15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vad ska utformningen av ett badrum 5 kvm. m.

Ett modernt badrum i ett begränsat utrymme bör innehålla inte bara fullstor utrustning utan även hushållsapparater och möbler. Utrusta ett badrum på 5 kvm. m. är ingen lätt uppgift, men ganska lösbar. För att göra detta måste du tänka på ett kompetent layoutalternativ..

Många lägenhetsägare har ingen brådska med att omvandla sitt badrumsutrymme på grund av den lilla storleken. Vi föreslår att behandla den kommande renoveringen inte som en tragedi, utan att använda den som en plattform för din egen kreativitet för att förverkliga alla dina djärva idéer och drömmar. Gör upp en kompetent badrumsdesign 5 kvm. m. kommer inte att vara svårt.

exempel på en vacker badrumsinredning 5 kvm.

Du kan lägga ett skåp under diskbänken

variant av en ovanlig design av ett badrum 5 kvm

Istället för ett bad kan du sätta ett duschkabin

exempel på en ljus stil i ett badrum 5 kvm

För att spara utrymme kan du göra hängande hyllor för tillbehör.

Du måste följa vissa designregler och sedan kommer du att få ett badrum som kombinerar stil och funktionalitet. Låt dig inte ha en verklig expansion av utrymmet, men på ett visuellt sätt kommer du att uppnå ett originellt färgschema som visuellt kommer att förstora rummet.

Innan du planerar, tänk på vilken typ av inredning och utrustning du vill se i ditt rum. Beräkna alla tekniska svårigheter och sannolikheten för den konstruerade kombinationen av objekt. Efter att ha tänkt på alla dessa detaljer kommer du att förstå att 5 kvm. m för att få en bekväm och modern designnivå – det här är inte så lite.

alternativ för en ljus badrumsinredning 5 kvm.

Hörnbadkar kan spara lite utrymme

möjlighet till badrum i ljus stil 5 kvm

Badkaret kan beställas enligt individuella storlekar

Var ska man starta? Välja material

Innan du börjar utrusta badrummet, överväg de populära typerna av efterbehandlingsmaterial ur den ekonomiskt dyra delen. Det första du ska göra i badrummet är att dekorera väggarna. När du väljer material för målning eller efterbehandling är det nödvändigt att produkten har en viktig egenskap – fuktbeständighet..

Vattentät färg

Dekorativa plastpaneler

Keramikplatta

Marmor

Ett idealiskt budgetalternativ. Men följande nyans måste beaktas. När du målar måste du jämna ut ytan flera gånger för att uppnå ett jämnt lager. När du väljer färg, var uppmärksam på matta texturer. Moderna tillverkare erbjuder ett stort urval av olika nyanser som omedelbart kan användas i arbetet eller komplettera varandra på bästa sätt..

De har egenskaper som hållbarhet, användarvänlighet. Finns i olika färger och nyanser.

Fördel med användning – kan användas i alla våtrum, hållbarhet, frånvaro av skadliga ämnen i kompositionen. Perfekt för badrumsdesign 5 kvm. m. Ett stort antal prover av keramiska plattor i olika riktningar presenteras på den moderna byggmarknaden.

Efterbehandling med detta material kommer att göra ditt badrum lyxigt och sofistikerat. Marmor kan antingen delvis användas som separata dekorationselement eller varvas med andra efterbehandlingsmaterial..

Badrumslösningar och inredning 5 kvm. m., som presenteras på olika webbplatser på Internet, visar hur du kan kombinera flera efterbehandlingsalternativ, samtidigt som du sparar pengar.

ett exempel på en ovanlig design av ett badrum 5 kvm.

En tvättmaskin kan installeras under diskbänken

exempel på en ljus badrumsinredning 5 kvm

En speciell plats kan utrustas för tvättmaskinen

alternativ för en vacker badrumsdesign 5 kvm.

Hörnbadkar kan spara lite utrymme

Designalternativ

Huvudvillkoret är säkerhet vid drift och underhåll av badrummet efter avslutat arbete. De flesta av alla material på den moderna byggmarknaden är miljövänliga och kan säkert användas för alla finish..

När du väljer ett badrumsfärgschema föreslår många designers att uppmärksamma ljusa nyanser. Ljusa iögonfallande element (kanter, en skärm under badrummet) som ingår i designstilen hjälper till att återuppliva interiören i en lugn stil, vilket gör badrummet ovanligt och minnesvärt.

exempel på en ljus stil i ett badrum 5 kvm

Istället för ett bad kan du göra ett duschkabin, det tar mindre plats

exempel på en ljus badrumsinredning 5 kvm.

Ovanifrån av ett litet badrum

Användningen av mosaik med hjälp av små skär gör interiören uttrycksfull och original. Skiljeväggen mellan tvättområdet och platsen för toaletten kommer att se ovanlig ut och kommer att bli en riktig dekoration av badrummet.

