15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Välja vardagsrumsdesign

I små lägenheter spelar kompetent användning av ledigt utrymme en avgörande roll för att skapa en snygg och bekväm design av vardagsrum och sovrum. I detta fall kräver interiören ett balanserat förhållningssätt när man väljer material och design..

Eftersom två funktionella krav kombineras i ett rum samtidigt – en mysig plats att koppla av och ett rymligt, bekvämt vardagsrum, måste du välja designstilar som skulle kombineras med varandra.

alternativ för en ovanlig inredning i vardagsrummet

I små lägenheter ska ledigt utrymme användas så korrekt som möjligt.

exempel på ett vackert sovrum i vardagsrummet

Det är inte svårt att skapa ett mysigt och bekvämt vardagsrum.

tanken på ett vardagsrum i ljus stil

För att välja rätt interiör kan du titta på idéer på Internet

Vad är inredningen i vardagsrummet-sovrummet baserat på

När du planerar inredningen bör du bestämma vilken möbel som krävs. I de flesta fall väljer de en säng, stoppade möbler, en garderob, en byrå, ett skrivbord och ett soffbord, hyllor.

Dessutom är det värt att överväga funktionerna i rummet och reglerna för att skapa utformningen av ett sådant kombinerat vardagsrum.

Egenhet

Råd

Zonindelning

För att skapa en känsla av komfort är det värt att separera området för vila och sömn..

Samtidigt är det nödvändigt att kombinera utformningen av varje område så mycket som möjligt..

Interiör stil

Det kombinerade vardagsrummet är mer lämpligt för enkla, inte laddade stilar med en trevlig och inte överbelastad inredning.

När det gäller design kan det vara minimalism, nyklassicism, modern, loft och andra lätta designalternativ..

möbel

Valet av bekväma, och viktigast av allt funktionella möbler är huvuduppgiften när du arrangerar.

Större alternativ kan väljas beroende på tillgängligt utrymme..

För små ytor är möbler som kan omvandlas perfekta..

Dekor

En viktig punkt är inredningen i rummet. Uppmärksamhet bör ägnas åt textilelement – de lägger till unikhet och komfort, och kan också fungera som en rymddelare, speglar – visuellt öka rumets volym.

exempel på ljus design vardagsrum sovrum

Först och främst måste du bestämma om möblerna

alternativ för ljus design av vardagsrummet

När du skapar ett sovrums vardagsrumsdesign måste du ta hänsyn till alla funktioner i rummet.

Olika sätt att ansluta hallen och sovrummet

Huvudproblemet med att skapa en design för ett kombinerat vardagsrum och sovrum är stilkonflikten. Sömn kräver en lugn miljö med svag belysning, medan en hall behöver mer ljus och ljusare färger. Det är därför många designers inte tar sig an en sådan uppgift..

Det finns dock alternativ för att framgångsrikt kombinera dessa två zoner. Den första är visuell separation. Således visar det sig att i ett rum definiera två olika rum, utmärkta, men kombinerade i design. Det andra alternativet är att dela utrymmet med en struktur, det måste beaktas att de måste kombineras, så separationen ska inte vara fullständig. Till exempel en genomskinlig skiljevägg, en skärm, en liten vägg som bildar portaler eller en hylla.

idé om ovanlig inredning vardagsrum sovrum

Rummet kan delas upp visuellt

tanken på ett ljust sovrum i vardagsrummet

Ibland är det mycket svårt att välja stil för sovrummet i vardagsrummet.

exempel på en vacker stil i vardagsrummet

Ibland kan zonering inte behövas

Partitionsdesign i det inre av sovrummet i vardagsrummet

Användningen av skiljeväggar i rum som kombinerar två viktiga föremål i lägenheten (hall och sovrum) på en gång är det klokaste beslutet. Det är trots allt mycket viktigt att skapa sådana förhållanden i rummet så att inte en enda detalj stör, utan tvärtom kompletterar interiören och därigenom förvandlar den.

Skiljeväggar är bäst lämpade för rymliga rektangulära rum, men det betyder inte att denna typ av zonindelning inte fungerar i rum med andra former. Du behöver bara tänka i förväg om vilken typ av partition som passar en viss form och storlek.

Vid val av partition är det också viktigt att ta hänsyn till belysningen, om det bara finns ett fönster i rummet kan det inte vara för högt, och ännu mer i hela väggens höjd. Svagt rum är lämpliga för svagt ljus eller genomskinliga skiljeväggar, som kommer att skilja arbetsplatsen från rekreationsområdet.

