15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Dacha -design med egna händer från skrotmaterial

Borta är de dagar då alla på sommarstugan var upptagna med sängarna och fruktträden, men inte tänkte på inredningen. En gång var den bästa utsmyckningen på gården opretentiösa blommor längs staketet eller en liten rabatt. Idag blir dacha en plats för rekreation utanför staden, och många ägare anlitar en specialist på landskapsdesign. Men om händerna är på plats och det finns få idéer som är värdefulla behövs inga stora utgifter. Den ursprungliga utformningen av förortsområdet med egna händer är gjord av skrotmaterial som finns i överflöd i varje garage, på mezzaniner, balkonger eller i förråd..

vackert skapande av designen av en sommarstuga med stenar med egna händer

Att göra ett sommarboende med egna händer

ovanlig design av en sommarstuga med träd med egna händer

Väderkvarn vid stugan av stenar

anpassad skapande av en design för en sommarstuga med blommor med egna händer

Att göra en rabatt med ett träd

Vi dekorerar stugan med egna händer

Den största fördelen med hemgjord lantlig inredning är att det är möjligt att fästa allt som var synd att slänga. Varje sparsam ägare av huset i garaget och på balkongen, mezzanine och i skafferierna lagrar fleråriga insättningar av allt gott, som snart kommer att bli en dekoration av landskapet.

Du kan anpassa många saker som har tjänat huvudbegreppet för en landsdesign med dina egna händer:

 • skalliga bildäck;
 • plastflaskor, behållare och behållare;
 • rep, presenning, säckväv, kamouflagernät;
 • trimbrädor och tunna snitt av trä;
 • onödiga plaströr;
 • tjock tråd, nät, metallskrot;
 • gamla skor och sportutrustning;
 • plywoodlådor och träbehållare;
 • tomma fat och andra behållare;
 • läckande tekannor, skålar, krukor;
 • onödiga vagnar och cyklar;
 • gamla plast- och trämöbler;
 • rester av byggmaterial och polyuretanskum.

Först och främst måste du utvärdera “reserverna” för att distribuera för arrangemanget av sommarstugan efter behov. Några av materialen kommer att gå till tillverkning av fullt fungerande enheter..

Varje gård kommer att vara användbar “Moidodyr” (handfat) i grillplatsen eller grill och en soffa i skuggan av trädgården under en presenningstak. Av andra gamla saker, gör blommor och krukor, alla slags ursprungliga trädgårdsdekorationer med egna händer.

anpassad design av en sommarstuga med blommor med egna händer

Huvudet på ett vildsvin från en jordhög i landet

ursprungliga skapandet av designen av en sommarstuga med träd med egna händer

Blomma säng dekoration

Du behöver en detaljerad platsplan för kompetent zonering och märkning. Även på en liten innergård i ett lanthus eller i en lantgård måste du distribuera funktionella zoner som kommer att avgränsa:

 • trottoarkanter;
 • sidor från plastflaskor;
 • häckar;
 • dekorativt murverk;
 • ursprungliga staket.

En välskött egendom kräver ingen ombyggnad; du behöver bara kreativa designidéer för ett sommarboende. Platser för en bekväm tidsfördriv bestäms på den nya sajten:

 • härd för matlagning i det fria;
 • lekplats med dekorativ sandlåda;
 • lusthus, bänkar, gungor;
 • parkering under ett skjul för bilar, motorcyklar eller cyklar;
 • lekplats för en barnpool;
 • dekorativa sängar, rabatter, rabatter och alpina rutschbanor.

