15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Dekorativa bokstäver: hur man väljer och vad de är till för

Dekorativa element kan förvandla alla interiörer. Idag är det omöjligt att överraska någon med hieroglyfer om rummet är utformat i de bästa traditionerna av orientalisk stil. Bokstäver och inskriptioner överraskar ingen när det gäller europeiska och amerikanska hem, som visas i filmer och tv -program. Men inskriptioner i det latinska alfabetet och ryska bokstäver i inredningen är fortfarande sällsynta i vårt land. I det rysktalande utrymmet är bokstäver inredning ett av de mest prisvärda sätten att ge en exklusiv atmosfär och betona en icke-standardiserad lösning..

variant av att använda dekorativa bokstäver i det inre av sovrummet

Från mjuka bokstäver kan du ange barnets namn

tanken på att använda dekorativa bokstäver i rumsdesign

I barnkammaren kan bokstäverna hängas i taket eller på väggen

alternativet att använda dekorativa bokstäver i vardagsrummet

Dekorativa bokstäver kommer att komplettera interiören perfekt

Hur man väljer bokstäver, fraser eller siffrutryck för din inredning?

På arbetsplatsen, för motivation, är det vanligt att skriva inspirerande fraser som bär en semantisk laddning. Inte bara ritningar appliceras på kroppen, utan också en tatuering med en specifik kopia, som är utformad för att påverka ägarens öde.

Interiören är oftast dekorerad med kaotiska bokstäver eller enkla inskriptioner som LOVE, HOME FAMILY. Dessa brev anses lämpliga på kvällen före ett bröllop eller inflyttning. Volymetriska bokstäver i det inre av ett barnrum används för att stimulera intresset för bokstäver hos ett förskolebarn. Ofta är det med dessa enkla symboler som övningen av läsning börjar..

I utövandet av utländsk inredning har inskriptioner på olika ytor blivit en bra tradition. Det finns till och med tapeter med numeriska och bokstavstryck, de finns i kataloger. Men handgjorda produkter är också mycket populära idag, och dekorativa bokstäver för inredningen kan vara den första upplevelsen..

tanken på att använda dekorativa bokstäver i utformningen av en lägenhet

Mjuka dekorativa bokstäver är perfekta för ett barns rum

alternativet att använda dekorativa bokstäver i rumsstil

Mjuka bokstäver kommer att komplettera interiören i rummet perfekt

När du skapar en författares design för en lägenhet är det värt att inkludera i listan över inredning tredimensionella bokstäver gjorda av dig själv. För att inskriptionen eller enskilda bokstäver ska vara konceptuellt motiverade måste de vara i harmoni i interiören i alla avseenden:

 • innebörden av inskriptionen, initialerna eller förkortningarna med en viss subtext;
 • designstil;
 • dekormaterial;
 • färg och textur på bokstäver.

Korrekt valda bokstäver på väggen i inredningen kan bilda en viss aura och höja stämningen, markera valet av färg eller stil. Till exempel kommer stämningen i kaffeälskarens matplats att betonas av den stora KAFFE -inskriptionen kantad med kaffebönor. Det är bra om hela inredningen fungerar för den allmänna idén – färg, material och till och med arom..

Gillar du inte kaffe? Samma princip fungerar med andra teman, till exempel att skriva bokstäver i korridoren ovanför sängen namnet på din älskade hund, där den vanligtvis vilar. I barnrummet kan du brodera barnens namn på kuddarna eller göra en ljus applique med sina initialer på mattan. Tryckta tryck på koppar och andra redskap är inte längre nya. Det viktigaste är att inskriptionen är motiverad..

tanken på att använda dekorativa bokstäver i det inre av lägenheten

Belysta dekorativa bokstäver är bra för skyltning

tanken på att använda dekorativa bokstäver i det inre av sovrummet

Bokstäverna kan hängas på väggen och vinkorkarna kan samlas inuti

användningen av dekorativa bokstäver i utformningen av rummet

En vägg av bokstäver ser väldigt ljus och ovanlig ut

Volymetriska och platta bokstäver för dekoration kan göras oberoende eller beställas av en mästare om du inte har tid, kompetens eller lust att göra det själv. Varje nålkvinna för en bra betalning kommer gärna att sticka bokstäver i form av soffkuddar. På beställning kommer någon snickeriverkstad att ordna sidoväggar för barnmöbler – bänkar, bord och stolar. Bättre om dessa bokstäver utgör barnets namn..