Partitioner i form av en trappa kommer att vara ett intressant alternativ. Fördelen med detta val är bevarande av ljus i rummet och närvaron av ytterligare nischer för att lagra saker eller ordna inredningsartiklar.

Om du har tur med vardagsrummets dimensioner kan du enkelt installera blinda skiljeväggar. Detta alternativ är särskilt idealiskt för rum med fönster på intilliggande väggar. Detta gör det möjligt att komplettera interiören i sovrummet och vardagsrummet i en helt annan stil eller tema..

Partitioner är av följande typer:

 • döv (gjord av gips);
 • inbyggda öppna hyllplan (laminerad spånskiva eller trä);
 • bifogade hyllor (bas – kromrör);
 • glas eller spegelglas (färgat eller frostat glas);
 • skärmar (bärbara, hopfällbara);
 • gardiner (ett bra alternativ för små rum: de är monterade på gesimsen och tar inte mycket plats).

ett exempel på ett ovanligt interiör vardagsrum sovrum

Att dela rummet med en partition kommer att vara en utmärkt lösning.

vacker sovrum vardagsrum inredning idé

Kanten kan separeras med en glidande skiljevägg

Möbler för vardagsrum

När du väljer möbler bör du först och främst bestämma vilken typ av funktionell belastning du vill göra. Med ett visst tillvägagångssätt, även i små rum, kan du kombinera inte bara sovrummet med vardagsrummet, utan också studien, dessutom lägga till en garderob.

Med tillräckligt med ledigt utrymme till ditt förfogande är det värt att fokusera på möblernas bekvämlighet. Välj först en säng av önskad storlek för att känna dig bekväm. Besluta sedan om mjuka och bekväma möbler för gästområdet – här är det värt att överväga det uppskattade antalet gäster och permanentboende, så att du bekvämt kan ta emot alla och koppla av på kvällen med din familj.

Garderob, byrå etc. bör väljas enligt designprojektet. Sådana möbler kan till exempel också fungera som en separeringsfunktion när de är korrekt placerade. Det kan vara modulhyllor, inbyggda garderober. Med begränsat utrymme bör du vara uppmärksam på att omvandla möbler, som inte tar mycket plats när de monteras. Dessutom finns det nu ett stort urval av intressanta designlösningar för bord för olika ändamål – från mat- och soffbord till arbetsbord..

alternativ för den ljusa stilen i vardagsrummet

Möbler i vardagsrummet sovrum är önskvärt att använda multifunktionella

exempel på ljus inredning vardagsrum sovrum

Om rummet är tillräckligt stort är det lämpligt att fokusera på möbelns komfort.

alternativ för den vackra stilen i vardagsrummet

En utdragbar säng kan spara mycket utrymme

Sovrum-transformator i vardagsrummet

För att bevara friheten i rummet är transformerande möbler lämpliga. Till exempel tar en garderobssäng inte mycket upp och är praktisk att använda. Sådana möbler kan beställas för en specifik storlek och färg..

Nu finns det också ovanliga lösningar för transformatorsoffor, som inkluderar en hel säng, och inte en modulär lösning med en obekväm anslutning..

När du använder en transformator i ett litet rum är det inte nödvändigt att lägga till en styv separation. Så sängen kan byggas in i väggen och demonteras endast för att sova, och samtidigt separeras med textil dekorativa gardiner eller gardiner..

Förutom sängen kan skiljeväggarna mellan sovrummet och vardagsrummet också förvandlas. För detta används en modulär bokhylla, som är lätt att bygga om efter ditt humör, eller en lätt, bärbar design..

idé om ett ovanligt interiör vardagsrum sovrum

Soffan kan användas som sovplats

alternativ för den ljusa designen av vardagsrummet

En utmärkt lösning skulle vara att använda en transformatorsoffa.

Sovrums vardagsrumsdesign med podium

För att komplettera interiören i sovrumshallen med ett podium är ett uttag för små och smala rum. Eftersom podiet inte tar bort ledigt utrymme, utan snarare ger det. Det tillämpas vanligtvis enligt följande.

