15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Interiören i förortsområdet: reglerna för ergonomi

sträng (0) "" sträng (0) ""

Som en allmän regel anses det: stugans interiör är ett konstnärligt utformat utrymme, men varje ägare till en förorts trädgårdstomt presenterar stugans interiör på sitt eget sätt, baserat på personliga önskemål.

Blommande växter framför ett lanthus

En trädgård är en liten naturö, skapad enligt idén om en man på sin egen mark.

Någon gör det mesta av trädgården, lämnar bara en liten vrå för en grill och ett lusthus, någon förvandlar hela området till en viloplats med en grön gräsmatta och vackra ljusa blommor.

Utveckling av en arbetsplan

När du skapar en ergonomisk sommarstuga interiör måste du bestämma följande punkter:

 1. Vilken är den soligaste delen av trädgården? Vilken är i skuggan? Det beror på var det är bättre att plantera vissa blommor (vissa sorter som skugga, andra som solen), var man ska sätta ett lusthus eller till exempel bryta en liten lekplats.
 2. Vad kan du inte neka? Inledningsvis ville du bygga ett lanthus, två skjul, ett badhus, ett lusthus och ett garage? Sällan sammanfaller önskemål med storleken på sommarstugor, så det är värt att bestämma vad som inte kan nekas, hur man placerar det, med hänsyn till de klimatfaktorer som påverkar zonerna i sommarstugans utrymme.
 3. Behöver du en grönsaksträdgård? Dacha, från en plats där människor kom för att plantera potatis, blev omärkligt till ett hus på landet för vila. Om beslutet fattas: en grönsaksträdgård behövs inte – stora, fler blommor och en grön gräsmatta.

Liten mysig trädgård inne i förortsområdet

Om området är mycket litet måste du begränsa dig till ett rekreationsområde och växter i behållare

Trädgårdstomtstil

Trädgårdens stil är ganska svår att definiera – sällan följer ägarna en viss riktning. Det finns tre populära riktningar:

 • Modernt (modernt). Huvudregeln för en modern dacha är en harmonisk kombination av färger och former. Denna stil är en blandning av lite av allt – korgmöbler, stigar kantade med stenar, vilket är typiskt för öst och stora europeiska terrasser..

  Laconic Art Nouveau trädgård med en damm

  Öppet utrymme, flytande linjer och lakoniska detaljer – allt detta skiljer jugendstilen från andra landskapsstilar.

 • Orientalisk. Den angivna orienteringen kännetecknas av användning av småsten, krossad sten (ju mer, desto bättre). I de “orientaliska” exteriörerna är det inte ovanligt att stora stenar med buskar växer. Trädgårdsvägar är också kantade med stora platta stenar; för att uppnå harmoni behöver du bara sätta en liten fontän.

  Japansk stil landsbygdshörna

  Attributen för en japansk trädgård är mossa, sten, lugn och fred. Det finns inga skarpa färger och onödiga detaljer.

 • Land (rustikt). Riktningen är särskilt lämplig för fastigheter med timmerstuga. Den största skillnaden i countrystilen är den omfattande användningen av gamla redskap på utsidan. Till exempel gamla lerkrukor, där ljusa blommor planteras, en gammal fat från vilken en blombuske växer. Traditionellt har sådana dachas korgstängsel eller dödvedstaket..

  Lantlig trädgårdsportdesign

  Det ursprungliga stengärdet, den gamla grinden, den slitna vägbeläggningen – allt detta ser naturligt och bekvämt ut

DIY inredningsdetaljer

Dacha är en plats där designidéer kommer till liv, det är dubbelt trevligt att du kan dekorera det med något som är gjort själv. Vi erbjuder flera billiga idéer om hur man förvandlar trädgårdens inre med egna händer.

 • Vanliga tegelstenar. Tar lite tid, ser snygg ut.

  Tegel blomsterrabatt framför porten och vattenkanna

  Hörnbädd i gammalt tegel

 • Trädgårdsplywoodfigurer. Du behöver ett plywoodskiva, en stencil och färg. Ville du göra en get? Rita en silhuett på en kartongbit, klipp ut, överför ritningen till plywood. Markera sedan de viktiga detaljerna. Det återstår att måla och installera hantverket bland rabatterna.

