15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vardagsrumsdesign på vinden: funktioner i arrangemanget

Vad kan vara mer romantiskt än ett personligt utrymme “under taket på ditt hus”? Ägare till byggnader i den privata sektorn beslutar ofta om förbättring av vindsutrymmen. Utformningen av sovrummet på vinden beror på den speciella konfigurationen av byggnadens övre plan, där taklutningen samtidigt är en lutande vägg i vardagsrummet. Detta komplicerar uppgiften för nybörjare, men inspirerar designers och specialister från små företag som är specialiserade på att ordna ytterligare kvadratmeter under ett sluttande tak..

vinden sovrum

Nästan varje hus har en vind eller vind.

Vad är viktigt att tänka på när du väljer en lösning?

Vad ska vara utformningen av ett sovrum med vindtak? Rummet under taket kan användas rationellt om du utrustar ett fullvärdigt hus där. Huvudproblemet är att du ofta måste klättra i trappan, och själva vinden behöver en radikal omvandling och isolering.

vinden sovrum

Detta rum kan bli det mest älskade och nödvändiga för de boende i huset..

Unga människor villigt bor i sitt privata utrymme under taket – ett extra rum med omklädningsrum och hörn för datorspel dyker upp. Unga par bosätter sig villigt under taket och vill ha integritet från resten av hushållet. Ibland är det en bekväm inredning i ett sovrum av lofttyp, som endast används på sommaren. Skolbarn kommer villigt att bosätta sig i det, särskilt om du utrustar ett helt lekrum med sängar..  

Funktionaliteten kan variera beroende på livsstil och ålder hos de boende. Oavsett om det är ett privat kontor, ett fotbollsfans vardagsrum, ett biljardrum, ett bibliotek eller en hemmabio – se till att hålla de angränsande rummen tysta när de isolerar golv och väggar.

vinden sovrum bibliotek

Det är en stor lycka att bo i ett privat hus. Detta är både frisk luft och fullständig handlingsfrihet.

Oftast är vinden ett ganska rymligt rum, men lutande och trasiga väggar dikterar sina egna regler. Man bör komma ihåg att regnet bokstavligen “trummar” på glaset. Därför är tvåglasfönster med tillräcklig ljudisolering mer lämpliga. Men det händer att det inte finns några fönster alls, de kan ersättas med falska fönster med belysning och gardiner, så att utseendet på sovrumsinredningen på vinden är mer organiskt.

Viktig! Idag producerar specialiserade företag dammfönster utrustade med ett bekvämt låssystem för att på ett bekvämare sätt ventilera rummet. Lämpliga gardiner erbjuds för dem, som också fästs längst ner..

foto av ett sovrum på vinden

Det inre av ett sovrum med ett mansardtak kräver ett genomtänkt tillvägagångssätt..

Att designa en bostad med en ovanlig konfiguration är en favorit tidsfördriv för arkitekter och designers. Dessa är obegränsade möjligheter för förkroppsligandet av kreativa idéer, där det är lättare att förverkliga dina drömmars sovrum..

Ett mysigt vindsovrum är en sällsynthet i vårt rysktalande utrymme, men idén är långt ifrån ny i Europa, Asien och USA. Ordet “vind” är av franskt ursprung, eftersom idén om arkitekten François Mansart (användningen av lokaler under tak med sluttande tak) har varit tillräckligt förkroppsligad sedan 1600 -talet. I den ryska herrgården har den länge kallats kammaren..

vinds sovrumsidéer

Idén bleknar med jämna mellanrum i bakgrunden och glöms bort och kommer sedan tillbaka igen med en ny lösning.

Industrialiseringen och bristen på bostäder i mitten av 1900-talet ledde till att mode återuppstod för utformningen av mansard-sovrummet. Vem som helst kan bo på övervåningen, men det är viktigt att trappan inte går ut till privata rum, utan bara till det gemensamma området. 

sovrums vardagsrum på vinden

Ytterligare område används ofta som ett rymligt vardagsrum, om det inte finns någon plats för det nedan.

