15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vad ska vara kombinationen av tapeter i vardagsrummet

Vardagsrummet är ett rum enligt vilket ägarnas smak och välstånd bedöms, och atmosfären och det allmänna intrycket av att besöka huset beror på ett genomtänkt koncept. Kompetent urval av textur och material gör det möjligt att komma bort från den triviala klistringen av väggar och på ett originellt sätt att slå nackdelarna med rummets geometri. Kombinationen av tapeter i olika färger och texturer i vardagsrummet är det bästa sättet att visuellt utöka hallen och organisera zonindelning. Men i denna fråga är ett balanserat tillvägagångssätt viktigt för att undvika misstag och besvikelser, samt för att dekorera interiören på ett elegant och originellt sätt..

kombinerar vackra tapeter i vardagsrummets design

Vardagsrumsinredning med vacker tapet

kombination av original tapeter i vardagsrummets inre

Vardagsrum med ljus tapet

kombination av ljus tapeter i vardagsrumsinredningen

Kombinera tapeter i vardagsrummet

Grundläggande tekniker för att kombinera tapeter

Tapeter i vardagsrummet väljs enligt olika kriterier. De viktigaste presenteras i tabellen.

1.

Basmaterial

papper, fiberduk, glas tapeter för målning, tyg

2.

Textur

slät, med ett tredimensionellt mönster, rustikt, med imitation av naturliga ytor

3.

Mönstertyp

monokromatisk, med stora och små mönster, fotomuraler

4.

Färgkombination

vita och lugna pastellfärger, kalla eller varma färger

5.

Rumsbelysning

södra eller norra sidan, öster eller väster

6.

Stilistik

modern, historisk, land, etno, eklekticism

7.

Grafisk lösning

remsa, cell, mesh, abstraktion, geometriska former, blommig prydnad

åtta.

Ljusreflektionsmetod

blank, matt, halvmatt, satin

kombinationen av ljus tapeter i vardagsrummets design

Vardagsrumsdesign med vacker tapet

kombinerar vackra tapeter i det inre av vardagsrummet

Kombinationen av ljus tapeter i vardagsrummets inre

Tabellen visar tydligt att valet av tapeter inte ska vara spontant, även om en optimal lösning har hittats för väggarnas färg. På södra sidan kommer överflödigt ljus att blända, särskilt på glansig tapet, och sammetslen rullar av kalla färger ger den nödvändiga komforten. Tvärtom, nordsidan behöver öka dagsljuset, vilket uppnås genom att dekorera vardagsrummet med tapeter i gult eller orange. Ränder i glada nyanser kan kombineras med beige eller vita väggar.

En väl vald prydnad kan bli ett budgetalternativ till modellering, pelare eller basreliefer för interiörer i historisk stil eller palatsstil. Genom att kombinera olika typer av mönster i de nedre och övre delarna av väggarna i ett enda färgschema är det lätt att efterlikna den aristokratiska typen av dekoration med randiga paneler och “palats” -monogram.

kombination av ljus tapeter i inredningen i vardagsrummet

Vardagsrumsinredning med vacker tapet

kombination av original tapeter i inredningen i vardagsrummet

Vardagsrum med ljus tapet

kombination av ljusa tapeter i vardagsrummets design

Kombinera tapeter i vardagsrummet

Kombination av tapeter i två färger

Fördelar med rätt kombination av tapeter i två färger i vardagsrummet:

 • Lätt att fixa dålig rumsgeometri.
 • Du kan framgångsrikt markera accenterna i rummet och maskera brister som öppen ventilation..
 • Dela in vardagsrummet i zoner med endast färg accenter. Du behöver inte installera partitioner och valv som gör rummet mindre.

Companion wallpaper – vad det är och hur man kombinerar dem

Om du vill kombinera flera typer av tapeter i interiören, men det råder tvivel om kombinationens harmoni, bör du titta närmare på de kompletterande kollektionerna. De är redan visuellt och tekniskt balanserade. Companion wallpaper ser passande ut i moderna, klassiska, provence- och art deco -interiörer.

Viktig! När du väljer kombinationer av tapeter i två färger för vardagsrummet är det värt att följa en regel. Olika samlingar bör ha något gemensamt – textur, palett eller teckning.

Det svåraste är att kombinera tapeter med ett mönster. Om mönstret är stort måste du strikt följa kollektionernas färger. Experiment är möjliga när du väljer beläggningar med små mönster. Vanlig tapet kan kombineras med alla mönster.