När du arbetar med en lanthusdesign med egna händer finns det en möjlighet att förverkliga gamla drömmar och planer för hela familjen. Fria områden kan täckas med små stenar, sådd gräsmatta, underdimensionerade trottoarkanter och blommor, som på bilden.

vacker design av dacha -designen med stenar med egna händer

Gör-det-själv lusthus i landet

originaldesign av en sommarstuga med träd med egna händer

En rabatt på landet

ovanligt skapande av designen av en sommarstuga med stenar med egna händer

DIY -gräns i landet

Trädgårdsvägar

Argument om huruvida vägar behövs vid dacha varar fram till den första duschen. I vissa regioner är jorden så viskös att du inte kan dra fötterna ur leran – den fastnar på dina skor i en tung klump. Den enda vägen ut är att tillhandahålla estetiska asfalterade gångvägar mellan sommarstugorna..

Spår av olika material hjälper dig att dekorera dacha med dina egna händer:

 • tegel eller skumblock;
 • trimning av brädor och runda snitt;
 • havsstenar och vild sten;
 • komprimerat fint grus och sand;
 • hemlagade beläggningsplattor;
 • marmorflis och andra lösa material av fina fraktioner;
 • betongvägar med mosaik murverk av krossat glas och keramiska plattor.

Dacha gränden som leder till trädgården kommer i sig själv att vara funktionell och attraktiv när det finns original stötfångare eller rader med årliga blommor på sidorna. Men den ursprungliga idén med läggning kommer att göra det till en riktig trädgårdsdekoration med egna händer från skrotmaterial.

anpassat skapande av en trädgårdsdesign med blommor med egna händer

Dekorera en sommarstuga med växter

skräddarsydd design av en sommarstuga med stenar med egna händer

Blommor i landet

Den asfalterade banan kan vara under marknivå eller något höjd, ha en plan eller något konvex yta. Gränderna kommer att hålla i många år om de görs enligt alla regler..

En grund grävning behövs som markeras och gränserna fixeras längs repet mellan de drivna pinnarna. Detta är det enda sättet att göra spåret samma bredd..

Botten av diket komprimeras med grus och sand, oavsett typ av beläggningsmaterial.

Därefter måste du organisera formen för betong med fyllmedel eller sidor för stora block. Låga stockpinnar, glasrader eller plastflaskor av samma storlek grävda upp och ner är lämpliga som dekorativa sidor.

vacker design av en sommarstuga med träd med egna händer

Sandlåda med blommor

ovanligt skapande av en design för en sommarstuga med träd med egna händer

Blommor i krukor i landet

originaldesign av stugdesignen med blommor med egna händer

En rabatt av stenar i landet

Mellan formen fylls den tampade diket med en betongbas för infällda efterbehandlingsmaterial. Mellan brickorna på mosaikbanan måste du noggrant fylla sömmarna.

Gränder av tegel, block och massiva plattor (utan cementblandning) strös med sand vid sömmarna.

När du lägger kakel eller tegel på sand, använd en gummi- eller trähammare för att justera och jämna ut.

Horisonten korrigeras av byggnadsnivån.

Om platsen ligger i ett lågland är det absolut nödvändigt att organisera dränering, annars kan alleler förvandlas till rännor under en regnskur. Situationen kommer att räddas av ett grunt dräneringsdike parallellt med en trädgårdsstig belagd med keramiska fragment eller fylld med cement.

Designidéer för ett sommarboende kommer att förkroppsligas på bästa möjliga sätt om alla stadier av vägens konstruktion och dess inredning görs långsamt och effektivt med beaktande av läggningstekniken. Det enklaste sättet att använda färdiga gallermallar för hemlagade cementspår med spackel, som på bilden. Mallen omplaceras steg för steg i den förberedda diken med en “kudde av sand och grus, fyllt med basmaterialet.

Former för beläggningsplattor och “eurofences” i olika storlekar och former säljs. Du kan organisera en hel produktion för en sommarstuga eller starta eget.

ovanligt skapande av en design för ett sommarboende med träd med egna händer

Gröna gränsen i landet

original design av förortsområdet med gör-det-själv blommor

DIY -gräns i landet

Dekorativa staket, staket och gränser

Enligt tekniken som beskrivs i föregående avsnitt, är dekorativa stötfångare gjorda för att stärka nivåerna i förortsområdet under en sluttning och väggarna i kaskadblomman. Palissadmetoden är också lämplig som dekorativ häck..

