15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Väggdekor: de mest intressanta idéerna

Flera spektakulära accenter på väggarna efter renovering kan förvandla alla interiörer, vilket gör den spektakulär och snygg. Det rekommenderas att dekorera väggarna om det inte finns något designkoncept eller stilistisk referens i lägenheten. Inte alla kan använda tjänster från kända designers. Men många idéer är ganska tillgängliga för genomförande, om du bestämmer dig för den ursprungliga väggdekorationen med egna händer. Efter att ha bekantat dig med olika tekniker för att förvandla vertikala ytor, skynda dig inte att göra allt på en gång. Varje rum har sitt eget sätt att dekorera, vilket harmoniskt passar in i rummets funktionalitet och betonar dess stil..

alternativ för ovanlig väggdekoration i rum

Du kan göra en vacker ritning på väggen

idé om vacker väggdekoration

Du kan dekorera väggen med träsnitt

tanken på original väggdekoration

Mycket vackra fototapeter skapar en känsla av minskande objekt

Hur man väljer det mest lämpliga väggtransformationsverktyget?

Kräver om hur man dekorerar väggen med egna händer måste du noggrant analysera allt:

 • rumsmått;
 • fri yta;
 • din konstnärliga förmåga;
 • omfattningen av omvandlingen av ett rum eller en lägenhet.

Om det inte finns någon stilistisk hänvisning till interiören, och översynen redan har slutförts eller ännu inte är planerad, är det viktigt att markera preferensen i vilken stil du vill göra inredningen i lägenheten. En väggpanel eller mosaik kan markera valet av stil, och några tillbehör och ett gardinmönster kommer att komplettera atmosfären.

alternativ för ljus dekoration av väggar i rum

Ritningen av rätter på väggen i köket kommer att se harmonisk ut i interiören

variant av den ursprungliga väggdekorationen

Processen att skapa en bild på väggen

Det valda temat för en bild eller en ljus accent kan vara ett typiskt uttryck för en viss stil:

 • retro (vintage, shabby chic, grunge);
 • minimalism (konstruktivism, funktionalism);
 • land (provence; chalet; ranch, torn);
 • urbana stilar (loft, techno, futurism);
 • modern stil (fusion, samtida, högteknologisk);
 • etno (afrikansk, asiatisk – japansk, indisk, kinesisk, arabisk);
 • klassiska och historiska stilar (antik, palats, renässans, barock).

Om det är dags att välja din stil ska du inte jaga mode eller anta någon annans livsstil. Tänk dig det eller det där designmönstret i din lägenhet eller hus – blir det bekvämt att bo i en sådan miljö? Ibland orsakar väggarnas ursprungliga design med egna händer viss avvisning, avvisning. Tvärtom kommer en kompetent förkroppsligad och nära hjärtat idé att fylla det personliga rummet med en speciell aura. Men det händer att allt bara är uttråkat, och du vill späda ut den triviala inställningen med en ovanlig inredning på väggen, som på bilden.

tanken på en ljus invändig väggdekoration

Du kan dra frukt på väggen i köket.

tanken på vacker dekoration av väggar i rum

På väggen kan du göra ett collage av många målningar

alternativ för ovanlig väggdekoration

Du kan göra ett collage av målningar på väggen

En designer av yrke betraktar alla fria väggar som en ren duk för den kommande förvandlingen av interiören. Men heminredning med egna händer i en lägenhet kan lösa andra problem:

 • bli av med olämpliga barns “konst”;
 • dölja väggfel (fläckar, fläckar, sprickor, gropar, oegentligheter);
 • städa upp den mest problematiska väggen för att inte göra allmänna reparationer;
 • ge lite smak till inredningen;
 • visuellt utöka utrymmet.

Gör-det-själv-väggdekor i en lägenhet är förknippat med kreativt självförverkligande, detta är en fascinerande process. Men det är lämpligt att behärska hantverkets hemligheter eller välja en prisvärd metod för original väggdekoration. Överdriv inte när du väljer dekorationsmetoder. Det är bättre att göra en sak, men imponerande, än många små knep som sprider uppmärksamhet..

alternativ för vacker dekoration av väggar i rum

Väggdekoration kan göras av stora plattor

tanken på original väggdekoration

Sådana tapeter ser praktiska ut i inredningen.