Bakgrund eller kontrasterande nisch

Mörka dukar på en vägg kan lägga till djup i ett utrymme, särskilt om en samling ställs mot dem. Det kan vara en glasskylt med antikviteter, sällsynta rätter, handgjorda dockor eller gamla kantade vapen..

En liknande effekt kan uppnås genom att på en vägg utrusta ett slags ställ eller en nisch för statyetter mellan pilaster eller halvkolonner..

En bakgrund med mörk tapet kommer att gynna ett vitt flygel eller ett sällsynt musikinstrument.

Ett stort akvarium med sällsynta representanter för vattenlevande flora och fauna kräver också en lämplig bakgrund. En mörkblå, svart eller mörkgrön bakgrund kommer att sätta igång de upplysta växterna, lägga till djup i rummets vattenområde.

I alla dessa fall är en kombinerad tapet med en mörk bakgrund inte bara lämplig, utan också nödvändig..

Möbler av dyrt trä, som tar mindre utrymme tilldelat, kompletteras ofta med texturerade tapeter som imiterar dess färg och mönster. Det kan vara en hel uppsättning möbler eller en separat garderob under wenge -trä eller blekt ek, vilket är mycket viktigt i år..

kombination av ljus tapeter i vardagsrummet

Vardagsrumsdesign med vacker tapet

kombinationen av ljusa tapeter i vardagsrummets design

Kombinationen av ljus tapeter i vardagsrummets inre

Hur man väljer en tapet

Ett sätt att visuellt utöka utrymmet är att skriva ut på en hel vägg. Ett brett urval av fototapeter med 3D-effekt möjliggör icke-standardiserade lösningar när du organiserar utrymme. Kombinationen av en fototapet i en vardagsrumsinredning med en annan finish föreslår en god fantasi för att presentera slutresultatet, som på bilden.

Många företag erbjuder utskrift av vilken bild som helst av en industriell skrivare i form av fototapeter. När du väljer en fotografisk bild är det viktigt att överväga hur den kommer att kombineras:

 • med möbler;
 • med golv och tak;
 • med annan tapet eller väggdekoration;
 • med belysning;
 • med tillbehör och små saker;
 • med gardiner och andra textilier.

Ritningen skapar en känslomässig bakgrund i vardagsrummet. Om miljömålet är fullständig avkoppling, är det bättre att välja ett lugnande solnedgånglandskap, ett vattenfall eller lövfall i bergen..

Bilder av naturen, där barndomen gick, kommer att föra en nostalgisk ton.

Havskustens landskap, där familjen regelbundet åker på semester, kommer att ge trevliga minnen..

Valet av tomt kan dikteras av en dröm – en önskan att besöka Paris, Rom eller de gamla gatorna i Prag. Fototapeter hjälper till att “ta bort” en vägg i vardagsrummet och avslöjar ett panorama över den önskade platsen. Känslan av verkligheten kommer att betonas av en genomskinlig gardin med en nyans.

kombination av original tapeter i vardagsrummets inre

Vardagsrumsinredning med vacker tapet

kombinerar vackra tapeter i vardagsrumsinredningen

Vardagsrum med ljus tapet

kombination av ljus tapeter i vardagsrummets inre

Kombinera tapeter i vardagsrummet

Hur man väljer en prydnad

Vissa typer av ritningar är endast karakteristiska för en viss stil, till exempel med stjärnor och polyeder som är typiska för öst. Liten blomma – romantik eller country, lavendelkvistar – för provensalsk stil, rådjur – skandinavisk inredning.

Ett bra sätt att betona stilen är att klistra flera ränder med ett karakteristiskt mönster..

Abstrakt teckning är inte lämplig för en klassisk inredning, men det är en bra lösning när man dekorerar ett rum med avantgarde eller fusion tapeter.

Minimalistiska möbler tolererar inte variation, men du kan framgångsrikt kombinera släta och texturerade tapeter eller två relaterade nyanser. Japansk minimalism accentueras av ränder med grenar av blommande sakura- eller bambugrenar. Inredningen i vardagsrummet med tapeter av två typer, inklusive hieroglyfer eller fotomuraler med japanska geishor, ser inte mindre färgstark ut..

kombination av ljusa tapeter i inredningen i vardagsrummet

Vardagsrumsdesign med vacker tapet

kombination av vackra tapeter i vardagsrummets design

Kombinationen av ljus tapeter i vardagsrummets inre

Randig tapet är mycket specifik; den används för att visuellt utöka utrymmet. Det är inte alltid möjligt att hitta en harmonisk duett med andra rullar. Ränderna är ordnade på olika sätt:

 • vertikalt;
 • vågrätt;
 • diagonalt;
 • kombinerad tapet av 2-3 typer i alternerande ränder.

