15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vardagsrumsdesign 19-20 kvm. med ett fönster för olika layouter

Standardrumslägenheter har oftast en rektangulär boyta inom 20 kvadrat. Huvudrummet, där gästerna är inbjudna och där familjen samlas, bör glädjas åt en modern atmosfär och en gästfri atmosfär. En genomtänkt design av ett vardagsrum på 20 kvadratmeter befriar dig inte bara från känslan av att allt är som alla andras, utan gör det också möjligt att rationellt använda varje meter i rummet. Experter delar sina hemligheter om zonindelning och inredning av ett standard vardagsrum i olika stilar så att rummet ser exklusivt ut och pengarna inte slösas bort på renoveringar.

ett exempel på en ljus design av ett vardagsrum på 19-20 kvm

En bakgrundsbelyst accentvägg kommer att se väldigt vacker ut.

alternativ för ljusstil i vardagsrummet 19-20 kvm

Det ska finnas gott om ljus i ett stort vardagsrum.

alternativ för ett ovanligt interiör vardagsrum 19-20 kvm

Vardagsrumsdesign är gjord i Provence -stil

Arrangemang av ett standardrum på originella sätt

Ett rektangulärt vardagsrum eller en hall, som det var vanligt att kalla det tidigare, har inte möblats med skrymmande skåpmöbler på länge. Modern design av vardagsrum, hall eller allrum för 19-20 kvm. föreslår en ny strategi för arrangemanget. Följande kommer fram:

 • funktionalitet;
 • zonindelning;
 • områdesoptimering;
 • visuell expansion av rymden;
 • igenkännlig stilistisk lösning.

ett exempel på en vacker stil i ett vardagsrum på 19-20 kvm

Detta vardagsrum kommer att bli din favoritplats för avkoppling.

alternativ för en vacker inredning i ett vardagsrum på 19-20 kvm

Bilden på väggen kommer perfekt att komplettera det inre av rummet.

Även om det verkar som att “rutorna” i vardagsrummet inte är så små, beror allt på hur detta bostadsutrymme används.

 1. I en enrumslägenhet är det ofta inte bara ett vardagsrum, utan också ett sovrum för föräldrar och ett barn, ett kontor med ett datorbord och en matsal. Med ett litet kök måste du ta ut matbordet här, många familjer äter middag här och samlas framför TV: n.
 2. I en liten familj är en enrumslägenhet ett sovrum som fungerar som ett vardagsrum. Oftast använder de en dubbel hopfällbar soffa, som inte monteras varje dag, men rummet tar snabbt ut en hall genom att gästerna anländer. Vid utformningen av ett vardagsrum på 20 m2 är det viktigt att ta hänsyn till denna specificitet..
 3. I privata hus är layouten godtycklig, men insidan av ett 20 m2 vardagsrum med ett fönster liknar ofta layouten i en hall, som i flerbostadshus. Men själva fönsterformatet, värmeenheter eller en öppen spis gör sina egna justeringar av rummets design..
 4. De som arbetar hemifrån och regelbundet tar emot besökare (frilansare, handledare, psykologer, massörer, skräddare) tvingas kombinera detta rum med en studie. I detta fall är det inre av rummet 20 kvm. det bör finnas 2 funktionella accenter – ett mottagningsområde och en arbetsplats. exempel på ett ljust vardagsrum 19-20 kvm

  Töjbar takbelysning skapar en trevlig atmosfär i rummet

  variant av den ovanliga utformningen av vardagsrummet 19-20 kvm

  Ljusa färger kan visuellt utöka rummets gränser

  exempel på ett ljust vardagsrum 19-20 kvm

  Kombinationen av vitt och brunt ser väldigt snyggt och modernt ut

 5. Flerumshus och lägenheter ger mer utrymme för fantasin hos ägarna som vill dekorera ett stort rum mer kreativt. Den eleganta originaldesignen i vardagsrummet kan betona valet till förmån för icke-trivial funktionalitet:
 • ett skåp med ett bibliotek i klassisk stil;
 • växthus med akvarier – ekostil;
 • futuristisk hemmabio;
 • en matsal för en stor eller stor familj i Provence -andan;
 • ett sportfans vardagsrum i loft eller högteknologisk stil;
 • dataspelrum.

