15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

O fereastră falsă în interior: crearea de noi realități

Nu toată lumea se poate lăuda cu o vedere inspirată de la fereastră, dar toată lumea visează la ea. Imitarea unei ferestre în interior va ajuta la luminarea vieții cotidiene plictisitoare și gri. Această tehnică vă permite să creați peisaje pentru fiecare gust: de la distanțe de mare, de azur la vârfuri de munte acoperite de zăpadă, de la peisaje rurale la străzile orașelor moderne. Posibilitățile de a descoperi noi realități sunt limitate doar de propria imaginație. Ce sunt ferestrele false din interior??

Fereastra Trompe l'oeil cu perspectivă în interiorul unei mici bucătării-sufragerie

O fereastră falsă, din care puteți vedea o perspectivă îndepărtată, va face o cameră mică mult mai spațioasă.

Ferestre false: fotografie și dispozitiv

Gândindu-se la designul spațiului de locuit, toată lumea se străduiește să obțină cea mai mare ergonomie a spațiului și să ascundă defectele în aspect. Pentru aceasta, au fost inventate multe mici trucuri, printre care ferestrele false sunt deosebit de elegante. Cu ajutorul lor, nu numai că puteți extinde vizual spațiul, dar puteți crea și o anumită atmosferă..

Imitația unei ferestre în proiectarea unui dormitor

Fereastră panoramică de la fotomurale cu peisaj

Zona de luat masa în fața unei ferestre false pe peretele bucătăriei

Fereastra falsă iluminată luminează zona întunecată a camerei

Principala problemă pe care o fereastră falsă o servește ca soluție este absența deschiderilor ferestrelor, ceea ce este tipic pentru subsoluri. Iluzia optică originală vă permite să decorați un perete gol, plictisitor, creând o lume uimitoare, vibrantă, care să se potrivească cu dorințele și înclinațiile dvs..

Iluzia ferestrei: rol în interior

Ferestrele false sunt folosite pentru a rezolva multe probleme cu care se confruntă designerii:

  1. Crearea confortului psihologic. Dacă decideți să transformați un dulap mic sub scări într-un birou, atunci o fereastră către lume este esențială pentru o muncă eficientă și un sentiment de confort. În același timp, nu este posibil să tăiați o fereastră reală în fiecare cameră..
  2. Extinderea vizuală a spațiului. O fereastră falsă cu un peisaj însorit de vară va crește o zonă mică și va respira lumina și culorile vesele și luminoase în întuneric.
  3. Design decorativ. Iluziile optice pot deveni decorațiuni neobișnuite, de exemplu, ele servesc ca înlocuitor pentru picturile tradiționale sau fotografiile de familie. Combinația de ferestre false iluminate din spate va fi o soluție câștigătoare atunci când decorați scări sau coridoare lungi.

Fereastră falsă în interiorul bibliotecii de acasă

Vocația principală a imitării unei ferestre este o extindere vizuală a spațiului

Ferestre mici, false, cu siluete de ramuri de copaci

Ferestrele false pot fi un înlocuitor demn pentru picturi și fotografii

Sfat! Dacă așezați o fereastră falsă oglindită vizavi de cea reală, puteți face vizual camera mai lungă și puteți crea iluminare naturală suplimentară..

Ferestre false: varietăți și caracteristicile lor

Există mai multe tipuri de ferestre false:

  • Ferestre 3D desenate. Un eșantion frumos scris, voluminos de pictură pe perete va fi un punct culminant real al oricărei camere..

    Fereastra trasă pe peretele sufrageriei

    Pictura de artă spectaculoasă excelează în manipularea spațială

  • Tapet foto. O opțiune mai economică pentru o fereastră 3D, care este nemeritat considerată învechită. Nu este necesar să achiziționați tapet clasic pe bază de hârtie. Tapetul modern diferă de predecesorii săi tradiționali: mătasea, pe hârtie ecologică sau tapet care imită frescele sunt foarte relevante.

    Lumea pictată din spatele peretelui dormitorului

    Tapetul foto poate fi inserat într-un cadru care imită deschiderea ferestrei

  • Fereastra încadrată. Spre deosebire de opțiunile anterioare, fereastra încadrată este cea mai apropiată de prezent. Ramele din lemn sau poliuretan sunt considerate atribute integrale. Mulți experți recomandă instalarea pervazului, cornișelor, introducerea sticlei pentru a face iluzia optică cât mai autentică posibil..

