15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Design av en tre-rumslägenhet. Klassiskt eller modernt – vilket är bättre för ett panelhus?

Vet du inte hur du väljer utformningen av en lägenhet i ett panelhus? Då tog du rätt beslut genom att öppna den här artikeln. Det hjälper dig att hantera alla problem som uppstår som bara kan stöta på när du inreder ett tre rubelrum. Läs vår artikel, gör en renovering och njut av din tid med din familj.

Präglad gips på väggen i vardagsrummet i ett panelhus

Skapandet av en lägenhetsdesign börjar med en förståelse av det allmänna konceptet för interiören

Funktioner i utformningen av en tre-rumslägenhet

Panelhus har fått sitt namn från materialet som används i konstruktionen. En sådan struktur består av betongplattor (paneler), som tillverkas i en monolitisk design. Enkel installation lockar utvecklare, men detta återspeglas i huskvaliteten, nämligen i väggarnas höga värmeledningsförmåga. Det kommer att vara varmt i ett sådant rum på sommaren..

Grå gardiner av tätt material

Bestäm först syftet med varje rum

Design av ett vardagsrum i en stadslägenhet

Alla som bor i en lägenhet ska ha sitt eget personliga utrymme.

Mörkgrön säng i ett sovrum med en tegelvägg

Varje rum är ett separat rum, och det är inte alls nödvändigt att dekorera hela lägenheten i en enda färg.

Följande är en lista över de viktigaste nyanserna, med beaktande av att panelhusets lokaler inte kommer att lämna likgiltiga besökare:

  1. Genomför intern ombyggnad. Gå bort från det vanliga arrangemanget av rum i din lägenhet. Efter att ha bestämt designen, gör en plan för framtida lokaler.
  2. Välj moderna designstilar. Vardagsrutinen kommer idealiskt att späda rumets design i stil med “Hi-tech”, “Minimalism”, “Scandinavian” och “Loft”.
  3. Använd coola färger. I ett varmt panelhus ger mörka och vita färger friskhet. Gröna, ljusröda och turkosa nyanser är också lämpliga här..
  4. Användningen av funktionella möbler kommer att befria rummet från onödigt röran. För panelen kommer detta att spela i dina händer.
  5. Tre rum låter din fantasi springa vilt. Du behöver inte hålla dig till en stil. Kombinera designen med olika alternativ.
  6. Den moderna trenden är studiolägenhet. Genom att kombinera ett sovrum med ett vardagsrum eller en entré med ett kök får du en original skapelse.
  7. Zoning av de kombinerade rummen ger en atmosfär av mysighet, attraktivitet, excentricitet.

Vackert vardagsrum med kontrasterande färger

Använd kontrasterande kombinationer, till exempel ser gult och vitt alltid modernt och snyggt ut

Hängande lampor över träbord

Hänglampor med svarta nyanser kommer perfekt att komplettera interiören i en modern lägenhet

Råd. Experimentera gärna. Du kan kombinera flera olika stilar i ett rum.

Bokhylla i vardagsrumsdekoration

Bokhyllor med en intressant konfiguration kan fungera som en ljus detalj i interiören.

Öppnade bakgrundsbelysta hyllor i vardagsrummet

Hyllbelysning skapar en romantisk atmosfär i mörkret

Ordna accentområden. Plocka upp material som inte är kompatibla vid första anblicken för inredning. Ju mer ovanlig designen på lägenheten är, desto mer attraktivt kommer rummet att verka med tiden..

Om du har en balkong eller loggia, var noga med att överväga alternativet att kombinera dem med ett sovrum eller kök (vanligtvis finns balkonger i dessa delar). Om loggian är relativt liten är den idealiska lösningen att utrusta ett soffbord med små stolar här. I stället för en demonterad skiljevägg, sätt breda skjutdörrar och direkt på gatan, organisera en balkong med en skiljevägg gjord av utsmyckad, smidd metall målad i svarta eller ljusa färger. Efter att ha planterat loaches eller flickaktiga druvor, låt dem gå från skiljeväggen till själva taket. Så på en solig varm dag blir det mycket trevligare att ge nöje, avkoppling med en kopp kall cocktail.

Liten stol på balkongen i en trerumslägenhet

Balkongen måste användas klokt

Dekormålningar av väggen ovanför soffan

Du kan hänga vackra målningar eller inramade familjefoton ovanför soffan.