Oberoende ordna utformningen av vardagsrummet 19-20 kvm. med ett fönster i klassisk stil är det inte svårt om du använder ett bra färdigt projekt. Traditionella efterbehandlingsmaterial, bra idéer och inspirerande exempel på fotot kan hjälpa till med denna idé..

Hur man ordnar ett genomgångs vardagsrum?

Ett separat rum med en dörr är ett vanligt alternativ i typiska projekt. Men vad ska man göra med en liten lägenhet, där det enda stora rummet är ett vardagsrum för 19-20 “torg”, men det är en genomgång. Det är svårt att utrusta ett sådant rum som ett fullvärdigt äktenskapligt sovrum, även om det är vanligt att ta emot gäster här och i ett välutrustat kök..

Detta är en tvångsåtgärd i en tvårumslägenhet, om ett litet rum ges som ett barns sovrum. För att känna dig bekväm i ditt personliga utrymme är en sovplats placerad bakom en skiljevägg, skärm eller dekorativ sköld. Detta kommer inte att göra utformningen av vardagsrummet på 20 kvadratmeter bekvämare för livet, men avgränsningen bidrar till kompetent zonering av genomgångsrummet.

variant av vardagsrumets ljusa stil 19-20 kvm

Att rita på väggen i vardagsrummet kommer att locka gästerna uppmärksamhet

ett exempel på en ovanlig design av ett vardagsrum på 19-20 kvm

Vardagsrummet kan kombineras med köket

Övergångar till intilliggande rum sker vanligtvis genom eller genom ett hörn – dörrarna ligger nära intilliggande väggar. I det andra fallet är det mer bekvämt att utrusta rummet med lyxiga möbler. Det är mer praktiskt att planera hallens funktionella zonindelning. Här hittar du var du kan placera en inbyggd garderob, om familjen inte kan klara sig utan det. Väggens ändvägg med ett brett fönster kan vackert draperas med gardiner i flera lager.

Flera moderna innerdörrar av vackert trä kan dekorera utformningen av ett 20-meters genomgående vardagsrum. De krossar dock nästan alla väggar, med tanke på att det fortfarande finns ett fönster. Den enda vägen ut är att utrusta väggarna med kompakta hyllor och smala hyllor. Klädda möbler kan ha valfritt format om du lägger dem på en ö – i mitten av rummet.

Ett viktigt villkor. I det ö -dämpade hörnet ska baksidan vara klädd med samma möbeltyg som den främre delen.

Det kan vara 2-3 soffor liknande i utseende, inrättade som en ö, med en fåtölj eller en bänk nära en plasmapanel, ett fönster eller ett akvarium. Den nya möbeluppsättningen och vardagsrummet kommer att dekorera utformningen av vardagsrummet på 20 kvm. Detta alternativ för att möblera ett vardagsrum med flera dörrar kommer inte att störa att passera in i angränsande rum..

exempel på ett ljust vardagsrum interiör 19-20 kvm

Bilder på väggen kommer att komplettera vardagsrummets inredning perfekt.

alternativ för en vacker stil i ett vardagsrum på 19-20 kvm

Med dekorativ sten kan du skapa en accentvägg

alternativ för en ovanlig vardagsrumsinredning 19-20 kvm

Den bruna soffan kompletterar inredningen i rummet mycket bra.

Det händer att vardagsrummet är en vinkel, och det är till och med omärkligt att det har en ganska stor film. Ofta är det också en kontrollpunkt i anslutning till köket. Även om utrymmet i det verkar vara litet, även med den här filmen, är det viktigt att tänka på hur man zonerar och utrustar varje hörn när det gäller funktionalitet. Huvudfokus i utformningen av köket-vardagsrummet är 20 kvm. hörn – en matplats och utformningen av matplatsen, som på bilden.

