15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Sovrumsdesign 12 kvm. m. Layout och typ

Naturligtvis ska sovrummet vara mysigt. Detta är trots allt ett bo för kärlek, vila och avkoppling. Litet utrymme i det här fallet är bara för det bästa. Detta kommer att göra det lättare för dig att skapa en mysig och varm atmosfär..

Sovrum 12 rutor i vita toner

Sovrummet visas inte för gäster, så dess interiör måste först vara bekvämt och bekvämt, och först då moderiktigt och snyggt.

Men var försiktig, du riskerar att göra en mörk garderob av ett varmt bo. För att förhindra att detta händer måste du känna till reglerna för design och val av delar. Detta är vad du kommer att lära dig idag. Låt oss börja!

Våra efterföljande åtgärder beror på dessa indikatorer. Om layouten fortfarande kan ändras kan typen inte ändras på något sätt..

Kom ihåg! Glöm inte att ordna alla åtgärder i enlighet med lagens bokstav när du ändrar lägenhetens layout.

Därför måste du anpassa dig till vissa kriterier. Så lågt i tak kan kompenseras med hjälp av skickligt utvalda färger, kyla i tegelväggar – efter några tekniska förändringar.

Markerar sängens huvud med en kontrasterande väggdekoration i sovrummet 12 kvm

Mottagning av kontrast tillåter användning av mörka toner även i ett litet rum. Finishen ovanför sänggavel ser bra ut, med fokus på sovplatsen

Under förutsättningarna för förekomsten av brister i den eller den typen av konstruktion spelar planeringens kraft in. Kompetent zonindelning av ett rum kan frigöra flera kvadratmeter, det finns andra knep för att kompensera för bristerna. Vi kommer definitivt att berätta om dem.

Sovrum i Chrusjtjov

De välkända Chrusjtjov-byggnaderna utgör en ganska stor del av byggnaderna i Ryska federationen. Så många är bekanta med hur det är att designa ett sovrum på en 12 kvm. m. Förutom bristen på ledigt utrymme i bredd finns det också en stymning av rummet uppåt på grund av lågt i tak. Därför är det inte alltid möjligt att förkroppsliga alla idéer..

Design av ett litet sovrum i Chrusjtjov 12 kvadratmeter

För ett sovrum i Chrusjtjov rekommenderas ljusa färger, kompakta möbler och bra belysning

Grundregeln i detta fall är en enkel inredning av tak och väggar. Flernivåkonstruktioner, sträcktak, träbjälkar eller paneler är olämpliga här – de minskar rummets höjd med minst 7-10 cm.

Sovrum på 12 kvadratmeter i beige nyanser

Beige är alltid en prioritet för små utrymmen

Ett annat knep är användningen av ljusa färger i designen. Detta kommer att vara fördelaktigt från alla håll: du kommer att kunna skapa en mysig och lugn atmosfär och visuellt förstora utrymmet.

Flervånings panelbyggnad

I det här fallet blir det lättare att hantera utformningen av ett rektangulärt sovrum på 12 kvm. m. I en sådan byggnad är taken högre än i den tidigare typen, vilket ger extra utrymme och samtidigt låter dig använda nya dekorationsidéer.

Interiör i ett sovrum på 12 kvm i ett flervånings panelhus

Sovrum i panelhöghus är bättre upplysta med naturligt ljus, här kan du använda ett utökat färgomfång

Så ett sträcktak är lämpligt här: dess ljusa och blanka yta kommer att spela i dina händer när du ordnar ett litet rum. Det är fortfarande värt att överge flera nivåer av gipsskivor och mörka färger. I detaljerna om villkoren för att ordna ett litet sovrum kommer vi att beskriva nedan..

Privat hus

Det finns ingen gräns för fantasi här. Om rummet har höga väggar och en bra layout blir det inte svårt att göra en bekväm och vacker design. I det här fallet kan du redan lägga till fler mörka nyanser, eftersom de kan kompenseras av överflödet av naturligt ljus..

Sovrum 12 kvm på vinden i ett lanthus

Ett sovrum i ett privat hus kan mycket väl isoleras från andra rum och radikalt skilja sig från andra rum

Om det finns en balkong med utsikt över innergården kan den utrustas som ett rekreationsrum, en plats för te, spel eller arbete. Gör det till en del av sovrummet, men du kan skapa det annorlunda än den allmänna designen..

