15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vilken tapet att välja för korridoren?

Den praktiska ägaren föreställer sig en ungefärlig utformning av den inre renoveringen även vid planeringen, när han tillsammans med sitt hushåll bläddrar igenom glansiga kataloger på kvällarna med stor uppmärksamhet på inredningen av rum och kök och ofta glömmer bort korridorens betydelse. Och förgäves.

21

21

Entrén är lägenhetens ansikte, platsen där både den trötta ägaren av huset efter en hård arbetsdag och gästen som först befinner sig här och tittar nyfiket omkring. Det är mycket viktigt att välja tapeten så att den inte betonar korridorens eventuella brister, oavsett om det är vägg oegentligheter eller för mycket skuggning. Den färgglada interiören kommer sannolikt att ge ett sympatiskt leende, och du kommer inte att vilja gå förbi tråkiga och gråa väggar in i djupet av din lägenhet. Lyckligtvis finns det hundratals olika varianter, som ibland leder konsumenterna till en dovhet: färg, material, smuts – du kan få ett köp för varje smak.

Vilken tapet att välja för korridoren?

Entrén är framsidan av lägenheten, platsen där den trötta ägaren av huset får efter en hård dags arbete

I denna artikel kommer vi att analysera, vilken tapet att välja för korridoren, att spela upp sina positiva aspekter och få grannar att avundas den valda stilen.

Vad är lämpligt för korridoren?

tjugo

tjugo

Den första regeln är att ta från tvättbara material. Hallen är en “skärselden” mellan gatan och resten av lägenheten, det måste komma ihåg att damm och bakterier deponeras i den, som, förutom skor, förs in i ägarens jacka, värdinnans väskor och barnens handflator.

Följande typer av tapeter rekommenderas för korridoren:

 • Vinyl;
 • Silke;
 • Glasfiber;
 • Kork;
 • Järn;
 • För målning.

Låt oss titta närmare på beskrivningarna.

19

19

En klok lösning för din korridor är tapeter i vinyl. De har en hållbar yta som skyddar mot mekanisk påfrestning. Materialets struktur kommer lätt att korrigera små defekter i väggarna och hjälpa till att förhindra sprickbildning. Denna tapet innehåller fiberduk, det är en slags ram som är resistent mot brand och skador. Denna typ är perfekt för ägare av en smalare än de skulle vilja korridoren, det är ganska lätt att tvätta och reagerar inte med tvättmedel.

Vad är lämpligt för korridoren?

Ett klokt beslut för din korridor är vinyltapeter.

Tapeter i siden – ett slags vinyl. De är skapade på pappersbasis och är inte kräsen när det gäller rengöring, det räcker med att fräscha upp ytan med en fuktig svamp var sjätte månad.

arton

arton

Det finns ett annat intressant utseende, som om det skapats specifikt för korridorväggar: tapeter i glas. Deras motståndskraft mot tvättmedel och borstar kan bara avundas, så du kan till och med välja deras ljusa färger i korridoren: frekvent rengöring orsakar inte skador. Bakgrunden har minst två användbara egenskaper: det är svårt att skada den och du kan ändra färg efter limning. Istället för en annan rengöring har du råd att fullständigt uppdatera korridorens inre: ta bort färgen med ett speciellt lösningsmedel och klä ytan i ett annat färgschema.

17

17

Perfekt för korridoren den flytande tapeten. Du kan applicera dem med en spatel, skapa mysiga nyanser för väggarna och samtidigt fixa brister i form av oegentligheter och sprickor på dem. Materialet appliceras perfekt och fästs på vilken yta som helst, om du bestämmer dig för att gå på dem med lack, så är det i framtiden tillåtet att torka dem med en fuktig svamp eller rengöra dem med en dammsugare. Denna tapet kommer säkert att uppskattas av perfektionistiska estetiker: när det appliceras flytande material finns det inga sömmar kvar. Om du föredrar denna typ av beläggning, kom ihåg att den kommer att glädjas länge inte bara med sitt välskötta utseende och låga inköpskostnader, utan också med ökat ljud och värmeisolering..

Vad är lämpligt för korridoren?