Det är mest praktiskt att utrusta ett fyrkantigt vardagsrum, även om det är en genomgång. Men rör inte upp rummet med överskott av möbler och tillbehör. Låt det bli färre möbler, men de mest nödvändiga. Detta ger mer utrymme i gångarna för rörelsefrihet och utrymme för ljus att komma in..

ett exempel på en ljus design av ett vardagsrum på 19-20 kvm

Ett utmärkt alternativ skulle vara att kombinera sovrummet och vardagsrummet.

ett exempel på en vacker design av ett vardagsrum på 19-20 kvm

Rummets design är gjord i ett färgschema

Färgval under olika ljusförhållanden

Valet av huvudfärg i utformningen av vardagsrummet 20 kvm. bör dikteras inte bara av personliga preferenser, utan också av belysningens egenskaper. Detta tar hänsyn till:

 • dagsljus (naturlig) belysning;
 • nattbelysning;
 • allmänt ljus;
 • lokal belysning av funktionella områden.

TABELL

1.

Norra fönstret

Citron, persika, gul, orange, röd, fuchsia

2.

Söderläge

Ljusblå, blå, turkos, lila, ljusgrön, vinröd, lila

3.

Östra fönster

Vit, mjölkaktig, pärlemor, ljus beige, rosa, karamell, nyanser av grönt

4.

Västra sidan

Träaktiga nyanser, grå, svart-vit lösning, crimson, solnedgångsfärg

Det varma utbudet av väggar och gardiner av ljusa nyanser kompenserar för bristen på solljus i vardagsrummets inre på 20 kvm – värmande toner föredras. Spegelväggar är lämpliga.

Huvudtonen i det kalla spektrumet på södra sidan blockerar visuellt överskottet av solljus, håller finishmaterialet från att blekna, ger en känsla av komfort.

variant av den ljusa inredningen i vardagsrummet 19-20 kvm

Accentvägg kan göras med 3D -paneler

alternativ för ett vackert vardagsrum interiör 19-20 kvm

Rummets design är gjord i beige

exempel på ett ljust vardagsrum stil 19-20 kvm

Vitt passar bra med trägolv

Solen lämnar snabbt husets östra sida, det blir mörkt tidigt på kvällen. Vardagsrummets design är 19-20 kvm. med balkong är ljusa och neutrala nyanser lämpliga, men fria avvikelser är möjliga.

På västsidan värmer solnedgångens strålar väggarna länge. Valet av den dominerande nyansen är inte lika grundläggande som på norra sidan. Även svart tapet är möjlig, men det är bättre om de är jacquard – ett ädelt matt mönster på en blank bas.

När det gäller belysning är alla alternativ möjliga, så länge det inte är mörkt. I den moderna ljusdesignen i vardagsrummet på 20 kvm. de viktigaste typerna av belysningsanordningar för allmän och lokal belysning används ofta – tak, golv och vägg, diodtejp.

ett alternativ för en ovanlig design av ett vardagsrum på 19-20 kvm

Ytterligare takbelysning kommer perfekt att komplettera interiören i rummet

ett exempel på en ljus inredning i ett vardagsrum på 19-20 kvm

Ljusa färger kan visuellt utöka rummets gränser

Hur man väljer moderna efterbehandlingsmaterial för golvet, väggarna och taket i vardagsrummet

När du väljer typ av efterbehandling är det viktigt att hitta sådana material att vardagsrummets design är 19-20 kvm. med ett fönster, klassiskt eller modernt, uppfyllde de grundläggande kraven:

 • miljövänlighet;
 • varaktighet;
 • enkel installation;
 • överensstämmelse med modern teknik.

När du väljer stil och typ av efterbehandlingsmaterial, tänk på att hallens design är 20 kvm. ska vara i harmoni med angränsande rum. Du måste erkänna att en lägenhet med ett vardagsrum i modernistisk stil i början av 1900 -talet kommer att se löjligt och smaklöst ut, entrén är gotisk med facklor, köket är lantligt, “havet” badrummet och sovrummet i andan av arabiska östern. En känsla av proportion och en enda återhållsam stil i hela hemmet är nyckeln till framgången för alla reparationer, som på bilden.

variant av vardagsrummets ljusa design 19-20 kvm

Vit soffa mot ett mörkt golv ser elegant ut

ett exempel på en ljus stil i ett vardagsrum på 19-20 kvm

Kombinationen av ljusa och mörka nyanser ser vacker och modern ut

ett exempel på en ovanlig vardagsrumsinredning på 19-20 kvm

Vardagsrummet kan kombineras med sovrummet

 1. Takdekoration.

  Idag är strukturer på flera nivåer och sträcktak med originalbelysning på modet. Det “snygga” taket är endast lämpligt i ett fall – den övergripande utformningen av vardagsrummet 19 20 kvm. med ett fönster är ganska blygsamt, i modern stil. Han kan korrigera situationen om reparationen av väggar och golv visade sig vara för blygsam och oansenlig. Modellering, gjutning, skrymmande tak gesims – deras tid har gått, de är bara relevanta i historisk stil.