    O imitație inteligentă a unei ferestre din lemn închise

    O fereastră cu obloane se va potrivi perfect într-un interior rustic

  • Opțiuni oglindă. Utilizarea oglinzilor în proiectarea caselor și apartamentelor este un truc vechi care își face față în mod eficient sarcinilor sale de sute de ani, principalul fiind o creștere vizuală a zonei.

    Reflectarea unui câine într-o fereastră oglindă

    Iluzia unei lumi paralele într-o fereastră oglindă

  • Fereastră de tavan fals. Designul său este aproape de standard. O diferență semnificativă constă în necesitatea instalării tavanelor false în așa fel încât să ofere spațiu pentru nișa corespunzătoare. Poate fi lipit cu tapet foto, angajează un artist talentat care va crea o pictură unică sau va folosi orice alte opțiuni..

    Tavan pe mai multe niveluri cu imitația unei ferestre

    Fereastra de tavan cu o imagine a cerului

  • Fereastra luminată. Poate că acesta este unul dintre cele mai comune tipuri de imitații ale deschiderilor ferestrelor. În plus față de funcția principală de a crea o sursă de lumină suplimentară, contribuie la revigorarea generală, adaugă note festive, luminoase la decorarea interioară. Efectul de iluminare poate fi utilizat nu numai atunci când se creează ferestre de perete false, ci și tavan.

    Imitația unei ferestre iluminate în fundul mansardei unei case private

    Fereastră falsă iluminată la mansardă

  • Ferestre false virtuale. Tehnologiile moderne vă permit să conectați simulări cu un computer și Internet, astfel încât, în funcție de starea dvs. de spirit, puteți schimba vizualizarea din fereastră. Tânjești după mare și vară, poți admira frumusețea țărilor tropicale; visează să cucerești vârfurile munților, alege creste înzăpezite sau pante verzi blânde.

    Fereastra virtuală pe peretele biroului

    Fereastra virtuală este un ecran LCD care transmite o imagine statistică sau dinamică

Sfat! Când creați o fereastră falsă în oglindă, nu trebuie să treceți cu vederea elementele decorative care vor face imitația mai convingătoare: ghivece cu plante verzi, perdele și perdele (de preferință ușoare și translucide), pervazul ferestrei.

Imitație de fereastră din lemn cu o pisică pe pervaz

O idee interesantă – o fereastră portabilă care poate fi agățată oriunde

Ferestre false: metode de plasare

Iluzia unei ferestre va arăta bine oriunde în apartament, decorând în egală măsură atât spațiul unui colț întunecat, cât și al unei camere bine luminate. Dar cum să alegeți locul optim pentru a plasa iluzia ferestrei?

Două ferestre false pe un zid de cărămidă

Ferestrele false sunt deosebit de relevante în camerele sau părțile casei în care nu există ferestre reale.

Recomandări de specialitate

Camere întunecate fără deschideri naturale ale ferestrelor, care, cel mai adesea, includ baia și holul.

Interior pe hol cu ​​fereastră falsă pe perete

Imitarea unei ferestre va fi foarte utilă pe un hol întunecat

În condițiile apartamentelor moderne ale orașului, nu există lumină naturală în ele, astfel încât ideea de a plasa o fereastră artificială pe hol va arăta cu adevărat proaspătă și originală. Dacă spațiul permite, o fereastră mare poate fi așezată pe un perete liber, ale cărui dimensiuni sunt comparabile cu deschiderile naturale ale ferestrelor din alte camere. Dacă holul este mic, puteți amenaja sub o fereastră falsă o oglindă, o menajeră sau un raft pentru plantele de interior..

Imitația unei ferestre în interiorul unei camere înguste

O fereastră mare cu un peisaj va extinde vizual o cameră îngustă

Decorarea unui perete de scară cu imitație de ferestre

Mai multe ferestre pe un perete de scară goală ar fi o alternativă excelentă la picturile tradiționale.

Un design similar al tavanului ar fi o opțiune excelentă, mai ales în băile mici și întunecate. De acord, luarea unei băi calde și spumoase, întinsă sub cerul azuriu cu nori ușori, este mult mai plăcută.

Camere spațioase, cu pereți goi

Ferestrele false sunt adesea folosite pentru a corecta greșelile făcute de echipajele de construcții. Uneori, o fereastră cere literalmente un perete, dar în schimb, locuitorii și designerii au la dispoziție doar un perete gol. Într-o astfel de situație, se recomandă, de obicei, ca fereastra falsă să fie cât mai realistă, este posibil să folosiți perdele și perdele pentru ao termina. Dacă o astfel de soluție de proiectare este completată cu iluminare, fereastra se va transforma într-un punct culminant al întregului interior al unui apartament sau casă..

