15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Technológia chladenia No Frost: Vlastnosti, výhody a nevýhody produktu No Frost, tipy pre starostlivosť

Určite si mnohí z detstva pamätajú, ako bola chladnička odmrazená. To sa muselo vykonávať mesačne. V dnešnej dobe však technológie išli ďaleko dopredu, takže teraz nie je potrebné zaoberať sa rozmrazovaním chladiacich jednotiek. Navrhuje sa zoznámiť sa so zariadeniami vybavenými technológiou Know Frost.

Rozmrazovanie chladničky No Frost.

Chladničky pracujúce so systémom bez námrazy je možné zmraziť iba raz za rok.

Čo je to technológia No Frost

Chladnička bez námrazy – chladiaci okruh, ktorý nemá priamy kontakt s hlavnou komorou alebo mrazničkou. V systéme odkvapkávania, ktorým sú staršie modely vybavené, je chladiaci okruh zabudovaný v zadnej stene. Keď je kompresor v prevádzke, tvorí sa ľad, keď sa vypne, ľad sa topí a voda steká do špeciálnej jímky.

Noufrost systém má špeciálne otvory, ktorými je privádzaný studený vzduch. Celý obvod je tiež prevlečený niekoľkými ventilátormi. Tým sa zabráni tvorbe námrazy a ľadu..

Poznáte mrazový systém.

Vďaka chladiacemu systému Nou Frost sa v mrazničke netvorí ľad a námraza.

Vlastnosti „Know Frost“ v chladničke

Popularita tohto systému každým dňom rastie. Tradičné kvapkové chladničky sú však stále žiadané. Aby sme pochopili dôvod tohto javu, navrhujeme zvážiť výhody a nevýhody „nemrznutia“.

Klady:

  • Nie je potrebné ich neustále monitorovať. Rozmrazovanie sa vykonáva raz alebo dvakrát ročne a po zvyšok času ho stačí umyť zvnútra..
  • V bežných chladničkách je možné pravidelne pozorovať kondenzáciu. Okamžite sa s takýmto javom nestretnete..
  • Jedlá rýchlejšie schladia. Môže za to „veterné“ chladenie..
  • Ak je to žiaduce, môžete nastaviť jednu teplotu pre celú skrinku alebo zvoliť samostatnú teplotu pre „zónu čerstvosti“.
  • No Frost robí svoju prácu dokonale tak v mrazničke, ako aj v chladiacej komore..
  • Rýchle obnovenie režimu nastavenej teploty po otvorení a zatvorení dverí.
  • Niektoré modely majú funkciu rýchleho mrazenia za sucha, čo ocenilo mnoho žien v domácnosti..

Chladiaca komora No Frost.

Know Frost vám umožní vychladiť všetky komory rovnako.

Jednou z hlavných výhod systému je jeho jednoduchá obsluha. Nie je potrebné odmrazovať každý mesiac, aby ste sa zbavili hrubej vrstvy ľadu. Všetko, čo je počas prevádzky potrebné, je včasné vyčistenie chladničky..

Hlavnou úlohou všetkých uvedených konštrukčných prvkov je vytvoriť optimálny intenzívny obeh. Poskytne prístup k studenému vzduchu aj na ťažko dostupných miestach, čo prispieva k rovnomernému chladeniu potravín. Teplota v takýchto štruktúrach sa rýchlo obnoví po zatvorení dverí..

Moderná chladnička v kuchyni.

V chladničkách Nou Frost sa odmrazovanie vykonáva pomocou ventilátorov umiestnených vo vnútri stien.

Mínusy:

  • Z vonkajšej strany sa taká chladnička môže zdať priestranná, ale majte na pamäti, že vstavané ventilátory vytvárajú ďalší objem. Preto sa ukazuje, že vo vnútri je oveľa menší..
  • Chladničky vybavené takýmto systémom spotrebúvajú oveľa viac elektriny ako kvapkajúce.
  • Izolácia hluku. Je to veľmi dôležité, pretože zariadenie vydáva veľmi hlasné zvuky. Toto by sa malo vziať do úvahy pred výberom jedného alebo druhého modelu..
  • Potraviny uložené v chladiacej komore vďaka fúkaniu studeného vzduchu rýchlo schnú. Preto sa odporúča skladovať ich v nádobách alebo špeciálnej potravinovej fólii..
  • Cena za takéto jednotky je oveľa drahšia ako za tradičné chladničky..

Ale Frost je chladnička.

Jedinou nevýhodou chladničiek No Frost je cena.

Odrody

Noufrostový dizajn predpokladá dva typy chladničiek:

  • Bez mrazu;
  • Úplne bez námrazy a celkom bez mrazu.

Najstaršie systémy mali iba jeden ventilátor zásobujúci celú komoru studeným vzduchom. Táto technológia však už niekoľko rokov nie je relevantná. Transformovala sa do troch nových úprav, o ktorých bude reč nižšie. Niektoré lacné ázijské modely stále používajú iba jeden ventilátor. Ale takýto jav na našom trhu je vzácnosťou..