Väggar i privata hem är vanligtvis tjockare, så du kan skapa en nisch eller inbyggd hylla för att spara värdefullt utrymme. Skaffa en garderob med en speglad yta och lägg till mycket naturligt ljus, för att inte glömma konstgjord belysning – det här är huvudtricken i sovrumsdesignen i ett privat hus på 12 kvadratmeter. m.

Speglad garderob i utformningen av sovrummet 12 kvadratmeter

Garderob med spegeldörrar – moderiktigt, bekvämt och praktiskt

Sammanfatta.

Hustyp Fördelar och nackdelar Registreringsregler
Chrusjtjov – Lågt i tak

– Kalla väggar

+       Komforten i ett litet rum

Brist på tak i flera plan och komplexa väggdesigner
Panelbyggnad –       Rummen är ofta rektangulära, smala;

– Lågt tak

+       Dessa lägenheter är mestadels varma

Användning av ljusa färger och naturmaterial;

Spegel och blanka ytor

Privat hus +    Möjligheten att självständigt styra alla dimensioner och layout av rummet Du kan förkroppsliga alla designidéer, det viktigaste är att de kombineras harmoniskt

Du kan förkroppsliga alla designidéer, det viktigaste är att de kombineras harmoniskt

Låt oss nu gå vidare till allmänna bestämmelser, oavsett husets typ och layout..

Färgpsykologi

En av de grundläggande faktorerna är färgschemat. Här uppmärksammar vi påverkan av designfaktorer, det vill säga hur den eller den färgen fungerar med fördelarna och nackdelarna med rummet. Och också psykologiskt, eftersom det redan har bevisats att ett visst färgschema i ett rum kan orsaka depression, glädje, snabb återhämtning, främja koncentration, god vila etc..

Sovrum 12 kvadratmeter på vinden i ett lanthus

Valet av nyanser av sovrumsdekoration börjar med grundfärgen – den du gillar mest.

Så sovrummet är 12 kvm. m. görs bäst i varma pastellfärger, särskilt för Chrusjtjov. Så du kommer att kunna kompensera för bristen på plats. Var särskilt uppmärksam på taket – den här delen ska verkligen vara ljus, eftersom den spelar en viktig roll för att reflektera ljus. Det är bättre att använda en enfärgad beläggning eller en kombination av flera enfärgsdukar. Det är absolut nödvändigt att vägra tapeter med ett mönster..

Sovrumsdesign 12 rutor i gröna nyanser

Gröna nyanser slappnar av hjärnan och lindrar ögonspänningar

Bäst lämpad beige, mjölkaktig, vit, persika. Blått, grönt, lila kan också göra ett rum rymligt, men till sin natur kallt och inte helt bekvämt. Om du vill att dessa nyanser ska vara närvarande, kombinera dem med mjuka. Du kan lägga till några mörka detaljer: brunt och svart tar en betydande plats här..

Sovrumsinredning 12 kvadratmeter i kalla färger

Kalla färger är acceptabla om sovrumsfönstren vetter mot söder

Det idealiska alternativet är ett grått rum. Kombinera olika färgnyanser för lite variation och lägg till stänk av levande detaljer. Denna kombination har godkänts av ledande psykologer: grått har visat sig ha en lugnande effekt och främjar snabb återhämtning..

Ljusa kuddar som inredning för ett sovrum med en yta på 12 kvadratmeter

Ljusa nyanser kan vara, men det är bättre i separata dekorationselement.

Du kan experimentera och göra en sovrumsdesign i korallröda, vinröda färger. Förresten, i Norge är en sådan lösning vanlig, och används ofta vid utformning av lägenheter. Men var försiktig, rött kan orsaka depression, så det är bättre att späda ut det med lugnare färger..

Design detaljer

Låt oss nu gå vidare till det privata och tala om lagar och tricks för val och dekoration av detaljer i sängkammaren. När allt kommer omkring måste du fortfarande kunna ordna belysning ordentligt, välja funktionella möbler, välja textilier etc. Alla dessa element påverkar rummets övergripande utseende, så deras val bör bemötas med ansvar.

