15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hur man dekorerar en sommarstuga

sträng (0) "" sträng (0) ""

Är du intresserad av frågan om hur man inreder en sommarstuga? Har du förvärvat ett stort markinnehav och vill skapa en landskapsdesign som skulle göra ett stänk för varje ny person som kommer in? Läs sedan artikeln och slutligen ta reda på det med alla nyanser tack vare vilket din sommarstuga inte kommer att ge efter för kungliga gården i landskapsdesign..

Liten arkitektonisk komposition för en trädgård med egna händer

Förvandla din lott till en plats där du kommer att vilja återvända med stort nöje

I vårt land har utformningen av en tomt haft en viktig roll i organisationen och byggandet av hus och sommarstugor i mer än ett decennium. Och detta är ingen slump. Vacker design tar med rätta den ledande platsen. Detta beror på den nuvarande livstakten, som tvingar människor att arbeta och uppnå sina mål på kortast möjliga tid. Men du ska inte glömma vilan heller. En välskött sommarstuga är en underbar plats där en trött person kan få kraft. Naturen och människan är perfekt gjorda för varandra. Om du anstränger dig för att skapa naturen, kommer hon att belöna sin skapare fullt ut med sinnesro och ny styrka för att erövra stora höjder..

En improviserad alpin bild av gamla däck

Inredningen gjord med kärlek med dina egna händer passar väl in i förorten

Landskapsarkitektur av stugan: grunderna och funktionerna

Innan du börjar dekorera en sommarstuga måste du förstå grundprincipen för det allmänna arrangemanget av element och små arkitektoniska former. För detta är det vettigt att dela in bakgårdsområdet i flera separata zoner som skulle utföra olika funktioner. Deras antal beror på individuella önskemål från ägaren av förortsområdet.

Områdesplan för förort

Du måste själv bestämma antal, typ och storlek på funktionsområden. Allt beror på individuella preferenser – vissa behöver en lekplats, andra behöver en lada

Följande är de viktigaste och vanligaste zonerna i landskapet..

 1. Utrymmet framför husets främre staket. Detta är visitkortet och ansiktet på din egendom.
 2. Tomt framför husets framsida. Med rätt arrangemang av rabatter och element av maf (små arkitektoniska former) skapas en fullständig bild av dacha.
 3. Anlagd yta bakom huset. En trädgård, ett lusthus, liksom ett rekreations- och fritidsområde är vanligtvis placerade här..

Dessa grundläggande element anges för stugbyggnadens frekventa läge på platsen. När man bygger ett hus i slutet av tomten eller från grannens sida kommer det inre landskapet att förändras i enlighet därmed.

Stugans främre staket

Vanligtvis, när marken delas och säljs till befolkningen, är tomtens gräns ett staket. Utrymmet framför staketet, även om det tillhör markägaren, kan det inte uppföras på det (och ännu mer byggnader). Därför är det lämpligt att plantera grönska och förfina denna bit..

Vacker design av den främre ingången till sommarstugan

Det främre staketet är det första som hälsar gästerna, vilket innebär att ett allmänt intryck av husets ägare börjar bildas från det.

Utformningen av denna zon bör börja med valet av ett staket. Det görs av:

 • tegel;
 • sten;
 • metall;
 • trä-.

Ur praktisk synvinkel är de två första de bästa alternativen. Användningen av natursten, även om det är ett dyrt nöje, är mycket tillförlitligt, vackert och viktigast av allt evigt. Inga atmosfäriska avvikelser kan förändra stenens naturliga struktur..

Vackert stengärde med smidda element

En sådan struktur kan inte kallas bara ett stengärde, det är redan ett konstverk.

Modernt staket framför lanthuset

Alternativet är enklare, men också mycket attraktivt

Utöver dessa alternativ är kombinationen av byggmaterial också möjlig..

Framför staketet är det en bra idé att göra något slags steg från kantstenen. Och i den resulterande fickan kan du plantera thuja eller andra träd och växter som används för dessa ändamål. Om staketet är “döv” är det inte nödvändigt att dela med planteringarna – detta kommer att hämma den övergripande bilden och skapa en visuell belastning. Men för ett smidesjärnstaket är täta planteringar, häckar och klätterväxter lämpliga..