Chladnička, ale mráz, ako to funguje.

Je extrémne zriedkavé nájsť chladničky No Frost pracujúce s jedným ventilátorom..

Moderné modely sú navrhnuté tak, aby bol studený vzduch privádzaný do každého oddelenia samostatným kanálom. To prispieva k rovnomernému chladeniu potravín v akejkoľvek časti komory. Modely s invertorovými kompresormi majú vo svojej štruktúre dva ventilátory, čo výrazne zvyšuje ich účinnosť.

Bez mrazu

Technológia Frost Free kombinuje systémy odkvapkávania a známych mrazov. V chladiacej komore je teplota udržiavaná pomocou odkvapkávacieho systému a v mrazničke je implementovaný systém No Frost. Fotoaparáty medzi sebou nijako nekomunikujú.

Chladnička Frost Frey.

Chladnička poháňaná spoločnosťou Frost Frey.

Takéto zariadenia majú vždy kompresor, aj keď existujú výnimky..

Plné bez mrazu

V skutočnosti je hlavným rozdielom systému iba stupeň použitia technológie know-frost. Také chladničky majú autonómne systémy na odmrazovanie výparníka v oddeleniach s nízkou a strednou teplotou..

Full Know Frost.

Chladnička so systémom Full Know Frost.

Celkom bez mrazu

Total je inovatívny systém odmrazovania, ktorý ako prvý predstavila spoločnosť LG. Je založená na technológii Multi-Air Flow. To umožňuje niekoľkonásobne skrátiť dobu mrazenia. Čo to prináša nasledujúce výhody:

  • Zlepšenie chuti mrazených potravín.
  • Úspora energie.
  • Obmedzenie tvorby plesní a nepríjemných pachov vo vnútri chladničky.

Chladiče sú umiestnené tak, aby sa studené prúdy dostali aj do najneprístupnejších oblastí komory. Táto technológia patrí k prémiovým, takže takéto modely sú najdrahšie..

Systém Multi-Air Flow.

Systém Multi-Air Flow distribuuje prúdenie vzduchu rovnomerne do všetkých komôr.

Kto by si mal kúpiť chladničku No Frost

Podľa zásady bez mrazu sa v chladničkách stále tvorí ľad a mráz. Ale hromadia sa tam, kde nevidíte, konkrétne na výparníku alebo na stene. Jeho rozmrazovanie prebieha automaticky podľa princípu odkvapkávania (keď je kompresor vypnutý alebo beží na minimálny výkon).

O tejto technológii existuje niekoľko mýtov:

  1. Poškodenie zdravia. Stúpenci tejto teórie sa domnievajú, že technológia No Frost používa toxický freón, ktorý sa dostáva do potravín. Nie je tomu tak, freón je rovnaký ako v akejkoľvek inej chladničke. Nikdy sa nedostane tam, kde sú uložené potraviny. Neodparuje sa do okolia, takže ho nebudete dýchať..
  2. Sušenie jedla. To je len polovičná pravda. Áno, skutočne, kvôli cirkulácii studeného vzduchu, jedlo schne rýchlejšie. To však platí iba pre prípady dlhodobého skladovania. Črepovaniu sa dá ľahko zabrániť použitím nádob alebo potravinovej fólie.
  3. Nie je potrebné rozmrazovať chladničku. Všetko závisí od toho, ako často ho používate. Čím častejšie otvárate dvere, tým intenzívnejšie sa komora ochladí. Z tohto dôvodu ľad na výparníku nemá čas rozmraziť a časom sa na ňom vytvorí hrubá vrstva ľadu. Budete si to môcť všimnúť podľa toho, že sa chladiaci spotrebič zhoršil pri udržiavaní požadovanej teploty..
  4. Menší použiteľný objem. Aby ste predišli takýmto sklamaniam, dôkladne si preštudujte špecifikácie modelu, ktorý si vyberiete. Je vizuálne ťažké určiť kapacitu chladničky.

používanie chladničky Know Frost.

Po kúpe a inštalácii chladničky by ste si mali pozorne prečítať návod na použitie..

Takéto zariadenie potrebujete, ak:

  • Žite v podmienkach vysokej vlhkosti.
  • Nechcete strácať čas systematickým odmrazovaním.
  • Využite ďalšie funkcie: zóna čerstvosti, šokové zmrazenie alebo super mrazenie.
  • Potraviny uchovávajte dlho v chladničke.
  • Používajte chladničku často.

výrobky v chladničkách Know Frost.

Nourazové chladničky uchovávajú potraviny dlhšie čerstvé.