Lågsidans kant kan också användas som stigar mellan rabatter och sandlådor. Barn springer gärna längs raderna med begravda “stubbar”.

Häckar är ett bra sätt att spara pengar på gör-det-själv-zonering av en sommarstuga. Buskar är lämpliga för beskärning, vanliga eller vanliga rosor i form av ett träd. Lågväxande kantrosor planteras mellan dem, du får en tvåradig blomstervägg.

Den enklaste sidan är gjord av plastflaskor. Behållare av samma färg är fyllda med sand, grus eller jord. Halva flaskorna grävs ner i en liten skyttegrav och täcks med jord- eller stenflis. De kan vara tomma, men de fortsätter att fyllas med något längre..

Uppmärksamhet! Fyll inte plastflaskor med vatten – under solens strålar bildas linser som bränner ut närliggande växter. Även en brand är möjlig.

vacker design av förortsområdet med blommor med egna händer

DIY blomsterbädd

ovanlig design av förortsområdet med gör-det-själv-träd

Slott av stenar i landet

anpassat skapande av en sommarstugdesign med stenar med egna händer

Brazier av stenar i landet med egna händer

Blommiga valv och pergolor gjorda av klätterväxter

Klätterrosor och andra lockiga blommor är ett bra sätt att dekorera en hemlagad sommarstuga eller valv från skrotmaterial. En metallstav, hörn eller kanal är lämplig som bas, som kan sättas ihop till en struktur med en svetsmaskin eller vridas med bultar.

Färdiga bågstöd måste vara säkert förankrade i marken. Dughål med kolumner under dacha -inredningen med egna händer är väl stampade med krossad sten och sand, varefter de cementeras och täcks med stenflis. På toppen av ett sådant galleri kan druvor eller doftande blommor krypa beroende på regionens klimatfunktioner..

I heta klimat är det bättre att göra ett täckt galleri. Rester av ljussändande takmaterial fungerar också. Kapell längs dekorativa stigar kan bara vara på södra sidan, men sluttande för att ge mer skugga. En spaljé av tråd dras mellan stolparna, där växterna kommer att krypa ihop. Det mest ekonomiska sättet är att odla gurkor, prydnadsbönor eller pumpa längs bågen.

Blomälskare kan använda olika metoder för att dekorera stugan med egna händer från skrotmaterial. De gör vertikala rabatter i hål från breda plaströr, trä eller genomgående metallhyllor för krukor, som på bilden.

ovanligt skapande av designen av ett sommarboende med stenar med egna händer

En rabatt av stenar i landet

vackert skapande av en design för en sommarstuga med träd med egna händer

Att göra ett sommarboende med egna händer

Trädgårdsskulpturer och inredning från improviserade medel

DIY trädgårdsdesign från skrotmaterial är främst associerad med följande material:

 • bildäck (skalliga däck);
 • mallar från plywoodskrot, från vilka det är lätt att göra saknade element för “leende karaktärer” av lantlig inredning;
 • plastlådor;
 • keramiska blomkrukor;
 • onödiga skor;
 • metall- och träfat etc..

Vissa hemlagade trädgårdskulpturer är så bra att de konkurrerar med riktiga mästerverk. Till exempel skumgrodor eller gipssvanar.

Men mest av alla förebilder är gjorda av bildäck – riflade och inverterade. Akrylfärger kommer att förvandla allt material för att göra igenkännbara karaktärer för din lanthusdesign med dina egna händer. Beroende på skicklighet och stil i trädgården och gårdsdekorationen kan du välja vilken idé som helst. Så här ser svanar och papegojor från gummi ut, palmer från plastflaskor.

originaldesign av dacha -designen med stenar med egna händer

Att göra en rabatt med sniglar med egna händer

icke-standard design av förortsområdet med gör-det-själv blommor

Att göra ett sommarboende med improviserade material

ursprungliga skapandet av en design för ett sommarboende med träd med egna händer

Hampabord och stolar på landet

Ursprungliga rabatter och mini-rabatter

Minibäddar med succulenter och kaktusar (andra små växter) inuti stora skal ser original ut. Inte mindre intressant blir idén att använda skor som blomkrukor eller gamla hattar på väggen..