Trädekoration av korridoren i en tre-rumslägenhet

Entré i trä – ett bra alternativ för lägenhetens “visitkort”

Var uppmärksam på de små sakerna. De gör mirakel. Tack vare små dekorativa element i interiören skapas den nödvändiga charmen i hela lägenheten. Familjefoton, landskap, träfigurer kan perfekt komplettera inredningen i rummet. Vissa hantverk kan göras för hand. Läs artikeln om där, hur du dekorerar huset själv med små hantverk.

Klassisk stil

Klassikerna ser bra ut i alla fall. Austere, aristokratisk stil kommer att ge komfort, återhållsamhet, skönhet i rummet. Organisera ett stort vardagsrum genom att kombinera hallen med sovrummet. Alternativet med en ljus finish av inredningen kommer att se väldigt intressant ut..

Klassisk sovrumsinredning

Den klassiska designstilen innebär användning av naturliga och dyra material

Ett golvbeläggning av blanka keramiska plattor. Detta alternativ är särskilt lämpligt för ett panelhus med sitt varma inre klimat. Golvets struktur väljs av en mjuk komposition, med tillägg av släta linjer med färgen på bakad mjölk. Omslaget är täckt med en dekorativ vit matta broderad med gyllene mönster. Golvlister installeras också från keramik för att komplettera utrymmet.

Vita stolar på golvet med en blank yta

Vitt marmorgolv kommer att lägga till lyx och sofistikering

Väggarna är konstnärens duk. Med detta tillvägagångssätt får du ett unikt utseende till interiören. Gör accenter. Det är inte nödvändigt att klistra över väggarna med samma typ av tapeter. Utrymmet bakom den stora soffan är perfekt som en accent. Samtidigt skisseras dess gränser av majestätiska pelare, som i sin tur kompletteras med kärnor av glasmönstrade paneler. Mellan pelarna limmas väggen med ljusguld tapeter med texturerade mönster. Ett vackert landskap hängs mitt i hela kompositionen, inramat med en matta.

Dekorera väggen ovanför soffan med målningar

Väggdekoration i vardagsrummet i engelsk stil

Passepartout – en kartongram som sätts in mellan fotot och huvudramen.

De återstående delarna av väggarna klistras bäst över med samma typ av tapeter eller organiseras från plastpaneler.

Fönstret är dekorerat med graciösa italienska gardiner, omgjorda av frodiga grepp. Dessutom broderas gardinerna med glaspärlor. Gardinen är utvald genomskinlig, med applicering av lätta syade mönster.

Bugle -pärlor på en satinridå

Flätan med glaspärlor kommer fantastiskt att komplettera gardinerna och tillföra lyx till interiören.

Taket kan göras i flera nivåer. Om höjden tillåter görs tre steg. Den första kommer från hörnet på en vägg. Dess kant är inramad med LED -remsa som dekorativ belysning. Strålkastare kommer att uppfylla sitt funktionella syfte. Den centrala delen av vardagsrumstaket är upphängd med en voluminös ljuskrona. Färgschemat är nödvändigtvis vitt och kompletterar den övergripande designidén. Detta blir den andra zonen. Resten organiseras av det tredje steget. Belysningselement här kan vara helt frånvarande..

Ljuskrona med en gyllene nyans i ett klassiskt sovrum

I en klassisk inredning är guld mycket lämpligt

Klassiska garderober i vardagsrummet

Alla möbler måste strikt följa den klassiska designstilen.

Möbler köps klädda, gjorda av naturligt trä. Det är bäst om skåpens fasader och stolarnas trädelar är impregnerade med en mörk komposition. Detta kommer att skapa en ädel vardagsrumseffekt. Mjuka stolskär.

Det blir intressant att använda krukväxt som dekorationer. Bättre om du dekorerar rummen med naturliga växter. Men ett konstgjort alternativ är också lämpligt. Om du föredrar blommor, bör deras knoppar inte vara särskilt ljusa. Så du kommer inte att bryta mot det allmänna konceptet som kännetecknar utformningen av en lägenhet i ett panelhus i “klassisk” stil.

Modern dekoration

Den moderna designen av ett panelhus kännetecknas av icke-standardiserade lösningar. Det är acceptabelt att kombinera efterbehandlingsmaterial som är utmärkta i sin struktur. Låt oss ta en titt på utformningen av sovrummet.

Interiör i ett sovrum i en tre-rumslägenhet i ett panelhus

Ett sovrum i modern stil är ett bra alternativ för finsmakare av komfort, mysighet och minimalism

Ljus tapet med färgglada prydnader på väggen i sovrummet i panelhuset

Ljusa fläckar, intressanta designexperiment är lämpliga

Golvet är lämpligt för både kakel och laminat. Konsistensen ska vara slät, blank. Färger – ljusa, inte stressande.