För älskare av icke-standardalternativ erbjuder moderna tillverkare ovanliga paneler med fototryck gjorda på porslinstengods i badrumsinredningen 5 kvm. m. Exempel på ritningar inkluderar panoramaer av nattstäder, vilda djur, marina undervattensvärldar. Efter att ha installerat en liknande bild kommer ditt rum visuellt att öka i volym..

variant av en vacker stil av ett badrum 5 kvm

Vit färg i det inre av badrummet kan visuellt utöka gränserna

alternativ för ljus design badrum 5 kvm

Trä i badrumsinredningen kommer att se väldigt vackert och modernt ut.

variant av en ljus stil av ett badrum 5 kvm

Hörnbadkar kan spara mycket plats

Grundteknikerna, med tonvikt på färg, gör det möjligt att markera den “tvättbara” delen av badrummet visuellt mer rymligt och lägga till höjd:

  • dekorativa mönster placerade vertikalt;
  • lägga ut rektangulära plattor i horisontell riktning;
  • väggdekoration, gjord flera gånger ljusare i förhållande till golvet.

ett exempel på en ovanlig stil på ett badrum 5 kvm.

Badrumsdesign i vitt och brunt ser väldigt vackert ut

ett exempel på en ljus badrumsdesign 5 kvm.

För att spara utrymme kan du installera ett hörnbadkar

Att göra belysning

Den lilla storleken på ett litet badrum är 5 kvm. m. anta belysning från mer än en källa. Det är viktigt att använda ljus så att hörnen inte skuggas. Dessutom måste alla familjemedlemmars åsikt och behov beaktas. Det är nödvändigt att ordna belysningen på ett sådant sätt att den skapade atmosfären är lämplig för hela familjen..

Tyst, dämpat ljus vid solnedgången hjälper till att skapa en bekväm, bekväm badmiljö. Lägg märke till hur ljuset placeras i ögonhöjd. Spegeln ska inte blända. Placera belysningsutrustning symmetriskt på varje sida av spegeln. Välj glödlampor inte kall sektion, helst i vitt ljus i intervallet 5000 kilowatt.

variant av en ovanlig badrumsinredning 5 kvm

Röd färg i det inre av badrummet ser väldigt fin och modern ut

alternativ för en ljus badrumsinredning 5 kvm.

Badkaret kan kombineras med en duschkabin

ett exempel på en vacker badrumsdesign 5 kvm.

Badrummet kan utrustas med gångjärn

Spegelns korrekta placering kommer visuellt att öka utrymmet. Tillverkare erbjuder speciella plattor med en spegeleffekt som förbättrar belysningen. Men hon har en betydande nackdel, hon är mycket ömtålig och svår att ta hand om..

Ett annat alternativ för att visuellt förstora utrymmet i ett litet badrum är att sätta en skjutdörr på insidan av vilken en spegel kommer att placeras. Dessutom kan du använda ytterligare belysning gjord i form av separata dekorativa element. Inbyggd belysning av golvlister, tak med LED-remsor kommer att göra badrumsinredningen ovanlig.

alternativ för en vacker stil i ett badrum 5 kvm.

En tvättmaskin kan placeras under diskbänken

exempel på en ljus badrumsdesign 5 kvm.

Kombinationen av vitt och svart i det inre av badrummet ser modernt ut

Duschar: fördelar och nackdelar med att använda

Det är problematiskt att passa in ett badrum i det inre av många badrum. Lösningen på problemet kan nås genom att köpa utrustning med en icke-standardiserad eller kantig form, vilket gör att utrymmet kan tas under en tvättmaskin eller skåp.

Du kan komma med en kardinal lösning och sätta en duschkabin i stället för badkaret. Installationen av sådan utrustning har följande fördelar.

  1. Produktens kompaktitet. Det lediga utrymmet gör att du kan ordna nödvändiga ytterligare föremål: skåp, hyllor, en tvätt- eller torkmaskin.
  2. Funktionalitet. Även billiga VVS -modeller kombinerar, förutom huvuduppgiften, många andra funktioner. Duschkabinen låter dig ta en regndusch, ansluta en radio, mobil kommunikation, använda den som ett ångbad med aromaterapi, infraröda strålar hjälper dig att snabbt värma upp rummet. Ofta saknar ett vanligt badkar sådana funktioner och anordningar..
  3. De flesta modeller har en pall upp till 40 cm djup. För familjer med små barn – detta kommer att vara lämpligt. För att gå utanför måste du övervinna en hög sida.
  4. Nackdelarna inkluderar oförmågan att ligga, som man gör i ett vanligt bad. Många moderna modeller av duschkabiner har ett litet inbyggt badkar, du kan ta vattenprocedurer i det i sittande ställning. En mängd olika former gör att du kan välja det alternativ som passar din inredning.

Var uppmärksam på duschar med frostat glas. De är opretentiösa i underhåll, det är svårt att märka kalk som bildas under drift..

ett exempel på en ovanlig stil på ett badrum på 5 kvm

Hörnbadkar kan spara mycket plats

alternativ för en ljus badrumsinredning 5 kvm

Brun färg i det inre av badrummet ser vacker och modern ut

alternativ för en ljus badrumsinredning 5 kvm

Vit färg i det inre av badrummet kan visuellt utöka gränserna

Bestäm storleken

När du planerar arrangemanget av ett litet badrum är det nödvändigt att använda hela området. Det finns flera beprövade metoder för att ordna utrustning och möbler för den mest fördelaktiga komforten. För att inte förstöra den övergripande stilen kan du göra dubbla skåp som döljer till exempel hushållsapparater.