Bordslampor och en bild i utformningen av ett sovrum 12 kvadratmeter

Ett klassiskt sätt att dekorera en inredning är att animera ett tomt utrymme med målningar och lampor.

Hur man väljer rätt möbel

Eftersom vi pratar om ett litet rum pågår det en kamp om rymden. Och det utvecklas ganska hårt – varje centimeter räknas. Vad vi menar nu är att det är oacceptabelt att slösa dyrbart utrymme med att lägga upp onödiga detaljer. Till exempel är ett skrivbord och hyllor helt onödiga i sovrummet..

Två smala fönster i det inre av sovrummet 12 kvm

Det ska inte finnas några extra möbler i ett litet sovrum.

Du kan vägra naturliga blommor eller konstgjorda dekorationer, men utan de nödvändiga möblerna kan du.

Vad gäller sådant:

  • säng;
  • nattduksbord;
  • skåp.

Detta är en måste-ha möbler. Det är bättre att vägra resten och inte störa upp utrymmet..

Rund säng i det inre av sovrummet 12 rutor

Sängen ska definiera sovrummet enbart som ett rum för att sova och vila.

När du väljer en säng, ge företräde åt en dubbelmodell med ytterligare lådor för förvaring av linne eller hyllor för små saker (i det här fallet kan du till och med vägra ett skåp). På tal om materialet är naturligt trä naturligtvis den obestridda ledaren. Tall är det billigaste alternativet. Samtidigt är det hållbart och hållbart. Du kan välja vilket annat trä som helst. Kom ihåg att ju mer elit träslag är, desto dyrare blir produkten. Och priset motiveras inte alltid av kvaliteten.

Säng på en plattform i det inre av ett sovrum med en yta på 12 kvm

En säng utan ben verkar visuellt lägre, vilket innebär att taket kommer att se högre ut

Plocka upp skåpet från ljust trä. Om rummet är rektangulärt skulle ett utmärkt alternativ vara en garderob med spegeldörrar, som kommer att ligga längs den mindre väggen, helt blockera den. Men oroa dig inte, på grund av den speglade ytan kommer den här artikeln inte att se skrymmande ut..

Belysning

En viktig punkt är belysningsorganisationen. Det är trots allt nära besläktat med färgschemat. Dessa två faktorer kan komplettera varandra och hjälpa till att dekorera rummet positivt..

Ljuskrona i sovrummet med en yta på 12 kvadratmeter

Den centrala ljuskronan är den mest klassiska versionen, den kan vara enkel eller massiv med dekorativa element

Låt oss börja med naturligt ljus. Ju mer det är, desto ljusare och rymligare blir rummet. Detta tyder på att stora fönster måste finnas. Om du bor på höga golv eller i ett privat hus, gör ett helväggsfönster, komplettera det med belysning, vackra gardiner, så får du en utsökt, användbar och lönsam design. Dessutom behöver du inte komma med en fönsterbrädesinredning..

Lampor på sängbord i sovrummet 12 kvadratmeter

Sittdelen kan belysas med golvlampor, lampor eller bordslampor placerade på sängborden

Konstgjord belysning spelar också en viktig roll, både psykologisk och praktisk. Sängkammaren ska ha en lugn atmosfär, därför är belysningen dämpad. Därför är diodstrålkastare ett bra val. Om du är en sängläsare lägger du lampan ovanför din säng. Men det är bättre att vägra ljus konstgjord.

Takdekoration

Går vidare till stora ytskikt. Om många offrar belysningsdesign, som endast dispenserar med en traditionell lampa, ställs frågan om takets och väggarnas design vid varje renovering..

Duplextak i sovrummet 12 kvadratmeter

Taket i ett litet sovrum ska inte “pressa”

Sovrumsdesign 12 kvm. meter i en låg lägenhet innebär inte en komplex takinredning. I Chrusjtjov skulle det bästa alternativet vara monokromatisk målning i en ljus ton eller tapetsering. Dessa är enkla metoder och är ganska billiga. Om du vill diversifiera interiören, kompensera för det tråkiga taket med en mer original väggdekor..

