15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Rött kök i inredningen

Ett levande rött kök är ett sätt att skapa en minnesvärd miljö. Dessa nyanser är en djärv modern trend som är utformad för att bryta stereotyperna om att en lägenhet endast ska inredas i lugna färger..

Ett levande rött kök är ett sätt att skapa en minnesvärd miljö.

Ett levande rött kök är ett sätt att skapa en oförglömlig miljö..

Vilka röda nyanser används i det inre av köket

Det finns ett stort antal rödaktiga nyanser, dessa är:

 • pärla rubin;
 • scharlakansrött;
 • orange röd;
 • rött och vinrött;
 • djupröd;
 • alizarin röd;
 • vinrött;
 • vin, röd;
 • karmin;
 • amarantrosa;
 • korallröd;
 • rödlila;
 • tegelröd;
 • självlysande röd;
 • rödbrun.

Tips: det är inte lämpligt att dekorera köksrummet helt i ett färgschema – det är bättre att lägga till olika ljus accenter av en eller två toner.

Röd inuti – fördelar, nackdelar

Ett kök i röda toner har många positiva aspekter:

 • detta är en av de mest fashionabla trenderna, en mycket snygg lösning;
 • färg stimulerar aptiten, ägnar sig åt fysisk aktivitet;
 • designen är optimal för personer med lågt blodtryck, allmän ton;
 • variationen av sådana nyanser gör att alla kan välja det mest acceptabla;
 • färgen är märkfri och tråkig.

Men det finns också ett antal nackdelar:

 • detta alternativ är inte lämpligt för alla på grund av överdriven ljusstyrka;
 • designers anser att färgschemat är aggressivt, det tröttnar på många människor;
 • många föremål verkar mycket större, tyngre;
 • med långvarig exponering är färgschemat tröttsamt, därför väljs det av dem som inte är vana vid att laga mycket.

Tips: man tror att mättade färger visuellt gör rummet mindre, därför är det i ett trångt kök bättre att använda ljusa nyanser av rött.

Kök i röda toner – accenter

Ett nästan helt rött kök i en modern inredning har vanligtvis många accent “fläckar”. Headsetet, kylskåpet, disken, etc. är skarlakan. Huvuddragen i ett sådant rum är överdriven ljusstyrka, vilket starkt påverkar en person.

Ett nästan helt rött kök i en modern inredning har vanligtvis många accent

Ett nästan helt rött kök i en modern inredning har vanligtvis många accent “fläckar”.

Väggar

Väggarna i arbetsområdet är täckta med keramiska plattor, resten av utrymmet är täckt med tapeter. Ledigt utrymme kan dekoreras med fototapeter med bilder av storformatblommor (rosor, vallmo, gerberor), blodröda solnedgångar, tegel, höstskog, vin i glas, folkprydnader, bär och frukter.

Väggarna i arbetsområdet är täckta med keramiska plattor, resten av utrymmet är täckt med tapeter.

Väggarna i arbetsområdet klistras över med keramiska plattor, resten av utrymmet – med tapeter.

Med en viss skicklighet kan väggarna målas med en mönstrad rulle eller dekoreras med venetiansk gips. För att få en skimrande bakgrund, använd en flytande tapet med glitter. Separata fragment av väggarna är dekorerade med natursten eller konststen.

Separata väggfragment är dekorerade med natursten eller konststen.

Separata fragment av väggarna är dekorerade med natursten eller konststen.

Golv

Det enklaste och mest pålitliga sättet att lägga golv på är porslin av stengods eller keramiska plattor. Det är nödvändigt att använda golvet ett, eftersom det är starkare och nästan halkfritt. Oftast används två kontrasterande färger som lägger ut golvet med ett “rutmönster” -mönster. I trånga kök sker installationen diagonalt. Det senare alternativet är lämpligt för både vanliga och brokiga plattor..

Golven är det enklaste och mest pålitliga sättet att lägga ut porslin av stengods eller keramiska plattor.

Golven är det enklaste och mest pålitliga sättet att lägga ut porslin av stengods eller keramiska plattor.

Användning av naturligt trä i form av brädor, blockparkett är tillåtet, men bara efter flerlagers lackering, som måste periodiskt förnyas. Vattentätt laminat är också lämpligt, högkvalitativt tätt linoleum är acceptabelt.

Oftast används två kontrasterande färger som lägger ut golvet med ett

Oftast används två kontrasterande färger som lägger ut golvet med en “schackbräda”.