Vedere peisaj tropical în fereastră falsă din sufragerie

Într-o cameră mare, o imitație a unei ferestre poate fi făcută pe întregul perete.

Modalități de a crea ferestre false

Există trei moduri de a simula o fereastră:

Fereastra cu cadru. Ca material de pornire, puteți utiliza atât cadre din lemn adevărate, cât și garnituri de ușă și alte obiecte din lemn. Dacă o astfel de soluție de proiectare se confruntă cu sarcini pur decorative, atunci este posibil să nu se creeze un peisaj. Alegeți un stil vintage, plasați fotografii vechi, afișe sau cărți poștale în loc de sticlă, iar decorul interior luminos este complet terminat. Dacă te străduiești să aduci fereastra creată cât mai aproape posibil de prezent, oprește alegerea pe o imagine adecvată a peisajului, drap-o cu perdele, iar fereastra te va încânta cu priveliștile tale preferate..
Oglindă fereastră falsă. Procesul de creație este apropiat de cel anterior: în loc de imagini, oglinzile sunt instalate între grinzile de lemn. O astfel de tehnică simplă va ajuta la mărirea vizuală a spațiului camerei..
Fereastra trasă. O opțiune excelentă pentru cei care au cel puțin puțin talent artistic sau sunt capabili să găsească un artist profesionist. Această soluție este unul dintre tipurile de pictură pe perete. Un artist bun poate crea nu numai o priveliște uimitoare de la fereastră, ci și să scrie în detaliu fereastra însăși, perdelele și orice alt atribut necesar.

Decor perete dormitor cu fereastră falsă

Pădurea de toamnă deasupra capului patului

Pictură murală cu imaginea unei coaste stâncoase

Fereastra poate fi încadrată sau puteți face fără ea

Sfat! Dacă există nișe, atunci aceasta este cea mai bună opțiune pentru plasarea unei ferestre false, deoarece cele reale sunt setate suficient de adânc.

Imitația unei ferestre cu vedere la mare

Fereastra mică într-o nișă cu margine din lemn

Fereastra falsă: principiul DIY

Mulți oameni se străduiesc să-și creeze confortul în propria casă cu propriile mâini, fără implicarea designerilor profesioniști și a echipelor de lucrători în reparații. În astfel de cazuri, trebuie să înțelegeți complexitatea abilităților de proiectare: la urma urmei, toate structurile și compozițiile ar trebui să se dovedească nu numai durabile, ci și frumoase..

Fereastră falsă cu vitralii pe peretele sufrageriei

Mai întâi trebuie să decideți locația viitoarei ferestre

Cum să faci o iluzie optică cu propriile mâini, astfel încât să devină cu adevărat un decor al decorului interior al spațiului de locuit?

Înainte de a începe lucrul, trebuie să rezolvați câteva întrebări importante:

  • Este necesar să se decidă cât de urgentă este nevoia unei ferestre false. Poate că, în cazul dumneavoastră, alte soluții sunt mai potrivite. O fereastră falsă este o alegere ideală pentru o combinație a următoarelor motive: necesitatea extinderii spațiului, prezența suprafețelor goale și dorința de a crea surse suplimentare de lumină artificială. Dacă toți acești factori nu sunt combinați, merită luate în considerare alte opțiuni..
  • Nevoia internă. Dacă există dorința de a înveseli matitatea zilnică, de a diversifica viața de zi cu zi sau de a depăși o depresie bruscă din toamnă, o fereastră falsă va fi o modalitate unică de a rezolva toate aceste probleme, înveseli și respira prospețimea.

Când decizia este luată în cele din urmă, puteți trece direct la dezvoltarea și implementarea planului. Mai întâi trebuie să alegeți tipul de ferestre false care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs. și direcției stilistice principale. Este puțin probabil ca o fereastră cu vedere la Times Square să arate bine într-o cameră în stil mediteranean..