Det ombyggda rummet kan ha ett speciellt syfte – ett hemligt rum. Anhöriga och främlingar vet inte om henne. Entrén är gjord av en intern eller extern trappa. Ibland finns det en nödutgång eller en liten balkong från “vanliga vinden”. Ett triangulärt rum kan omvandlas till ett kubikrum genom att minska dess yta. Bakom en spegel eller en stor tavla är det lätt att gömma den hemliga dörren till kassaskåpet i en liten nisch bakom väggen.  

sovrumsloft

Beroende på takets lutningsgrad kan vindsgolvet utrustas för olika anpassningar.

Fördelar och nackdelar

Atmosfären i vardagsrummet under taket bidrar till avkoppling och vila, så alla designalternativ för ett sovrum på vindsgolvet kommer att vara acceptabla. Detta är inte bara ett extra sovrum, utan också ett speciellt rum efter en underbar förvandling med många fördelar:

vinden sovrum design

Ett sådant rum är perfekt för ett sovrum, litet, mysigt, varmt, med fönster mot stjärnhimlen..

 • Utrymmet under taket används till största nytta för de boende;
 • Mer användbart utrymme i huset;
 • Utformningen av vindsovrummet, storleken på rummen och deras funktionalitet är lätt att ändra med zontekniker;
 • Under ett gemensamt tak är det lättare att utrusta ett isolerat utrymme med eget badrum, toalett, datorbord, öppen spis och ett kokblock;
 • Himmelssängen och de lutande väggarna dekorerade med textilier ser väldigt romantiska ut;
 • En ovanlig utsikt bakom takfönstren – för dem som gillar att titta på natthimlen precis i sängen;
 • Formen på det sluttande taket föreslår metoder för att avgränsa ett rum i flera funktionella zoner;

sovrums vindsdesign

Det kommer att visa sig vara ett lugnt, romantiskt hörn i huset..

 • Vinden är ett bra ställe att förvara sällan använda föremål (säsongskläder, ett bibliotek eller ärvda retromöbler);
 • Möjligheten att använda, efterbehandling som inte passar in i den stilistiska lösningen på husets nedre våningar;
 • Hjälprummet tar emot efterbehandlingsmaterial från en lågprissnisch och DIY -inredningsartiklar;
 • Sovrum under taket – stora möjligheter att välja en stilistisk lösning;
 • Naturligt trä som används för balkar och isolering av den moderniserade vinden – utmärkt beklädnad och utmärkt inredning för sovrumsdesign på vinden i ett trähus;
 • En rymlig isolerad vind med öppen spis (dess imitation) är en mysig avskild plats i huset där det är bekvämt att kommunicera med de närmaste människorna.

vinden sovrum med öppen spis

När du väljer en viss stil för sovrumsdesign kan du uppfylla dina mest uppskattade önskningar..

Ingenting är perfekt, och vinden som omvandlas till bostäder har sina nackdelar:

 • Behovet av radikal ljudisolering och isolering, skydd mot temperaturfluktuationer och vattentätning;
 • Valet av finish för det inre av sovrummet i ett lanthus är nära knutet till konfigurationen av vinden sovrum;
 • Svårt val av möbler – soffor och sängar med låg rygg eller en triangulär sänggavel;
 • Ofta måste du göra om befintliga möbler eller göra en individuell beställning;
 • Ett stort utrymme under taket på ett stort hus ser “tomt” ut, så det är svårt att utrusta det utan hjälp av specialister eller en fullvärdig uppdelning i rum, och allt kommer att gå igenom;
 • Takfönster är mer bullriga än vanliga – en hageldusch “bombarderar” bokstavligen den lutande ytan, ett stort snölager kan blockera fönsterluckorna länge.

sovrum vindsfönster

Det finns en mängd olika stilar, och du kan trycka av beroende på husets inre och skapa ett mästerverk av ett sovrum på vinden.

Det är viktigt att överväga alla dessa punkter redan innan köp av byggmaterial och utrustning för insidan av sovrummet på vinden görs..