Att välja enkla sätt att dekorera väggar

Ovanlig inredning med välbekanta föremål.

Ett kreativt utseende är när du ser välbekanta föremål på ett nytt sätt. Om du inte har dina egna intressanta idéer kan du använda andras prover och illustrationer. Väggdekorationer – vanliga lådor utan botten och lådor av täta material. De kan målas om och hängas på väggen som hyllor för små föremål, fat eller kryddor i köket.

En spegel i varje rum är bra. N, men om det finns flera av dem, som ett tillägg till den huvudsakliga, är detta redan en hel “spegelvägg”. Förresten, på den moderna marknaden finns det många motstående material med en hög grad av reflektion. Men överdriv inte. Om rummet har ett speglat golv, ett glansigt tak och kakel med spegeleffekt är detta redan för mycket. På södra sidan kommer ett överskott av reflekterat ljus att blända ögonen; i ett nordligt rum eller en hall utan fönster är detta alternativ mer lämpligt. Men det är bättre att välja en spegelväggdekor i interiören i vilken originaldesign som helst..

alternativ för ovanlig väggdekoration

Du kan rita trädgrenar på väggen

alternativ för vacker dekoration av väggar i rum

Fototapeter kommer perfekt att komplettera sovrumsdesignen

ljus väggdekoration idé

En panel med mosaikplattor blir ett bra komplement till inredningen

Inramat foto för långt minne

Att dekorera väggar med fotografier är det mest prisvärda sättet att dekorera en tom vägg, känd för våra mormödrar. Kaotiskt hängda “selfies” kommer inte att bli en utsökt inredning. Men om du väljer fotografier efter ämne, bygger en plott av dem eller spårar dynamiken i livets utveckling under ett visst tidsintervall – en sådan exponering kommer att vara intressant..

Det är bra om de alla är av anständig kvalitet, svartvita eller färgfoton, dekorerade i samma ramar, hängda i en viss ordning eller bildar en tydlig geometri. Att dekorera väggarna i lägenheten med konstnärliga foton utesluter inte en stor ritning i mitten av kompositionen eller ett begåvat collage. Denna metod är också bra eftersom fotona kan bytas ut över tid eller nya kan läggas till, liksom att ramarna kan flyttas eller hängas på ett ovanligt sätt..

en variant av den ursprungliga dekorationen av väggarna i lokalerna

Du kan fästa tapeter på väggen nära sängen

tanken på en vacker väggdekoration

Du kan fästa dekorativa fjärilar på väggen

Vinylklistermärken

Temat väggdekor i huset kan betonas med färdiga bilder. Vinylklistermärken säljs färdiga, de är praktiska, därför blir de mer och mer populära. Vissa uttrycker en viss tomt, till exempel är en fiskare med en katt och en fisk ett bra sätt att dekorera köksväggen för att dölja oljiga fläckar..

Oftast används klistermärken för att designa väggar i en plantskola med egna händer. Men om bilden matchar funktionaliteten kommer de att vara lämpliga i alla rum. De är lätta att applicera – de har en självhäftande baksida på baksidan och är ett bra alternativ till applikationer och stenciler. När klistermärken blir uttråkad kan den enkelt tas bort.

alternativ för ljus väggdekoration

Sådana ritningar på väggarna kommer perfekt att komplettera det inre av rummet.

tanken på ovanlig väggdekoration i rum

Sovrummet är inrett i modern stil

idé om vacker väggdekoration

Du kan göra sådana dekorativa pilar från trä.

Stencils på väggarna

Stencils används för att få samma bild eller väggdekoration i avsaknad av en konstnärlig gåva. Stencil – tallrikar av massivt material med ett utskuret silhuettmönster. Du kan köpa och göra det själv från en plastbit, kartong, plywood.

Vilken bild som helst överförs till den och skärs ut längs konturerna med vilket vasst föremål som helst.

Den färdiga stencilen appliceras för ritning till den förberedda väggen, som är förnivlad med kitt och målad. Du kan använda stencilens inre konturer och klippning – bilden som ramlade ut. Ritningen tillämpas på olika sätt:

 • aerosol från en burk;
 • pensel med färg;
 • markör;
 • rulle med texturerade fästen och vanligt skumgummi.

