15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Sovrumsinredning: din exklusiva interiör

Sovrummet är ett privat utrymme där gäster inte tas. Men det betyder inte att billiga reparationer kan utföras i detta rum, och inredningen i sovrummet är inte alls nödvändig. Tvärtom bör allt det bästa koncentreras här, särskilt när det är makarnas gemensamma område. Framstående designers har utvecklat många intressanta förslag för att dekorera ett sovrum med egna händer. Det är viktigt att välja en stil och något slags koncept, då valet av finish och tillbehör kommer att underordnas en frestande idé..

alternativ för ljus inredning av sovrummet

En sådan panel kommer att bli huvudhöjdpunkten i sovrumsinteriören.

tanken på en ovanlig dekoration av sovrumsinredningen

Sovrumsdesign är gjord i mörka färger

tanken på att vackert inreda designen av ett sovrum

Målningar på väggen kompletterar perfekt inredningen i rummet

Vilket sovrumsdekorationsalternativ att välja?

Sovrummets ansiktslösa enhetliga dekoration är ett minne blott, ingen är intresserad av att helt enkelt klistra tillbaka tapeten när det finns möjlighet att göra något speciellt. Om du drömmer lite är det lätt att förverkliga dina vildaste drömmar i ditt personliga utrymme..

Tänk på vad du föredrar:

 • bohemisk boho-stil needlewoman workshop med lyxig säng;
 • ett lugnt mysigt hörn i stil med franska Provence;
 • lyxiga lägenheter med vita möbler;
 • palatsinteriör med en svit på graciösa förgyllda ben;
 • ett storstadsloft med ett urbana panorama och en “transformator” -säng;
 • ett japanskt geishas rum med en klippträdgård bakom en bamburidå;
 • kamrarna för den orientaliska dansaren eller sultanens konkubin;
 • högteknologiskt kreativt laboratorium;
 • glamoröst sekulärt lejoninna sovrum;
 • futuristiska miljöer från framtiden.

Hur dekorerar jag ett sovrum om varje sovrumsdekorationsalternativ är bra på sitt eget sätt? Du behöver bara lita på din smak och känsla av proportioner. Skynda inte från en extrem till en annan. “Dekor” är relaterat till ordet “dekoration”, de är gjorda av billiga material. Men i en teater- eller biosal ser det ut som en rymdskeppshytt eller riktiga kungliga kammare. Hur och hur man dekorerar sovrummet med egna händer beror på valet av stil.

alternativ för elegant inredning av sovrumsstilen

Ytterligare belysning kan installeras i taket

tanken på den ursprungliga dekorationen av sovrummets inredning

Sovrumsdesign är gjord i Provence -stil

Guldregel: Alla tillbehör och tillbehör bör betona valet av en igenkännlig stil. Du bör inte missa “lite av allt” – som regel är det stora men omotiverade kostnader för frodig inredning i sovrummet. En eklektisk inredning lyckas sällan, särskilt när det inte finns någon erfarenhet. En design som har lite inredning, men allt är mästerligt och smakfullt, kommer att göra ditt sovrum unikt och elegant.

Alla komponenter fungerar på det övergripande designkonceptet:

 • dekorera väggar och tak i sovrummet, avsluta golvet;
 • snickerimaterial (fönster, dörrar, annat trä i dekoration);
 • valet av möbler (ett sätt att uppdatera det);
 • textilier (sängkläder, överkast, gardiner, tyll, matta);
 • tillbehör och dekorelement.

Om finishen är gjord med neutrala material är det lättare att variera stilen. Du kan delvis ändra utseendet på rummet för den nya säsongen och den kommande semestern, eller till och med bara för stämningen. En radikal stilistisk omvandling görs under renoveringar (större eller kosmetiska), men det kostar mycket mer än den ursprungliga gör-det-själv sovrumsinredningen.

alternativ för ovanlig dekoration av sovrumsdesignen

Tapeter med blommor kommer att se bra ut i sovrummet

tanken på snygg inredning av sovrumsinredningen

Sovrumsdesign är gjord i ljusa färger

variant av den ursprungliga dekorationen av sovrumsstilen

Lamporna ovanför sängen kommer perfekt att komplettera inredningen i sovrummet.

