapet i köksdesign i gotisk stil

Ljust rum med svart tapet

Psykologisk uppfattning om svart väggdekoration

Svarthet i design skrämmer många med en slags mystik, dysterhet och depressiv världsbild. För vissa är svart sorgens färg, för andra – de beroendeframkallande kosmiska djupen. Man får dock inte glömma:

 • svart är alltid på mode, som det mest eleganta och sofistikerade;
 • Det är den bästa bakgrunden för att visa upp guld, diamanter, antikviteter och lyxvaror;
 • ett urval av starka och snygga i allt – från bilfärg till läderhandskar till modern interiör.

Detta är den mest fantastiska färgen, eller snarare dess fullständiga frånvaro, absorption av spektrumets hela spektrum. Den har inga nyanser och halvtoner, men uppfattningen i lägenheten beror på ytans struktur och ljusreflektion. Glansig tapet reflekterar ljuset väl på södra sidan och verkar inte mörkt, särskilt i kombination med speglar, som på bilden.

Många människor gillar svart sammet i kläder, det finns en möjlighet att använda en liknande konsistens i personligt utrymme. Till exempel föreslås att du väljer svart tapet i sovrummets inre..

Intellektuella vet att i fullständigt mörker är det bättre att koncentrera sig på en tanke. Att titta på väggarnas svarta färg har samma effekt. Det används framgångsrikt för en studie med mörka möbler eller svart tapet på minst en vägg..

svart tapet i designen av korridoren i stil med electic

Svart tapet i det inre av rummet

svart tapet i det inre av vardagsrummet i stil med minimalism

Ljust rum med svart tapet

Svart färg är älskad inte bara av mystiker och kreativa personligheter, utan också av dem som använder resultaten av sina aktiviteter. Inte konstigt att den koncentrerade publiken har tittat in i Malevichs svarta torg i decennier, och alla hittar något eget. Och det spelar ingen roll om något är dolt under den geometriska figuren. Eller är det bara ett extravagant knep, resultatet av kreativ utmattning? Vem vet … En sådan bild kan ritas och hängas i ditt rum och skämtsamt bevisa för gästerna att detta är “originalet”.

Ett intressant resultat kan fås i din lägenhet – dekorera ett vardagsrum med en svart vägg, till exempel med en öppen spis eller utrustning. Det är lämpligt att klistra över den andra ytan med svartvitt tapet med grafiskt mönster eller abstraktion. Låt gästerna avslöja mysteriet om valet av värdar och uppskatta deras oklanderliga smak, som i exemplet på fotot..

svart tapet i det inre av korridoren i högteknologisk stil

Rumsdesign med svart tapet

svart tapet i futurism stil sovrum design

Svart tapet i det inre av sovrummet

Det är ingen hemlighet att den här färgen anses vara ganska svår för inredning – balans, proportioner, form och följetoner är viktiga. Det allmänna spektrumet avgör mycket, men de svarta kombinationerna i trion anses vara de mest framgångsrika:

 • med rött och svart;
 • vit och turkos;
 • beige och mjölkaktig;
 • gul och vit;
 • orange och grönt;
 • senap och citron;
 • vitt och gyllene;
 • rosa och crimson.

Det är bättre om den mörka färgen inte är den viktigaste, utan en medföljande eller bakgrundsfärg för:

 • Tillbehör;
 • konstverk;
 • samlingar i vitrinskåp;
 • musikinstrument;
 • dyr utrustning;
 • original inredning;
 • eleganta vita lädermöbler, som på bilden.

Med hjälp av professionella råd och inspirerande exempel är det lätt att självständigt förkroppsligar den mest vågade rumsdesignen med svart tapet..

svart tapet i neo-barock korridor design

Rumsdesign med svart tapet

svart tapet i det inre av ett rum i loftstil

Svart tapet i salongdesign

Olika texturer och sorter av svart tapet

Även om du inte tar hänsyn till svartvita och brokiga tapeter med ett svart mönster, kan du hitta en mängd olika alternativ i kataloger.