Modern och postmodernism förutsätter tapeter med slingrande linjer och blommiga ornament som är karakteristiska för denna stil..

Med hjälp av resterna av olika typer av tapeter kan du skapa ett konstobjekt på väggen i modern stil:

 • igenkännbara svartvita silhuetter;
 • original collage;
 • schematiska bilder.

Korrekt valda kombinerade tapeter hjälper till att återuppliva en tråkig inredning, gör den mer dynamisk och unik. För att göra detta är det inte nödvändigt att helt reparera, det räcker med att slå en vägg och plocka upp tapeter av en annan typ.

kombination av vacker tapet i vardagsrummets inre

Vardagsrumsinredning med vacker tapet

kombination av ljusa tapeter i inredningen i vardagsrummet

Vardagsrum med ljus tapet

kombination av ljusa tapeter i vardagsrummets inre

Kombinera tapeter i vardagsrummet

Typer av tapeter för köket -vardagsrummet – färger och material

Till köket är tapeter lämpliga som tål extrema temperaturer och hög luftfuktighet, inte absorberar lukt och fett. Till exempel kommer billiga papperssamlingar inte att räcka ens 5 år. Förutom den praktiska rollen, när du väljer en vacker kombination av tapeter i köket-vardagsrummet, är det viktigt att ta hänsyn till rummets design..

Non-woven tapeter är en modern och praktisk ersättning för pappersversionen. De ser mer originella ut än standardkollektionerna. Tätt tyg har en fibrös struktur och ser mer texturerat ut.

Enfärgad tapet i köket

Modernt kök

Vinyltapeter döljer perfekt väggarnas brister och utmärker sig genom ökat slitstyrka. De är lätta att tvätta och måla om..

Målbar tapet är ett bra alternativ för ett stort vardagsrum. Med möjligheten att välja flera nyanser är det enkelt att skapa ursprungliga färgkombinationer.

Kombinera tapeter vid zonindelning av vardagsrum

Den ursprungliga kombinationen av tapeter hjälper inte bara att visuellt utöka utrymmet utan också framgångsrikt dela det i zoner. Den ursprungliga designen av tapeter för ett kombinerat vardagsrum är det bästa sättet att zonera.

För att visuellt beskriva de funktionella områdena är det att föredra att välja alla rullar i samma sortiment, till exempel beige, karamell eller sandiga nyanser. Den ljusaste ska vara huvudbakgrunden, den mörkaste för linjära kontraster. En färg ska vara mer saftig och mättad, särskilt om det beslutas att placera den mot den centrala väggen i rekreationsområdet eller vid matbordet..

Om vardagsrummet innehåller en matplats är det önskvärt att slå denna plats i färg och mönster. En plats för gemensamma luncher och middagar bör vara gynnsam för en trevlig måltid, färgen ska stimulera aptiten och det allmänna humöret bör bidra till uppriktiga samtal. Det är inte nödvändigt att använda “direkta tips” för detta, till exempel fototapeter med ett stilleben, även om det inte är uteslutet. Men chokladen och den krämiga tapeten i vardagsrummet kommer att omedvetet utlösa matreflexen..

kombination av ljus tapeter i vardagsrummets design

Vardagsrumsdesign med vacker tapet

kombination av original tapeter i inredningen i vardagsrummet

Kombinationen av ljus tapeter i vardagsrummets inre

Om det finns många små föremål i rummet är det bättre att vägra färgglada tapeter, särskilt mot en ljus bakgrund. Enstaka insatser eller ränder längs taket runt omkretsen kommer att göra, visuellt utöka vardagsrummet.

I en liten lägenhet ersätter ett vardagsrum ofta flera vardagsrum, men var och en bör ha sitt eget personliga utrymme. En lyckad kombination av tapeter hjälper till att avgränsa zonerna i flera autonoma sektioner..

kombination av vackra tapeter i vardagsrummets design

Vardagsrumsinredning med vacker tapet

kombination av ljusa tapeter i vardagsrummets inre

Vardagsrum med ljus tapet

kombination av ljus tapeter i vardagsrumsinredningen

Kombinera tapeter i vardagsrummet

Användbara designtips

För att undvika misstag är det viktigt att följa rekommendationer från experter..