Sovrum 12 kvadratmeter med sträckt spegeltak

Speglat tak kommer att vara ett lämpligt alternativ för unga ägare

En universell metod (för högre rum) är ett sträcktak. Det kan kombineras med gipsskivor enkla strukturer. Denna vy låter dig göra dold belysning, vilket är mycket viktigt för sovrummet. När du väljer en duk, ge företräde åt vitt eller grädde. Blått, grönt eller vinrött kommer att minska rummets dimensioner och göra det skrymmande.

Väggdekoration

Nästa parameter existerar nära med den föregående. Om du bestämmer dig för att göra en ovanlig inredning i taket (stretch, gipsskivor), ska väggarna vara lugna, utan krusiduller. Och vice versa. Vi råder dig att vara mer uppmärksam på väggarna genom att göra en enkel ljus bakgrund i taket..

Väggdesign ovanför sänggavel i ett sovrum med en yta på 12 kvadratmeter

För att inte överdriva det med färgpaletten behöver du bara välja tre grundläggande nyanser.

Det är också lämpligt att använda tapeter för väggarna. Men det finns mer frihet här. Kombinera, skapa ovanliga och kontrasterande kombinationer – skapa. Använd textilmodeller. De ser ädla och sofistikerade ut, men kräver särskild omsorg. Glöm inte 3D -tapeter. Nyligen har de använts ganska ofta. Efter att ha valt rätt ritning (djup, ljus, med en blank yta) kommer du att kunna göra rummet rymligt och modernt.

Fototapeter i det inre av ett sovrum med en yta på 12 kvadratmeter

Om du vill ha originalitet är det bättre att välja en fototapet.

Förutom monokromatisk färgning ger den många fler alternativ. Konstmålning, graffiti, akvarellritning, stencil, etc. Lär dig så mycket som möjligt om dess möjligheter och välj det alternativ du behöver. Med hjälp av färg och en stencil kommer du att kunna återskapa den bild du gillar, lägga till fotokort och få en komplett originalidé..

Kom ihåg att allt måste vara i harmoni. När du tänker på väggdekoration, lita på andra faktorer och föremål i rummet.

Textil

Detta element är särskilt viktigt för sovrummet. Det är centrum för att skapa komfort. Du måste erkänna att fönster med persienner ser torra och kalla ut. Häng gardinerna och bilden ändras helt..

Dekorerar ett sovrum på 12 kvadratmeter med textilier i varierade färger

Pastellfärgerna i inredningen kan enkelt återupplivas med hjälp av brokiga textilier – kuddar, överkast och gardiner

På tal om gardiner. Detta är en obligatorisk detalj. Du kan lägga gardiner ovanpå. Genom att köpa originalringar kan du skapa en lyxig gardininredning. Ljusa och genomskinliga gardiner ger extra komfort och lätthet. Förutom det estetiska värdet har gardinerna ett praktiskt värde. Under sömnen dagtid hindrar de ljus från att komma in i rummet, så välj modeller från tätt tyg av röda nyanser..

Sovrum med en yta på 12 kvadratmeter i skandinavisk stil

Ljusa gardiner från golv till tak kommer visuellt att öka takhöjden och radikalt förändra sovrums övergripande inredning

Sängkläder väljs i enlighet med stilen och färgen på resten av rummet. Det är bättre att välja underkläder i känsliga blå eller lila nyanser, pastellfärger är inte sämre. Sängen ser bra ut i svart, hur konstigt det än kan vara.

Det skulle vara trevligt att lägga till dekorativa kuddar. De hjälper till att återskapa atmosfären av mys, dessutom kan du köpa växtbaserade fyllmedel för dem. Detta alternativ är perfekt för sovrummet. Doften kommer att spridas i hela rummet och ha en gynnsam effekt på det mentala tillståndet, lugnande och bidrar till hälsosam avkoppling..

Tänk om…

Vad händer om ditt sovrum kombineras med andra rum, som vardagsrummet? Då måste du kombinera flera funktioner inom en zon. Och om det också finns en studie här … Detta gäller främst studiolägenheter. Och i det här fallet finns det några knep som kommer att rädda..