Schema pentru fabricarea imitației unei ferestre într-o cutie de gips-carton

Amenajarea unei ferestre de gips-carton cu iluminare

Principalele etape ale activității practice privind crearea unei ferestre false:

  1. Alegerea imaginii potrivite online. Dacă fereastra este relativ mică, puteți imprima desenul pe o imprimantă. Și totuși, pentru o calitate superioară a produsului finit, este mai bine să contactați o tipografie, unde vor imprima o imagine în orice format..
  2. Tăiați un cadru de dimensiunea necesară dintr-o foaie de gips-carton. Adâncimea poate varia de la 100 mm sau mai mult. Alte dimensiuni trebuie să se potrivească complet cu imaginea tipărită.
  3. Răsuciți părțile tăiate cu șuruburi auto-filetate, lipiți elementele de fixare și îmbinările. Vopseați în culoarea selectată. Cutia viitoarei ferestre false este gata.
  4. Tăiați grinzile astfel încât dimensiunile lor să corespundă cutiei pregătite. Unghiul de teșire al marginilor trebuie să fie de 45 de grade.
  5. Așezați o bandă LED în interiorul cutiei, de preferință pe o bază adezivă. Faceți o gaură mică în spate pentru cablu.
  6. Acoperiți sertarul cu o foaie pre-tipărită. Înșurubați cadrul la cutie cu șuruburi autofiletante. Umpleți îmbinările și capacele șuruburilor autofiletante. Vopsiți cadrul cu aceeași vopsea ca și cutia.
  7. Faceți câteva găuri pe spate. Înșurubați ancora în perete.
  8. Așezați structura în locația selectată. După aceea, puteți face lucrări decorative: fixați pervazul și cornișa, atârnați perdele luminoase etc..

Imitația unei deschideri a ferestrei folosind mulaje din poliuretan

Fereastra poate fi decorată cu mulaje din poliuretan

Sfat! Crearea unei iluzii pe tavan nu este prea diferită de omologul montat pe perete. Singura diferență este că trebuie să pregătiți nu o cutie, ci o nișă pe tavan. O puteți face folosind același gips-carton..

Cer de noapte cu stele într-o fereastră falsă de pe tavanul unei camere pentru copii

Tavanul camerei copiilor poate fi decorat cu o fereastră cu vedere la cerul înstelat

Iluzia unei ferestre pe un perete sau tavan vă permite să extindeți orizonturile și să creați un portal către o altă realitate care să vă satisfacă înclinațiile, fanteziile și visele. Pentru a realiza acest lucru, nu este nevoie să contactați specialiști, o fereastră falsă poate fi realizată independent, cu un efort minim..

Video despre cum se face o fereastră falsă din polistiren

Fotografii cu imitații de succes ale ferestrelor

Fereastra oglindă deasupra canapelei din sufragerie Grup de mese în stil Provence Perdele cu lambrequin pe fereastra bucătăriei Cerul de pe tavanul unui coridor îngust Tapet foto cu vedere la metropola de noapte Cadă albă într-o cameră cu pereți gri Fereastra cu obloane în baie Oglindă sub formă de fereastră cu cadru din lemn pădure de toamnă în fereastra sufrageriei Nișe iluminate în holul unei case private Fereastra trasă pe peretele sufrageriei Design pentru copii cu imitația unei ferestre Fereastra de lemn într-un coridor îngust Trompă fereastra din interiorul creșei Perdele verzi pe luminator Baie cu fereastră falsă Plafon iluminat pe două niveluri Lampă suspendată cu abajur din țesătură Raft deschis pe peretele camerei copiilor Fereastra cu un arc pe peretele holului într-o casă de panouri Fereastra din colț cu vedere la peisajul tropical Decorarea tavanului cu o imitație de fereastră Peisaj de iarnă într-o fereastră falsă Tapet foto în nișele peretelui sufrageriei Proiectare baie în podul unei case de țară Fereastra cu peisaj urban pe peretele unei case rurale Fereastra virtuală în camera de zi a unei case private Picturi murale în interiorul băii Cer senin pe tavanul sufrageriei Fereastra oglindă din plăci speciale Peisaj spațial în ferestrele sufrageriei Oglindă cu obloane pe peretele holului Cameră pentru copii pentru un copil preșcolar fereastră panoramică de pe tapet foto în interiorul camerei de zi Decorarea nișelor deasupra canapelei din sufragerie Masă de lemn maro într-o cameră albă Cadă albă cu baldachin transparent Comodă albă pe peretele de cărămidă Fereastra panoramica cu rama din lemn Peisaj pitoresc într-o fereastră de lemn Uși cu tapet foto în sufragerie Jaluzele din lemn cu fotografiile tale preferate Vitraliu mic deasupra chiuvetei din bucătărie Gâște pe iarbă într-o fereastră momeală Decor de pereți pe scări folosind ferestre false Scara cu ferestre in loc de picturi Fereastra din lemn cu desene în loc de sticlă Fereastra falsa cu rama din lemn Fereastra falsă arcuită

Previous Post
Technológia chladenia No Frost: Vlastnosti, výhody a nevýhody produktu No Frost, tipy pre starostlivosť
Next Post
Vinkkejä ikkunan sisustamiseen keittiössä