En intressant lösning skulle vara att skapa ett främre staket helt av dekorativa träd planterade nära varandra. Men glöm inte säkerheten. I det här fallet kommer det att vara nödvändigt att installera ett metallnät för att utesluta möjligheten att djur kommer in i ditt område. En stängselport är värd att köpa i en trädgårdsbutik, gjord av konstgjord vegetation, som kommer att vara en fortsättning på den gröna häcken..

Massivt trä främre staket

Det enklaste sättet att göra en trägrind

Det främre gräsmattan väljs beroende på vegetationens färg. Om din thuja är mörkgrön, bör gräsmattan vara närmare ljusgrön färg, och vice versa – lägg en mörk gräsmatta med ljusgröna toner av vegetation. Lämna ordningen med rabatter i platsens inre utrymme och plantera blommor framför staketet med små buskar kantade med samma natursten.

Passagen till porten kan särskiljas genom att plantera häckbuskar längs kanterna. För detta är viburnumvesikeln lämplig. Det tillhör kategorin snabbväxande, har bra motståndskraft mot ryska vintrar, är immun mot olika sjukdomar.

Blommor längs trädgårdsvägen som leder till porten till sommarstugan

Det är trevligt när färska blommor möter dig utanför porten

För att skapa en accent på det främre området, plantera buskar av blommande lavendel i ljus syren längs vägen. Detta kommer att ge lite mjukhet och en behaglig lukt från denna vackra växt..

Det är också värt att plantera en klättrande fembladig jungfrutruva längs metallstaket. Det kännetecknas av bladets grönröda färg och tillväxtens densitet.

Att göra en trädgårdsport med jungfrudruvor

För första gången efter plantering fyller de flickaktiga druvorna staketet och bågen ovanför porten

Besvara frågan: hur man dekorerar en sommarstuga med egna händer – fokusera på zonen “inbjudan”.

Landskapsarkitektur av stugmarken

Förortsområdet innebär en liten markyta. Därför beror den ytterligare trevliga vistelsen och tidsfördriv på det korrekta sättet att använda detta utrymme. Standardplatsen som staten tilldelar till salu är kvadratisk eller rektangulär i formen. Så det är mer bekvämt att hålla reda på tunnland och hektar mark. Men för landskapsdesign har torget inget värde. Naturen är i grunden en flytande och harmoni som gränsar till styrka och skönhet. Det är samma sak med landskapsdesign. För att dekorera någon sommarstuga måste du först och främst skapa fullständig harmoni med naturen. Smidiga linjer, asymmetriska former, ljusa och ibland, vid första anblicken, olämpliga, avslappnade accenter. Detta är vad en ny grön designer bör uppmärksamma..

Sommarstugans fyrkantiga staket skapar effekten av att vara i en låda. Sådana gränser är olämpliga i en sommarstuga, vars uppgift är fullständig avkoppling och “frigörande” utrymme. För att eliminera denna effekt planteras höga träd med en rundad långsträckt form längs staketet. De placeras inte i en kontinuerlig remsa, utan i grupper. Denna lösning kommer att ta bort staketets fyrkantiga gränser..

Dekorera ett landstaket med pyramidala thujas

Thuja längs staketet

Dekoration av sommarstugans gränser med hjälp av en blommande häck

Häck av hortensia paniculata

Vild mixborder längs trädhäcken på trädgårdstomten

En halvvild mixgräns gömmer delvis ett trästaket och hjälper till att visuellt ändra platsens geometri

Det första steget är skapandet av ett projekt, nämligen ritningar som visuellt kommer att representera det förvalda arrangemanget av landskapselement. Först och främst bör gränserna för platsen, liksom alla befintliga byggnader och strukturer, tillämpas på ritningen. Den andra etappen markerar de planerade strukturerna, till exempel:

 • alkov;
 • bad;
 • lekplats för barn;
 • slå samman;
 • rastzon;
 • en tomt för trädgårdsplanteringar;
 • fontänen.

Det är värt att överväga att husets läge spelar en viktig roll i placeringen av dessa element. Det vill säga att poolen ska vara placerad på solens sida för att vattnet ska värmas upp. Rekreationsområdet, å andra sidan, ligger i skuggan av huset..

Schema för en sommarstuga med ett hus, ett badhus och en ladugård

Gör en layout av byggnader och stora planteringar, med hänsyn till växternas tillväxt

Det tredje steget i designen är märkning av stigarna som kommer att ansluta zonerna, liksom placeringen av rabatter, träd, samt element i små arkitektoniska former. För att förstå hur man bäst dekorerar en trädgård och sommarstuga är det värt att stanna mer i detalj vid valet av maf.