  Ett väldesignat tak hjälper till att zonera rummet och lägga till belysning. Om det är lite ljus är det bättre att välja en blank duk, nästan med spegeleffekt, medan du behöver en transparent tyll på taket. När det finns ett överflöd av ljus är det bättre att välja ett matt eller satint stretch -tak, du kan ha mer dekorativa detaljer, men med diodbelysning. Mycket populära är “flytande” tak med belysning runt omkretsen, spegeltak är inte så efterfrågade i utformningen av ett modernt rum på 20 kvm..

 2. Väggdekoration.

  Speglar kan visuellt utöka rummet, men 19-20 “rutor” räcker. Därför är det bättre att begränsa dig till höga smala paneler upp till taket, beroende på vilken reflektion som är motsatt.

  Tapeter eller målning inuti ett kvadratrum på 20 kvadratmeter? Om det inte finns något specifikt designkoncept är det bättre att välja en tapet av glasfiber för målning. Det är billigt och praktiskt, färgen kan ändras årligen – efter behag eller när det blir smutsigt. Denna lösning är relevant i familjer med små “konstnärer” som regelbundet lämnar sina klotter på väggarna..

  Flytande tapeter är ett bra sätt att väggbekläda i en 19-20 kvm vardagsrumsdesign om du vill ha sömlösa tapeter med en “varm” känsla. Lätt att applicera och ta bort när du vill ändra utseendet på ditt rum.

  Dekorativa paneler och fototapeter med 3D -effekt väljs för specifika designändamål. Ritningen ska motsvara stilen och glöm inte att en viss säsong reflekteras över dem – sommar, vinter eller höst. Detta kan skapa dissonans i det övergripande konceptet och i förhållande till landskapet utanför fönstret..

  Dekorativ gips är en utmärkt lösning för modern design i det inre av ett 20 kvm stort rum. Det breda utbudet av texturerade ytor ger dig otrolig frihet i valet av finish. Men många tror att detta nödvändigtvis är en “barkbagge” och dess varianter. Inte alls, titta på katalogerna, hur varierat valet av inredning är. Och från gipsbaserad gips kan du skulptera alla volymetriska bilder – landskap, basreliefer av fantastiska varelser, fantasiblommor – som på bilden.

 3. Golv.

Naturligt trä och imitation av dess struktur i syntetiska motsvarigheter är en klassiker som används i olika stilar. Det mest populära laminatet, som erbjuds med varierande grad av nötningsbeständighet, är lämpligt för 32-33 klasser i vardagsrummet. Enligt katalogerna kan du välja lameller med inredning för alla träslag – från blekt ek till chokladwenge.

Självnivellerande golv (polymerbeläggning) ger en perfekt jämn yta, medan en transparent polymer kan täcka alla kakel- eller lamellbeläggningar. Detta liknar självutjämnande föreningar, men som en topplack. Svarta självutjämnande golv med lackeffekt ser lyxigt ut – påminner om en svart spegel. Men samtidigt kan du inte göra spegelytor på väggar och tak, en sak. Detta överdrag ska motsvara den valda stilen och utformningen av rummet 20 meter.

variant av vardagsrumets ljusa design 19-20 kvm

Eldstaden i vardagsrummet kommer perfekt att komplettera det inre av rummet.

ett exempel på en vacker stil i ett vardagsrum på 19-20 kvm

Vardagsrumsdesignen är gjord i en modern stil

Imiterade marmorplattor, särskilt med “sömlös installation”, ser också lyxiga ut, men det är lämpligt för dekoration i historisk stil. Idag används porslin av stengods för detta ändamål – en bakgrund, en mosaikrosett, kontrasterande ramar. Allt detta kan vara av samma material, men med en annan texturfärg. En utmärkt lösning för “varma golv” -systemet i vardagsrummet. Men kom ihåg att en vanlig kakelskärare inte kommer att ta det, bara en vattenstråleskärmaskin. Därför måste de som föredrar imitation under “marmorgolven” vända sig till specialister.