Korta behållare är lämpliga för succulenter och inomhusväxter som utsätts för utomhus på sommaren. Men innan du dekorerar dachan med dina egna händer, tänk på att de måste tas in i huset under en regnskur, hagel och vindstilla. Det är bättre att göra originalformar och krukor stationära och infoga blomkrukor för säsongen eller vid ankomst till dacha på helgerna.

Traditionellt används trasiga fordon som ursprungliga DIY -trädgårdsdekorationer. Vagnar och cyklar, stora delar av bilkarossen är lämpliga för en liten blomsterträdgård. Musikinstrument är också bra. Kreativ idé – ett piano med blommor och ett vattenfall.

Fontän, konstgjord damm

En minidamm är en utmärkt lösning för att dekorera en sommarstuga med egna händer. En liten tank kan utrustas med improviserade medel:

 • gammal gummibåt;
 • stort metall fat;
 • grävskopa;
 • badkar;
 • tankskärning.

Botten av en hemlagad damm är gjord i en liten grop, med en komprimerad kudde av grus och sand. Toppen är fodrad med en presenning och en tjock film i 2-3 lager, kanterna är fixerade med stenar i form av sidor. Det återstår att fylla med vatten och dekorera med stegplanter.

Råd. För att upprätthålla en ekobalans måste du övervaka tillståndet i vattnet, som periodiskt dräneras eller cirkuleras. En fontän behöver en pump och ett filter. Lägg till hemlagade grodor, svan eller krokodil för att slutföra designen av “sjön”.

ovanligt skapande av en trädgårdsdesign med blommor med egna händer

Blomrabatter i landet med blommor

vacker design av förortsområdet med gör-det-själv stenar

Gör-det-själv rabatt på landet

Landskapsarkitektur med en lekplats

Så att barn inte blir uttråkade på landet och inte tar tid när de arbetar i trädgården och i sängarna finns det en lösning – en lekplats med en sandlåda och roliga hemlagade figurer.

En viktig förutsättning är att platsen för barnlekar ska vara tydligt synlig från olika vinklar i sommarstugan för att observera vad som händer.

Sandlådans sidor är lätta att bygga med tillgängliga verktyg:

 • en palissad av stockar;
 • målade brädor;
 • bred trälåda;
 • stort däck osv..

Med någon typ av sandlåda behöver barn en plats innan de sitter och lägger ut formarna. Ett sommarstugahörn kan stängas av från grannar med ett staket i form av pennor eller dekoreras med annan hemlagad inredning – färger för att hjälpa!

Om det finns tillräckligt med utrymme kan en mer intressant sandlåda byggas på platsen – i form av ett fartyg, en bil eller ett torn. Någonstans i närheten kan du bygga ett trädhus med repstegar och en rutschkana för nedstigning till en sandlåda eller en tältstad av gamla filtar. Dra repen mellan träden, ge dem klädnypor och tyg, de kommer gärna att bygga hus åt sig själva.

Original trädgårdsmöbler

Folkhantverkarnas fantasi är oändlig – från plastflaskor, markismaterial och träavfall gör de trädgårdsmöbler på gränsen till mästerverk. Efter att ha beskurit trädgården och tagit bort död ved finns det mycket material som är lätt att fästa:

 • fåtöljer;
 • gunga;
 • gungstol;
 • bord och stativ.

