15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Interiör i ett trähus av stockar

Träarkitektur har en lång tradition. I många kulturer har en betydande del av byggnaden genom århundradena tillverkats av detta naturmaterial..

Trätrappa i vardagsrummet i ett timmerhus

I timmerhus finns det något traditionellt folkligt, en koppling av tider, och de är bara vackra och mysiga

Nu har trädet igen blivit aktuellt, både inom konstruktion och inom området för att skapa interiörer. Moderna designers och arkitekter föredrar det alltmer, designar och bygger med hjälp av trä, rundade stockar, träpaneler. Och allt tack vare de många fördelarna med detta material..

Fördelarna med trähus

De viktigaste fördelarna med timmerhus:

 1. Bra mikroklimat inuti. Det vill säga indikatorerna för luftfuktighet och temperatur i en sådan struktur är mycket bekväma för en person. Trä luktar också gott. På grund av detta är det trevligt att vara i ett trähus.
 2. Minimalt behov av ytterligare efterbehandling. Träväggar kräver inte beklädnad. Deras texturerade yta är tillräckligt bra i sig. Det ser attraktivt ut, förblir nästan alltid varmt och behagligt vid beröring. Naturligtvis krävs fortfarande minimal bearbetning. Men den här typen av arbete tar mycket mindre tid, ansträngning och pengar än alternativa alternativ..
 3. Omfattande estetisk potential. Avrundade stockar fungerar bra som en del av en mängd olika stilar. Från etniska, traditionella till minimalistiska moderna trender. Loggar ger byggnadens väggar en viss rytm, grafik; är en bra grund för många intressanta interiörer och fasadlösningar.

Interiör i ett barnrum i ett timmerhus

Interiören i ett timmerhus är inte alltid en hydda, mycket moderna alternativ är fullt möjliga

Bekväma mjuka soffor i stora hallen i ett privat hus

Interiören i ett timmerhus tillåter många alternativ. Det är inte alls nödvändigt att vara begränsad till en stil, olika interiörlösningar kan implementeras i olika rum

Med ett ord har träarkitektur ett antal allvarliga fördelar som förutbestämmer dess höga status och kvalitet. Interiören i sådana hus kännetecknas dock av sin egen specifika karaktär. När du skapar dem är det värt att överväga ett antal viktiga punkter..

Designtips för inredning av timmerhus

Det finns några saker att se upp för:

 • valet av rummets stil;
 • val av material för golv och tak;
 • val av lämpliga möbler;
 • användning av färg i det inre av ett timmerhus;
 • urval av dekorativa element;
 • funktioner i väggdekoration.

Dessutom avgör det första objektet på denna lista till stor del de efterföljande. Det beror ju på den allmänna stilen vilken beklädnad, nyanser och inredning som ska användas.

Beige hörnsoffa i vardagsrummet med stockväggar

De mest lönsamma alternativen för inredning av ett hus av stockar är baserade på kontrasterande kombinationer.

Lädermöbler i vardagsrummet med stora fönster

Du kan kombinera mörka möbler med naturlig träfärg

Vitt kök i köket i ett timmerhus

Eller kombinera vita headset med mörkare väggar

Inredningsstilar i ett hus av rundade stockar

Tabellen visar de vanligaste stilarna för trähusdesign. Specificiteten för var och en av riktningarna bestämmer resten: typen av golv- och takfinish, val av möbler, tillbehör, färglösningar.

Stil Land Modern Rysk stil Skandinavisk stil Ekostil
Beskrivning Efterlikning av livet på landsbygden med moderna medel, utformade för att uppnå maximal komfort. Denna riktning är ett sökande efter konstformer i naturvärlden, med deras efterföljande nytänkande. En stil som försöker tillfredsställa nostalgi för den ryska nationella smaken. Lätt, lakonisk och bekväm stil som syftar till att skapa maximal komfort med minimala medel. Arkitektonisk och konstnärlig rörelse som syftar till att skapa en säker miljö så nära naturlighet som möjligt.
Material som används Endast trä eller faner som imiterar det används för dekoration. Designen av ett jugendhus i jugendstil innebär användning av olika träslag för beklädnad eller imitation. Stockväggar kan spädas med keramiska plattor, gips, tegelinsatser. Golvet och taket är också bäst kaklat under ett träd.. Trä och glas är alltid de viktigaste, men de kan kompletteras med gips, färg, neutral tapet utan stort tryck, kakel och så vidare.. Fungerar uteslutande med naturliga eller imiterande naturliga beklädnadstyper. Mest av allt älskar han trä, keramik, färg i neutrala nyanser..
möbel Gamla eller artificiellt åldrade saker används ofta. Företräde bör ges till trä i kombination med textilier.. Inredningen är gjord av ljusa, konstnärliga föremål som är en kombination av trä, metall och glas. Tillvägagångssättet för val av miljö utförs enligt samma principer som i lantlig stil. Multifunktionella moderna möbler passar bra. Huvudkrav: strömlinjeformad form och inga skarpa hörn. Mest använda möbler av trä i kombination med naturliga klädsel av bomull eller ull.
Färg Paletten för denna designtrend består huvudsakligen av ljusa varma nyanser kombinerade med små mönster och nationella motiv.. Tyngdpunkten ligger på kontrasten mellan mörkt och ljust. Alla lugna varma färger kan vara ytterligare.. Rött, gult, orange kan användas som ytterligare. Men basen ska förbli trä, mörk eller blekt. Främst ljusa nyanser används utan skarpa kontraster. I detta fall bör trädet lättas upp.. Preferens ges till lugna naturliga toner, oftare ljusa. Men ljusa accenter är också acceptabla..
Dekor Det är tillåtet att använda en mängd olika smycken, företräde ges till handgjorda produkter, lapptäcke, keramik. Föremål av glas och metall med strömlinjeformade släta konturer måste ingå i kompositionen.. Denna stil kräver användning av ett stort antal dekorativa element: dukar, servetter, mattor, broderier, tallrikar etc.. Det ska inte finnas många dekorativa element. Wickerwork, lera produkter är välkomna; färska blommor och växtmotiv. Vegetativa teman, blommiga ornament, tryck används ofta. Ibland ingår levande greener i utformningen av rummet..

