15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hörnsoffor i vardagsrummet: fördelar, foto

En hörnsoffa i inredningen är en gåva för små vardagsrum, liksom ett bra sätt att avgränsa territoriet i kombinerade rum och enrumslägenheter. Det finns många alternativ för modeller: vikbara, modulära, med inbyggda lådor, med hyllor, en minibar, etc. Valet av design beror till stor del på behoven hos husets ägare och funktionerna i rummets layout. Så hur väljer man en bra hörndesign som passar in i interiören och blir så bekväm som möjligt?

mörk hörnsoffa i korridorstil

Lätt hörnsoffa inuti

hörnsoffa i skinn inuti korridoren

Svart hörnsoffa i interiören

vacker hörnsoffa i sovrumsdesign

Designa ett rum med en hörnsoffa

Huvudsakliga fördelar

Hörnsoffor jämför sig positivt med sina direkta motsvarigheter i följande parametrar.

  1. Kompakthet. Sådana möbler tar mindre plats, medan rymligheten som regel är högre..
  2. “Transformator”. De allra flesta modellerna kan fällas ut, vilket gör att de kan användas som en säng i en enrumslägenhet.
  3. Lagringssystem. Många mönster är utrustade med lådor för linne och andra saker..
  4. Moduler. Modulära möbler är bekväma, kompakta och kan enkelt omvandlas beroende på nuvarande behov.
  5. Brett val. En mängd olika mönster, färger och material gör att du kan välja möbler som passar alla interiörer.

ljus hörnsoffa i det inre av lägenheten

Vacker hörnsoffa i det inre av rummet

mörk hörnsoffa i vardagsrumsdesign

Lila hörnsoffa i interiören

Hur man väljer

Hörnsoffan i inredningen är en av de största möblerna, så det är bekvämare att köpa multifunktionella modeller. När du väljer rätt modell bör du vara uppmärksam på:

  • rymlighet;
  • antalet sovplatser (detta är särskilt viktigt för enrumslägenheter, där det inte är möjligt att utrusta ett komplett sovrum);
  • klädsel;
  • konstruktionens dimensioner.

Vid köp är miljövänlighet i material viktigt. Det är bättre att välja naturligt trä, tyger, läder, metall. Det ska finnas bra starka fjädrar vid basen, och ett träd är lämpligt som ram. Om vardagsrummet kombineras med köket är det mer praktiskt att välja stoppade möbler med avtagbara lock..

Om du väljer en form kan du stanna vid den klassiska L-formade designen. Ovala modeller eller en U-form ser ovanliga ut, men de kräver också mer utrymme. Om vardagsrummet är litet bör sådana mönster inte väljas..

hörnsoffa i läderstil

Läder hörnsoffa i rumsdesign

vacker hörnsoffa i det inre av sovrummet

Grå hörnsoffa i interiören

ljus hörnsoffa i korridoren

Hörnsoffa i chokladfärg i interiören

Hur man bestämmer storleken

Hörnsoffan i vardagsrumsinteriören bör väljas inte bara med hänsyn till konfiguration och material, dess dimensioner spelar också en viktig roll. Detta är sittplatsens område, ryggens och räckenas dimensioner, längden på varje del, djupet på sätena. Standarder från olika tillverkare kan skilja sig åt, det finns inget endimensionellt rutnät. I stort sett är alla soffor indelade i två storleksgrupper: stora och små.

Stora modeller är lämpliga för rymliga vardagsrum eller studiolägenheter. Om en stor familj bor i huset eller det är frekventa gäster, är detta det mest lämpliga alternativet för hallen. Små möbler bör väljas i små rum, ofta kombineras vardagsrummet i detta fall med sovrummet. Ibland placeras små soffor i köket i matsalen..

ljus hörnsoffa i lägenhetsdesign

Lätt soffa inuti

hörnsoffa i läder i korridoren

Vardagsrumsinredning med hörnsoffa

Litet vardagsrum

Vardagsrumsinredningen med en hörnsoffa ser snygg ut, även om rummet är väldigt litet. För små lägenheter produceras små modeller separat, som när det gäller bekvämlighet och funktionalitet inte på något sätt är sämre än större soffor. Förutom hallen kan soffor användas i köket, och tack vare närvaron av en vik- eller glidmekanism blir de lätt till en sovplats.