 1. Det smala rummet är visuellt uppdelat i två delar. Detta gör det möjligt att på förhand bestämma hur lång tid hallen tar och hur mycket plats att sova..
 2. Efter att pallen har ställts in måste du dra ut sängen och beräkna mängden upptagen plats. Sedan måste du ordna alla återstående möbler och apparater..
 3. Fördelen med denna lösning är att spara ledigt utrymme. Således kommer arbetsområdet, som är installerat på själva podiet, inte att ta upp extra utrymme. Detsamma händer med sängen..

Pallen blir en bra lösning för en studiolägenhet. När allt kommer omkring måste du placera klokt inte bara vardagsrummet och sovrummet, utan också köket. Podiet kan också fungera som en partition.

exempel på en ljus design av ett vardagsrum

Ett pallplats kan spara mycket plats

tanken på ett ljust sovrum i vardagsrummet

Ibland vägrar designers att ta sig an sådana rum.

variant av den ovanliga stilen i vardagsrummet

Ett utmärkt alternativ skulle vara att använda en glidande partition

Arbetsutrymme i kombinerade rum

Innan inredning i ett kombinerat rum är uppgiften att separera viloplatsen från arbetsområdet och, viktigast av allt, måste detta göras korrekt.

Eftersom ingenting borde distrahera från vila eller omvänt arbete. Det är viktigt att skapa en gynnsam atmosfär i arbetsområdet för att utföra nödvändiga uppgifter..

Det finns två alternativ för att placera en arbetsplats i vardagsrummet och sovrummet:

Metod nummer 1

Arbetsområdet kan placeras på pallen. Så det kommer inte att skada utrymmet och inte störa vardagsrummet..

För att skapa ett arbetsområde är ett litet bord (om det behövs, ett dator), en stol (även tillval), ett litet skåp eller hyllor fästa på väggen lämpliga.

Belysning kommer att vara en viktig faktor för arbetsplatsens upplägg. För produktivt arbete och komfort bör hörnets placering vara nära eller mittemot fönstret så att solens strålar lyser upp hela arbetsytan.

exempel på vacker inredning vardagsrum sovrum

Arbetsplatsen i det kombinerade vardagsrummet måste vara ordentligt organiserad

tanken på ett vackert sovrum i vardagsrummet

Det ska finnas tillräckligt med ljus på arbetsplatsen

Metod nummer 2

Om balkongens dimensioner tillåter, kan arbetsplatsen placeras där, vilket ökar utrymmet i rummet.

För att skapa en arbetsplats behöver du samma artiklar som för metod nummer 1. Det är dock nödvändigt att ta hänsyn till alla nyanser av platsen för “kontoret” på balkongen. På dagtid kommer arbetsområdet att fyllas med ljus, men för i mörker måste du tänka på ytterligare belysning.

variant av den ovanliga designen av vardagsrummet

Kan använda ett datorbord

ljus sovrum vardagsrum inredning idé

Arbetsplatsen kan organiseras på balkongen

exempel på en ljus stil i vardagsrummet

När du organiserar en arbetsplats måste du ta hänsyn till rummets funktioner.

Sovplats

För att placera ett rekreationsområde i en liten lägenhet bör du tänka noga, eftersom det kombinerar en plats att koppla av (dag eller kväll), liksom en plats att sova.

Det mest värdefulla i rummet blir sängen, eftersom den borde vara dold för nyfikna ögon. Det är ett bra val att stänga av sovrummet från rekreationsområdet, utan att ta bort utrymmet.

Om det bara finns ett fönster kan sängen placeras mot väggen mittemot fönstret. För det första kommer det att vara bekvämt för ett rum med dåligt dagsljus. Och för det andra blir det mer bekvämt för vila och sömn..

Ett intressant alternativ att isolera sängen från utsikten och inte störa upp utrymmet är en genomgående garderob. Denna lösning är mer framgångsrik för en studiolägenhet. Det hjälper till att skilja rekreationsområdet från arbetsområdet och från köket. Därmed gömmer hon henne från onödiga blickar.

Hur man kombinerar vardagsrum och sovrum med möbler?

Det första alternativet för att kombinera med möbler är transformatorer. En bäddsoffa kommer att göra ett bra jobb, särskilt i ett litet rum..

Det andra alternativet är att dela utrymmet med möbler och därmed kombinera funktionalitet och bekvämlighet. Det kan till exempel vara en garderob med spegeldörrar. Denna lösning har flera fördelar samtidigt:

 • tar mindre plats och ersätter väggen;
 • utför sin huvudfunktion;
 • utökar utrymmet på grund av den speglade ytan.