 1. Slät papper med en tvättbar yta är ett bra alternativ för en nisch till en figur, ett förkläde i köket eller väggar i korridoren. Det är praktiskt och hygieniskt, katter kliar dem mindre när det inte finns något att haka på. Även om repor dyker upp kan de enkelt döljas med en svart markör.
 2. Texturerat glas tapeter för att måla i svart är en original lösning för föräldrar som vill avvänja barn från att måla på väggarna. De ser vackra ut i olika rum, särskilt i kombination med ljusa skåpmöbler..
 3. Non-woven tapeter för målning är ganska elastiska, de är oumbärliga i ett hängande hus.
 4. Oftast används texturerade lösningar med hög ljusreflektion, oavsett material:
 • pärlemor svart tapet;
 • gyllene dammning;
 • silketryck;
 • glans;
 • atlas;
 • jacquard.

Det volymetriska skimrande mönstret ser inte dystert ut, särskilt om du tänker på belysningen. Diodpunktsbelysning med en blå nyans kommer att göra den volymetriska matta strukturen på den glansiga bakgrunden av jacquard tapet spela på ett nytt sätt. Även om det här alternativet i sovrummet är “inte för alla”, kommer den svarta väggen vid sänggaveln inte att lägga till dysterhet i atmosfären..

Svartvitt kontrast uppfattas inte heller med entusiasm av alla, särskilt om det är en remsa eller brokig abstraktion. Men tapeter med stjärnor i barnkammaren eller “prickar” i det inre av korridoren ser väldigt söt och välkomnande ut – foto.

svart tapet i vardagsrumsdesign i avantgarde-stil

Svart tapet i det inre av rummet

svart tapet i det inre av köket i stil med minimalism

Snyggt sovrum med svart tapet

Hur man använder svart väggfärg korrekt i designen

Svart är en mycket märklig färg, och designers använder sina styrkor och svagheter för att översätta sina ursprungliga idéer. Balansen mellan nyanser är en viktig regel i utformningen av alla interiörer, särskilt när ett sådant tvetydigt val används..

En mörk bakgrund av en vägg för accent är mycket mer intressant än svart tapet i inredningen från topp till botten. Kylan och dysterheten i denna färg kommer att “värma” det välkomnande levande ljuset från eldstaden med vit marmorbeklädnad eller annan dekorativ finish.

svart tapet i glamour stil sovrum design

Rum i mörka färger med svart tapet

svart tapeter i det inre av korridoren i stil med futurism

Svart tapet i det inre av sovrummet

Vita möbler mot bakgrunden av svart tapet i inredningen och ljusa levande gröna av stora växter kommer att dekorera alla rum. Vitt kontorsflygel i ett mörkt hörn – elegant i sin rena form, speciellt med en armfull rosor i en kristallvas.

En stor modulsoffa i svart sammet eller mockakläder absorberar utrymmet i ett litet rum. Detta är ett bra alternativ för ett rymligt rum. Men om en sådan soffa redan har köpts kan du lägga den mot bakgrunden av svartvitt tapeter i vardagsrummets inre. Egenskapen för “absorption” är jämn, rummet kommer att se mer elegant ut.

Ett mörkt tak, som du vet, visuellt “överhäng”, men på denna yta är tapeter av den ursprungliga strukturen med en hög grad av ljusreflektion lämpliga. Det glänsande stretchmaterialet i det “flytande” taket med diodbelysning längs omkretsen ser vackert ut. Tapeter med kontrasterande eller grafiskt mönster ger extravagans till rummets utseende..

svart tapet i det inre av rummet i neo-barockstil

Sovrum med svart tapet

svart tapet i utformningen av sovrummet i stil med elektica

Korridordesign med svart tapet

Vid zonindelning kan en svart vägg visuellt absorbera alla föremål med samma färg mot bakgrunden:

 • säng;
 • garderob;
 • plasma -TV -panel;
 • lädersoffa;
 • möbeldelar.

