15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Funktioner av inredningen i vardagsrummet i ljusa färger

Hur man inreder vardagsrumsinredningen i ljusa färger? Denna artikel innehåller råd från professionella designers om inredningen av rum. Om du är intresserad av layouten på gästrummet, var noga med att läsa vår artikel..

Vardagsrumsinredning i ljusa färger

Ett ljust vardagsrum ser alltid rymligt och fräscht ut

Vardagsrum i ljusa färger

Vita färger ser organiska ut för stora storstadsområden. De kan späda ut gråtonerna i betongväggar och asfalt. Alla moderna designstilar använder rena paletter..

Klädda möbler med gräddeklädsel i ett ljust vardagsrum

Lugn färgpalett är perfekt för att skapa en mysig och bekväm atmosfär i vardagsrummet.

Fördelarna med denna design inkluderar flera punkter:

  1. Vitt är mångsidigt. Den kan kombineras med nästan alla typer av interiörer.
  2. Ljusa nyanser gör att du kan lägga till alla olika nyanser i bilden av rummet.
  3. Om det finns en allvarlig brist på naturligt ljus i vardagsrummet kan kompensation uppnås.
  4. Fräscha naturliga interiörer kompletterade med grön vegetation skapar en avkopplande atmosfär.

Ljusgröna väggar i ett modernt vardagsrum

Ljusa nyanser expanderar utrymmet visuellt

Inredningen i vardagsrummet bör ägnas vederbörlig uppmärksamhet. Här kommer du att spendera mycket tid med din familj, äta vid ett brett bord med dina vänner och också koppla av från världens liv och rörelse..

LED -takbelysning i ett ljust vardagsrum

Med rätt färg i ljusa färger kan du visuellt justera väggar, förstora fönster och dörröppningar

Stilar

Interiören i lägenheten i ljusa färger är intressant att designa i flera stilar. Till exempel görs sovrummen mer lugna och benägna att koppla av “Provence”. Köksutrymmet kan kombineras med vardagsrummet, sedan görs deras stil gemensam eller har liknande element. Om det finns en önskan att ordna inredningen med olika typer av dekorationer, är zonering av rummet en bra idé. Utmärkta färger på elementen i funktionella områden späd harmoniskt de vita nyanserna.

Klassisk vardagsrumsinredning i ljusa nyanser

Ljust beige vardagsrum i klassisk stil

Följande stilar är lämpliga:

  • “Provence”.
  • “Skandinavisk”.
  • “Loft”.
  • “Högteknologisk”.
  • Modernt “modernt”.
  • “Minimalism”.

Mjuka gröna väggar i vardagsrummet med två soffor

Ljusgrönt vardagsrum i modern stil

Alla ovanstående designalternativ för rum kombinerar framgångsrikt ljusa färger med andra. Texturen på elementen i inredningen kan vara antingen slät glansig eller präglad matt.

Registreringsregler

För att organiskt dekorera vardagsrumsdesignen i ljusa färger måste du styras av regeln: en dominerande nyans i ett rum. Paletten kan ha flera alternativ, men huvudfärgen används i designen. Till exempel brun.

Bruna soffor i designen av ett ljust vardagsrum

Brun färg kan väljas för möbler

Blå väggar i vardagsrummet med ett panoramafönster

Mörka nyanser är också acceptabla, men i begränsade mängder.

Arrangemanget börjar från golvet. Mörkbrunt laminat läggs med däckmetoden, det vill säga diagonalt från ett hörn till ett annat. För att framhäva en del av golvytan läggs en matta av bakad mjölkskugga med hög hög på den. Det finns också möjlighet att lägga vitt laminat i mitten av rummet. Men denna metod kommer att vara arbetskrävande..

Träliknande laminerat golv

Möbler med ljus klädsel ser underbara ut på ett brunt laminat

Väggarna i hallen har en mjuk beige färg. Svartvita fotografier av städer och deras sevärdheter kommer framgångsrikt att späda det inre av vardagsrummet. Fönstertextilier köps i mörkbeige. Satengardiner belyses dessutom av taklampor riktade direkt mot tyget.

Bilden av bron i nattstaden på tapeten i vardagsrummet

Effektiv väggdekoration med svartvita fototapeter

Taket är färdigt med två nivåer, samt ett par nyanser. Vitt och ljusgult kommer att passa perfekt. Takytans omkrets kommer att ha en nyans av kristallvitt. Men den mellersta delen är gul. En LED -remsa med mjukt gyllene sken sätts in i övergångsdelen av nivåerna..