Sovrum inredning i ett trähus

Ljust sovrum i lantlig stil

Modernt kök i ett timmerhus

Bekvämt timmer kök med en tydlig antydan till skandinavisk stil

Det ska inte finnas många dekorativa element. Wickerwork, lera produkter är välkomna; färska blommor och växtmotiv.

Vegetativa teman, blommiga ornament, tryck används ofta. Ibland ingår levande greener i utformningen av rummet..

En lampa med en stor blank skugga i vardagsrummet i ett timmerhus

En lyckad kombination av modernitet och klassiker

Rustikt vardagsrum inredning

Vardagsrum i ett timmerhus i Provence -stil

Interiören i timmerhuset tillåter också experiment med andra stilar. Du kan till och med kombinera de karaktäristiska dragen i olika konstnärliga riktningar – detta kallas eklekticism. Detta tillvägagångssätt är dock mycket mer komplicerat, det kräver en mycket subtil förståelse av ett timmerhuss estetik..

Sätt att bearbeta stockväggar

Oavsett vilken stil du väljer kommer en specialbehandling av stockens yta fortfarande att bli en del av husets design, så att de behåller sin attraktivitet under en längre tid och ser mer uttrycksfulla ut..

Trappa i lobbyn på ett timmerhus

Den transparenta finishen behåller träets naturliga färg

Det finns bara några grundläggande alternativ för hur man gör detta:

 1. Behandla med en transparent färg- och lackkomposition. Detta bevarar stockens naturliga trästruktur, vilket gör deras yta mer motståndskraftig mot negativ påverkan och hållbar. Beroende på vilken lack du väljer kan du som ett resultat få en blank glans, en annan nyans av trä eller en annan nyanserad förändring av väggarnas utseende..
 2. Omslag med matt färg. Även om denna teknik maskerar stockens struktur, tillåter den färg att introduceras i husets inre. Detta visar sig ibland vara en mycket bra lösning. Varma ljusa nyanser används oftast..

Design av ett ljust vardagsrum i ett timmerhus

Höjdpunkten i denna interiör är kontrasten mellan bruna möbler med ljus stockar behandlade med en blekmedel.

Dessa enkla tekniker gör att du kan uppnå ett mycket uttrycksfullt och effektivt resultat..

Interaktion mellan denna typ av hus med apparater och elektronik

Trots att dessa byggnader tillhör arkitekturen av den traditionella typen lyckades de perfekt integreras i den moderna verkligheten. Ett kraftfullt högtalarsystem, ett hemmabiosystem och en luftkonditionering passar perfekt in i timmerhuset..

TV -stativ i timmerhuset i timmerhuset

Interiör i ett modernt vardagsrum i ett timmerhus

Funktioner i utformningen av en plantskola i ett timmerhus

Ett separat ämne är sökandet efter barnkammarens inredning. Oavsett vilken återhållsam och elegant stil som föredras, bör rummet för barnen vitaliseras. Det borde finnas fler:

 • ljusa tillbehör;
 • stoppade möbler;
 • färg accenter.

Interiör i ett barnrum för en flicka i ett timmerhus

Barnens inre måste utformas med hänsyn till barnets ålder, kön och hobby.

Gröna gardiner i barnrummet

Den allmänna bakgrunden ska vara ren och ljus, ljusa färg accenter är lämpliga

Gröna accenter i barnrummet

Tonårspojkar älskar knäppa interiörer, även lite fräcka

Barnrum med bäddsoffa och arbetsområde

Ett tystare alternativ för en tjej i skolåldern

Timmerhusinredning: sovrumsdesign

Sovrummet, å andra sidan, ska vara en ö av lugn. Ljusa färger är inte lämpliga i detta fall. Men harmoniskt byggda kontraster, varma ljusa textilier, naturliga ytor som är behagliga vid beröring passar perfekt.

