15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hur man dekorerar ett rum med egna händer från improviserade medel

Hem är den bästa platsen på jorden för varje person, och alla strävar efter att lägga komfort, mysighet och estetik till sitt personliga utrymme. När du har en idé är det lätt att skapa en härlig atmosfär med en speciell atmosfär i vardagsrummet vid ankomsten av kära människor. Det är ännu enklare att göra en plantskåpdekoration för ett barns födelsedag eller en rumsinredning med egna händer från improviserade medel på temat säsongsbyte. Detta kräver inte mycket pengar eller komplexa sätt att översätta idéer. Det viktigaste är att ha kreativa idéer och en önskan att skapa något. Det kommer att ta lite tålamod och vad som senare kommer att bli fjärilar eller fåglar, glödande inskriptioner – en återspegling av en barndomsdröm på alla möjliga sätt.

Träpanel med svartvitt fotografi

För att dekorera ett rum på ett intressant sätt måste du visa fantasi och inte vara rädd för icke-standardiserade tillvägagångssätt

Vad och hur man gör rumsinredning?

Varje person är unik, och detta är rätt när deras individualitet återspeglas genom en hobby eller hantverk i sitt eget hem. Det viktigaste är att vilja, sedan börja åtminstone göra något. Och idéer om hur man inreder ett rum, du kan ta ditt eget eller någon annans, men implementera på ett nytt sätt, anpassa sig till ditt hem.

Dekorerar en gammal byrå med växtritningar

Gamla möbler behöver inte “skrivas av”, de kan uppdateras med hjälp av decoupage -tekniker

Idag har många sätt utvecklats för nybörjare när det räcker att använda färdiga mallar för att göra något på en anständig nivå:

 • ritning på väggen;
 • applikationer med volymetriska element;
 • bilder från ballonger;
 • inskriptioner i sängens huvud av polystyren och diodtejp;
 • soffkuddar i form av sjöstjärnor eller kattansikten etc..

De som är intresserade av hur du kan dekorera ett rum med egna händer kan inte stoppas senare. Kreativitet är en fascinerande process som hjälper till att läka en sårad själ och förädla världen runt dig. Psykologer säger att det finns en speciell känslomässig bakgrund som följer med den kreativa processen, det är med dess hjälp som psykiska sjukdomar ofta behandlas och auran “lappas”.

Vit figur på ett soffbord i trä

Ibland räcker det bara med att ordna attributen i rummet på ett annat sätt, så att den ursprungliga kompositionen kommer fram.

Fantasiflukten kan inte stoppas, det viktigaste är att släppa din kreativitet, börja med enkla saker. En bra anledning är att dekorera ett rum med egna händer för nära och kära. Du behöver inte vänta på semestern för att starta omvandlingsprocessen..

Trähyllor av den ursprungliga konfigurationen i inredningen av rummet

Kompakta hyllor med icke-standardform kommer att vara bra dekorationer.

Designers insisterar på att inredning är ett bra sätt att dölja defekter:

 • klotter av små konstnärer;
 • färgad tapet från klor av katter och hundar;
 • små sprickor i väggarna;
 • fuktigt hörn;
 • skalning av gips på platser etc..

För att hjälpa mästaren – sax, penslar och färger. För en enkel inredning är mycket av det som finns i varje hem lämpligt – tomma behållare, ballonger, en trasa och papper..

Pappersblommor på den vita väggen i vardagsrummet

Nästan vilken vägg som helst kan dekoreras med blommor av papper eller färgat papper.

Fantasi kommer att berätta hur du gör ditt hem mer bekvämt. Till exempel kan du dölja barns klotter på baseboardet med ett mönster i form av högt gräs, där leksakskaniner gömmer sig. Exemplet på bilden visar hur man kan dekorera ett barns rum..

Väggdekorationer och tillbehör kan göras med en teknik som är ny för dig själv – det kommer att finnas en anledning att behärska något nytt. Börja inte från början för något komplext, till exempel skulptur och träsnideri. Det är bättre att använda befintliga färdigheter inom origami, broderi eller stickning, för att förbättra din hobby för quilling eller torrfiltning. Då kan du vara säker på att gör-det-själv-hantverk för att dekorera rummet kommer att visa sig på nivå med en mästarklass.