Och det sista alternativet är en garderobsäng eller en automatisk säng. Detta är perfekt för minimalistiska mönster..

sovrum vardagsrum ljus stil idé

En gardin kan användas för att separera kajen

alternativ för ett ljust interiör vardagsrum sovrum

Du kan också zonera ett rum med hjälp av möbler.

Zonering av ett multifunktionellt utrymme

När du kombinerar flera funktioner blir det mer bekvämt om varje funktionsområde är olika. Detta beror på olika behov. För sömn behöver du mys, för arbete, en strikt stil och för hallen något ljust och rymligt.

Det första du kan göra är att välja olika designalternativ för varje zon, eller fysiskt separera dem. Ett bra exempel är sovrummet vardagsrum med en podium. Det kan separeras för kontoret, eftersom det är över ögonhöjd kommer att locka mindre uppmärksamhet. Och den utdragbara sängen kommer att vara osynlig under dagen.

Ett annat alternativ är att använda multifunktionella möbler. Men då måste du möta svårigheterna att ständigt flytta den..

Video: Hur man harmoniskt skapar ett vardagsrum

50 foton av sovrumsdesignidéer:

alternativ för den vackra stilen i vardagsrummet sovrum foto tanken på en ljus design vardagsrum sovrum bild exempel på ljus inredning vardagsrum sovrum foto idén om den ovanliga interiören i sovrummet i vardagsrummet exempel på ett vackert interiör vardagsrum sovrum foto alternativ för ljus design av vardagsrummet sovrum bild alternativ för en ovanlig inredning vardagsrum sovrum bild exempel på ett ljust stil vardagsrum sovrum foto idé om ett vackert interiör vardagsrum sovrum foto variant av den ovanliga designen av vardagsrummet sovrumsbild exempel på ljusstil vardagsrum sovrum foto tanken på en ljus inredning vardagsrum sovrumsbild exempel på ljus inredning vardagsrum sovrum bild tanken på ett vackert design vardagsrum sovrum foto alternativ för en ovanlig inredning vardagsrum sovrum bild idé om ett ljus vardagsrum sovrum foto exempel på en ljus inredning vardagsrum sovrum foto variant av den ovanliga stilen i vardagsrummet sovrumsbild tanken på en vacker design vardagsrum sovrum bild alternativ för ett ljus inredning vardagsrum sovrum foto exempel på en ovanlig stil i vardagsrummet sovrum foto alternativ för en ljus inredning vardagsrum sovrum bild exempel på ljus design vardagsrum sovrum foto tanken på en vacker inredning vardagsrum sovrumsbild alternativ för en vacker inredning vardagsrum sovrum foto ett exempel på en ovanlig design vardagsrum sovrum bild tanken på en ljus inredning vardagsrum sovrum bild alternativ för ljus stil vardagsrum sovrum foto sovrum vardagsrum ljus stil idé foto exempel på en vacker inredning vardagsrum sovrumsbild tanken på den ovanliga designen av sovrumsbilden i vardagsrummet exempel på en vacker design vardagsrum sovrum bild exempel på en ljus inredning vardagsrum sovrumsbild idé om ovanlig inredning vardagsrum sovrum bild alternativ för en ljus design av vardagsrummet sovrum foto exempel på ett ljust design vardagsrum sovrum foto alternativ för ljus inredning vardagsrum sovrum bild idé om en vacker stil i vardagsrummet sovrum foto exempel på en ljus stil vardagsrum sovrum bild alternativ för en ovanlig inredning vardagsrum sovrum foto tanken på ljus design vardagsrum sovrum bild exempel på ovanlig inredning vardagsrum sovrum bild version av den ljusa inredningen i vardagsrummet sovrum foto exempel på en ovanlig inredning vardagsrum sovrum foto tanken på en ljus stil vardagsrum sovrum bild alternativ för den vackra designen av vardagsrummet sovrum foto exempel på ljusstil vardagsrum sovrum bild alternativ för ett ljust interiör vardagsrum sovrum foto exempel på ett vackert design vardagsrum sovrum foto version av den ljusa designen av vardagsrummet sovrumsbild

Previous Post
Funktioner i utformningen av korridoren i skandinavisk stil
Next Post
ميزات استخدام ورق الحائط الأخضر لتزيين المناطق الداخلية من منزلك