Tapeter har minst två användbara egenskaper: det är svårt att skada dem och du kan ändra färg efter limning.

Ett annat välkänt, men inte så populärt alternativ för att avsluta korridoren är tapeter gjorda av naturmaterial, särskilt kork. Trevlig “ekologisk” design kommer att motivera det höga priset, men du kan alltid kombinera olika alternativ, späda med dekorativa element från budgetbeläggningar.Tapeter i kork med snygga fläckar som är behagliga vid beröring, hållbara och motståndskraftiga mot rengöring.

16

16

Om du vill ha något nytt, se till att imponera på alla genom att rösta för järn tapeter. Täckta med ett löst lager folie gör att du kan göra vad som helst med dig själv: du hittar många alternativ för mönster och olika texturer. Det valda materialet hjälper till att lysa upp den avlägsna korridoren och möta en skimrande metallisk glans från jobbet..

Tips # 1: när du klistrar tapeter bör du undvika värme och drag i lägenheten, annars kommer materialet att falla av.

15

15

Tips # 2: om du färgar ytan på materialet med pasta, torka bort överflödet omedelbart.

Tips # 3: Den erforderliga lufttemperaturen i lägenheten under drift bör ligga inom intervallet 18 till 24 grader.

Tips # 4: glöm inte att koppla ur eluttagen vid önskad omkrets för brandsäkerhetsändamål.

fjorton

fjorton

Vattenresistensgrad

Som vi redan har fått reda på är korridoren ett sådant hörn där du ofta måste rengöra våt eller åtminstone borsta bort dammet.

Vattenresistensgrad

Som vi redan har fått reda på är korridoren ett sådant hörn där du ofta måste rengöra våt eller åtminstone borsta bort dammet.

För att inte förstöra utseendet på tapeten är det värt att titta på rullarnas förpackning – tillverkare lämnar vanligtvis en etikett med förklaringar.

 • En våg representerar kärleken till skonsam vård. Det är lämpligt att torka av sådana tapeter med en fiberduk eller en mjuk svamp..
 • Två vågor indikerar möjligheten att rengöra med fuktiga material.
 • Tre vågor gör att du kan ta hand om tapeten med hjälp av tvättmedel.

  13

  13

Färgspektrum

Det finns inga optimala regler för att välja ett spektrum av toner, eftersom varje korridor är individuell och dess ytterligare arrangemang beror på husägarnas preferenser, placering av glödlampor och arrangemang av möbler.

Tänk på några av nyanserna i valet av olika tapeter, beroende på belysning.

Färgspektrum

Välj neutrala färger: lila, orange-beige, mörkblå, de kommer att maskera det damm som värdinnan ännu inte har hunnit borsta bort.

Om det är mycket ljus i korridoren kommer detta att förenkla vår uppgift, men ett mörkt rum kommer att tvinga oss att arbeta med valet av tapeter lite längre. Färgen på beläggningarna på dystra korridorväggar bör inte förvärra situationen, välj toner som är mjukare och rikare: visuellt ökar korridors storlek, de hjälper till att ge en känsla av rymlighet och tillräcklig belysning. Kom dock ihåg att för ljus tapeter kan absorbera ljus och ger oss motsatt effekt..

12

12

Välj neutrala färger: lila, orange-beige, mörkblå, de kommer att maskera det damm som värdinnan ännu inte har hunnit borsta bort. Tyvärr måste du överge den vita tapeten som har förtjänat kärlek, efter en kort service blir de snabbt smutsiga och tar en slarvig look..

Prydnad och dekorativa tekniker

Ett rätt valt tapetmönster kommer att göra din hall till ett hörn av stil och modernitet om du känner igen följande nyanser:

elva

elva

 • Strikta geometriska former kommer att få ögonen på väggarnas ojämnheter, och abstrakta färgglada mönster kommer att dölja alla brister i finishen;
 • Tejpa över små korridorer med tapeter med ett litet mönster, eftersom stora färgscheman visuellt kommer att minska utrymmet;

  1

  1

 • Ljusa monokromatiska nyanser kommer obehagligt att överraska dig med tonvikt på väggarnas grovhet, om du inte riktigt är säker på betongpartitionernas idealitet är det bättre att vägra ett sådant experiment;

  tio

  tio

 • En intressant designlösning: att klistra över taket med tapeter. Korridoren kommer att likna ett snyggt dekorativt hus. Du kan bara använda en kombination av nyanser mellan blommor i korridoren, låt det vara ett separat hörn som inte beror på lägenhetens allmänna stämning.