  Hemmagjord rabatt av plywoodskiva

  Original rabatt i vattentät plywood

 • Stenar. Färg stenarna som du vill och förvandla dem till helt andra karaktärer! Nyckelpigor, buggar, blommor … du behöver färg och mycket fantasi.

  Dekorera trädgården med självmålade stenar

  Det fanns stenar – blev nyckelpigor

Mixborder: DIY trädgårdsinredning från en blomstermix

Ett obekant för många betyder ett något skrämmande ord komplexa ljusa rabatter, bestående av flera olika sorter av blommor. Begreppet “mixborder” kom från Storbritannien: det var där trenden med kantkantar, parker, gårdar med en ljus blommig blandning dök upp. Levande färgglada rabatter fungerar som en dekoration av trädgården, ramhäckar, staket.

Mixgräns av blommor och fleråriga buskar

En mixborder kan dekorera entrén till trädgården, ordna en stig eller dela platsen i sektorer

Ljusblommande mixgräns i ett förortsområde

För en harmonisk kombination av växter i en mixborder är det viktigt att välja högst 4-5 blommor

De flesta fans av ovanlig mixboarding drömmer bara om att omsätta personliga idéer till verklighet. Mixboarding är en besvärlig aktivitet som kräver ständig vård av plantorna, och trädgårdsmästaren får det slutliga resultatet, ett konstverk, först efter två eller tre års kontinuerlig vård av växterna..

Vi dekorerar gräsmattor med roliga teckningar och invecklade mönster

Det kommer inte att vara svårt för en affärsman med kreativitetens grundämnen att skapa en underbar inredning på egen hand.

 1. Grusmönster är ett populärt och enkelt sätt att dekorera din gräsmatta. Den enda svårigheten är att välja ett mönster i vilket gruset ska läggas..
 2. Skapa unika gräsmönster genom att justera klipphöjden på gräset. På detta sätt kombineras kortklippta gräsytor med högre, vilket resulterar i unika geometriska mönster..
 3. Blommönster är kanske de mest komplexa: de behöver konstant vård, du måste se till att stygga växter inte går utöver mönsterets gränser..

Färgad gruslandskapssammansättning

Grus används för att dekorera trädgårdsvägar, rabatter och rekreationsområden

Dekorera din gräsmatta med blommande ettåriga

Vackert blomsterarrangemang på gräsmattan

Alkov

Lusthuset är en komfortö som alla drömmer om när de går ut ur stan till sin sommarstuga för helgen. I lusthuset kan du ordna kvällsdryckning med långa samtal, läsa en bok en solig dag, gömma dig för regnet i dåligt väder.

Lantligt lusthus i trä med lärkplankor

Lantligt lusthus – en rustik inställning till trädgårdsinredning

Foto av ett stängt lusthus i orientalisk stil

Lusthus i orientalisk stil

Sommar lusthus design i jugendstil

Lusthuset i jugendstil är en kombination av estetik och funktionalitet

Lusthusets läge beror på klimatfaktorer: det är bättre att installera det i ett utrymme som belyses av solen, men inte i solen, så att det är bekvämt att vara inne. Lusthusets material är vanligtvis trä, men metall, plast lusthus säljs.

Uteservering nära huset med en sittgrupp

På en liten tomt kommer lusthuset framgångsrikt att ersättas av en öppen terrass

Tiers

En ojämn del av trädgården kan verka som ett problem: sannolikt kommer specialutrustning att hyras, utformad för att jämna ut nivån, men du kan installera rabatterna i flera nivåer, vilket ger ojämnheten en speciell höjdpunkt.

Innergårdsdesign med flervärda rabatter

Flerlagda rabatter täcker lätt små höjdskillnader på platsen

Terrass med stenmur

Stödmur av platt sten, utlagd “torr”

Vilka växter att välja för trädgården? Takträdgård

Valet av växter beror på personlig preferens. Vissa hemmafruar föredrar att plantera nya blommor varje år, andra håller sig till de gamla. Det beror på hur ofta du vill ändra de yttre färgerna, om det är värt att köpa ettåriga växter för trädgårdsutrymmet, eller omvänt att plantera utrymmet med perenner..