Pappersstjärnor framför fönstret i ett privat hus

Volymetriska pappersstjärnor är lämpliga för alla semestrar, eller bara för att dekorera interiören

Hobby för att hjälpa rumsinredaren

Med hjälp av andras idéer för inspiration är det viktigt att realistiskt utvärdera dina styrkor och förmågor. Den typ av inredning du gillar för ett rum med egna händer hemma är inte alltid tillgänglig, ibland behöver du andra förutsättningar och speciella färdigheter.

Vackra rosor av massivt trä

Inredningsartiklar med träsniderier är alltid på modet

Ofta glöms de färdigheter som förvärvades för många år sedan på grund av att de inte var efterfrågade. Kanske erhölls vissa färdigheter i handarbetskretsen under skolåren. Det kommer att vara användbart att påminna dig på vilka sätt du kan introducera nyhet utan att tillgripa en radikal omvandling av rummet och dyra reparationer:

 1. Batik eller målning på tyg är en enkel teknik, det är bara viktigt att köpa textilfärger och välja en färgningsmetod. Denna teknik kommer också att uppskattas av människor med konstnärliga färdigheter som vill göra omformningen av interiörtextilier..

  DIY färgglada kuddar i batikteknik

  Vackra målade kuddar kommer att vara en värdig inredning

 2. Broderi, stickning och virkning är ett bra sätt att skapa ett övergripande mönster på mjuka ottomaner och kuddar. Du kan inte ens sticka någonting, bara göra pomponger av garn för att vackert dekorera rummet med dina egna händer. Du kan göra av fluffiga bollar:

  – mjuka mattor i nät;

  – hängande kransar för barnet;

  – skärmar för zonindelning;

  – volymetrisk graffiti på väggarna;

  – en estetisk kant för en soffa eller filt

  – repridåer med pom-poms och tofsar etc..

  Hemmagjord krans av mjuka bollar

  Julkrans av pomponger

 3. Vaxsnidning liknar träverk, men materialet är mycket mer formbart, du behöver ett enkelt verktyg. Doftljus, kyrka, vax och paraffinljus är utmärkt material för figurer och sniderier. Det är lätt att göra flera paraffinrosor av ett rött ljus för en romantisk kväll. De resulterande handgjorda produkterna kan ordnas vackert på en hylla, ett bord eller ett annat plan. Vackra vaxfigurer kan sättas in i ljusstakar eller stora genomskinliga kärl, kombinerade med vatten och andra dekorationer för rummet.

  Dekorativa ljus för att dekorera det inre av rummet

  Fantastiska handgjorda ljus

 4. Macrame är ett annat intressant sätt att arbeta med trådar – knuttekniken. Fantastiska gör-det-själv-gardiner och överdrag för fåtöljer, soffkuddar och sittplatser på pallar kommer att bli oändliga rumsinredning.

  Använda macrame i vardagsrumsdekoration

  Macrame -hantverk är mycket populära i moderna interiörer.

 5. Patchwork – arbete i lapptekniken. Vissa hantverkskvinnor gör hela målningar av tygstycken, riktiga mästerverk. Väl valda rester kan förvandlas till en väggmatta nära en spjälsäng, ett överkast i sovrummet eller en väggpanel i korridoren.

  Patchworkpanel på väggen i vardagsrummet

  Patchwork används överallt där det finns textilier

 6. Det är inte mindre intressant att arbeta med papper med decoupage -teknik, modulär origami och quilling (vridna ränder). Idag har denna typ av hantverk många anhängare runt om i världen. Men även om det inte finns några färdigheter i en sådan fråga är det lätt att göra en volymetrisk applikation av papper – stora blommor, fjärilar eller fåglar.

  Klocka med böjda papperscirklar

  Ursprunglig design av klockor med quillingteknik

 7. Modulära målningar är 3, 4 eller 5 separata bilder förenade med en enda intrig. Det kan finnas en lång målning, uppdelad i flera oberoende dukar. Detta är ett av svaren på hur man dekorerar ett rum med egna händer, det är inte ens nödvändigt att rita den här bilden. Du kan skriva ut en panoramabild på en dators skrivare och sätta in den i en något större och mindre ram.