Anpassade hantverkare kommer att göra en glödande inskrift från en diodtejp i tonåringens rum – namnet på hans idol, skådespelare eller namnet på hans favoritrockband. Det kan vara en aforism eller en fras från en låt om den har viktiga konnotationer i familjen. Till exempel “Jag är stolt över dig, zaya!” från en tacksam pappa eller en kärleksfull man. Det viktigaste är att bestämma innebörden av inskriptionen, som är utformad för att muntra upp, för att inte göra om det senare.

Så här placerar du etiketten?

Platta eller tredimensionella bokstäver i interiören kan placeras på olika sätt:

 1. Linjär bokstäver.
 2. Kaotiskt spridda bokstäver, siffror eller hieroglyfer.
 3. Stege.
 4. Vertikalt (kolumn).
 5. Sträckt ligatur längs en krökt linje.
 6. Hela alfabetet i form av ett skåp eller en hylla.

Det finns faktiskt mycket fler alternativ, till exempel kan 2 bokstäver “B” läggas ut symmetriskt i form av en fjäril. De kommer att dekorera rummet till en baby vars namn börjar med denna bokstav. Barnets namn kan läggas ut genom steg längs stegen in i rummet där han går upp varje dag. Det är också på modet att skriva namn på stora pilar i riktning mot sovrummen eller ange funktionalitet i rum med bokstavsinredning. Detta kommer att väcka stort intresse bland gäster som besöker ett stort hus för första gången..

tanken på att använda dekorativa bokstäver i sovrumsstilen

Stora dekorativa bokstäver i bröllopsinredning ser väldigt vackra ut

alternativet att använda dekorativa bokstäver i det inre av lägenheten

Dekorativa bokstäver kommer att vara ett bra inredningselement för ett bröllop.

Dale Carnegie noterade att för en person låter hans eget namn bäst. Med detta ord med flera bokstäver i interiören är det lätt att utse en arbetsplats, personligt utrymme eller rekreationsområde. I utländsk praxis används denna designmetod ofta i olika inredningsstilar:

 • fusion;
 • loft;
 • kitsch;
 • tekno;
 • futurism;
 • konstruktivism;
 • Japansk minimalism (hieroglyfer), etc..

Volymetriska bokstäver i barnrummets inre är ett alternativ till kuber med alfabetet. Av dessa är det inte bara intressant att lägga ord, det är också en utmärkt inredning, som på bilden.

tanken på att använda dekorativa bokstäver i utformningen av vardagsrummet

Du kan hänga mjuka bokstäver med barnets namn på babysängen

alternativet att använda dekorativa bokstäver i det inre av sovrummet

Dekorativa bokstäver fungerar som ett bord

tanken på att använda dekorativa bokstäver i vardagsrummet

Dekorativa bokstäver i inredningen ser väldigt snygga ut

Linjär asymmetrisk möjlighet – att lägga ut fraser eller ord från bokstäver av olika typsnitt och färg. Samtidigt måste du visa måttlighet och god smak så att inskriften inte visar sig vara klumpig och smaklös. Vad bör vara gemensamt i denna bokstavssammansättning – bokstävernas tjocklek, platsen relativt en viss linje och plan, färgschemat.

Bevingade fraser, namn, ord med en viss subtext som har en helig innebörd i familjen. Till exempel kan ett par som träffades på ett resortkafé använda sitt namn som en nostalgisk accent i sovrumsinredningen. Gör bokstäverna tillsammans, med egna händer, på en bröllopsdag eller på en annan minnesvärd dag. Detta kommer att stärka relationen och ge värme till minnena. Namnet bör efterlikna skylten ovanför minneskaféet..