Vi dekorerar väggar och tak

Ett snyggt sovrum är otänkbart utan moderna designlösningar, inklusive högteknologiska finish. Takinredningen i sovrummet är svår att göra med egna händer, men vissa element är ganska tillgängliga:

 • effekten av natthimlen med målade stjärnor, med glödande färg;
 • originalbelysning från en perforerad plafond (öppet mönster på ett slätt tak);
 • målade glasinsatser med bakgrundsbelysning inifrån ger illusionen av takfönster;
 • efterbehandling med ovanliga material eller lägga till nya inneslutningar till traditionella blandningar;
 • sovrumszon med färgavgränsning längs taket;
 • upphängda strukturer, dekorativa balkar och moderna lampor, monterade på en stav vid det övre planet;
 • handgjord modellering från gipsbaserad gips – utförandet av alla idéer.

På väggarna är förkroppsligandet av idéer ännu bättre. På 4 vertikala plan finns det mer yta, bredare möjligheter, det är lättare att rita och fixa inredningsfragment i huvudet av sovrummet eller vid fönstret. När de vill göra något snabbt och billigt för semestern använder de vinylklistermärken eller en volymetrisk pappersapplikation för väggar eller en hängande inskrift från stora bokstäver.

tanken på att dekorera sovrummet på ett ljust sätt

Du kan sätta en stor spegel i rummet

alternativ för vacker dekoration av sovrumsdesignen

Ovanför sängen kan du fästa en panel med mönster och belysning

Det enklaste sättet är att sätta intressanta bilder i ramar och placera dem på den lämpligaste platsen. Målningar, utskrifter av optiska illusioner, foton från en bra vinkel, författarens erfarenhet av konst kommer att göra. Väggmålning används ofta som inredning för ett sovrum. Det verkar som att det är svårt, men det finns enkla och vackra skisser som du vill överväga länge. De är lätta att överföra till en fri vägg – i sängens huvud eller mittemot sängen..

Tips: Om du inte har konstnärliga färdigheter, använd en stencil eller överför konturerna till cellerna och öka ritningen. Ett bra exempel på detta är en sovrum-lämplig “Gaze” -ritning vid sänggaveln, överförd i skala..

Stencils kan återanvändas – blommor, löv, frukt, fåglar, fjärilar. Applicera på väggen, måla över springan med en rulle eller en bred pensel. Konturerna skisseras med en tunn pensel eller markör, bakgrunden skapas med sprayfärg.

tanken på den ursprungliga dekorationen av sovrumsinredningen

Sovrummets design är gjord i vitt

alternativ för elegant inredning av sovrumsinredningen

Sovrumsdesign i mörk färg

tanken på en ovanlig dekoration av sovrumsstilen

Sängbelysning gör att det känns som att det hänger i luften

Det enklaste sättet är att använda fototapeter i sovrummet för dekoration. Det valda landskapet kommer att glädja ögat året om. Den enda nackdelen är att säsongsprincipen kränks. Sommaren i bilden kan inte ändras till en annan säsong utan att besluta om att limma om tapeten. Men du kan välja en stadsbild – New York, London eller Paris på väggen kommer inte att skämma ut dem som beundrar deras arkitektur i alla väder.

När planerna inte inkluderar frekventa förändringar i sovrums inredning, föredrar de en grundlig finish med dyrt texturerat gips, fresker eller en ritning på flexibel sten. Sådant arbete anförtros specialister, men det är bättre att förbereda väggen och välja bilden själv. Ovanlig väggmålning eller originalförfattarens inredning på sovrumsväggen kan se väldigt extravagant ut. Du kan variera pigmentet som läggs till flytande tapeter och dekorativt gips för att skapa något original.

alternativ för ljus inredning av sovrummet

Färgkombinationen i sovrummet ser väldigt vacker ut

alternativ för ovanlig dekoration av sovrummet

Ovanför sängen kan du hänga en stor bild och göra en bakgrundsbelysning

Hur man dekorerar sovrumsmöbler?

Att inreda ett sovrum med egna händer innebär uppdatering av möbler om det köptes för länge sedan.