 1. Du bör inte starta en vardagsrumsinredning med tapeter av två typer, i kombination med vilka det finns tvivel även vid köpstadiet, det är bättre att överväga flera alternativ och välja den mest effektiva kombinationen.
 2. Fundera noga över hur gränserna för funktionsområdena ska slutföras.
 3. Om du på grund av brist på väggutrymme måste klippa tapeten, är det lämpligt att lämna huvudmotivet intakt, det är bättre att utvidga zonens gränser.
 4. Rullar med kontrasterande konsistens ska vara i harmoni i färg eller mönster.
 5. Det är oönskat att använda två olika mönster i väggarnas design med tapeter i olika färger, helst bakgrunden av samma nyans och en attraktiv prydnad.
 6. Tapeter ska vara i harmoni med vardagsrummet textilier, det är vettigt att använda vanliga textilier för klädsel och sy gardiner, och på väggen för att göra samma insats mellan tapeten.
 7. När du väljer en kontrasterande kombination av tapeter i vardagsrummet, försök att matcha den mörkaste nyansen i väggmönstret med inslag av möbler eller tillbehör.
 8. Använd effekten av “upplösning” i rymden, när färgen på de stoppade möblerna och bakgrundsväggen matchar.
 9. Mjuka pastellfärger kräver ett kompetent tillvägagångssätt när du kombinerar tapeter så att inredningen inte blir tråkig och tråkig.

kombination av vacker tapet i vardagsrummets inre

Vardagsrumsdesign med vacker tapet

kombination av ljusa tapeter i vardagsrummets inre

Kombinationen av ljus tapeter i vardagsrummets inre

Välja tapeter för ett vardagsrum med en tegelvägg

Tegelväggen i gästrummet är en dekoration i sig. Det ser presentabelt ut, skapar en 3D -effekt och passar in i ett antal designriktningar.

Ett antal regler hjälper till att uppnå en effektiv kombination av tegel och tapeter i vardagsrummet. Huvudvillkoret är överensstämmelse med stilen. Loftet kännetecknas av dekoration av väggarna med målningar. För experimentälskare är samlingar med ritningar lämpliga. Tapeter för ett vardagsrum med en tegelvägg bör kvitta den dekorativa ytan, eller ha samma färg, men en ton ljusare.

Tapet under en tegelvägg

Kombinationen av vanlig tapet och tegelvägg

Kombinationer av grå tapeter i vardagsrummet

Den grå färgen skapar en bekväm atmosfär. Det lugnar och lindrar stress. Dessutom är detta en idealisk bakgrund, så grå tapeter i vardagsrummet För att få inredningen att se “levande” ut bör rummet i ett rum med en sådan tapet diversifieras med målningar eller kuddar. Som accenter kan du duka ett bord eller en stol i en kontrastfärg – lila, blå, olivolja.

Det finesser i att välja tulles och gardiner:

 • Gardiner i ett vardagsrum med grå tapeter ska släppa in mycket ljus. För detta ändamål är det bättre att välja tyll- och organzagardiner i beige eller vita..
 • Mörkläggningsgardiner är lämpliga för mörka väggar..
 • Intensiva gardinfärger passar uteslutande för stora rum med minst 3 fönster.

 

Grå tapeter i vardagsrummet med ljusa möbler

Vardagsrum i ljusa färger med grå vägg

För ett modernt vardagsrum i minimalistisk eller högteknologisk stil är det bättre att hitta grå tapeter med silverbeläggning. För Provence är det värt att plocka upp en kollektion med ränder. Grå tapeter med ett upprepande mönster passar för en klassisk vardagsrumsinredning. De är lätta att matcha med vita tak och ljusa möbler som finns i de flesta designalternativ..

Färgen på soffan i vardagsrummet med grå tapeter kan vara ljus, mörk eller ljus. Det är bättre att det är 3-4 toner ljusare än bakgrunden. Möbler med metalltillbehör kommer att skapa en intressant kombination.

Variationer i mönster och mönster

Grå randig tapet expanderar rummet visuellt, så det här inredningsalternativet är lämpligt för ett litet rum. Vertikala ränder höjer taket visuellt.

Grå tegel tapeter väljs för att skapa en accentvägg i ett vardagsrum i loftstil. De passar bra med vita och persika accentväggar. Imitationsten är också lämplig för väggen vid spisen.

Färgkombinationer av tapeter i vardagsrummet med grå bakgrund

Följ dessa riktlinjer för att skapa ett intressant utseende för ditt vardagsrum:

 • kombinera grått med lila;
 • välj en kombination av rosa och grå tapeter för att ge interiören en vårljushet;
 • skapa en originaldesign med grå tapeter med stora blomställningar.