Mer utmärkta lösningar för design av ett 20-metersrum kommer att föreslås av vårt illustrativa material..

Video: Vardagsrumsdesign 19-20 kvm

50 foton av vardagsrumsdesignidéer 19-20 kvm:

alternativ för den ljusa stilen i vardagsrummet 19-20 kvm foto exempel på en vacker vardagsrumsinredning på 19-20 kvm bild exempel på ett ljust designat vardagsrum 19-20 kvm bild variant av den ovanliga stilen i vardagsrummet 19-20 kvm foto ett exempel på ett ovanligt interiör vardagsrum 19-20 kvm foto variant av den ljusa designen av vardagsrummet 19-20 kvm bild alternativ för en vacker stil i ett vardagsrum 19-20 kvm foto version av den ljusa inredningen i vardagsrummet 19-20 kvm bild ett exempel på ett ljust vardagsrumsdesign 19-20 kvm foto ett exempel på en vacker inredning i ett vardagsrum på 19-20 kvm foto variant av den ovanliga stilen i vardagsrummet 19-20 kvm bild variant av den ovanliga utformningen av vardagsrummet 19-20 kvm bild exempel på ett vackert interiör vardagsrum 19-20 kvm foto ett exempel på en ljus stil i ett vardagsrum 19-20 kvm bild alternativ för ljus design av vardagsrummet 19-20 kvm foto ett exempel på ett ljust vardagsrum interiör 19-20 kvm bild ett exempel på en vacker stil i ett vardagsrum 19-20 kvm bild variant av den ovanliga utformningen av vardagsrummet 19-20 kvm foto version av den ljusa stilen i vardagsrummet 19-20 kvm bild exempel på ett ljust vardagsrum interiör 19-20 kvm foto ett exempel på en ovanlig stil i ett vardagsrum på 19-20 kvm bild alternativ för en ljus inredning i ett vardagsrum 19-20 kvm foto version av vardagsrumets ljusdesign 19-20 kvm bild ett exempel på en vacker stil i ett vardagsrum 19-20 kvm foto ett exempel på en ljus inredning i ett vardagsrum på 19-20 kvm foto variant av den ovanliga utformningen av vardagsrummet 19-20 kvm bild ett exempel på en ljus design av ett vardagsrum på 19-20 kvm foto version av den ljusa inredningen i vardagsrummet 19-20 kvm bild exempel på ett ljust vardagsrum 19-20 kvm bild alternativ för en vacker design av ett vardagsrum 19-20 kvm foto alternativ till en ovanlig vardagsrumsinredning 19-20 kvm foto ett exempel på ett ljust interiör vardagsrum 19-20 kvm bild ett exempel på en ovanlig design av ett vardagsrum 19-20 kvm bild alternativ för ljusstil i vardagsrummet 19-20 kvm bild ett exempel på en ovanlig design av ett vardagsrum på 19-20 kvm foto ett exempel på en ljus design av ett vardagsrum 19-20 kvm bild alternativ för ett vackert interiör vardagsrum 19-20 kvm foto ett exempel på en ovanlig stil i ett vardagsrum på 19-20 kvm foto alternativ för en ljus inredning i ett vardagsrum 19-20 kvm bild variant av vacker design av vardagsrummet 19-20 kvm foto exempel på ett ljust vardagsrum 19-20 kvm bild ett exempel på en ljus design av ett vardagsrum 19-20 kvm bild version av den ljusa stilen i vardagsrummet 19-20 kvm bild alternativ för en vacker stil i ett vardagsrum 19-20 kvm foto ett exempel på en ovanlig design av ett vardagsrum 19-20 kvm bild version av den ljusa inredningen i vardagsrummet 19-20 kvm foto alternativ för en vacker inredning i ett vardagsrum 19-20 kvm bild ett exempel på en ljus stil i ett vardagsrum 19-20 kvm foto ett exempel på en vacker design av ett vardagsrum 19-20 kvm bild variant av den ovanliga stilen i vardagsrummet 19-20 kvm foto

Previous Post
Hur man applicerar buskar i landskapsarkitektur
Next Post
تصميم المطبخ كغرفة لتناول الطعام والمعيشة