Om du tar bort schablonen får du en grafiskt klar väggdekoration. Om färgerna är instabila kan ritningens yta fixeras med en färglös matt lack. Markörlinjer kan dupliceras med färgad tejp eller eltejp, som på bilden – en isbjörn och en pingvin i barnrummet.

Helhetsintrycket av väggdekorationen med egna händer beror till stor del på valet av färger. Det finns texturerade, pärlemor, iriserande, ljusackumulerande och fluorescerande (lysande) färger. De föredras av dem som är rädda för totalt mörker. Du kan rita “vägledande” stjärnor och planeter längs korridoren på toppen av väggen.

tanken på ovanlig väggdekoration

Ritningen på väggen kommer att se bra ut i sovrummet.

Du kan hänga bilder på väggen och hänga små lampor

För avancerade artister kan du ta ett ansvarsfullt jobb – att rita en 3D -teckning på väggen. Det kan vara en sken av en fresko, ett landskap, en visuell illusion som expanderar utrymmet. Du kan till och med rita om Colosseum på vått gips. Men även 3D -blomman ovanför soffan kommer att förvåna gästerna..

Om du inte vet hur du ritar, ersätt ritningen med en fototapet med liknande effekt..

Pappersapplikationer

Papper är det mest prisvärda materialet för väggdekoration. Dekorationer kan vara säsongsbetonade eller tillfälliga, till exempel för en semester.

Många intressanta pappershanteringstekniker blir allt populärare idag..

TABELL

1.

Iris Folding

Vrid pappersbanden och lägg ut

2.

Quilling

Klipp pappersremsor och curling

3.

Inför

Ansluta samma mönster längs axeln

4.

Papper mache

Tredimensionella former är gjorda på lim och sönderrivet papper

5.

Väver krökt papper eller tidning

Tidningsark skärs i 4 remsor och viks för vävning enligt principen om en korg

6.

Modulär origami

Lägg till triangulära moduler för former

7.

Mallapplikation

Samma bilder klipps ut enligt mallen

Varje teknik har sina egna hemligheter, det är värt att behärska minst en av dem i en mästarklass för att kunna använda den för att dekorera en lägenhet med egna händer.

Det enklaste sättet är en volymetrisk applikation i form av höstlöv, fåglar som flyger iväg eller fjärilar böjda på mitten och fästs på väggen. Dessa fjärilar kan placeras på väggen för att dekoreras på olika sätt:

 • lägg kompositionen på väggen från en viss punkt (som om du flyger ut ur ett uttag eller golvvas);
 • placera på en gren;
 • fäst på bågar;
 • placera rörligt på väggen (på hårnålar, stift eller nålar);
 • häng på en osynlig fiskelinje (“fladdrar” från minsta drag);

Pappersväggdekor med omfattande blommor är inte mindre intressant, särskilt för födelsedagen eller 8 mars. Det är värt att eftertänksamt välja färg och textur på papperet (med tillägg av annat material), storlek och teknik på inredningen.

alternativ för ljus dekoration av väggar i rum

Sovrummet är utformat i samma stil

variant av den ursprungliga väggdekorationen

En vägg i sovrummet kan göras annorlunda, du kan klistra tapeter på den eller hänga bilder

tanken på den ursprungliga väggdekorationen i lokalerna

En stor bild på väggen i sovrummet kommer att komplettera interiören perfekt.

Originella sätt att dekorera väggar utan målningsförmåga:

 • placera en handgjord samling i ramar eller på en hylla;
 • väggdekor med barnritningar;
 • en utställning av musikinstrument på väggen;
 • dekoration med handgjorda broderier;
 • ljusmönster från en diodtejp;
 • imitation av stuckaturgjutning från plastelement eller skum;
 • handmålade tallrikar eller sällsynta exemplar från utlandet;
 • celler med mynt, ädelstenar, torkade insekter;
 • en samling gamla väckarklockor eller interiörklockor som lägenhetsinredning.

Du kan välja vilken som helst tillgänglig dekorationsmetod, men skulptera inte allt på väggarna – det kommer inte att se snyggt och estetiskt tilltalande ut..

Ovanlig väggdekor i tyg är ett favorit sätt att förvandla interiören hos många framstående designers..

Att arbeta med texturerat material är ett nöje, oftast används det:

 • läder och mocka;
 • sammet och velour;
 • organza och muslin;
 • satin och siden;
 • jacquard;
 • gobeläng;
 • chenille och andra möbeltyger med vackra mönster.