Detta kan vara namnet på staden eller hela landet där paret tillbringade sin smekmånad eller den sista romantiska helgen, till exempel LONDON eller PARIS. Vackert utformade bokstäver kan användas för bröllopsfoton eller selfies av andra viktiga händelser för att ge bilden mer mening och symbolik..

alternativet att använda dekorativa bokstäver i utformningen av en lägenhet

Dekorativa bokstäver kan användas för att göra kakskärare

alternativet att använda dekorativa bokstäver i stil med en lägenhet

Dekorativa bokstäver kan hängas på väggen

Vad ska man göra dekor av?

Bokstäverna i inredningen är platta eller voluminösa, av alla tillgängliga material som harmoniskt passar in i rummets inredning.

TABELL

1.

Bas av platta bokstäver

Plast, plywood, plåt, gips

2.

Grunden för volymetriska bokstäver

Skumgummi, trä, polystyren, hörn, kvist

3.

Basbeklädnad

Läder, mocka, velour, stickat, glänsande tyger, tapeter, papper, självhäftande, kartong, glasmålning, folie, origami

4.

Särskilda sätt att dekorera inskriptioner

Markörer, färger, vävning med trådar, utläggning från bulkprodukter.

Bokstäver är enkla att göra med egna händer, om du visar lite fantasi och fingerfärdighet, men de kan också hittas i butiker för inredningstillbehör och inredning. Du kan variera material, storlek och finish på volymetriska bokstäver i interiören, till exempel helt täcka dem med konstgjorda blommor med origamitekniken.

tanken på att använda dekorativa bokstäver i det inre av rummet

Mjuka bokstäver är lämpliga för att dekorera ett rum för ett bröllop

användningen av dekorativa bokstäver i utformningen av sovrummet

Bokstäverna i interiören ser väldigt harmoniska ut

användning av dekorativa bokstäver i rummets stil

Dekorativa bokstäver i interiören kommer att komplettera interiören perfekt

Råd. Det enklaste sättet är att måla snyggt skurna bokstäver. Vissa polymera material, som frigolit, är svåra att måla med pensel och rulle. Prova att täcka inredningen med en specialiserad primer och spraya färg på ett torrt skikt från en aerosolburk.

Bokstäver eller ord kan också markeras på tavlan med nålar med färgade bollar och knytas med trådar med hjälp av strängkonsttekniken. Få en trendig rumsdesign med dekorativa bokstäver.

Väggskrifter gjorda av tråd, färgat eltejp, rep eller annat flexibelt material uppfattas på ett originellt sätt i interiören. Från en tjock tråd eller stålstång viks det rätta ordet för att linda inskriften med satinband, färgat garn eller silkespapper.

tanken på att använda dekorativa bokstäver i det inre av lägenheten

Bokstäver kan dekoreras med skal

tanken på att använda dekorativa bokstäver i utformningen av sovrummet

Du kan dekorera interiören med dekorativa bokstäver, det kommer att se ovanligt ut

Var man ska placera bokstäverna?

Det är inte nödvändigt att placera träbokstäver i det inre av rummet bara på väggarna. Semantiska inskriptioner och bokstäver kan placeras på dörren till huset. Till exempel kommer uttrycket “Välkommen” eller det tydliga meddelandet Välkommen att dekorera golven vid ytterdörren. Dessa enkla bokstäver kan göra varje hall mer välkomnande..

Vissa dekoratörer går ännu längre. Uttrycket “Hem! Ljuva hem!” kommer att ge glädje när de återvänder från jobbet eller skolan.