 1. Det är inte nödvändigt att byta skåpmöbler, vilket passar funktionaliteten. Det räcker med att ändra fasaden, vilket kommer att betona stilen. Skjutspeglar är ett universellt alternativ, faner eller naturligt trä med ädel konsistens är en klassiker. Mönstret på frostat eller sandblästrat glas kan matchas med vilken etnisk stil som helst. Målat glas – under gotiken eller jugendstil.
 2. Konstgjord åldring av möbelfasader är en populär gör-det-själv-sovrumstrender. Det kan göras med vilken som helst tillgänglig teknik – täckning med patina eller lack med sprickor, vilket gör en exklusiv decoupage med äggskal och servetter. Sådana möbler är mycket efterfrågade i provensalska och vintage sovrum, i retro- eller lantlig stil..
 3. Att måla om i en vanlig färg, byta ut gamla ben och gjuta kommer att hjälpa till att kombinera flera möbler till ett enda sovrum. Ju mer eleganta dessa tillägg, desto lyxigare blir dina “nya” vita möbler för att matcha sovrumsinredningen i stil med shabby chic, grunge, chateau eller romantik..
 4. När du vill uppdatera utseendet på en säng som passar dig med ett bekvämt sovplan kan du bara byta sänggavel eller hela basen. Ett sovrum för japansk minimalism innebär inte en säng – en ganska låg träpall med en bekväm madrass och en lyxig säng. Jag gillar de engelska klassikerna – det rekommenderas att stoppa det höga sänggaveln med ekoläder i form av ett bussdyk.
 5. Ett högteknologiskt sovrum förutsätter glashyllor och hörn på kromankare – för att matcha sängen på metallben.
 6. Öst är en “känslig sak”, men här behöver du inte så mycket en speciell säng som många stiliserade kuddar med lyxigt broderi och annan inredning.
 7. Vissa stilar föreslår en baldakin över sängen, vilket kommer att skapa en speciell atmosfär. En bra idé för dem som inte har bestämt hur man ska dekorera sovrummet med tyg. Vackra material är också lämpliga för skärmar och skiljeväggar, gardiner i flera lager eller annan fönsterinredning i sovrummet. Klädda möbler med ny klädsel är också lämpligt om någon föredrar en bäddsoffa.

tanken på den ursprungliga dekorationen av sovrumsdesignen

Sovrumsdesign med stora panoramafönster

alternativ för vacker dekoration av sovrumsinteriören

Du kan lägga blommor nära sängen

tanken på snygg inredning av sovrummet

Blommor i rummet kommer att göra interiören mer livlig.

Viktiga regler för inredning av ett sovrum

Sovrummet är ett speciellt rum, och det är mycket oönskat att andra rum kombineras i det. I avsaknad av ledigt utrymme överförs bokföringskontoret, klädmästarens verkstad, där kläder är som inredning i sovrummet, hit. Det kan finnas ett datorbord, en akvarieinkubator, ett omklädningsrum och ett bibliotek. Tja, om inte allt på en gång, och många mammor har också en barnsäng bredvid sig.

Det finns 2 lösningar:

 1. Ladda ur funktionen i sovrummet och betona med inredningen att detta är en plats att koppla av.
 2. Tänk om rummet så mycket som möjligt när det gäller zonindelning.

Maximal avslappning och vila är huvudidén om inredningen i sovrummet, oavsett vilken stil det är inrett..

alternativ för vackert inredning av sovrummet

Du kan hänga bilder på väggen

tanken på en ljus dekoration av sovrumsdesignen

Ett ljust rum ger bara positiva känslor

En plats att sova är grunden för ett sovrum, oavsett vad ägarna sover på. Allt ska “kretsa” kring henne. Det är mycket bekvämt när de mest nödvändiga sakerna är på armlängds avstånd, och den sekundära väggdekorationen i sovrummet, gjord för hand, är bekväm att se från motsatt sida.

Du bör inte överbelasta medvetandet med ljusa element, i det här rummet ska det inte finnas något som kan väcka fantasin, förutom bilder av erotiskt innehåll eller andra “tips”. Prioriteten är din favoritfärg, men lugna nyanser, även om den är röd eller lila. En viktig roll ges till textilier och inredning, som visuellt utökar måtten på ett litet sovrum. Om rummet är mycket stort är det viktigt att avgränsa utrymmet korrekt så att det inte ser tomt och ogästvänligt ut..

variant av den ursprungliga dekorationen av sovrummets inre

Du kan göra en bakgrundsbelyst panel i rummet

tanken på snygg inredning av sovrummet

Kombinationen av svarta och vita färger i det inre av sovrummet

ett alternativ för en ovanlig dekoration av sovrumsstilen

Du kan lägga färgglada kuddar på sängen

De viktigaste typerna av att dekorera ett modernt sovrum

TABELL

1.

Väggdekor med imitation av en grov yta

Tegelverk, gips “som betong”, vänd som sten och foder

2.