Hur taket påverkar layouten

Takets form avgör det inre utseendet på bostadsutrymmet under taket. I en stadslägenhet har utrymmet formen av en kub eller ett parallellogram med ett platt tak. På ett vindrum är denna form mycket sällsynt, snarare ser den ut som en trapets eller dess stympade del. Här är placeringen av väggarna i en vinkel i förhållande till golvet, som på bilden av sovrummet på vindsgolvet (typisk inredning).

vinden sovrum design

Den icke-standardiserade rymdvolymen kräver ett speciellt tillvägagångssätt vid planering av möblering och effektiv zonindelning.

Takform.

 1. Enstaka – det är inte så vanligt, men om det delar vinden på hälften kommer ett sovrum ut med en lutande vägg. Detta är obekvämt i ett litet rum om böjningen eller lutningen börjar väldigt lågt – det finns ingenstans att placera en bred säng och skåpmöbler. Därför måste huvudinredningen för utformningen av vinden på sovrummet placeras längs den högsta (helt vertikala) väggen. En asymmetrisk eller översion är möjlig när en hopfällbar soffa står i mitten av rummet och istället för skåp används en byrå, skåp och hyllor.  
 2. Gable – det vanligaste alternativet, där taket bildar ett symmetriskt rum. De största möblerna eller en dubbelsäng med hög sänggavel kan placeras mot en triangulär vägg. Om vindsväggen har en hög böjning när du flyttar till ett lutande plan, placeras en säng med en låg sänggavel eller en skjutbar soffa med låg rygg bredvid denna vägg. 

  sovrum för tonåringar på vinden

  Med den här formen på vinden är det att föredra att göra inredningen i sovrummet symmetriskt, särskilt om det är ett barnrum för två tonåringar.

 3. Höfttak – 4 sluttande plan eller en typisk vind där alla väggar är sluttande. Här är utrymmet trunkerat så att det inuti ser mer ut som en typisk vind med avbrott, när den nedre delen av väggen är i rät vinkel mot golvet. Ibland är taket under åsen avskuret och bildar en polyhedron. Detta är en typisk rekonstruktion för utformningen av ett sovrum på vinden – utrymmet nära den vertikala delen av väggen under det sluttande taket används maximalt..
 4. Ett tak med en komplex form eller trasig konfiguration komplicerar uppgiften. Erfarna designers rekommenderar att du fyller varje del av det isolerade utrymmet enligt olika funktioner eller enligt zonprincipen, som på bilden.    
 5. Med ett tak med flera lutningar, kupolformade eller kippiga med samma komponenter, bildas en polyhedron inuti. Även här måste du variera utrymmet för insidan av sovrummet på vinden, särskilt när det inte finns några rätvinklar i korsningen med golvytan. Arrangemang av möbler enligt “ö” -principen. Om det finns vertikala väggar är de så mycket som möjligt inredda med kompakta skåpmöbler..

  vinden sovrum inredning

  För fans av renlighet och ordning kan du göra allt i vita och gråa toner.

Råd. Plasmapanelen kan hängas var som helst i taket, det viktigaste är ett bekvämt avstånd för ögonhöjd när du tittar på sängen eller soffan.

Efterbehandling och isolering

Mikroklimatet på vinden ska vara bekvämt för livet. Det är nödvändigt att ta hand om all nödvändig utrustning och kommunikation för att säkerställa:

 • Flerskikts takbeklädnad på båda sidor enligt “sandwich” -principen för att ge isolering;
 • Konditionering;
 • Ventilation och luftrening;
 • Impregnering;
 • Skydd mot svampar och mögel (ångspärr).

vackert vindsovrum

Om detta är en konvertibel vind, bör du inte sätta in vanliga fönster, det är bättre att omedelbart förlita sig på vindrutan dubbelglasade fönster, som omedelbart installeras av ett profilföretag.

För sin design är speciella veckade gardiner eller persienner, fixerade uppifrån och ner, lämpliga, men de bör inte störa luftning.

Vindrummet isoleras genom att spruta polystyrenskum eller mineralull och sedan sys det med plywood eller gipsskivor. I avsaknad av ångvärme från radiatorer på vinden gör de ett “varmt golv” -system med en “Nexans” värmekabel plus en öppen spis eller installerar en elektrisk värmare.

vinden sovrum med varmt golv

Behovet av att bygga på rummets höjd gör det nödvändigt att ersätta några stora inredningsdetaljer med mer kompakta mått..