Små arkitektoniska former av en sommarstuga

Alla strukturer som beskrivits tidigare i denna artikel (pooler, lusthus, etc.) tillhör maf. Dessutom är elementen i små arkitektoniska former:

 • rabatter och rabatter;
 • dekorativa och konstnärliga strukturer som brunnar, kvarnar, trädgårdstomtar;
 • skulpturer;
 • broar;
 • dammar och vattendrag.

En rabatt från en gammal cykel

Gammal cykel som ställ för blomkrukor

Listan är oändlig. Trädgårdsbutiker erbjuder ett brett sortiment som uppdateras varje dag med nya produkter. Men i själva verket kan allt som erbjuds på marknaden för folkvaror göras själv med improviserade medel. Lyckligtvis är Internet tillgängligt för alla. I sin omfattning kan du hitta många intressanta idéer, tack vare vilka du får ditt eget ursprungliga tillvägagångssätt, och en individuell stil för att dekorera en sommarstuga kommer att utvecklas.

Material som är bra för att skapa dina egna maffor är:

 • gamla däck från bilar (som du kan få gratis på vilken servicestation som helst, de kommer också att tacka dig);
 • polyuretanskum för konstruktion;
 • glasflaskor i olika färger och former;
 • plastflaska.

DIY trä trädgård skulptur

Skulptur från en gammal trädstubbe

MAF från polyuretanskum

Polyuretanskum är den perfekta assistenten för att skapa maf. På grund av dess motståndskraft mot atmosfärisk nederbörd, liksom dess lätthet och styrka, skapas en språngbräda för skapandet av alla element av arkitektur. Allt beror på dig.

Tänk till exempel på ett hantverk i form av alla djur (rådjur, hare, etc.), som du kan göra själv med dina egna händer. Först måste du göra en ram. Den kan tillverkas av trä- och metalldelar med gamla plastflaskor. Därefter appliceras polyuretanskum på ramen, som säljs i alla järnaffärer. Det visar sig ett obearbetat arbetsstycke i den tidigare valda formen.

Ram av en trädgårdskulptur av polyuretanskum

Vi monterar en ram från plastflaskor och vattenrör

Förbereder ramen på en trädgårdskulptur för applicering av polyuretanskum

Vi lindar ramen med isolon, som säljs i alla byggvaruhus

Om du inte har tid och lust att föra din hare till ett perfekt jämnt tillstånd kan du göra ett lamm istället. Skumvågorna är precis som fårull. Produkten behöver bara målas.

Att göra en trädgård rådjur av polyuretanskum

Vi applicerar polyuretanskum på strukturen

Efter att skummet har hårdnat avlägsnas överskottet med en skrivarkniv, och sedan bearbetas ytan med sandpapper till ett slätt tillstånd. Därefter impregneras och målas produkten i önskad färg..

Det är lämpligt att applicera kittet i förväg. Detta kommer att ge djuret styrka och hållbarhet..

Hjortskulpturspackel med fasadkomposition

Vi applicerar fasadspackeln

Skulptur av en fjärran östlig hjort gjord av polyuretanskum i inredningen av en sommarstuga

Vi målar med akryl, väntar på torkning och placerar den stilige mannen i vår sommarstuga

DIY trädgårdsinredning

För att ge förortsområdet en atmosfär av mys, är det anlagd med rabatter, broar, belysningsarmaturer och lyktstolpar.

Original inredning för en trädgårdstomt med egna händer

En gammal sak och lite fantasi – och du kommer att skapa ett originalt hantverk

Belysning av dekorativa träd och en kaskad av blommor på natten kommer positivt att överraska dig med sin utsökta och sofistikerade skönhet.

Det kommer att bli trevligt att göra en liten damm i stugans trädgård, kantad med stenar runt omkretsen. Genom det är det värt att göra en dekorativ bro, på räcken som lampor kommer att placeras. Bakgrundsbelysningen är också installerad direkt på botten av behållaren. Detta kommer att skapa en glöd av hela spegelytan på natten..

DIY-damm från ett gammalt bad i gjutjärn

En liten damm från ett gammalt bad ser bra ut om det är effektivt dekorerat med småsten

Dekorativa ankor av trä på stranden av en sommarstuga

Träänder för att dekorera din damm

Om tomtens areal tillåter det är reservoaren anordnad i en relativt stor storlek. En sådan vattenyta gör det möjligt att bygga en venetiansk gondol, vars mast kommer att krönas med en oljelantera..