Det finns mönster som redan är utrustade med ett kompakt kaffe- eller soffbord. Ju fler funktioner en soffa har, desto mer plats kan du spara. Modeller med öppna hyllor är praktiska, där du kan lägga böcker, vaser, husväxter, souvenirer, inramade foton etc. Och en soffa med en inbyggd bar kommer definitivt att imponera på gästerna.

mörk hörnsoffa i utformningen av korridoren

Mörkblå hörnsoffa i inredningen

vacker hörnsoffa i stil med en lägenhet

Hörnsoffa i interiören

mörk hörnsoffa i sovrumsdesign

Vit soffa inuti

Typer av sovmodeller

Den typ av mekanism som gör en vanlig soffa till en bekväm sovplats är mycket viktig. Bekvämlighet och livslängd beror på den valda konfigurationen. De mest populära är följande typer.

Delfin

Oftast rullar soffan lätt framåt. Mekanismen är lätt och enkel, så även ett barn kan hantera layouten. Designen är pålitlig och bekväm för konstant användning, en sådan hopfällbar säng kommer att hålla länge. Det finns bara ett minus – priset.

vacker hörnsoffa i vardagsrumsstil

Grå soffa inuti

ljus hörnsoffa inuti korridoren

Exempel på hörnsoffor i inredningen

Eurobook

Billigt vikningsalternativ utan komplicerade mekanismer. Sovplatsen i slutändan visar sig vara ganska bekväm, det är också möjligt att välja olika storlekar.

Dragspel

En annan populär mekanism, sovytan är platt och har inga höjdskillnader. Systemets styrka och tillförlitlighet gör att du kan använda en sådan soffa varje dag..

Spjälsäng

Systemet är lätt att lägga upp, men mekanismen är inte särskilt stark, så en sådan kaj är inte lämplig för frekvent användning. Men för att ta emot besökande släktingar eller vänner som stannade sent till natten, är en mussla ganska lämplig.

läder hörnsoffa i lägenhetsdesign

Rumsinredning med hörnsoffa

vacker hörnsoffa i korridorstil

Lätt hörnsoffa

ljus hörnsoffa i det inre av sovrummet

Vardagsrumsdesign med svart hörnsoffa

Puma

Ett tillförlitligt, hållbart system, medan under utfällningen rör sig inte en enda del av strukturen längs golvet, vilket eliminerar skador på golvbeläggningen. Benen är på plats först efter en fullständig layout.

Det finns också modeller av hörnmöbler utan vikmekanism. Vanligtvis är det stora soffor, bestående av flera moduler, som kan användas som sovplatser utan problem..

Ovanliga former

Standard L-formade modeller är praktiska, men ibland vill du diversifiera rummets design med något ovanligt, vilket ger vardagsrummet en unik stil. I raden av nästan alla tillverkare kommer det definitivt att finnas icke-standardiserade modeller som kommer att tilltala de mest sofistikerade finsmakarna av ovanlig design..

hörnsoffa i läder i lägenhetstil

Lätt hörnsoffa

vacker hörnsoffa i korridoren

Vardagsrumsdesign med hörnsoffa

En halvcirkel istället för ett hörn ser enkel ut, men den här lösningen är ovanlig i sig. Dessa soffor har en liten olägenhet, de är svårare att sätta i ett hörn, men ett burspråk eller mitten av rummet kommer att klara sig bra. Radiala möbler är praktiska inte bara för sin rymlighet, på grund av frånvaron av utskjutande delar verkar de mer kompakta och låter dig också undvika olycksfallsskador.

För ett stort rekreationsområde där hela familjen samlas eller sammankomster med ett stort antal personer kan du välja en hörnsoffa med fåtölj. I det här fallet kan stolen användas separat, vilket gör att du kan förvandla det mjuka hörnet efter eget gottfinnande. Dessutom kan både stolen och huvuddelen fällas ut till kojen.

Modulära hörnsoffor ger utrymme för fantasi. Oberoende sektioner kan ordnas som du vill, ordnas separat som stolar eller puffar, kombineras tillsammans, utformade en bekväm sovplats, tas bort eller läggs till ryggstöd. Modulära möbler är praktiska för sin rörlighet, de är multifunktionella och låter dig använda det tillgängliga utrymmet till maximal fördel. Vid behov kan moduler köpas gradvis eftersom de produceras i en hel serie.

ljus hörnsoffa i sovrumsdesign

Lätt soffa i vardagsrummets inre

mörk hörnsoffa i vardagsrummets inre

Designa ett rum med en hörnsoffa

mörk hörnsoffa i det inre av korridoren

Grå hörnsoffa i interiören

Färgspektrum

Valet av klädfärger beror på rummets design. Klädseln kan sticka ut mot väggarnas neutrala bakgrund, i så fall blir soffan en färg accent. Ljusa färger ger liv åt inredningen, men du bör inte använda mättade färger om de redan finns som huvudbakgrund..