Prydnad och dekorativa tekniker

Ljusa monokromatiska nyanser kommer obehagligt att överraska dig med tonvikt på väggarnas grovhet, om du inte riktigt är säker på betongpartitionernas idealitet är det bättre att vägra ett sådant experiment

Tips: för taket måste du ta lim tjockare än för väggarna, annars börjar materialet bubbla och sedan falla under vikten av dess vikt

2

2

 • Letar du efter något nytt? Kombinera två typer av tapeter, klistra in de horisontella halvorna av väggarna i olika färger och lämna en gräns mellan dem. Men nyanserna ska komplettera varandra, och toppen ska vara ljusare än botten. Den första delen kommer att ge friskhet, och den andra kommer att skydda väggarna från föroreningar;

  nio

  nio

 • Ge företräde åt fototapeter när det gäller en liten hall. En bra lösning är bilder av ett landskap, en småbåtshamn samt “perspektiv” ritningar: skogsstigar, broar och trappor som går in i solnedgången. Appliceras på baksidan av korridoren, kommer panoramatryck att främja utrymmet avsevärt..

  åtta

  åtta

Råd: lita inte på limmet som medföljer uppsättningen fotopapper, ta det du redan har testat

 • Om din hall har lågt i tak, välj vertikala ränder. Om du vill uppnå motsatt effekt, visuellt “klämma” korridoren – ta gärna horisontella, för dessutom kommer de visuellt att öka det förminskade utrymmet i korridoren;

  7

  7

 • Efter att ha stannat vid valet av metall tapeter, kom ihåg att de lyxiga mönstren på väggarna märkbart “skjuter isär” korridoren, vilket ger den ett elegant och elegant utseende;
 • Material som efterliknar tyg, läder, trä eller kakel ser väldigt hemtrevliga ut..

Kombinerar stilen i korridoren med den övergripande designen av lägenheten

Ge företräde åt fototapeter när det gäller en liten hall

Kombinerar stilen i korridoren med den övergripande designen av lägenheten

3

3

 1. Om du är en anhängare av ekostil och har valt tapeter i stil med natursten, tänk på intressanta lösningar för den allmänna inredningen i din korridor. Till exempel kan du skölja småsten och sand som samlats på stranden och vackert täcka en miniatyrlåda med dem. En blomma i en tillfälligt upphängd planter kommer att se ekologisk ut, men kom ihåg att växten måste vara resistent mot små ljuskällor. Dörren blir mycket mer bekväm om den är dekorerad med bambu eller sten, mot bakgrund av naturlig tapet kommer allt att se snyggt och smakfullt ut.

  6

  6

 2. Älskare av klassikerna bör notera tapeten i vanliga färger, ett ljust tak och konservativa möbler. En strikt lösning kommer positivt att betona naturligt trä.
 3. Den populära stilen med en inriktning mot jugendstil kommer inte att ge dig tid för tristess: tapetens metallprydnad i kombination med glansen av järnlampor och speglar kommer att lysa och glädjas av den valda bilden varje dag.

  5

  5

Intressant faktum: vaga tryck ser neutrala ut, medan tydligt spårade detaljer om bilder “som ett företag” deltar i den övergripande designen.

4

4

Entrén är en plats som möter dina gäster, lämnar det första intrycket av dig och ditt hem. En sorts spegel av lägenheten, korridoren kommer att avslöja alla ägarens preferenser, hans drömmar och önskningar, med sin unika stil kommer det att betona de individuella karaktärsdragen hos bostadens invånare. Tillbringa mer tid på detta hörn, och resultatet kommer säkert att glädja dig..

Vilken tapet att välja för korridoren

Bakgrund för hallen 47 fotoidéer:

Previous Post
Vi skapar en modern vardagsrumsinredning
Next Post
فكرة رائعة للتجديد – جص زخرفي في الحمام