Sovrum 12 kvadratmeter i en studiolägenhet

Litet sovrum i en modern studiolägenhet

Använd multifunktionella möbler. En hopfällbar soffa eller loftsäng hjälper dig att spara så mycket utrymme som möjligt. En bardisk är lämplig som ett skrivbord, som kommer att fungera som ett matbord, och samtidigt dela upp flera zoner. Naturligtvis visar det sig en prefabricerad hodgepodge, men detta finns ofta i en studiolägenhet. Var noga med att separera sovdelen och ge den en mysig touch med textilier och belysning..

Dedikerat 12 kvm sovrum i en studiolägenhet

Skåp och bokhyllor kan användas som zonavdelare

Vad händer om det inte finns tillräckligt med naturligt ljus? Kompensera för bristen på ett stort antal fönster. När det inte finns någon sådan möjlighet – konstgjord belysning och ljusa färger i designen.

Det finns alltid knep som hjälper dig att designa en 12 kvm. m. mysigt och bekvämt.

Video: tips från en professionell designer

50 foton med de bästa designlösningarna

Gyllene nyanser i det inre av ett sovrum på 12 kvadratmeter TV mittemot sängen i sovrummet i Chrusjtjov Belysning för sängens huvud i ett litet sovrum på 12 kvm Vitt sängkläder i sovrummet med en yta på 12 kvm Mörka kontrasterande färger i det inre av sovrummet 12 kvm Stort fönster i sovrummet 12 kvadratmeter Dedikerat sovrum 12 kvm i en studiolägenhet Mysigt sovrum på vinden i ett lanthus Dekorera fönster och väggar med gardiner i mörka nyanser i sovrummet 12 kvm Ytterligare lampor i belysningen av sovrummet 12 kvadratmeter Bilder ovanför sänghuvudet i det inre av sovrummet 12 kvm Svart överkast på sängen i sovrummet 12 kvadratmeter Väggdekoration med dekorativa nischer i sovrummet 12 kvm Sovrumsdesign 12 kvadratmeter i klassisk stil Fransk stil i utformningen av sovrummet 12 kvm Ljus design av ett litet sovrum på 12 kvadratmeter Två enkelsängar i sovrummet 12 rutor Sänggavel av trä ovanför sängen i sovrummet 12 kvm Designer sovrumsbelysning 12 kvadratmeter Uppdelning av sovrummet på 12 kvm med lampor Målningar och lampor i det inre av sovrummet 12 kvadratmeter Ljusa sängkläder i inredningen i sovrummet 12 kvm Design av ett sovrum på 12 kvadratmeter i loftstil DIY -möbler för ett sovrum på 12 kvm av trä Minimalistisk sovrumsdesign 12 kvm Skjutdörr i sovrummet 12 kvadratmeter Vita nyanser i det inre av sovrummet 12 kvm Snygg design av ett sovrum på 12 kvadratmeter Ljuskrona med ljus på taket i sovrummet 12 kvm Strålkastare på taket i ett 12 kvm sovrum Sovrumsdesign 12 kvadratmeter i gräddfärg Snövit sovrumsinredning 12 kvm Mysigt sovrum i gråtoner med en yta på 12 kvm Original nischer med belysning i det inre av sovrummet 12 kvm Garderob med spegeldörrar i utformningen av sovrummet 12 kvm Gula väggar och grått överkast i sovrummet 12 kvm Övervägande av gröna toner i det inre av sovrummet 12 rutor Grädde och blå färger i inredningen i sovrummet 12 rutor Europeisk stil i dekorationen av sovrummet 12 kvm Sovrum inredning i ett panelhus Kontrastspel i det inre av sovrummet 12 kvm Designer sovrum inredning 12 rutor Dekorativ panel i sovrummet 12 kvadratmeter Design av ett kombinerat sovrum i en studiolägenhet Klassicismstil i sovrumsdesign 12 kvm Registrering av ett sovrum på 12 kvadratmeter i ett lanthus Plasma på väggen i sovrummet 12 kvadratmeter Säng på en plattform i det inre av ett sovrum på 12 kvm Klar belysning för sovrummet 12 kvadratmeter Persienner på fönstren i det inre av sovrummet 12 kvadratmeter

Previous Post
Vardagsrumsdesign på vinden: funktioner i arrangemanget
Next Post
زخرفة نظارات الزفاف: اختيار المواد والتقنيات ودروس الماجستير