Vit sovrumsinredning med mörklila gardiner

I timmerhus är sovrummet ofta arrangerat på vinden, där stämningen är tystare och fredligare.

möbler i klassisk stil i sovrummet i ett timmerhus

Om du gillar att vakna med soluppgången är det bättre att placera sovrummet med fönster i öster.

Mörka gardiner i det inre av timmerhuset sovrum

För dem som gillar att sova längre, är ett sovrum på norra eller västra sidan av huset lämpligt.

Funktioner i designlösningen för matsalen och vardagsrummet

Interiören i de främre rummen kan återupplivas genom att kombinera trä med glas, glasmålningar, gröna utrymmen, stora lampor och ovanliga möbler. Här kan du tillåta dig själv att experimentera. Heminredning kommer bara att gynnas om du lägger till ett par icke-standardiserade lösningar i matsalen och vardagsrummet..

Rymligt vardagsrum med dörr till öppen terrass

Det är mycket bekvämt när det från vardagsrummet finns en utgång till terrassen eller trädgården

Modern öppen spis i det inre av vardagsrummet i ett timmerhus

Sittgruppen ligger nära eldstaden

Timmerhusinredning med maskulin karaktär

Det finns en uppfattning att det inre i ett timmerhus alltid visar sig vara mjukt och feminint. Men det är inte alltid så. Naturliga texturer och strikt grafik i konstruktionen av partitioner kan bli grunden för brutala, till och med oförskämda lösningar.

Timmerhusinteriör med grov finish

Det enklaste sättet att skapa en icke-trivial inredning är att betona de naturliga defekterna i trä.

Färgglad matta i vardagsrummet med öppen spis

Du kan rita strukturen med vattenbaserade färgkompositioner

Om du vill göra timmerhuset mer “maskulint”, lägg till dess interiör:

 • Mörka toner. Detta kommer visuellt att tynga ner utrymmet, vilket gör det mer uttrycksfullt. Naturligtvis är det viktigt här att observera måttet och inte överdriva det, så att rummet inte blir för dystert..
 • Massiva möbler. Eleganta stolar med rygg i smidesjärn kan vara en gåva för inredningen. Men om du vill göra huset mer strikt och seriöst är det bättre att föredra raka linjer och en massiv silhuett..
 • “Herrsmycken. Det vill säga vapen, gevir, attribut för ett marin- eller militärt tema. Detta kommer att vitalisera interiören och lägga till individualitet..

Chalet stil vardagsrum interiör

Avsiktlig oaktsamhet kräver subtil beräkning och färgmatchning. Varje trä kräver sin egen ton och appliceringsmetod

Gör ditt hem speciellt: mysigt, bekvämt och annorlunda än resten!

Video: hur man skapar en “drömstuga” med egna händer

Foton av framgångsrika interiörer i timmerhus

Interiör i ett sovrum med lågt i tak i ett timmerhus Bruna dörrar på en bakgrund av vita stockar Möbler från hampa i en rysk hydda Vardagsrum i ett privat hus i klassisk stil Badkar i trä i ett timmerhus Keramiska plattor på golvet framför spisen Kontrasterande kombination av möbler i ett rum med stockväggar Marschande trappor i ett trähus Interiör i ett trähus med en trappa Dekorera ett badrum i ett timmerhus Hörnkök med matplats Kökssats i klassisk stil Mörkt tak i lobbyn på ett lanthus Interiör i ett stort vardagsrum i ett timmerhus natursten på vardagsrumsgolvet Färska blommor på soffbordet Timmerhus inredning Levande växter i inredningen av ett hus från en stock Sovrum interiör med öppen spis i ett privat hus Kök-vardagsrumsdesign i ett timmerhus Eldstad dekoration med natursten Fönsterdekoration på vinden i ett timmerhus Träbjälkar på vitt tak Välvd dörröppning i ett timmerhus Ljust vardagsrum med två soffor Brokig matta på trägolvet Nyanser av blått i det inre av ett trähus Trädörrar med glas i en stockvägg Tapeter på taket i ett trähus Vitt sängkläder på sängen i sovrummet Design av en vacker plantskola för en liten flicka Gardiner i det inre av ett timmerhus Att göra en sittgrupp framför en öppen spis i vardagsrummet Arrangemang av ett badrum i ett modernt timmerhus Vardagsrumsdesign med stora fönster i ett trähus Soffgrupp i vardagsrummets inre Matsal interiör i ett trähus Organisation av en plats för spel i ett privat hus Design av ett vitt sovrum på vinden i ett privat hus Eldstad från en saga i lobbyn i ett privat hus Golv av porslin av stengods i ett trähus Design av ett rum för två barn på vinden i ett privat hus Hörnsoffa med randiga kuddar Foder i dekorationen av taket i ett trähus Dubbelsäng på en smidesjärnram Huvudgavel i trä för makar Ett brokigt överkast av trasor av mångfärgat tyg Randiga kuddar på sängen i sovrummet i ett lanthus Gammal träsäng i rysk stil Gröna gardiner i ett grått vardagsrum

Previous Post
Rött kök i inredningen
Next Post
أنواع زخرفة الجدران فوق الأريكة