Tänk på hur du ska isolera golvet, det enklaste sättet är att hälla ut expanderad lera med sågspån på stockarna. Ovanpå underlaget rekommenderar experter att lägga ett laminat – det här är det bästa alternativet för allmän isolering av huset från sidan av taket på nedre våningen. Välj ett alternativ för ett naturligt trä av önskad nyans och textur du gillar.

Efter avslutad isolering och kommunikation, överväg finishen. Tänk samtidigt på att plåt, gips eller kompositpaneler är ytterligare värmeisolering. 

dekoration av vinden sovrum

Imitation av naturmaterial är i perfekt harmoni med det inre av vinden sovrum.

För efterbehandling av beklädnad kan du välja:

 • Målning;
 • Tapeter (papper, vinyl, fanerat, glasfiber eller fiberduk för målning);
 • Texturerat gips.

Taket kan lämnas med träbjälkar om detta inte snedvrider stilen på vinden sovrumsdesign. När man försöker ge taket en “klassisk” horisontell, reduceras bostadens volym avsevärt. Vass hörn under åsen kan fyllas med fästen för att hänga taklampor.

belysning på sovrumsvåningen

Först bör du sätta de nödvändiga möblerna för sovrummet, och senare, om vardagsrummet tillåter, lägga till andra inredningsdetaljer..

Zonindelning

Utformningen av en liten vind kräver inte ytterligare distribution av filmen. När “övre rummet” är stort är det bättre att dela det i flera funktionella områden. Om allt utrymme kommer att upptas av en person, är det ingen idé att göra väggar eller skiljeväggar.. 

vinds sovrumsdekoration

För att inte springa uppför trappan är det bättre att skapa ditt eget badrum på denna våning..

När du delar upp i flera funktionella områden kan du dela upp dem på olika sätt:

 • Lätt genomskinlig textil;
 • Glidande dragspel av metall;
 • Glaspartitioner;
 • Stötfångare;
 • Bågar.

vinden sovrum med skiljeväggar

Ofta gör många människor ett val till förmån för ekologiskt, naturligt, träigt material..

Den branta sluttningen skapar besvär, och varje centimeter av den vertikala ytan används rationellt. Det svåraste är i utformningen av ett sovrum på vinden med arrangemang av skåpmöbler, en säng och ett datorbord. Men du kan vara kreativ när du löser problemet och använda ett ovanligt arrangemang i varje funktionellt hörn..

Det rymliga “övre rummet” har mycket plats för ett barns sovrum, där två barn kan vila och hålla sig vaken. För dem är vinden zonindelad:

 • Under lekhörnan;
 • Studieområde;
 • Sovrum;
 • Omklädningsrum;
 • Hemmabio.

barnsovsloft

Om du vill kan du välja den vanliga klassiska tapetdekorationen, som också ger rummet skönhet och komfort..

Sängar av podietyp eller utrullningsplan för att sova är också lämpliga. Barnsoffor med lådor, låga hyllor och ställningar och byråer, som placeras med rumpändarna, som en skiljevägg, passar bra in i interiören. Två nivåer barnkomplex med en skjutbar säng är acceptabla om det finns tillräckligt med utrymme för dem.

För ett gift par kan vinden enkelt förvandlas till ett sovrum kombinerat med ett vardagsrum, en hantverksverkstad eller ett kontor.. 

vinden sovrumsinredning

Vissa människor gillar rymliga rum med akvarier och exotiska växter, men de bör ha tillräckligt med ljus..

Ett specifikt rum förutsätter en balanserad, eftertänksam inställning till arrangemanget av konstgjord och naturlig belysning. För att göra detta bör du inte spara på fönstrenas yta och kraften hos belysningsenheter. Isolering innehåller ofta brandfarliga material, det är lämpligt att bearbeta träet med speciella blandningar och uppdatera eventuella ledningar. Det är bättre att inte använda en kopplingsdosa, bara en automatisk omkopplare. Överlåt denna del av förbättringen till ett specialiserat företag.

vinden sovrum design

Sovrummet är en plats för avkoppling, lugn, lugn, en plats där ingenting ska störa hjärnan och störa sömnen.