Möbler för rummet är utvalda i brunaktig färg. Den rymliga, rymliga soffan kompletteras med vita och beige kuddar. Soffbordet är förvärvat i en blank konsistens, även i en ljusbrun ton.

Vardagsrumsdesign i ljusa pastellfärger

Snygga möbler kommer att vara en bra accent som kompletterar utseendet på rummet.

Hörnsoffa med ljus klädsel

Välj praktiska stoppade möbler som är lätta att rengöra och tvätta

Om hallen kombineras med köket ligger matplatsen på gästrummet. I det här fallet kan du avvika från rummets brunbeige paletter. När du inreder köksutrymmet i svart och grönt, borde matplatsen upprepa denna stilistiska idé. Till exempel köps mjuka matstolar i mintfärg, medan ett middagsbord är i en wenge -nyans..

Soffa med färgglada klädsel i kök-vardagsrummet

Ljust vardagsrum i Provence -stil kombinerat med kök

Skillnaden mellan köket och hallen är delvis inredd. För att göra detta demonteras väggen på mitten och lämnar någonstans i den tredje delen intakt. Det zonala gränsdragningselementet monteras på varje sida på sitt eget sätt. För köket väljs samma svart och gröna stil. Från gästrummets sida – blekbeige paletter.

Tre rekommendationer

När du ordnar inredningen i gästutrymmet är det värt att följa regeln om tre färger. Ett sådant rum kommer att skilja sig åt i önskad svårighetsgrad, samt kombinera färger. Till exempel uttrycks detta av det grundläggande vita intervallet, kombinerat med brunt, som späds med gula inre element..

Vardagsrumsinredning i ljusgul färg

Gult är utmärkt för accent väggdekoration

Valet av textur av efterbehandlingsmaterial kräver också noggrann uppmärksamhet. Om golvet och taket är färdigt med ett slätt material späds väggarna ut med reliefmönster. Tvärtom, med en plan väggzon får de intilliggande ytorna en avlastningsstruktur.

Blå pallar i inredningen i ett ljust vardagsrum

Du kan göra rummet mer originellt med hjälp av intressanta inredningselement.

Vas med blommor på ett soffbord

Använd en mängd olika vaser, statyetter, målningar eller favoritfotografier för att dekorera ditt vardagsrum

Den utbredda användningen av målade möbler kommer att ge rummet en viss charm. De vita fronterna på skåp och hyllor pryds av invecklade mönster. Kompositionen, sammanställd nära TV: n, ser intressant ut. Köp ett specialställ komplett med skåp och hyllor. På öppna platser kan du placera kontrasterande figurer av en svart eller röd palett. Mönster på fasader eller paneler på skåpdörrar väljs oftast i gyllene färger. Svart kompletterar också harmoniskt gästen.

Belysning

Det kristallvita rummet kännetecknas av sin ljusstyrka. Om solens strålar ofta förekommer här, kommer det att vara möjligt att spara pengar på belysningsarmaturer. När du planerar mörka accenter ska de placeras mittemot fönsteröppningarna. Detta kommer att kompensera för den lätta belastningen i rummet..

Vardagsrum med panoramafönster och öppen spis

Panoramafönster släpper in mycket naturligt ljus in i vardagsrummet

Stor rund puff i mitten av vardagsrummet i vardagsrummet

Belysningsenheter måste väljas i enlighet med stilriktningen

Ett ljust rum kan göras genom att inte bara använda färgen på vitt. I tillräckligt starkt artificiellt ljus ser persika eller bruna toner lika fräscha och rena ut..

Skandinavisk stil

För dem som vill göra inredningen i vardagsrummet ljus skulle en bra idé vara att organisera inredningen av den “skandinaviska” typen. Dess särdrag är friskhet, kallhet i rummet, utspädd med lite varm dekoration..

Skandinaviskt vitt vardagsrum

Ursprunget som etnisk, är skandinavisk design nu en riktig klassiker

Modulärt soffbord

Stilen är enkel, lugn och lakonisk.

Golven är gjorda med parkett eller parkettbräda av naturligt trä. Trästrukturen kan behandlas med blank lack. Ovanpå sådant material läggs en röd matta, broderad med utsmyckade mönster..

Det kommer att bli intressant att kombinera den “skandinaviska” layouten med “Loftet”. Soffbordet uttrycker detta motiv och är tillverkat av en vanlig pall målad i vitt. För att ge bordet en jämn bas läggs en glasbit på den med fasetterade kanter.

