15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

En enkelsäng med förvaringslådor är det bästa valet för ett litet sovrum

underbed3d-2Enkelsängar är den mest eftertraktade varan på dagens konsumentmarknad. Detta beror på det faktum att den kompakta storleken gör att den kan ta minimal plats och passa perfekt även i ett litet sovrum..

Samtidigt är moderna möbler av högre kvalitet, mer pålitliga, med en längre livslängd. Det är därför som många köpare väljer att köpa enkelsängar i full längd för sina växande barn, utan att övergå tonårsmodeller..

En annan fördel med enkelsängar: moderna tillverkare, som arbetar med att förbättra funktionaliteten, började producera modeller med utdragbara lådor för förvaring av hushållsartiklar, kläder och sängkläder.1920x1440-sovrum-förvaringslösningar-med-enkelsäng-ram-och-lådor-idéer

Genom att välja en modell med utdragbara lådor för sitt sovrum skyddar köparen sitt personliga bostadsutrymme från röror med hushållsartiklar och skapar en ö av harmoni och lugn i sitt eget hem..

En träsäng är det bästa valet för en hälsosam sömn

Först och främst är det nödvändigt att närma sig valet av möbler för sovrummet av skäl för full och bekväm sömn, vilket är nyckeln till gott humör och hälsa. Det är omöjligt att spara på detta för att inte störa arbetet med viktiga organ för mänskligt livsstöd: hjärtat och ryggraden..

Enkelsängar-för-vuxna-med-förvaring-dinLeryBättre att spendera pengar på en bra ortopedisk madrass, utan att bli förförd av olika designtrick och rabatter på vackra men obekväma möbler. Dessutom är nästan alla moderna sängar utrustade med styva lameller, som madrassen läggs på, vilket gör strukturen starkare och mer hållbar..

Möbeltillverkare använder ofta konstgjorda material:

  1. MDF – träfiberskiva, som är perfekt för efterbehandling;
  2. Spånskiva – spånskiva med god hållfasthet.

Trots deras fördelar och en viss naturlig del av kompositionen gör användningen av lim och hartser för deras tillverkning dessa material inte den mest framgångsrika miljön för en sovande person..

Därför är modeller av naturligt trä det överlägset bästa valet för hälsosam sömn. Till försvar för konstgjorda material kan vi bara säga att de ibland ser mycket vackrare ut än trämöbler..Serene_Latino_Faux_Leather_2_Drawer_Bedstead_1

Skönheten i trämodellernas naturliga mönster kan dock bli en universell grund för att skapa en exklusiv interiör där färger, former och texturer passar perfekt in i miljön. Dessutom skapar många moderna designers snygga interiörer som ivrigt används av trämöbler..

Och möbler av åldrat eller lackerat trä, med sniderier eller i stil med minimalism, kommer utan tvekan inte bara att vara en bra plats för en hälsosam sömn, utan kommer också att dekorera sovrummet..

Enkelsängstorlekar och standard

Modellen med en kaj är populär i många länder, men överallt finns det en standard och storlek för den. Till exempel i Kina är standarden för en sådan modell bara bredden på kudden. I europeiska länder är tvärtom storleken på en enkelsäng från 1,2 till 1,5 meter, och ryssarna kallar den “en och en halv”.

I Ryssland har standardmodellen med en kaj oftast en bredd på 80-100 cm och en längd på 2-2,1 m (standard). Men det finns modeller med en annan längd: 1,9 m (tonårstorlek) och för “jättar” – 2,2 m (euro – standard). En bekväm längd bestäms genom att lägga till 30-40 cm till en persons höjd.

Således har standarden och storleken på sängarna ett visst intervall av fluktuationer. Men den viktigaste av parametrarna är ändå sängarnas bredd. Denna storlek är värd att vara mer uppmärksam på när man väljer modell, särskilt för mogna köpare som inte sover bra under trånga förhållanden..

lod-barn-lagring-divanAtt beräkna rätt bredd för en enkelsäng är enkelt. Det är nödvändigt att ligga på ryggen, ansluta händerna och ta armbågarna åt sidorna. Efter att ha mätt avståndet mellan armbågens toppar, lägg till ytterligare 10-15 cm på varje sida. Den resulterande mängden bestämmer den idealiska storleken för en enkelsäng i bredd.