Tak

Det mest praktiska, moderna materialet för tak är stretchfilmer. De låter dig göra en perfekt platt, blank eller matt flernivådesign med ljus röd färg. Ett annat alternativ är gips. Reparation med den görs så snabbt som möjligt och ytan målas enkelt för hand..

Det mest praktiska, moderna materialet för tak är stretchfilmer.

Det mest praktiska, moderna materialet för tak är stretchfilmer.

För loft, brutala, konstnärliga rum är det tillåtet att täcka taket med gips eller helt enkelt måla det. Strukturer av trä, plastlameller används inte mindre ofta. Interiörer av klassicism, barock, antikviteter, innebär användning av gips, plast stuckaturer, takrosetter, hörn etc. Element är gjorda både rent vitt och mörkrött.

Interiörer av klassicism, barock, antikviteter innebär användning av gips, plast stuckaturer, takrosetter, hörn, etc.

Interiörer av klassicism, barock, antikviteter innebär användning av gips, plast stuckaturer, takrosetter, hörn, etc..

Förkläde och bordsskiva

Det röda färgschemat lockar uppmärksamhet, därför accentueras det oftast – det är oönskat att måla både bordsskivan och förklädet med det, eftersom båda elementen kommer att smälta samman till en plats. Vanligtvis är förklädet tillverkat i samma färg som headsetets fasader, den horisontella ytan är i golvets färg.

Det röda färgschemat lockar uppmärksamhet, därför accentueras det oftast - det är oönskat att måla både bordsskivan och förklädet med det

Det röda färgschemat lockar uppmärksamhet, därför accentueras det oftast – det är oönskat att måla både bordsskivan och förklädet med det

Förklädet är tillverkat av hållbart glas, tegelliknande keramiska plattor, självhäftande filmer med mönster, natursten, plastpaneler. Lämpliga för bänkskivor är marmor och granit, spånskiva och MDF, plast och metall.

Förklädet är tillverkat av hållbart glas, tegelliknande keramiska plattor, självhäftande filmer med mönster, natursten, plastpaneler.

Förklädet är tillverkat av hållbart glas, tegelliknande keramiska plattor, självhäftande filmer med mönster, natursten, plastpaneler.

Fasader

Beroende på inredningen är fasaderna gjorda matt eller blank. De mest lämpliga beslagen är guld eller krom. Minimalistiska interiörer är dekorerade med skåp, lådor, utan handtag – de öppnas automatiskt, med ett lätt handtryck. Klistermärken, handmålade, geometriska ornament, färgade skär används som accenter..

Beroende på inredningen är fasaderna gjorda matt eller blank.

Beroende på inredningen är fasaderna gjorda matt eller blank.

Färgmatchningsprinciper

Ett nyinrett kök i en trendig röd färg är inte ett monokromt rum, utan ett två-tre-färgs rum. En av färgerna väljs som den viktigaste – den står för 60-65% av den totala inredningen, för den extra – 25-30%, resten är små accenter. Vackra övergångar från en ton till en annan är också välkomna..

Ett nyinrett kök i en trendig röd färg är inte ett monokromt rum, utan ett två-tre-färgs rum.

Ett nyinrett kök i en trendig röd färg är inte ett monokromt rum, utan ett två-tre-färgs rum..

Rött och vitt kök

Ett modernt rött och vitt kök som passar perfekt in i ett rum i alla storlekar. Idén är optimal för en retroinredning eller pin-up, med ljusa färger och enkla former av hushållsapparater, gardiner och andra draperier med stora prickar. Vitt, som grundton, mjukar upp aggressionen av ljusrött.

Ett modernt rött och vitt kök som passar perfekt in i ett rum i alla storlekar.

Modernt rött och vitt kök, passar perfekt i alla rumstorlekar.

Svart och röd palett

En sådan design är högtidlig, mystisk, mycket effektiv, men du måste arbeta hårt med belysningen så att rummet inte blir för mörkt. Huvudfärgschemat är rödorange, matt. Han dekorerade väggar, golv, enskilda möbler, zonindelning utförs. Taket är svart, glänsande, liksom headsetets fasader, bakplattan, diskbänken. Designen är lämplig för kinesisk, arabisk, modern stil.

En sådan design är högtidlig, mystisk, mycket effektiv, men du måste arbeta hårt med belysningen så att rummet inte blir för mörkt.

En sådan design är högtidlig, mystisk, mycket effektiv, men du måste arbeta hårt med belysningen så att rummet inte blir för mörkt..

Grå-röd

Kombinationen med grått på fotot ser väldigt harmoniskt, diskret, snyggt ut. Denna inredning är lämplig för både högteknologiska och moderna. Det största pluset med grått är att det har ett dåligt utseende av smuts, damm, vilket förenklar rengöringen mycket. Köksutrustning, handfat, spis, golv, dörrar kommer att målas i denna ton, allt annat kommer att vara korall.