 1. En inskrift med en speciell betydelse kan dekorera alla rum. Inskriptionen på taket i badrummet “Jag vill kryssa!”, Inredd i marin stil, kommer inte bara att komplettera designkonceptet, utan kommer också att fungera som motivation.
 2. I vardagsrummet, under bokstäverna för inredningen, är det inte nödvändigt att välja en hel vägg, vilket bara är efter renovering. Inredningen kan också placeras på möbler. Hemmagjorda soffkuddar i form av bokstäver är ett modernt inslag i en modern inredning. En matta med inskription eller kappor för stolar kommer att dekorera vardagsrummets sittgrupp. I en stor enrumslägenhet hjälper dekorativa inskriptioner att zonera utrymmet..
 3. Hörnet till en musikälskare eller student vid musikhögskolan kommer att dekoreras med musikdesign eller dekorativa bokstäver med tematryck. Det är en bra idé att publicera namnen på 1900 -talets jazzartister eller rocklegender. I samtidskonsten praktiseras tematiska bilder tillsammans med inskriptioner i form av collage eller väggpaneler. Bokstäver kan också dekorera utrymmet ovanför den falska eldstaden för nyår och jul, som vanligt i västländer..
 4. I köket och matsalen är namn med matföreningar lämpliga. Ett oföränderligt leende framkallas av inskriptioner med dubbel betydelse, till exempel “Khan’s Tea”. Särskilt populära är motivationsfraser på kylskåpet som “Stängt efter 18:00!” Spannmål och kryddlådor har funnits länge, men de kan vara bra inredning om du är kreativ. Produktnamn kan göras med pasta och bulkprodukter. Av dessa kan du också göra en panel med en påminnelse “Jag är på en diet !!!” eller en skylt för gästerna “God aptit!”
 5. I äktenskapssovrummet ser det originalt ut när volymetriska bokstäver ovanför sängens huvud anger sovplatserna för maken och hustrun, om de är i ett annat brev. Ett mer traditionellt alternativ är LOVE -bokstäverna i valfri design. Färgen på en sådan inredning kan falla ur den allmänna lösningen, till exempel i ett svartvitt sovrum är denna inskription ganska lämplig under guldfolie, rött lack. Kanske utförande i en lugnare nyans eller bokstäver från ett vackert färgat tyg.
 6. Volymetriska bokstäver är mest lämpliga i det inre av sovrummet för grundskolebarn eller i barnrummet. Dessa element är lämpliga i allt från mönstret i soffans klädsel och sängkläder till bokstäverna och siffrorna för bokhyllorna. Barn deltar villigt i att göra en sådan inredning med egna händer..
 7. “Påminnelser” i arbetsområdet eller skrivning vid datorbordet kan också göras med ett kreativt förhållningssätt. Då blir det en fullfjädrad inredning av rummet. Bokstäver kan användas som en del av möbler, eller användas för att dekorera kontoret som ett användbart tillbehör. För workaholics är inskriptionerna om tiden för tepausen eller gymnastiken användbara. De kan göras på ett affärsmässigt sätt eller med humor. Arbetsförteckningar med företagspapper kan dekoreras med dekorativa bokstäver.

tanken på att använda dekorativa bokstäver i utformningen av vardagsrummet

Mjuka bokstäver kan köpas till barnrummet

variant av att använda dekorativa bokstäver i det inre av rummet

Stora 3D -bokstäver kommer att vara i fokus

alternativet att använda dekorativa bokstäver i utformningen av sovrummet

Dekorativa bokstäver med barnets namn kan hängas på spjälsängen

Andra intressanta idéer för bostadsutrymmen:

 • stickade ottomaner med bokstavsdekorationer;
 • inskriptioner med lysdioder i taket;
 • komiska fraser för att motivera eller framkalla handling;
 • hemlagade nyanser med perforering i form av bokstäver;
 • dekorativa paneler, collage och mosaik med bokstäver;
 • dekoration av fotoramar, speglar och porträtt med bokstavssymboler;
 • sängkläder, klädsel och trendiga textilier med inskriptioner;
 • bokstäver inredning för köket av salt deg eller hemlagad keramik.

tanken på att använda dekorativa bokstäver i stil med lägenheten

Oftast är bröllop eller andra evenemang dekorerade med dekorativa bokstäver.

tanken på att använda dekorativa bokstäver i vardagsrummets inre

Mjuka bokstäver är lämpliga för ett barns rum

För inredning av bostäder kan du använda alla formbara material eller arbeta med erfarenhet av handarbete. Det är bättre att involvera hela familjen i arbetet med att skapa en kreativ brevdesign, där var och en ska göra vad han kan. Bra exempel finns i vårt fotogalleri.