Ett annat sätt att bestämma sängens storlek för en person i bredd är följande: du måste ligga på din sida, dra benen mot magen. Beräkna sedan längden på segmentet från toppen av knäna till nedre delen av ryggen, lägg till ytterligare 15-20 cm till denna siffra. Det totala resultatet visar önskad bredd på en kaj..

Nya kungstorlekarMed en tendens att ofta slänga och vända på natten är det bättre att köpa en bredare en och en halv modell, standarden på dess bredd är från 120 till 150 cm. När du köper en säng bör du också ta hänsyn till dess höjd, storleken på sänggavelpanelen och hur mycket ledigt utrymme i sovrummet som tilldelas den. Till exempel tillåter storleken på den utskjutande basen på catwalksmodellen inte att placera den i ett litet sovrum..

Varianter av sängramdesigner?

När du köper en säng till ditt sovrum bör du noga överväga följande punkter:

  • vilken typ av modellbas;
  • vad huvuddelarna är gjorda av;
  • vilken madrass är utrustad med;
  • är modellen utrustad med förvaringslådor.

Basen för modellen är antingen monolitisk stel eller tillverkad i form av ett flexibelt gitter. Den andra typen är det föredragna alternativet för hälsosam sömn. Ram med flexibla lameller (lameller) av slitstarkt trä, säkerställer den korrekta positionen för den sovande personens ryggrad och luftåtkomst till madrassen.

malmo_white_solo_mainLameller är ofta gjorda av bok. De installeras i olika modeller på olika avstånd och skiljer sig åt i typ av infästning till ramen. Ramen är av två typer: ortopedisk och anatomisk. Om du jämför deras foton blir det tydligt att de skiljer sig åt i bredden och frekvensen för skenornas placering:

  • ortopedisk syn med breda lameller, lämpliga för personer med ryggradsproblem och övervikt;
  • anatomisk syn med smala lameller som är känsliga för belastningen, kompenseras lamellernas lilla bredd av deras stora antal.

Enkelsängmodeller kan ha många sorter och designfunktioner. Det finns standardsängar för en normal inredning, och det finns mycket originella och bekväma modeller. Den mest populära av dem idag är catwalk -modellen..

Podiumsäng: funktioner och fördelar

En snygg pallbädd är en originallösning för att inreda ett sovrum. Denna inredning är ett praktiskt, bekvämt och modernt alternativ som ger sovrummet ett attraktivt utseende. Podiet kan utföra både en rent dekorativ funktion och en praktisk funktion: att fylla utrymmet mellan sängen och golvet med lådor för förvaring av filtar, filtar, kuddar, kläder och andra saker.

barn-enkelsängar-med-förvaringCatwalk -modeller finns i en mängd olika utföranden och storlekar. Många alternativ gör det möjligt att köpa det mest lämpade för att ordna ett litet sovrum, som uppfyller alla köparens behov. För tillverkning av sådana möbler används ädla träslag, metall, läder och textilier av högsta kvalitet..

Det finns podiummodeller med en madrass som går upp. Lyft uppnås enkelt och bekvämt på grund av speciella handtag som är ordentligt fastsatta på ramen. Enkla och dubbla modeller är utrustade med sådana detaljer.

Jett-1000x792Mekanismen som lyfter ramen på catwalken är hållbar och kraftfull. Användningen av en serie flexibla stötdämpare gör det enkelt att lyfta en stor och tung madrass och hålla den på maximal höjd.

På samma sätt sänks madrassen lätt och tyst. De metallstöd som madrassen sänks på är utrustade med en expansionsfog av gummi. Därför är det möjligt att förbereda sängen för sömn, rengöra den tidigt på morgonen, utan obehagligt ljud, klirra och störa hushållsmedlemmar med höga ljud.

Efterfrågan på pallmodellen är förståelig. På bilden i möbelkatalogen och i verkligheten ser sängen verkligen ut som en “kunglig säng”. Detta är det bästa erbjudandet på den moderna inredningsmarknaden. Genom att välja en sådan modell kommer köparen utan tvekan att anteckna lyx, rikedom och chic till atmosfären i sitt hem..

IMG_1679_001__55225.1359149932.1280.1280Modeller med lådor för förvaring av linne Foto av modulmöbler i internetkataloger har det största antalet visningar. Ägare av små lägenheter köper gärna sådana modeller. En enkelsäng eller dubbelsäng med lådor för förvaring av linne, saker och diverse redskap är mycket populär..