Om du har en skulptör, gör sedan en gondolier av polyuretanskum. Om ingen finns, köp en skyltdocka och klä den i en båtmanskläder. Var säker på att en sådan exklusiv inte kommer att hittas inom en radie av 1000 kilometer från dig..

Trädgårdsblommor bör spädas med gröna buskar. När du väljer färger måste du vägledas av tabellen för kompatibilitet med skalor. För att jämnt fördela arkitekturens fyllighet bör sommarstugan fyllas med rabatter och gräsmatta. Det senare skapar effekten av rymlighet, när de, precis som rabatter, tvärtom lockar uppmärksamhet och belastar observatören hårt.

En rabatt av buskar framför terrassen i ett lanthus

En lyckad kombination av färger av buskar planterade på verandan i ett lanthus

Gör några stora rabatter runt partiets omkrets. Växtens sammansättning bör väljas med uppmärksamhet på kombinationen av olika typer av planteringar.

Den präglade rabatten kommer att se intressant ut. Dess enhet är möjlig i alla landskap i stugan. För att göra detta, i planeringsstadiet, är det nödvändigt att bestämma platsen för sådana rabatter, och innan du planterar gräsmattan, utför först jordarbete på enheten på kullen. Mellan planteringarna är steniga områden anordnade, där du om så önskar kan göra små fontäner.

Dekorerar en liten trädgård med tegelbäddar

Även enkla tegelbäddar ser intressanta ut

Det tar mer än ett år att bygga landskapsdesign. Detta är ett omfattande och arbetskrävande jobb. Men med vederbörlig iver kommer din sommarstuga att förvandlas från en vanlig och välbekant rysk grönsaksträdgård till en mysig och trevlig plats där du kommer att känna naturens lugn och lockande skönhet. Skapa med oss!

Expertutlåtande Alina Kvileva.

Video: hur man vackert ordnar en rabatt framför huset

Foton av den ursprungliga trädgårdsinredningen

Landskapsarkitektur din trädgård i vildmarkstil Skulptur av en tecknad varg av polyuretanskum Båge med rosor över trädgårdsvägen Trädgårdsfigurer av skrotmaterial Rosa hortensior på sidorna av trädgårdsvägen Växande blommor i väggen och på taket i trädgårdsboden Målade stenar för dekoration av en trädgårdstomt Registrering av den främre ingången till platsen med färska blommor Dekorera stamcirkeln på ett fruktträd med blommor Gammal cykel som en retro rabatt Trädgårdsgrind med stenpelare Skulptur av en uggla gjord av polyuretanskum Årliga blommor mellan stenblock Alpinskidor med barrträd Naturstenar i trädgårdsdekoration Trädgårdsväg av natursten Stenbåge ovanför porten till sommarstugan Träport vid deras sommarstuga Främre ingång med vita portar till förortsområdet DIY småsten dekoration Trädgårdsgunga gjord av bildäck Nyckelpigor från keramisk mosaik Trädgårdssäng från ett gammalt paraply Dekorativ hackspett från gamla bitar av järn Ljusa blomkrukor på ett trästaket Gamla kängor som nya blomkrukor DIY -fontän från en gammal tekanna Dekorativ fisk från ett gammalt däck Hängande bildäck blomsterbädd för trädgårdsinredning Rabatt i form av en kopp gjord av bildäck Gammal bil som trädgårdssäng Fairy house på ett levande träd Flowerpot Lumberjack Figurine Sagostad i gammal hampa Tennburk -robotfigur Dekorativ brunn för att dekorera trädgården Skulpturer av hästar från gamla grenar Vackra fågelhus för trädgårdsdekoration Dekorera platsen med målade stenar Gör-det-själv ljus dacha-inredning Dekorativ ripa i trädgården Att göra ett trästaket med blommande växter En rabatt med tulpaner längs ett trästaket Dekor av ett gammalt staket med en mixborder DIY dekorativa hägrar från bildäck Original blomkruka från en plastflaska Trädgårdslampor av glasflaska Gammal säng i inredningen på trädgårdstomten Hemmagjord gnome med morötter i trädgårdsdekoration Original rabatt i form av en igelkott

Previous Post
Vilken design är lämplig för en 12 kvm. m.?
Next Post
تصميم حديث للمناظر الطبيعية. الاتجاهات الرئيسية