Överkast och väggpaneler är gjorda av tyg med hjälp av lappteknik.

På samma sätt (vikning av klaffen till en allmän bild) görs tygapplikationer och målningar.

För dekorativa paneler som duplicerar materialet i gardiner eller klädsel på stoppade möbler, väljs vägar för interiörtyger.

Gör-det-själv draperi och klädsel av väggar med tyg är en ny modetrend. Klädda väggar i form av ett bussdyk med romber bakom en soffa med låg rygg eller längs sätena utan rygg ser lyxiga ut.

tanken på en vacker dekoration av väggar i rum

Metallstänger ser väldigt fina ut på vardagsrumsväggen

en variant av den ursprungliga dekorationen av väggarna i lokalerna

Du kan göra ett sådant collage på väggen

För dig som gillar sofistikerad inredning

Väggmålning innebär konstutbildning eller viss erfarenhet av att dekorera vertikala ytor. För sådana mästare, en vägg, till exempel ett tomt papper eller duk, där gör-det-själv-väggdekoration utförs.

Om du har konstnärlig talang kan du rita på vilket plan som helst, inklusive att behandla väggarna med texturerat gips.

Flexibel sten – grunden för en fresko, stridscene eller historisk skiss i imitation av mästare från det förflutna.

Svartvitt grafik, silhuettritningar och “pennestreck” – för mästare som arbetar med svartvita bilder.

Du kan måla på det traditionella sättet eller applicera bilden på ett ovanligt sätt med interiörfärger. Freskerna är målade på vått gips. Du kan behärska denna teknik i en mästarklass.

Video: DIY väggdekor

50 intressanta foton på väggdekoridéer:

alternativ för vacker dekoration av väggar i lokalbilden idé om ovanligt väggdekorationsfoto idé om original väggdekoration bild alternativ för ljust dekorera väggar i fotorum tanken på den ursprungliga väggdekorationsbilden alternativ för ljus dekoration av väggar i fotorum idé om ovanligt väggdekorationsfoto alternativet för en vacker dekoration av väggarna i lokalbilden tanken på ett vackert väggdekorationsfoto alternativ för ovanlig väggdekoration i rumsbild variant av den ursprungliga dekorationen av väggarna i lokalbilden idé om ljus väggdekorationsfoto version av den ursprungliga väggdekorationsbilden tanken på ovanlig dekoration av väggar i lokalen foto möjlighet till ljus väggdekoration i fotorum tanken på en vacker väggdekorationsbild version av det ursprungliga väggdekorationsfotoet tanken på ovanlig dekoration av väggar i rumsbild tanken på ljus dekoration av väggar i lokalerna på ett foto alternativ för vacker väggdekoration bild tanken på den ursprungliga dekorationen av väggar i lokalen foto alternativ för vacker väggdekoration bild alternativ för att dekorera väggarna i fotot ljust idé om ovanlig väggdekoration bild version av den ursprungliga dekorationen av väggarna i bildens lokaler alternativ för ovanligt väggdekorationsfoto tanken på den ursprungliga väggdekorationen i lokalbilden idé om ljus väggdekorationsfoto idé om ljus väggdekoration bild ett alternativ för en ovanlig väggdekoration i lokalerna för ett foto version av den ursprungliga väggdekorationsbilden tanken på vackra dekorativa väggar i rumsfoto idé om ovanligt väggdekorationsfoto alternativ för ljus dekoration av väggar i rum bild alternativ för vackert väggdekorationsfoto tanken på att dekorera väggarna i rummen ljust alternativ för ovanligt väggdekorationsfoto idé om vackert väggdekorationsfoto alternativ för ovanlig väggdekoration i rumsbild tanken på en ljus väggdekorationsbild alternativ för vacker dekoration av väggar i rum foto idé om ovanlig väggdekoration i rumsfoto tanken på den ursprungliga väggdekorationen i lokalen foto möjlighet till en vacker väggdekorationsbild alternativ för ovanlig väggdekoration bild tanken på ljus inredning av väggar i rumsfoto

Previous Post
Nisch i väggen: hur man dekorerar det funktionellt och vackert
Next Post
Дизайн на коридор с различни оформления