Väggarnas utrymme är färdigt på ett kombinerat sätt. Om sovrummet med tre rubel är smalt och långsträckt måste du köpa en hopfällbar soffa. Väggen bakom soffan är trimmad med träpanel eller små bitar av träplattor. Icke-standardiserade lösningar kommer att se intressanta ut. Till exempel OSB -brädor, målade med en speciell teknik. Sektionen av väggen mittemot är organiserad av grått laminat. Keramik är också lämplig här. Storleken på varje objekt är stor. En TV är monterad ovanpå en sådan finish..

Grått överkast på sängen i sovrummet

Tydliga raka linjer och former skapar visuell harmoni.

Dekorativa kuddar på sängen i ett panelhus

Tillbehör ska vara så praktiska som möjligt och överensstämma med designkonceptet

Taket kan målas vitt eller helt enkelt vitkalkat. Funktionella vägg accenter kommer att räcka.

Dekorativa element väljs i kalla färger. Nya sätt att inrama målningar och fotografier är lämpliga för den moderna dekorationsstilen. Denna dekoration är en stor ram som är installerad på golvet. Huvuddelen placeras i ögonhöjd, och det återstående utrymmet kompletteras med en matta.

Design av ett grått sovrum i en trerumslägenhet

Färgintervallet väljs bland naturliga trevliga nyanser

Laminatgolv i sovrummet i ett panelhus

Tyngdpunkten i efterbehandling ligger på moderna material

Det japanska utseendet kan tillskrivas den moderna stilen. Det kännetecknas av lugna orientaliska motiv, naturliga nyanser av färg, liksom enhet med naturen..

Sovrum i japansk stil i ett panelhus

Orientaliska teman, särskilt japansk stil, verkar vara något sofistikerat och mystiskt

Sovrumsdesign i japansk stil i en tre-rumslägenhet

Tradition och minimalism är huvudkriterierna för den japanska stilen

Japanska rum överlappar med “Minimalism” när det gäller antalet möbler och dekorationer. Den japanska inredningen i ett tre-rubel panelhus kommer att bli en fristad för en källa till styrka, visdom och lugn.

Video: Interiör i en trerumslägenhet i klassisk stil

Foton av modern inredning av tre-rumslägenheter

Planering av ett rum med tak i flera plan Kök-vardagsrumsdesign i en tre-rumslägenhet Soffbord i form av en mjuk puff Dela vardagsrummet med glaspartier Gul gardin på fönstret i en lägenhet i ett panelhus Grå soffa med dekorativa kuddar Bruna plattor på badrumsväggen Hyllor från ett profilrör i vardagsrummets design Lätt skiljevägg gjord av trälister Grå färg i korridors inredning Barnrum i ett panelhus Vardagsrumsdesign i modern stil Grått golv i vardagsrummets design Italienska gardiner på dörren i vardagsrummet Vardagsrumsfönster med italienska gardiner Entrédekoration i mörka färger Vita lampor på ett tak i två plan Blått i det inre av ett modernt vardagsrum Fototapeter med utsikt över Paris på väggen i vardagsrummet Undergolv i ett litet badrum Design av ett smalt rum med en ansluten balkong Duschkabin med glasväggar Ett arbetsbord istället för en fönsterbräda i vardagsrummet Litet hörnkök Använd fönsterbrädan som skrivbord Hängande hyllor med gröna dörrar Konstgjord sten i dekorationen av väggarna i vardagsrummet Zoning sovrum-vardagsrummet med ett träställ Säng på pallen i en tre-rumslägenhet Modernt sovrum med svarta väggar Säng på en metallram i ett litet sovrum Accent sovrumsvägg med artificiellt åldrad yta Dekorerar makarnas sovrum i bruna toner Stor spegel på golvet i ett ljust sovrum Rund plattlampa på sängbordet Belas sovrum i japansk stil Vita väggar i sovrummet i orientalisk stil Nisch vid fönstret med en smal säng Gröna väggar i sovrum-vardagsrummet Barndesign för en skolflicka Design av ett sovrum-vardagsrum i modern stil Interiören i vardagsrummet kombinerat med sovrummet Gula möbler i barnrummet Turkos soffa i barnrummet Design av en modern plantskola i en panelhuslägenhet Zonera ett rum med japanska gardiner Sovrum i en isolerad loggia Liten grå soffa på en inglasad loggia Vila på balkongen i en stadslägenhet Interiör i en studiolägenhet i loftstil

Previous Post
Vad kan vara utformningen av en liten lägenhet
Next Post
Избор на диван: цветове, механизми, размери