Grå tapeter för vardagsrum

Tapeter av grå färg med ett horisontellt mönster expanderar rummet visuellt

Svartvita kontraster i vardagsrummet

Det svåraste är att skapa en harmonisk inredning med svartvita färger i vardagsrummet. Designers närmar sig detta beslut mycket noggrant och inser hur svårt det är att skapa en balans. Vit tapet i vardagsrummets inre och deras kombination med svart kontrast antyder minst två tredjedelar av en ljus bakgrund.

Vissa mönster har ett lika förhållande mellan svart och vitt, till exempel huden på en zebra. Sådana skär ska användas sparsamt så att det inte finns någon variation och smaklöshet. Stilen måste också matcha.

Vardagsrummet, inrett som en musiksalong, ser väldigt extravagant ut. Svarta musikinstrument och vita stoppade möbler – en garanti för exklusiviteten i vardagsrummet.

En vit öppen spis kommer att locka uppmärksamhet i en svartvitt vardagsrumsinredning. Kontrasterande ränder av svart glas tapeter för målning kommer inte bara att bli en utmärkt bakgrund, utan också lösa frågan om värmeytor.

Se ännu mer originella lösningar för att kombinera tapeter i vårt fotogalleri.

50 foton av idéer för vacker tapet i vardagsrummets inre:

kombination av vacker tapet i inredningen i vardagsrummet foto kombinationen av original tapeter i designen av vardagsrumsbilden kombination av ljus tapeter i det inre av vardagsrumsbilden kombination av ljus tapeter i det inre av vardagsrummet foto kombination av ljus tapeter i inredningen av vardagsrummet foto kombinationen av vacker tapet i designen av vardagsrumsbilden kombination av original tapeter i designen av vardagsrumsbilden kombination av ljus tapet i inredningen av vardagsrummet foto kombination av ljus tapet i det inre av vardagsrumsbilden kombination av ljus tapeter i utformningen av vardagsrummet foto kombination av original tapeter i det inre av vardagsrummet foto kombination av vacker tapet i inredningen av vardagsrumsbilden kombination av original tapeter i det inre av vardagsrummet foto kombinationen av vacker tapet i designen av vardagsrumsbilden kombination av ljus tapet i inredningen av vardagsrummet foto kombination av ljus tapeter i det inre av vardagsrumsbilden kombinationen av vacker tapet i inredningen av vardagsrumsbilden kombination av original tapeter i utformningen av vardagsrummet foto kombination av ljusa tapeter i inredningen av vardagsrumsbilden kombination av original tapeter i det inre av vardagsrummet foto kombination av ljusa tapeter i inredningen av vardagsrumsbilden kombinationen av vacker tapet i utformningen av vardagsfotoet kombination av ljus tapeter i inredningen av vardagsrummet foto kombination av vacker tapet i vardagsrummets inre kombination av ljus tapet i det inre av vardagsrummet foto kombination av ljus tapeter i inredningen av vardagsrummet foto kombination av ljusa tapeter i utformningen av vardagsrumsbilden kombination av vacker tapet i det inre av vardagsrummet foto kombination av original tapeter i inredningen av vardagsrumsbilden kombinerar vackra tapeter i utformningen av vardagsrumsfotot kombination av ljus tapeter i inredningen av vardagsrumsbilden kombination av original tapeter i utformningen av vardagsrummet foto kombination av original tapeter i utformningen av vardagsrummet foto kombination av ljus tapeter i det inre av vardagsrumsbilden kombinerar vackra tapeter i det inre av vardagsrumsbilden kombination av original tapet i inredningen av vardagsrummet foto kombination av ljus tapeter i utformningen av vardagsrummet foto kombination av originaltapeter i vardagsrummets inre kombination av vacker tapet i designen av vardagsrumsbilden kombination av ljus tapeter i inredningen av vardagsrumsbilden kombinationen av ljus tapet i utformningen av vardagsrummet foto en kombination av original tapet i inredningen av vardagsrumsbilden kombination av original tapet i inredningen av vardagsrummet foto kombination av ljus tapeter i det inre av vardagsrummet foto en kombination av vacker tapet i designen av vardagsrumsbilden kombination av original tapeter i inredningen av vardagsrumsbilden kombination av ljus tapet i det inre av vardagsrummet foto kombination av ljus tapeter i inredningen av vardagsrumsbilden kombination av ljus tapeter i utformningen av vardagsrummet foto kombination av originaltapeter i vardagsrummets inre

Previous Post
MDF bänkskivor för köksenheter: funktioner, klassificering, tips för att välja.
Next Post
زجاج ملون في الداخل. ماذا يحبون؟