  Tre modulära målningar på väggen nära matplatsen

  Modulära målningar ska passa hela rummet.

 8. Förresten, om ramar för foton och målningar är ett annat bra ämne som du kan dekorera ett rum med egna händer. Detta är en fullfjädrad inredning som inte kräver speciella färdigheter. Vilken bas som helst för ramen kan klistras över med naturmaterial, till exempel skal av samma storlek från havet. Beroende på designmålen kan du dessutom lämna dem i sin ursprungliga form eller täcka ramen med sprayfärg och sätta in ett foto som ligger dig varmt om hjärtat. Flera verk föreslås hängas på en accentvägg i ett av rummen. På samma sätt är det lätt att ge originaliteten till spegeln i korridoren eller badrummet..

  Utställning av fotografier på ett rep i sovrummet

  Bilder kan ordnas på ett helt icke-standardiserat sätt

 9. Värdefulla behållare är den perfekta inredningen för köket, matsalen eller vardagsrummet. Fallet kommer att gå:

  – plastflaska;

  – koppar utan öra;

  – Engångsservis;

  – pluggar och lock;

  – original flaskform;

  – glasburkar för kaffe och andra bulkprodukter.

Dekorera glasburkar med säckväv och spets

Det fanns banker – det fanns vaser

Moderna rumsdekorationer med egna händer kan göras av gamla lager – alla slags hantverk, dukar och servetter “från mormors bröst”. Om deras förfallna utseende inte längre är lämpligt för fullfjädrad dekoration, är det värt att titta närmare på hur och vad allt detta skapade av mästare från tidigare generationer – det här är en ovärderlig upplevelse.

Konverterar en onödig dörr till ett snyggt soffbord

Soffbord från den gamla dörren

Gammalt broderi, guldbroderat sammet och brokad från gamla klänningar, broderade målningar, fragment av stickade sjalar och dukar är lämpliga för soffkuddar. Ja, och äldre släktingar kommer gärna att presentera en sådan gåva, vilket visar att detta hantverk fortfarande har ett visst värde. Och från läderbitar från gamla väskor och stövlar är det enkelt att bygga en lyxig panel.

Dekorativ matta från klädetiketter

Matta av läderetiketter

Idag blir omprövningen av de sedan länge kända typerna av handarbete populär-diamantbroderi, handväskor gjorda av pärlor, trådgardiner, mattor och stora stickade ottomaner. Inte mindre intressant är leksaker som inredning för ett rum med egna händer – sydda “Tildas” och trasharar, spolar och amuletter, designerdockor och virkade “tecknade” karaktärer. Samma Barbies i utarbetade handgjorda kläder på en hylla eller i en vitrinskåp kan bli en exklusiv inredning i ett sovrum, vardagsrum eller tonåring..

DIY dekorativ leksakssnigel med hjälp av tilda-teknik

Söt tilde snigel kommer säkert att behaga ditt barn

Växtmålningar, levande väggar, samlingsbara succularia och florarium är nya sätt att dekorera ett rum med ökenväxter och exotiska blommor från tropikerna. Men du kan göra torr ikebana och kompositioner av beredda löv och växter som ett herbarium.

Gör-det-själv florarium för att dekorera det inre av rummet

Trädgård i en glasbehållare med riktiga växter

Ritningar och målning

Det finns många sätt att inreda ett rum med handritade bilder för dem som är bra på något och de som inte har en konstnärs färdigheter..

1. Fresker och väggmålning Kräver vissa färdigheter.
2. Kontur- och siluettritningar De liknar en applikation av färgat papper och svartvita foton, bara konturerna måste ritas (du kan bjuda in en specialist) och fylla blocken med en viss färg.
3. Texturerad teckning Skriva ut plattor, präglade bilder, bygga rullfästen, naturmaterial doppas i färg genom utskrift på väggen.
4. Abstrakt teckning Palett är viktigare än bildigenkänning. Möjliga tillägg och slag ovanpå “utstrykningen” – ansiktsprofil, berg, musikinstrument, en gren i blommor.
5. Stencilfärg Den enklaste rumsdesignen, metoden för applicering av färg – sprutning, målning, konturering, du kan kombinera allt tillsammans.
6. Ritningar med våta svampar och händer En teknik som föräldrar och barn kan öva genom att rita träd, en blommande äng, djur etc..