Välja en stil för det inre av vinden

Utformningen av det inre av vindsovrummet ska vara bekvämt för husets ägare eller acceptabelt för den enda ägaren. Vissa gillar moderna urbana stilar, andra gillar rustika eller klassiska.

sovrum vinds provence

För att lugna nervsystemet är varma, mjuka färger lämpliga för sovrummet: beige, blå, blekrosa, mynta, persika.

1. Minimalism Lämplig för att förvandla en vindsvåning i alla storlekar, enkla former, raka linjer, ett minimum av inredning och funktionella möbler.
2. Provincial England stil Konservativ mysig inredning med en övervägande träpanel. Lämplig för insidan av “herrens” sovrum bredvid biljardrummet.
3. Land (generaliserat) Rustik stil, lämplig för ett lanthus med fönster med utsikt över trädgården eller fältet. Enkla färgglada textilier, keramik och handgjorda produkter.
4. Klassisk Lämplig för stora fyrkantiga utrymmen, symmetrisk planering, pastellfärger, antika möbler eller traditionella former.
5. Provence En mängd countrymusik med karakteristisk fransk chic. Textilier med volanger och veck, baldakin över sängen, målningar med lavendelfält.  
6. Loft och andra urbana stilar Tegelverk utan gips, betongpaneler och väggar, öppna rör och korrugeringar från huven är karakteristiska drag för omvandlingen av ett golv som inte är bostadshus.
7. Europeiska etno -stilar Medelhavet, skandinavisk, schweizisk chalet (fjällstuga) eller italiensk chic – alla har egenskaper som är karakteristiska för deras folk.
åtta. Romantik Den bästa lösningen för ett äktenskapligt sängkammare (känsliga nyanser, blommotryck och sängkläderfärger, snidad eller smidd säng).

vindsovsdekorationsdesign

Kom ihåg att mörka toner för sovrummet kommer att minska sitt utrymme, och valet av ljusa nyanser kommer att öka visuellt.

Du kan också välja en genomsnittlig modern eller accentuerad ekologisk stil, neoklassisk eller postmodern. Det viktigaste är att göra utan grov eklekticism och olämplig inredning. Färgschemat och möblerna är sekundära, de är föremål för stilistiska detaljer. Det är viktigt att skickligt omvandla vinden för att njuta av vinden på sovrummet i många år. Bättre exempel – i fotogalleriet.

50 designalternativ för ett sovrum på vinden:

vinden sovrum elegant inredning vinden sovrum elegant design vinden sovrum modern inredning vinden sovrum modern design vinds sovrum dekoration idéer vinden sovrum dekoration foto vinden sovrum dekoration vinden sovrum vacker inredning vinden sovrum vacker design vinds sovrum inredning idéer vinden sovrum interiör foto vinden sovrum interiör vindsvåningsdesignidéer vinds sovrum dekoration idéer vinds sovrum inredning idéer vinds sovrum inredning idéer vindsvåning sovrum idéer foto vinds sovrum design idéer vinds sovrum design idéer vinds sovrum inredning idéer vinds sovrum inredning idéer vinds sovrumsidéer sovrum på vinden foto av dekoration vindsäng sovrumsdekoration vinden sovrum interiör foto sovrum i vinden foto interiör vinds sovrum foto idéer vinds sovrumsdesignfoto vinds sovrums fotodesign vinds sovrumsdesignfoto vinds sovrums fotodesign vinds sovrum inredning foto vinds sovrumsinredning vinds sovrumsfoto vinden sovrum inredning vinden sovrum design interiör vinds sovrum design idéer vinds sovrumsdesignfoto vinden sovrum design vinden sovrum inredning design idéer vinden sovrum inredning design foto vinden sovrum inredning vinden sovrum design interiör vinds sovrumsdesignfoto vinden sovrum design vinds sovrum inredning idéer vinds sovrum inredning foto vinden sovrumsinredning vinden sovrum

Previous Post
Landskapsarkitektur av förortsområdet
Next Post
نصائح لاختيار تصميم لمطبخ صغير 5-6 أمتار في خروتشوف