Kombinationen med grått på fotot ser väldigt harmoniskt, diskret, snyggt ut.

Kombinationen med grått på fotot ser väldigt harmoniskt, diskret, snyggt ut.

Rödgrön färg

Denna design ser dynamisk, men aggressiv ut, eftersom färgerna är motsatta. Här är det önskvärt att överge ränder och tryck som “schack”, men “skotska” kontroller på textilier är ganska acceptabla. En lugnare inställning kommer ut med rödrosa och olivolja, matt crimson och gulgrön, ormbunke och tegelröd..

Denna design ser dynamisk men aggressiv ut eftersom färgerna är motsatta.

Denna design ser dynamisk, men aggressiv ut, eftersom färgerna är motsatta..

Rödbrun

En bra idé för en sådan inredning är ett ljusrött glansigt kylskåp. Möblerna kommer att vara gjorda av mörkt trä, golven kommer att vara körsbär. Keramik, blomkrukor av terrakottafärgade krukväxter på fönsterbrädorna kommer framgångsrikt att komplettera designen. För klassisk design, liksom loftstil, är detta det mest lämpliga alternativet..

För klassisk design, liksom loftstil, är detta det mest lämpliga alternativet.

För klassisk design, liksom loftstil, är detta det mest lämpliga alternativet..

Turkosröd kombination

Den turkosröda inredningen är förknippad med havet. “Fartyget” här kommer att vara en skarlagen hörnsoffa, samma “segel” – ovansidan och botten av köksskåpen. Turkos används för att måla golv, tunn tyll på fönster, fat, soffdynor, bänkskivor eller köksförkläde.

Den turkosröda inredningen är förknippad med havet.

Röd och turkos interiör är förknippad med havet.

Beige röd

Beige är ett neutralt färgschema som vanligtvis görs “ledande”. Det ser bäst ut med kalla nyanser, som crimson, rubin. Tak, bänkskivor, övre skåp på headsetet är målade i beige, de har en arbets- eller matplats och ibland även golv.

Beige är ett neutralt färgschema som vanligtvis görs

Beige är ett neutralt färgschema, som vanligtvis görs “ledande”.

Gul-röd inredning

I sådana toner är jugendstilen utformad. Bakgrunden blir gul – det här är trägolv, dörrar, väggar täckta med tapeter i rödaktiga blommor. Det är också lämpligt att välja alla modeller av utrustning i gyllene nyanser. Rödaktig belysning kommer att ge rummet unikhet och komfort.

I sådana toner är jugendstilen utformad.

I sådana färger är den moderna stilen utformad..

Blå röd

Två helt motsatta färger skapar det mest dynamiska utseendet. Det är intressant här att släta lutningar på väggarna och fasaderna på möbler ser ut, separata zoner markeras i olika färger, nivåer på undertaket målas. Själva headsetet är utformat beroende på vilket färgschema som är mer mättat – det rekommenderas att använda mörka färger för nedre piedestaler, golvskåp.

Två helt motsatta färger skapar det mest dynamiska utseendet.

Två helt motsatta färger skapar det mest dynamiska utseendet.

Tidlös trefärg – vit, svart, röd

Den svart-vita-röda uppsättningen i köket ser mest intressant och original ut. Detta är en mycket “stark” kombination, varje färg här ser väldigt intensiv ut. Invecklade mönster av keramiska plattor är acceptabla här; det är inte nödvändigt att måla om vita hushållsapparater. Grundregeln är att ju mindre rummet är, desto fler “ljusfläckar” görs i det..

Den svart-vita-röda uppsättningen i köket ser mest intressant och original ut.

Den svart-vita-röda uppsättningen i köket ser mest intressant ut, original.

Slutsats

Att designa ett litet eller stort kök i rött är alltid en bra idé. Valet av en sådan design är alla hushålls verksamhet, eftersom var och en av dem tillbringar lite tid i köket. Du kan föreställa dig hur rummet kommer att se ut efter renovering, byte av möbler, med hjälp av 3D -konstruktörer som läggs ut på många webbplatser för design.

Att designa ett litet eller stort kök i rött är alltid en bra idé.

Att designa ett litet eller stort kök i rött är alltid en bra idé..

Video: Red Kitchen

50 fotoidéer för köksinredning i röda toner

Previous Post
טפט תמונות בפנים המטבח המודרני: תמונות, רעיונות
Next Post
Интериор на дървена къща от трупи