Tekniken används för att dölja föremål eller distrahera från dem. Detta hjälper dig att uppmärksamma ett stort akvarium eller ett internt upplyst vitrinskåp. Den rymmer en samling porslin, kristallstenar, antika skal eller kantvapen, som på bilden.

svart tapet i köksdesign i avantgarde-stil

Svart tapet i det inre av rummet

svart tapet i det inre av den högteknologiska korridoren

Interiör i ett rum med svart tapet

Svart tapet i vardagsrummet är lämplig i olika stilar:

 • Gotiskt;
 • glamour;
 • eklekticism;
 • neo-barock;
 • minimalism;
 • avantgarde;
 • futurism;
 • högteknologisk;
 • loft.

Belysning i en extravagant inredning spelar en viktig roll. Även ett väldesignat rum med låg belysning kan förstöra allt eller få det att leka med nya färger..

svart tapet i det inre av korridoren i loftstil

Rum med svart tapet

svart tapet i gotisk stil vardagsrumsdesign

Rumsdesign med svart tapet

Mörk tapet i det inre av rum med olika funktioner

I sovrummet

Mörkret uppfattas omedvetet som ett hopp om en snabb gryning, en slags förväntan på något bättre efter en svår etapp i livet. Vissa psykologer rekommenderar inte svart för deprimerade ensamstående. Andra, å andra sidan, rekommenderar att du kommer igenom återhämtningsfasen snabbare. Därför rekommenderas svart tapet i inredningen för en ensamstående eller ett gift par som går igenom svåra tider. Ett viktigt krav är att de inte ska vara släta och monokromatiska. Bättre att leka med texturen eller välja en stor svartvit teckning.

Utrymme i en tonårs sovrum är inte komplett utan svarta eller marinblå väggar och ett tak med stjärnor. Komplettera interiören med något mer originellt – ett lysande flygande fat på ett sträcktak eller en fototapet med ett landskap av en okänd planet med en 3D -effekt.

svart tapet i det inre av vardagsrummet i stil med avantgarde

Svart tapet i inredningen

svart tapet i gotisk stil korridor design

Rumsdesign med svart tapet

I matsalen

Även om svart inte anses vara aptitretande, ser bilder med stilleben och stora foton av saftiga citrusfrukter, ljusa bär och frukter bra ut mot bakgrunden. Det kan vara en klassisk inramad bild eller ett galleri med färgfotografier av samma storlek. Komplettera interiören med en elegant möbeluppsättning och elegant svart porslin – framgång garanteras. Gästerna kommer att uppskatta värdarnas känsliga smak.

svart tapet i det inre av rummet i stil med electic

Vackert rum med svart tapet

svart tapet i neo-barock sovrumsdesign

Svart tapet i det inre av rummet

I vardagsrummet

Alla alternativ som motiveras av en intressant idé eller designkoncept är lämpliga. Det viktigaste är att inte gå över färgbalansen och välja rätt färg. Unga kvinnor väljer oftast rött, svart och vitt med nya material. Till exempel röda självutjämnande golv och vita “flytande” tak i en inredning med svart tapet.