Moderna tillverkare erbjuder ett stort urval av kompakta handfat – tvättställ som avsevärt hjälper till att spara utrymme.

Toalettskålen för installation ser väldigt kompakt och snygg ut. Det tynger inte utrymmet runt det, och det sparar också utrymme..

Utrymmet under badkaret kan också med fördel användas. Det räcker att stänga av det med en skärm och förvara hushållskemikalier och rengöringsmedel där. Välj liten utrustning och möbler för att spara extra utrymme. Håll dekorativa element till ett minimum. Lämna de nödvändiga detaljerna som kan betona individualitet och stil.

möjlighet till badrum i ljus stil 5 kvm

I ett litet badrum måste design tänkas in i minsta detalj.

alternativ för ljus design av badrummet 5 kvm

Badkaret kan utrustas med dusch

Användbara små saker i form av en mängd olika mattor kommer att vara ett trevligt och användbart tillskott. Rummets stil kommer att betonas, och olika tillbehör av metall eller glas kommer perfekt att matcha de snövit sanitetsartiklar.

Innan de planerade reparationerna måste du tänka över det tekniska projektet i förväg. Detta är särskilt nödvändigt om överföring av utrustning och byte av avlopp och vattenledningar planeras. Ge alla aspekter i det inledande skedet så att obehagliga situationer inte uppstår under arbetet.

50 foton med idéer för badrumsdesign 5 kvm:

exempel på en ljus stil på ett badrum på 5 kvm alternativ för en ovanlig badrumsinredning 5 kvm foto exempel på en ljus badrumsdesign 5 kvm bild alternativ för en vacker design av ett badrum på 5 kvm foto alternativ för en ovanlig badrumsinredning på 5 kvm exempel på en ljus stil i ett badrum på 5 kvm foto exempel på en vacker badrumsinredning på 5 kvm foto variant av ljus design av ett badrum 5 kvm bild variant av den ovanliga stilen på badrummet 5 kvm bild exempel på ett ljust badrum på 5 kvm foto exempel på en vacker badrumsdesign på 5 kvm alternativ för en ljus badrumsinredning 5 kvm foto alternativ för en vacker badrumsdesign 5 kvm bild exempel på en ljus badrumsinredning 5 kvm foto alternativ för en ovanlig stil av ett badrum 5 kvm foto exempel på ett ljust badrum på 5 kvm bild exempel på en ljus badrumsinredning på 5 kvm alternativ för ett ljust badrum design 5 kvm foto ett exempel på en ovanlig stil på ett badrum på 5 kvm foto exempel på en ljus badrumsinredning på 5 kvm exempel på ett badrum i ljus stil 5 kvm alternativ för en vacker badrumsdesign 5 kvm bild variant av en ovanlig design av ett badrum 5 kvm foto exempel på en ljus stil i ett badrum på 5 kvm alternativ för en vacker badrumsinredning 5 kvm foto ett exempel på en ovanlig badrumsinredning på 5 kvm. bild ett exempel på en ljus stil i ett badrum på 5 kvm foto alternativ för en vacker badrumsinredning 5 kvm foto ett exempel på en ovanlig stil på ett badrum på 5 kvm bild alternativ för en ljus design av ett badrum 5 kvm foto ett exempel på en ovanlig badrumsinredning på 5 kvm möjlighet till ett badrum i ljus stil på 5 kvm exempel på en ljus badrumsdesign på 5 kvm exempel på en vacker stil på ett badrum på 5 kvm. foto alternativ för ljus design av badrummet 5 kvm bild alternativ för ett badrum i ljus stil 5 kvm exempel på en ljus badrumsinredning på 5 kvm exempel på en ljus badrumsinredning på 5 kvm ett exempel på en ovanlig stil på ett badrum på 5 kvm alternativ för en ljus stil i ett badrum på 5 kvm foto exempel på ett ljust badrumsdesign 5 kvm foto möjlighet till en vacker badrumsinredning 5 kvm bild alternativ för badrumets ljusa stil 5 kvm foto en variant av en ovanlig design av ett badrum på 5 kvm bild variant av en ovanlig stil av ett badrum 5 kvm bild exempel på ett ljust badrumsdesign 5 kvm foto exempel på en ljus badrumsinredning 5 kvm foto alternativ för en vacker stil av ett badrum på 5 kvm bild alternativ för en ljus badrumsdesign 5 kvm bild alternativ för en ljus badrumsinredning 5 kvm foto

Previous Post
Rumsdesign för en tjej. De viktigaste nyanser av att inreda ett sovrum i modern stil
Next Post
نصنع ديكور خشبي بسيط ومدهش بأيدينا