Det finns alltid plats i sängutrymmet som möbeltillverkare smart har fyllt med lådor i olika storlekar. Du kan lagra filtar, sängkläder och underkläder i dem, vissa lägger till och med säsongsskor här för att lossa garderoberna i korridoren.

bildLådor kan dras ut antingen direkt på golvet på hjul eller längs med guider. Alternativet med lådor på hjul är bekvämt när du planerar att använda dem separat eller transportera dem till ett annat rum på grund av brist på ordning och demontering av saker..

De som gillar att göra ofta om i lägenheten kommer att tycka om lådorna som glider ut längs guideprofilerna. Fördelen med sådana strukturer är att de inte förstör golvet och inte vrider sig när de dras ut..

Glory-möbler-förvaring-panel-säng-G31När du köper sängar med utdragbara lådor bör du tänka på att det finns plats i sängutrymmet för gratis utdragning av lådorna. Tänk därför på i förväg på vilken vägg sängen kommer att ligga, och om fri användning av lådor kommer att säkerställas.

Utmärkt luftgenomsläpplighet kännetecknar modeller med trälådor. Sängbotten är utrustad med ventilationshål som säkerställer god luftcirkulation i linnefacket och undviker problemet med smaklöshet och obehaglig lukt av saker som lagras i lådor.

möbler-sovrum-mörkt-lackerat-trä-lågprofil-plattform-säng-med-enkelsida-låda-trä-queen-säng-ram-med-lådorHur man placerar sängklossarna på rätt sätt Scones nära sängen är inte bara en belysningskälla, utan också väggens dekorativa design vid sänggaveln, därför måste de placeras klokt. Du kan ordna lamporna symmetriskt på båda sidor av ett stort dekorativt element. Till exempel på sidorna av bilden som hänger vid sänggaveln. Sconces som ligger bredvid en hylla, spegel eller skärm ser bra ut.

Lampor kan göras som det enda dekorativa elementet. I det här fallet kommer ett par stora vackra lampor eller en grupp originallampor att göra. Sconces är mycket bekväma där du kan ändra belysningsriktningen..

Bild 6061Till exempel, för att belysa en del av väggen, tänds lampan på den, och för bekväm läsning riktas belysningen mot sänggaveln. Om du förstärker lampan på sidan av sänggaveln, kan du ändra belysningsriktningen utan att ens gå upp ur sängen.

Rummets inredning behöver inte vara symmetrisk. Om interiören inte är gjord i klassisk stil kan du placera lampan asymmetriskt. Montera en taklampa på en upphängning nära en vägg och dekorera den andra väggen med en lampa med liknande design.

barnsäng-med-förvaringslådorModern inredning använder ofta lampor som är fästa direkt på sänggaveln, vanligtvis en stor träpanel som du kan fästa lampor, hyllor, en spegel på.

Om du tittar på fotokataloger med fashionabla interiörer kan du se att olika typer av belysning ofta existerar i samma rum: en nisch vid sänggaveln kan belysas samtidigt av LED -lampor och taklampor. Ju mer olika ljuskällorna används, ju mer original kombinationen av lampor och andra lampor väljs, desto mer exklusivt och snyggt ser sovrummet ut..charmig-futon-sängar-med-lådor-bild-idé

Barnrumssäng

Det är mycket bekvämt att använda sängar med lådor i barnkammaren. Antalet lådor kan variera beroende på vilken modell som valts. Modeller med ett stort antal lådor på fotot och i livet ser ut som snygga byråer, de utför faktiskt den här funktionen. I dem kan barnet lagra sina många leksaker, skolmaterial, kläder..

Sådan kompaktitet av möbler i barnkammaren lämnar barnet mer utrymme för utomhusspel och kreativa aktiviteter. Modellen med det intressanta namnet ”kaptenens” är särskilt populär bland vår samtid. I den är lådorna arrangerade i 2 eller 3 rader, på grund av vilka sängen höjs i hög grad över golvet..

catalania_single_bed_1Dessa sängar är mer lämpliga för tonåringar, eftersom de har många olika saker som måste placeras. De nedre lådorna kan anpassas för att lagra böcker, brevpapper och andra föremål för det växande barnet.

Genom att köpa exklusiva sängmodeller med utdragbara lådor blir köparen ägare till en produkt med många fördelar. Dessa inkluderar: utmärkt design, kompakthet och utmärkt funktionalitet.

Enkelsäng med förvaringslådor 40 foton:

Previous Post
O fereastră falsă în interior: crearea de noi realități
Next Post
كيف تزين غرفة بيديك بوسائل مرتجلة