Träd och djur på väggen i barnrummet

Väggen i barnrummet kan dekoreras med enkla teckningar baserade på dina favorit -tecknade serier

Interiör i klassisk stil med väggmålning

Att dekorera en klassisk inredning med målning kräver extraordinär kreativitet

Dekorera ballonger för en födelsedag eller semester

Alla vill att någon ska göra en trevlig överraskning för ett minnesvärt datum. Roliga hantverk gjorda av bollar, dekorationer med band, omfattande fisk och frukter, hjärtan, nyårsglas och färgat papper kommer att se känslomässigt och roligt ut. Det händer att det inte finns pengar för en dyr present, men du kan ta en oförglömlig överraskning i form av dekoration för rummet med dina egna händer.

Dekor med bollar i ett barnrum för semestern

Ballonger är ett mångsidigt sätt att dekorera ett barns rum

Det finns inget enklare än att dekorera ett rum med ballonger, särskilt från gamla lager. Det är lätt att involvera andra familjemedlemmar i denna process, alla kan blåsa upp ballongerna, men någon ensam borde vara ansvarig för genomförandet av idén för att dekorera rummet med egna händer..

Gul och blå ballong i ett vitt rum

Du kan plocka upp de ursprungliga kransarna av tygstycken till bollarna

Genomskinliga heliumballonger med konfetti inuti

Eller lägg konfettiballonger eller överraskningar inuti

Efter att ha lärt dig detta hemma kan du flytta från en hobby till en extra inkomst, dekorera hus för semestern och kontor för företagsfester. Använd heliumballonger med färgade band som går upp till taket. Du kan kombinera inredning. Fler intressanta exempel – i vårt fotogalleri.

Video: dekorera ett rum i en flickaktig stil

Foto: 50 fler DIY -dekorationsidéer

Jeansmatta med lappteknik Krans på en spegel med en gammal ram Snyggt bord i korridoren i ett privat hus Vardagsrumsinredning med träställ Träskärm i Macrame-stil Stickad matta på golvet framför trappan Samling av kaktusar i det inre av rummet Zoner i köket med en partition i makrame-stil Svart tak i det inre av vardagsrummet Blomsterställ med makrame-stil capes Vacker skärm på en träram Dekorativa kuddar med inskriptioner på engelska Vintage bord i snyggt flickrum Måla väggarna i barnrummet Dekorativa kuddar med burlap örngott Gamla saker inom inredning Porslinsfigurer i vardagsrummet Dekorera accentväggen i sovrummet med parkett Panel av metallrutor på väggen i vardagsrummet Nuckts och kors på köks-vardagsrumsväggen Vit panel i hela väggen i köket-matsalen Trähyllor med dina favoritbilder Plywoodpanel på väggen i vardagsrummet DIY vacker affisch Dekorativ hylla med böcker Låg ottoman med handbroderi Sammansättning av modulära målningar på en vit vägg Elefantleksak på en barnsäng Träbricka med ett leksakshus Använda träföremål i rumsinredning Färska blommor över matbordet Konstmålning av väggen i vardagsrummet i ett lanthus Exempel på att göra kransar med egna händer Papperskransar på väggen bakom soffan Plywoodträd med papperskulor Skrynkliga pappersblommor över matbordet Dekorera fönster med pappershus Volymetriska cirklar av färgat papper på väggen i vardagsrummet Vackra krukor med blommor på fönsterbrädan Krans av stjärnor på kvällsfönstret Festlig krans av stickade servetter Vit hare på en festlig krans Att göra ett stort bord för en barnkalas Färgad krans av mjuka bollar Brinnande ljus på ett träbord Hemlagad hylla för att placera tavlor Väggdekoration ovanför skrivbordet på en ung skolflicka Dekorativ kudde på soffan i vardagsrummet Gör-det-själv-florarium i en glasburk Triangulära plankhyllor på en vit vägg

Previous Post
En enkelsäng med förvaringslådor är det bästa valet för ett litet sovrum
Next Post
תכונות עיצוב חדר ילדים לילד ולנערה