Pallmöbler i det inre av ett ljust vardagsrum

Pallar kan användas för att göra inte bara ett soffbord, utan också en bas för stoppade möbler

Väggarna kombineras. Till exempel är tv -sektionen färdig med texturerad tapet som upprepar tegelverket. Var noga med att lämna den blekt. De återstående delarna kan helt enkelt kalkas eller putsas. Prova att dekorera en tom vägg med ett plankmönster. Hitta rätt typ av färgglada tapeter eller dekorationspaneler i butiken.

Gör taket utan några nivåer. Måla den också vit.

Smidigt vitkalkat tak i ett vardagsrum i skandinavisk stil

Sträcktak behövs inte här – allt ska vara naturligt

Kombinerade möbler köps in. TV -hyllan har en vit bas, kompletterad med naturliga träfasader. Den rymliga soffan har flerfärgade kuddar som fungerar som accentelement.

Gammal mormors bröstkorg istället för ett soffbord

I en skandinavisk interiör passar moderna möbler bra med antikviteter

Fönsteröppningar kan lämnas utan textilier. Fönsterramar är ljusa. Gröna växter i krukor installeras på fönsterbrädorna. En del av väggen kan lämnas för dekoration med fotografier eller landskapskompositioner inramade med vackra ramar. För detta är väggutrymmet målat vitt. Denna metod låter dig fokusera på väggdekorationerna..

Textildekoration av ett ljust skandinaviskt vardagsrum

Textilier används i form av kuddar, mattor, mattor eller helt enkelt i tygremsor. Samtidigt ska allt detta vara varmt och mysigt.

Klocka med romerska siffror på den vita väggen i vardagsrummet

Ljus, fotografier och porträtt med eller utan träramar är lämpliga som inredning.

Dessutom fungerar tjusiga väggklockor som accentuerande element. Alla typer av masker, blomsterarrangemang eller böcker placerade på en gångjärnshylla kommer framgångsrikt att komplettera interiören i ett ljust vardagsrum..

Video: Ljust vardagsrum med svart golv

Foto av snygga vardagsrum i ljusa färger

Pallbord med glasskiva Design av en liten hall i ljusa färger Gjutjärnsbatteri under vardagsrumsfönstret Design av ett smalt vardagsrum med balkong Panoramafönster i ett vitt vardagsrum Soffa i vardagsrummet i marin designstil Träpaneler på rummets vägg i ekostil Rosa väggar i hallen i en stadslägenhet Töjbart tak med blank yta Design av ett ljust vardagsrum på vinden i ett privat hus Glansigt golv i ett vitt vardagsrum Matbord i trä Dekorativ öppen spis i det inre av hallen Skiljevägg med inbyggda bokhyllor Soffgrupp i ett rum med synliga balkar Blommig tapet på väggen i hallen i klassisk stil Dekorativa kuddar i färgglada omslag Design av en långsträckt hall i ett panelhus Beige matta på brunt golv Gipsgjutning på taket i hallen Raka gardiner på fönstren i en rymlig hall Två svarta trådkronor på taket i vardagsrummet Ljust vardagsrum med tre fönster Avkoppling i ett klassiskt vardagsrum Vardagsrumsinredning med öppen spis i blå toner Grå gardiner av genomskinligt tyg Olivklädd soffa Vitt tak i ett ljust rum Soffbord med böjda ben Vardagsrumsdesign i modern stil Modulär bild av en cykel Smalt fönster ovanför soffan i vardagsrummet i ett privat hus Skåpmöbler i det inre av hallen Vit soffa nära panoramafönstret Belysning av ett tak i två plan i vardagsrummet Glansigt vardagsrum Marmorgolv Yta metallskåp för arbetskläder i det inre av vardagsrummet Vardagsrumsdesign i grå nyanser Vitt betongtak Fönster i vardagsrummet i ett privat hus utan gardiner Grå matta på trägolv Stege som dekorativt element Dekorativa hyllor i originalform Runt soffbord Interiören i ett långsträckt vardagsrum i ett hus på landet Vardagsrumsdesign i minimalistisk stil Förvaringsvagn som soffbord Rottingbröst istället för ett soffbord Vardagsrumsdesign i ljusgrön nyans Ljust gula accenter i vardagsrummet

Previous Post
Hur man använder papier-maché i inredningen
Next Post
الداخلية المريحة. ماذا يجب ان يكون؟