Naturligt trä och imitation av textur

Eco-faner, laminerad spånskiva och fiberboard, plywood, möbelskiva, etc..

3.

Måla väggarna

Interiör emaljer (endast för interiörer)

4.

Tapeter (alla typer)

Flytande tapeter, glasfiber, vinyl, fototapeter, glödande tapeter

5.

Klädsel och tygklädsel

Väggklädsel med vagnstopp, dekorativa paneler, skärmar, gardiner

6.

väggmålning

Fresker, collage, applikationer, stencilritningar

7.

Dekorativt gips

“Venetiansk”, “barkbagge”, texturerad, “fleece”

alternativ för att ljust dekorera sovrummets design

3D -panel nära sängen kommer perfekt att komplettera inredningen i sovrummet

idén om vacker inredning av sovrumsdesign

Du kan hänga bilder på väggen i sovrummet

Uppenbarligen är det ingen brist på hur man dekorerar väggen i sovrummet eller gör originalinredning med egna händer. Allt beror på omvandlingens skala och den föredragna dekorationsmetoden. Fler intressanta designidéer – i vårt fotogalleri.

Video: Sovrumsinredning

50 foton av sovrumsinredning:

alternativ för vackert dekorera designen av sovrumsfotot tanken på en ovanlig dekoration av sovrummets inre tanken på den ursprungliga dekorationen av sovrumsbildens stil alternativ för att ljust dekorera inredningen i sovrumsfotot alternativ för snygg dekoration av sovrumsdesignfotot tanken på snygg dekorera sovrum design bild alternativ för ovanlig dekoration av stilen på sovrumsfotot tanken på att vackert dekorera inredningen i sovrumsbilden alternativ för att ljust dekorera designen av sovrumsfotot alternativ för snygg dekoration av sovrumsinredning tanken på att ljus dekorera stilen på sovrumsfotot tanken på den ursprungliga dekorationen av sovrumsdesignbilden alternativ för den ursprungliga dekorationen av sovrumsfotoets design alternativ för vackert dekorera inredningen i sovrumsbilden tanken på att snygga inreda stilen på sovrumsfotot alternativ för ljust dekorera designen av sovrumsbilden tanken på en ovanlig dekoration av sovrumsinredningens inredning alternativ för ovanlig dekoration av sovrumsbildens stil tanken på ett ljust dekorativt sovrumsfoto tanken på den ursprungliga dekorationen av sovrumsinredningsbilden alternativ för snygg dekoration av sovrumsbildens stil tanken på att ljus dekorera inredningen i sovrumsfotot idén om snygg dekorera sovrumsdesignfoto alternativ för ovanlig dekoration av sovrumsdesignbilden tanken på den ursprungliga dekorationen av fotot i sovrumsstil tanken på den ursprungliga dekorationen av sovrumsdesignfotot tanken på en ovanlig dekoration av det inre av ett sovrumsfoto alternativ för vackert dekorera inredningen i sovrumsbilden alternativ för att ljust dekorera stilen på sovrumsbilden tanken på en ovanlig dekoration av utformningen av ett sovrumsfoto tanken på en vacker sovrumsbildbild i dekorationsstil tanken på den ursprungliga dekorationen av sovrumsinredningens inredning alternativ för snygg dekoration av sovrums interiörfoto alternativ för snygg dekoration av sovrumsbildens stil tanken på att ljus dekorera designen av ett sovrumsfoto tanken på en ovanlig dekoration av stilen på ett sovrumsfoto alternativ för vacker dekoration av sovrumsdesignbilden variant av den ursprungliga dekorationen av sovrummets inredning tanken på en ljus dekorationsstil sovrumsbild tanken på en ovanlig dekoration av insidan av en sovrumsbild alternativ för ovanlig dekoration av stilen på sovrumsfotot tanken på den ursprungliga dekorationen av sovrumsbildens design alternativ för snygg dekoration av sovrumsinredning alternativ för vackert inredning av sovrumsbildens stil tanken på att dekorera interiören i ett sovrums foto ljust variant av den ursprungliga dekorationen av sovrumsdesignbilden tanken på att vackert inreda stilen i en sovrumsbild version av den ursprungliga inredningen av sovrumsbilden tanken på att ljus dekorera stilen på sovrumsbilden alternativ för vacker dekoration av sovrummet design foto

Previous Post
Interiör i ett trähus av stockar
Next Post
Moderne design og dekoration af gardiner
Immediate Momentum