Om väggarna är dekorerade eller målade i en ljus färg, bör soffan tvärtom ha en neutral färg (vit, beige, kaffe, grå). Ljusklädsel gör visuellt strukturen ljusare, men det här är inte det bästa alternativet för vardagsrum i kombination med ett kök, alla fläckar kommer att synas direkt på ytan.

läder hörnsoffa i vardagsrumsdesign

Grå hörnsoffa i vardagsrummets inre

vacker hörnsoffa inuti korridoren

Lätt hörnsoffa

En neutral soffa kan dekoreras med färgade kuddar eller ett ljust överkast. De kan överlappa med andra inre element: gardiner, tillbehör, matgrupp, etc..

Material i soffklädsel

Material

fördelar

Minus

Läder

Hållbar, lätt att rengöra, lätt att rengöra.

Hög kostnad, litet urval av färger.

Flock

Lätt att rengöra, inga puffar från djurklor finns kvar på ytan.

Inte alltför trevlig vid beröring.

Velours

Svårt att rengöra, svårt att ta bort fläckar från ytan.

Fin utsikt, mjukhet, komfort.

Chenille

Lång livslängd, hållbarhet, ett överflöd av färger.

Video: Översikt över hörnsoffan

50 foton av designidéer för en lägenhet med en hörnsoffa i inredningen:

mörk hörnsoffa i foto i sovrumsstil vacker hörnsoffa i korridordesignbilden läder hörnsoffa i det inre av lägenhetsbilden ljus hörnsoffa i stil med ett vardagsrumsfoto vacker hörnsoffa i utformningen av korridorsfotot ljus hörnsoffa i vardagsrummets inre läder hörnsoffa i det inre av hallen foto mörk hörnsoffa i korridordesignbilden ljus hörnsoffa i stil med en lägenhetsbild läder hörnsoffa i det inre av sovrummet foto mörk hörnsoffa i utformningen av korridorsbilden vacker hörnsoffa i stil med ett lägenhetsfoto ljus hörnsoffa i sovrumsdesignbild läder hörnsoffa i det inre av korridorfotot vacker hörnsoffa stil vardagsrum foto mörk hörnsoffa stil sovrum bild vacker hörnsoffa i det inre av korridorfotot mörk hörnsoffa i lägenhetsdesignbild ljus hörnsoffa i det inre av korridorsbilden läder hörnsoffa stil vardagsrum foto läder hörnsoffa i vardagsrum design bild vacker hörnsoffa i sovrumsdesignfoto ljus hörnsoffa i stil med ett lägenhetsfoto mörk hörnsoffa i det inre av korridorbilden mörk hörnsoffa i det inre av hallen foto läder hörnsoffa i lägenhet design bild ljus hörnsoffa stil vardagsrum bild vacker hörnsoffa i stil med hallen foto ljus hörnsoffa i sovrumsdesignfoto hörnsoffa i skinn i utformningen av korridorfotoet vacker hörnsoffa i det inre av vardagsrumsbilden vacker hörnsoffa i det inre av korridorsbilden läder hörnsoffa i lägenhet design foto ljus hörnsoffa i stil med sovrumsbilden läder hörnsoffa i designen av vardagsrummet foto ljus hörnsoffa i det inre av sovrumsfotot mörk hörnsoffa stil vardagsrum bild vacker hörnsoffa i lägenhet designbild vacker hörnsoffa i stil med korridorbilden mörk hörnsoffa korridor stil bild hörnsoffa i skinn i stil med hallen foto vacker hörnsoffa i stil med en lägenhetsbild mörk hörnsoffa i stil med korridorsfoto ljus hörnsoffa i vardagsrummet designbild mörk hörnsoffa i det inre av lägenhetens foto vacker hörnsoffa i utformningen av korridorsbilden ljus hörnsoffa i utformningen av korridorsbilden vacker hörnsoffa i det inre av lägenhetens foto ljus hörnsoffa i det inre av lägenhetsbilden mörkt hörn soffa stil vardagsrum foto

Previous Post
Hur gör man en bardisk av trä med egna händer?
Next Post
كل المرح حول ديكور الثلاجة