Video: Dekorativa bokstäver av papper

50 foton på exempel på användning av dekorativa bokstäver i interiören:

tanken på att använda dekorativa bokstäver i det inre av rumsbilden alternativ för att använda dekorativa bokstäver i stil med ett sovrum foto alternativet att använda dekorativa bokstäver i utformningen av ett lägenhetsfoto tanken på att använda dekorativa bokstäver i stil med vardagsrumsbilden tanken på att använda dekorativa bokstäver i det inre av lägenhetsbilden användningen av dekorativa bokstäver i utformningen av sovrumsfotot tanken på att använda dekorativa bokstäver i utformningen av rummet foto tanken på att använda dekorativa bokstäver i det inre av sovrumsbilden alternativ för att använda dekorativa bokstäver i det inre av vardagsrummet foto tanken på att använda dekorativa bokstäver i stil med en platt bild alternativet att använda dekorativa bokstäver i utformningen av rumsfotot användningen av dekorativa bokstäver i utformningen av rumsbilden tanken på att använda dekorativa bokstäver i stil med vardagsrummet foto version av användningen av dekorativa bokstäver i det inre av lägenhetsbilden tanken på att använda dekorativa bokstäver i stil med sovrumsfotot en variant av användningen av dekorativa bokstäver i sovrummets inre alternativet att använda dekorativa bokstäver i stil med ett lägenhetsfoto tanken på att använda dekorativa bokstäver i det inre av vardagsrumsbilden tanken på att använda dekorativa bokstäver i utformningen av ett lägenhetsfoto alternativet att använda dekorativa bokstäver i stil med sovrumsfotot tanken på att använda dekorativa bokstäver i det inre av lägenhetsbilden alternativ för att använda dekorativa bokstäver i stil med ett fotorum användningen av dekorativa bokstäver i utformningen av sovrumsbilden tanken på att använda dekorativa bokstäver i det inre av vardagsrummet foto tanken på att använda dekorativa bokstäver i stil med sovrumsbilden tanken på att använda dekorativa bokstäver i utformningen av vardagsrumsfotot alternativet att använda dekorativa bokstäver i stil med en lägenhet bild alternativet att använda dekorativa bokstäver i utformningen av rumsfotot tanken på att använda dekorativa bokstäver i det inre av sovrumsbilden alternativet att använda dekorativa bokstäver i stil med ett vardagsrumsfoto tanken på att använda dekorativa bokstäver i det inre av vardagsrumsbilden alternativ för att använda dekorativa bokstäver i utformningen av ett lägenhetsfoto användning av dekorativa bokstäver i stil med sovrumsbilden tanken på att använda dekorativa bokstäver i stil med rummet foto tanken på att använda dekorativa bokstäver i utformningen av sovrumsfotot en variant av användningen av dekorativa bokstäver i det inre av rumsbilden användningen av dekorativa bokstäver i det inre av lägenhetsbilden tanken på att använda dekorativa bokstäver i stil med sovrumsbilden möjligheten att använda dekorativa bokstäver i utformningen av vardagsrumsfotot tanken på att använda dekorativa bokstäver i det inre av rumsbilden alternativet att använda dekorativa bokstäver i utformningen av sovrumsfotot tanken på att använda dekorativa bokstäver i stil med sovrumsfotot användningen av dekorativa bokstäver i utformningen av vardagsrumsbilden tanken på att föra dekorativa bokstäver i utformningen av rumsbilden alternativ för att använda dekorativa bokstäver i det inre av lägenhetens foto tanken på att använda dekorativa bokstäver i utformningen av vardagsrumsbilden alternativ för att använda dekorativa bokstäver i det inre av rummets foto tanken på att använda dekorativa bokstäver i sovrumsdesignbilden alternativ för att använda dekorativa bokstäver i stil med ett lägenhetsfoto

Previous Post
Välja en design för sträcktak
Next Post
تصميم المطبخ 2021: حلول التصميم الداخلي العصرية