För bekvämlighet är mjuka säten gjorda och det naturformade materialet går till sidoväggarna och produktens ram. Det är mycket bekvämt att använda färdiga pallar eller pallar som grund för en soffa eller ett hörn under en baldakin. Puffar och banketter, bord och fåtöljer är gjorda av plastflaskor. Det finns tid och erfarenhet – gör en hel soffa till dachan av plastflaskor, men du kommer att behöva många behållare med samma form och volym. Ett lock eller kappa för en hemgjord soffa sys av gamla gardiner.

Mer originalidéer kommer att föreslås av foton från vårt galleri.

50 foton på exempel på att dekorera ett förortsområde med egna händer:

vacker skapelse av en trädgårdsdesign med blommor med dina egna händer bild ovanlig design av förortsområdet med stenar gör det själv foto skräddarsydd skapande av en sommarstugdesign med träd med egna händer bild original design av förortsområdet med blommor gör det själv foto anpassad design av en sommarstuga med träd med egna händer bild ovanligt skapande av designen av en sommarstuga med stenar med egna händer foto vacker design av en sommarstuga med träd med egna händer foto original skapande av designen av en sommarstuga med stenar med dina egna händer bild ovanligt skapande av en trädgårdsdesign med blommor med dina egna händer foto originaldesign av utformningen av förortsområdet med stenar gör det själv bild anpassad design av förortsområdet med blommor gör det själv foto vacker skapelse av en sommarstuga design med träd med egna händer bild ovanlig design av förortsområdet med stenar gör det själv bild anpassat skapande av en design för att ge blommor med egna händer foto original design av en sommarstuga med träd med egna händer bild vackert skapande av en design för en sommarstuga med blommor med dina egna händer foto vackert skapande av en design för en sommarstuga med träd med egna händer foto ovanlig design av en sommarstuga med stenar med dina egna händer bild anpassat skapande av en design för en sommarstuga med blommor med dina egna händer foto anpassad design av förortsområdet med stenar gör det själv foto ovanlig skapelse av en trädgårdsdesign med blommor med dina egna händer bild ursprungliga skapandet av designen av en sommarstuga med stenar med egna händer foto vacker design av en sommarstuga med träd med egna händer bild vacker design av förortsområdet med blommor gör det själv bild ursprungliga skapandet av en sommarstuga design med träd med egna händer foto anpassat skapande av en sommarstugdesign med stenar med dina egna händer foto ovanlig design av en sommarstuga med träd med egna händer bild vacker skapelse av en design av ett sommarhus med stenar med dina egna händer bild anpassad design av förortsområdet med stenar gör det själv bild ovanlig design av en sommarstuga med träd med egna händer foto vacker skapelse av designen av en sommarstuga med stenar med dina egna händer bild anpassad design av en sommarstuga med träd med dina egna händer bild ursprungliga skapandet av en design för en sommarstuga med blommor med dina egna händer foto ovanlig design av ett sommarboende med stenar med egna händer foto anpassad skapande av en design för en sommarstuga med träd med egna händer bild original skapande av en dacha -design med stenar med dina egna händer foto ovanlig skapelse av en sommarstugdesign med träd med egna händer bild vacker design av en sommarstuga med blommor gör det själv foto anpassad skapande av en design för en sommarstuga med stenar med dina egna händer bild original skapande av en design för ett sommarhus med träd med egna händer bild anpassad design av förortsområdet med träd gör det själv foto ovanligt skapande av en sommarstugdesign med stenar med egna händer foto original skapande av en design för en sommarstuga med dina egna händer bild vacker design av förortsområdet med träd gör det själv foto anpassad design av en sommarstuga med blommor med dina egna händer bild original design av en sommarstuga design med träd gör det själv foto ovanlig skapelse av designen av en sommarstuga med stenar med dina egna händer bild vacker design av utformningen av förortsområdet med stenar gör det själv foto anpassad design av en sommarstuga med träd med egna händer foto vacker skapelse av en design för en sommarstuga med blommor med dina egna händer bild

Previous Post
Sovrumsdesign i lägenheten: varianter av designlösningar
Next Post
ملامح تشطيب السطح بالحجر الزخرفي