svart tapet i det inre av korridoren i stil med minimalism

Svart tapet med mönster i ett ljust rum

svart tapet i köksdesign i futurismstil

Svart tapetdesign

svart tapet i högteknologisk stil korridor design

Svart tapet i det inre av rummet

Och några fler användbara tips

 1. Den klassiska inredningen på kontoret förutsätter möbler utan krusiduller, huvudsakligen gjorda av naturligt trä. Ofta, för det lyxiga utseendet på lackerade wengefärgade möbler, måste du fylla väggarna med mörk tapet för att visuellt sträcka skåpen. Att komplettera med ljusa golv och textilier hjälper till att balansera mörkret i dyra skåp.
 2. Tvättbara svarta tapeter i det inre av köket hittar en värdig användning, de är praktiska och eleganta. Beroende på material och struktur kan de klistras över väggarna, hörnet ovanför matbordet eller mellanrummet mellan arbetsytan och väggskåp.
 3. Man tror att ett sådant färgschema kommer att begränsa en liten hall. Men konstruktörerna erbjöd många alternativ när svartvitt tapeter i korridoren, korridoren eller den lilla vestibulen vid ytterdörren är ganska bra.
 4. Tapeter med ett grafiskt mönster kan användas i alla rum, även i barnkammaren, om motiven motsvarar önskemålen från rumets ägare. Hur det fungerar i praktiken kommer vårt fotogalleri att berätta mycket mer vältaligt..

50 foton på exempel på design av rum med svart tapet:

svart tapet i utformningen av sovrummet i stil med minimalism foto svart tapet i det inre av köket i stil med avantgardebild svart tapet i loft stil rum design foto svart tapet inuti korridoren i stil med elektricitetsbild svart tapet i vardagsrummets inre i stil med glamourfoto svart tapet i utformningen av korridoren i stil med futurism bild svart tapet i korridorens inre i den gotiska stilbilden svart tapet i designen av sovrummet i neo-barock stil foto svart tapet i vardagsrummets inre i stil med högteknologisk bild svart tapet i utformningen av korridoren i neo-barockstil foto svart tapet i utformningen av rummet i stil med futurism foto svart tapet i det inre av korridoren i stil med högteknologiskt foto svart tapet i det inre av köket i stil med elektiskt foto svart tapet i sovrum design stil glamour bild svart tapet i det inre av rummet i stil med avantgarde foto svart tapet i utformningen av korridoren i stil med elektrisk bild svart tapet inuti korridoren i stil med högteknologisk bild svart tapet i det inre av vardagsrummet i neo-barockstil foto svart tapet i köksdesign i stil med futurismbild svart tapet i gotisk stil sovrum design foto svart tapet i det inre av rummet i stil med glamourbild svart tapet i det inre av vardagsrummet i loftstil foto svart tapet inuti korridoren i stil med avantgardefoto svart tapet i utformningen av korridoren i stil med minimalism bild svart tapet i loft stil kök design bild svart tapet i det inre av rummet i stil med elbild svart tapet i utformningen av sovrummet i stil med högteknologiskt foto svart tapet i korridorens inre i fotot i gotisk stil svart tapet i utformningen av korridoren i stil med glamourbild svart tapet i loft stil vardagsrum design bild svart tapet i det inre av sovrummet i fotot i gotisk stil svart tapet i det inre av köket i stil med futurism bild svart tapet i designen av korridoren i stil med elektiskt foto svart tapet i det inre av rummet i stil med högteknologiskt foto svart tapet i det inre av korridoren i stil med avantgarde-foto svart tapet i neo-barock kök design foto svart tapet i det inre av rummet i stil med högteknologisk bild svart tapet i vardagsrummets inre i stil med glamourbild svart tapet i designen av korridoren i stil med minimalism foto svart tapet i köksdesign i stil med avantgarde foto svart tapet i det inre av korridoren i stil med futurismbild svart tapet i vardagsrummets design i fotot i gotisk stil svart tapet i korridorens inre i den neo-barocka bilden svart tapet i det inre av sovrummet i stil med elektiskt foto svart tapet i loft stil rum design bild svart tapet i vardagsrummets inredning i stil med elekticabild svart tapet i gotisk stil rum design bild svart tapet i det inre av sovrummet i stil med minimalism foto svart tapet inuti korridoren i stil med glamourfoto svart tapet i loftstil vardagsrum design foto

Previous Post
Blommor på balkongen: design, nya idéer och foton
Next Post
تصميم خزانة تلفزيون كلاسيكي