Ako sa starať o chladničku s takýmto systémom

Aj keď výrobcovia zariadení bez „ľadu“ sľubujú, že ho nebudete musieť rozmrazovať, nemali by ste to brať na slovo. Napriek tomu by ste mali odmrazovať aspoň raz za rok. A tu vôbec nejde o odstránenie ľadu a mrazu. Zariadenie je potrebné elementárne umyť, aby sa zničili všetky mikróby a baktérie, ktoré sa v ňom nahromadili. A z tohto dôvodu ho budete musieť dočasne odpojiť od siete, inak v dôsledku veľkého zaťaženia hrozí jeho zlomenie.

Vyčistite chladničku, v ktorej je známy mráz.

Žiadne mrazničky nie je potrebné čistiť 1-2 krát za mesiac.

Tí, ktorí sa s takýmto systémom ešte nestretli, odporúčame vám, aby ste sa zoznámili so základnými pravidlami starostlivosti o mrazničku bez námrazy. Ako správne vyčistiť chladničku:

  1. Odpojte sa od siete. Prednastavením teplotného režimu na 0.
  2. Vyberte všetok obsah. Počkajte, kým teplota buniek nebude rovnaká ako v miestnosti..
  3. Vyberte všetky police a zásuvky. Opláchnite ich pod tečúcou studenou alebo teplou vodou, nikdy nie horúcou.
  4. Potom, čo všetko umyjete, utrite všetky časti suchým mikrovláknom. Môžete tiež použiť inú handričku, hlavnou vecou je, že na nej nie sú vlákna..
  5. Vnútorné steny komôrok je lepšie umyť roztokom sódy v pomere 1 polievková lyžica na 1 liter.
  6. Na ťažko dostupné miesta zubná kefka s mäkkými štetinami.
  7. Nechajte kamery 15 minút a potom ich znova opláchnite vodou izbovej teploty.
  8. Vráťte všetky diely iba vtedy, keď sú úplne suché..
  9. Teraz je možné chladničku zapnúť. Keď je v komorách nastavený optimálny teplotný režim, umiestnite tam všetky výrobky.

V procese umývania chladničky nie sú žiadne komplikácie. Hlavnou vecou je urobiť všetko podľa pokynov, aby ste nepokazili zariadenie..

čistenie chladničky

Na umývanie chladničky je vhodná vlhká handrička alebo špongia..

Užitočné rady

Ďalšie informácie. Na čo si dať pozor pri výbere chladničky: znalecký posudok.

  • Na dverách sú spravidla nálepky, ktoré udávajú úroveň hluku vyžarovaného zariadením. Optimálna hladina hluku by nemala prekročiť 40 decibelov. Ak je hodnota väčšia, znamená to zlú kvalitu izolácie hluku v zariadení..
  • Ziskovosť. Uprednostňujú sa energeticky účinné modely. Sú z triedy A ++. Ak lacný model spotrebuje veľa elektriny, jeho nákup sa neospravedlňuje. Mnoho modelov stredného a vyššieho cenového rozpätia zároveň spotrebuje oveľa menej elektrickej energie, čím ušetrí rodinný rozpočet..
  • Prítomnosť dvoch ventilátorov vám umožní zmeniť teplotu v rôznych oddeleniach komory. Vďaka tomu je možné vytvoriť „zónu čerstvosti“ na dlhšie skladovanie ovocia a zeleniny..
  • Pozorne si prečítajte pokyny. Niektoré rozpočtové modely sa nerozmrazia automaticky. Preto by sa to malo robiť najmenej raz za rok..
  • Odporúčame, aby bolo zariadenie vybavené špeciálnym oddelením, kde je možné skladovať výrobky bez obalu..
  • Dávajte pozor na vnútorný objem komôrok. Zvonka sa chladnička zdá väčšia, ako v skutočnosti je.
  • Počet kompresorov a ich typ. Ak nejaké sú. V prípade poruchy nie je možné kompresor opraviť a je možné ho len vymeniť.
  • Doplnkové funkcie. Špičkové modely sú vybavené radom ďalších funkcií, vrátane zámku dverí. To je veľmi dôležité pre rodiny s malými deťmi..
  • Farba, dizajn, konfigurácia. Obchody ponúkajú široký sortiment rôznych modelov. Líšia sa farbou, vnútorným usporiadaním políc, objemom komôrok atď..

Funkcie chladničky poznajú mráz.

Pri kúpe chladničky si musíte pozorne prečítať pokyny a funkcie..

Záver

Teraz ste dostali komplexné informácie o tom, čo v chladničke nie je mráz. Napriek niektorým nevýhodám tohto systému má množstvo nepochybných výhod..

Odpoveď na otázku, či potrebujete takú chladničku, nemôže byť jednoznačná. Toto nie je najlepšie a ani najhoršie riešenie..

Akú chladničku vybrať? ŽIADNY FROST ani odkvapkávací systém?

Previous Post
Ako ozdobiť svoj domov umelými kvetmi
Next Post
نافذة مزيفة في الداخل: خلق حقائق جديدة