Buskväxter för en sommarstuga

Bland buskar är hortensia, spiraea, buxbom och enbär efterfrågade.

Ibland har trädgårdsmästare inte tillräckligt med utrymme för att genomföra sina idéer på marken, då bestämmer de sig för att förkroppsliga idéer på taket. Det är bättre att plantera dvärgväxter här som inte har långa, kraftfulla rötter, vilket innebär att de inte hotar takets integritet..

Använda ett platt tak på ett hus som trädgård och grönsaks trädgård

Ett hus med takterrass är svalare på sommaren och varmare på vintern

Vilket material att göra en rabatt?

Allt beror på fantasin och preferenser för trädgårdens ägare. I många sommarstugor finns rabatter kantade med olika småsten eller till och med tegel..

Inramning rabatter för hosta med medelstora stenar

Enkel rabatt för värdar

Blombädd av fin sten, som hålls samman av en trådkonstruktion

Spiralbädd av gabioner

Naturligtvis kan du bygga en blomsterrabatt av trä med egna händer – du behöver långa träskivor av samma storlek. Med deras hjälp kan du montera en sexkantig rabatt eller en vanlig kvadrat.

Hemmagjord flervärdig rabatt för plantering av blommor

Enkel rabatt av platta brädor

DIY trädblommor för trädgårdsdekoration

Träblommatjej i form av en spiral

Ingen avbröt gamla däck! Däck kan målas i en mängd olika färger. Flerlagiga rabatter av färgade däck ser ganska originella ut.

Åsna med en vagn i form av en rabatt med egna händer

Bildäckens ursprungliga sammansättning

Expertutlåtande Alina Kvileva.

Video: drömträdgård med terrasser

Foto: vackra idéer för en sommarstuga

DIY platt sten trädgård vattenfall DIY höga sängar av brädor Dekorativ larv på en sten som dekoration av en lantgård Sexkantig timmerbädd för trädgårdsdekoration Mixborder i ett rekreationsområde vid en sommarstuga Rabatt i trä i form av en korg Trädgårdshus i japansk stil Dekorativ rabatt från gamla bildäck Dekorativ sköldpadda av målad sten Trä lusthus på pelare av platt sten Hemmagjord kvarn för att dekorera en rabatt Lusthus i trä i jugendstil Trädgårdsskulpturer från bildäck Plywoodfjäril under björkstammar Lantligt lusthus med ugn Pergola av trä i rustik stil Dekorera en öppen terrass med trädstammar Lusthus i chaletstil med ugn DIY originella blomkrukor av trä En enkel gångbro över trä över en trädgårdsbäck Träbro med smidda räcken över trädgårdsdammen Blombädds-vagn med blommor i dekorationen av en trädgårdsdamm Sfäriska former av prydnadsbuskar Japansk stenhage på gården i ett lanthus Lila blommande perenner längs kanterna på den randiga gräsmattan Cement kakel gångväg som leder till ingången till lanthuset Fritidsområde i modern stil Trädgårdsstege av kalksten mellan barrträd Nattbelysning av platsen framför ett lanthus Upplyst fontän på gården till ett lanthus Flerfärgat grus i ett trädgårdslandskap Flowerbed-clock från gamla däck Trädgårdsmöbler från trädsnitt En rabatt framför ett hus av tegelstenar Enkel rabatt i betongplattor Ringblommor i en rabatt från ett bildäck Dekorativ groda från bildäck Rund rabatt för ringblommor av gammalt rött tegel Ursprunglig design av en rabatt Mixborder med örtartade stauder Fågelhus på stenen mellan värdar och fioler Frodig mixborder i utkanten av trädgården Art nouveau trädgård tomt design Grusfyllning i trädgårdslandskapet Forntida slott av sten i trädgårdsinredningen Vattentunnor i trädgårdsdekoration Gräsmatta med orange ringblommor Grus och sten i utformningen av en sommarstuga Dekorera en trädgårdstomt med målade stenar En liten damm med egna händer i trädgården

Previous Post
Design av en tre-rumslägenhet. Klassiskt eller modernt – vilket är bättre för ett panelhus?
Next Post
Plyn na kamnech hoří oranžově, červeně nebo žlutě